Några av mina sommarskor

Jag skrev ju i ett inlägg för några dagar sedan att jag tagit ner lådorna med sommarskor från vinden, så nu tänkte jag att jag ju kunde visa några av dem. Jag förstår att ni gått och funderat och undrat vad jag har i lådorna ;)

Också kan ju ni som undrar varför någon behöver cirkus (förmodligen mer än) 100 par skor få veta lite hur en sådan person tänker. Eller i alla fall hur jag tänker.

Vi börjar först med 4 par sandaler i bruna och beige-vita toner:

Sandalerna på vänster sida är från förra sommaren och från Din Sko tror jag. De till höger är från Wera/Åhléns och var ett riktigt reafynd i slutet på förra sommaren. 
 

Båda paren är Don & Donna med säkert 3 år på nacken, men så fick jag dem också till ett vrakpris. De till höger för 50 kr förra sommaren.

För ett otränat öga kan ju övre och nedre raden av sandaler här ovan se ungefär likvärdiga ut, men tittar man lite noggrannare så ser man att övre raden är platta och därmed gåvänliga, och nedre raden är högklackade, dvs lite finare och svår-gådda. Alltså behöver man samtliga för att dessutom kunna matcha till olika kläder och väskor.




Översta paret hittade jag på rea på Wera/Åhléns för två år sen, de nedre två paren är samma par. Jag minns inte var jag köpt dem, men det kan också varit Åhléns. Alla armband är från H&M men är slutsålda nu.  

Samma grej här, man kan tro de översta är likvärdiga med de nedre: Men de övre är i matt silver och passar perfekt med mina matta silverarmband och andra matta silversmycken. Medan de två nedre (samma par på båda bilderna) är blankt silverfärgade, och matchar därmed till blanka silversmycken, samt träfärgade smycken pga den läderfärgade sulan.


Skor och väska kommer från La Redoute. Skorna är från förra årets sommarkollektion, men väskan går fortfarande beställa, nu på rea för ca 470 kr. Armbandet är från Asos.com.

Här har jag verkligen ansträngt mig för att matcha ihop skor med väska och armband. Detta för att dessa skor faktiskt kostade lite, cirka 600 kr om jag inte minns fel, så därför lägger jag ner lite mer ambitioner här.

I bless my big feet (41:or) för det gör att det ofta går att hitta fina skor på rea!


Tre par likadana skor men i olika färg från H&M förra året. Svinbilliga på rea, även om något av paren köptes till fullpris, 149 kr.

Det kommer mera.

Rodebjerbegär

Jag blev alldeles knäsvag när jag såg den här vackra kaftanklänningen från Rodebjer:




Den finns bland annat att köpa på meinto.se för 2499 kr.


Blommönstret är ju så vansinnigt vackert så att man dånar. Det används i andra klänningsmodeller av samma designer, bland annat i denna lårkorta:


Den här modellen hittar man bland annat på jus.se för 1499 kr.

Jag vill ha både den långa kaftanklänningen och den lårkorta. Det blir ungefär 4000 kr exklusive frakt. Lagom! Om jag slopar semesterresa i sommar vill säga.

Underbara Fattiga riddare med choklad

Något jag återupptäckt sedan jag var barn är Fattiga riddare; nåt så otroligt gott med chokladpulver på toppen. Och oj vad det inte är Atkins/LCHF/GI-vänligt. Det är som att steka bröd doppat i plättsmet.

Jag har gjort såna ett par gånger nu när jag varit riktigt sugen på nåt gott men ändå gnutta matigt. Och ofta har man ju ingredienserna hemma och man kan få nytta av gammalt torrt bröd. 



Receptet har jag hittat i en gammal kokbok hemma. (Jag har korrigerat receptet lite och skrivit korrigeringarna i parenteser):



Fattiga riddare

Receptet räcker till 4-5 skivor formfranska. (Jag använder alltid Pågenlimpa eftersom det är det jag för det mesta har hemma. Det spelar ingen roll om brödet är torrt eller nybakat. Man kan säkert ta vilket mjukbröd som helst bara det inte är grovt).

1/2 ägg (Jag tar hela ägget, onödigt slänga resten tänker jag)
1,5 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl

Vispa ihop ingredienserna och vänd bröden i blandningen.
Stek därefter brödskivorna på båda sidorna tills de får en gyllene yta.

Servera de Fattiga riddarna varma med kanel och socker strösslat över. (Själv använder jag cacao blandat med socker, O'boy går lika bra). Kall mjölk passar utmärkt att dricka till.

 


Min morsdag

Här kommer MÅNGA bilder från söndagen!

Morsdagsfirandet såg inledningsvis lite mörkt ut; Pelle jobbar hela helgen och sen blev det en massa regn på det. Men som det nu utvecklade sig så blev det en jättemysig dag. Pelle fixade frukost på morgonen och jag och Filip körde honom sen till jobbet eftersom han började lite senare idag.

Efter att vi lämnat av Pelle var egentligen planen att åka på 4H i Röbäck som hade sommarpremiär idag, men för att försöka vänta ut regnet for jag och Filip först och fikade på Nybro konditori och Pelle betalade :)

Konditoriet öppnades 1949 när "nya" bron skulle invigas, den som kallas Tegsbron och leder E4:an över Umeälven. Fiket är rätt så fint eftersom mycket av den funktionalistiska originalinredningen är kvar, även om nuvarande ägarna inte kunnat låta bli pynta med dukar och lite annat "modernt".










Vi var enda sittande kunderna där så Filip passade på att utforska stället.




Vädret hade inte blivit ett dugg bättre när vi fikat klart, men vi åkte ändå iväg till 4H-gården. Det ångrade vi inte, för där fick vi både klappa kaniner och hästar och skrämma lite får:




Fåren höll stenkoll på mig och mitt stora svarta paraply som visade sig vara en effektiv får-fösare.



Mjuka hästmular lät sig tåligt smekas av ivriga barnhänder.





Jag har aldrig tidigare varit i den delen av Röbäck så jag upptäckte en massa fina gamla hus. I detta mystiska fallfärdiga ser man garanterat en vitklädd dam vandra runt sena kvällar...


Lördag på stan och lite religion

Filip sover mitt på dan varje dag så det är alltid en risk att man missar alla roligheter som är avsedda för barn. För av nån anledning så läggs dessa just när alla ungar brukar sova middag. Märkligt nog. Hur som helst hastade vi ner på stan strax före klockan två för att hinna vara med några minuter på barnaktiveteterna "Söndagsskolan på stan".

Nu visade det sig (förstås, vet inte vad jag tänkte egentligen) att det var ganska religiöst så det var ändå inte riktigt nåt för oss. Missförstå mig rätt, men är man inte ett dugg troende så känner man sig ju lite malplacerad när man står och lyssnar på en familj som sjunger om hur lyckliga de är över hur mycket de älskar gud. Hur som helst har ofta de bästa arrangemangen som ordnas för barn och barnfamiljer en aknytning till kyrkan.

Här är lite bilder från lördagen på stan:



Innan Söndagsskoleaktiviteterna hann avslutas blev Filip sminkad till katt. Han var lite skeptisk mot att bli målad i ansiktet så det fick bli enbart morrhår och skär nos. Han blev jättenöjd och var en väldigt söt och gosig kattunge en lång stund efteråt.


Om nu någon missat det så blir Umeå Kulturhuvudstad 2014 och det här är symbolen som står för det. Jag tycker den är jättefin; en kombination av hjärta och clownmun och ett U som i Umeå.


Reklamkampanj med ettorna

Idag har årskurs 1 redovisat sin reklamkampanj för varandra. 13 grupper med ungefär 4 elever i varje grupp skapar en del turbulens så här när de inte är så vana med att jobba med varandra och i grupparbeten och med programvarorna.

Men de kämpade väl och har förhoppningsvis lärt sig en hel del på vägen. T.ex. att inte vänta med allt i sista minuten. För det kan vara svårt veta hur lång tid något tar när man aldrig gjort det förut.

Uppdraget har i alla fall varit att lansera Wasa Husman i ny fräsch form för olika målgrupper som de blivit tilldelade.

Här kommer först några bilder från igår när eleverna fixade med det sista inför redovisningen, längre ner kommer så några bilder från den stora redovisningen idag:


Zoricas och Matildas grupp låg ganska bra till i tid som ni kanske kan ana på stämningen i bilden.


Fannys och Saras grupp fick jobba mer koncentrerat. (Eller så försöker de bara komma undan att synas på bild :) )


Andra elever som jobbar på.

Så blev det då dags för redovisning. Här är några av grupperna:


Älgen Gustav kommer att sälja Wasa Husman till en målgrupp mellan ca 7-12 års ålder anser det här gänget.


Denna grupp anser att "All you need is Husman" är den slogan som kommer göra susen för åldersgruppen mellan 20-25 års ålder.


Sen kom självaste Knäckebrödsmannen som orsakade en hel del entusiasm i alla åldrar i publiken.


Mediekunskapfröken Cicci och fotofröken Bitte samspråkar om Ciccis teckningar under en liten paus.


Ciccis plan var att rita lite till sin blogg under redovisningen men det hanns inte med för eleverna var så snabba. Istället fick vi se hennes senaste alster som är baserad på en rolig och verklig historia ni kan läsa mer om om ni klickar här.

Filips nya kläder

Filips kläder slits fort liksom på alla småbarn. Det är hål i nästan varje byxknä och ej-urtvättbara-fläckar på många av de urtvättade och noppiga tröjorna.

Så igår var vi på H&M och köpte lite nya kläder:


Den lille rock-dandyn ställde faktiskt villigt upp för att bli fotad i sina nya kläder på morgonkvisten, men var lite trött. Hans favvo blev förstås den här t-shirten med mc-tryck. Det röd-svarta i t-shirten passade utmärkt till de blåsvarta jeansen som har röda sömmar.


Det blev ett par toppar till med rött och vitt i för att hålla ihop garderoben lite. Och ett par coola mörkblå jeans med muddar samt ett par mjukisbyxor.  

På medietreornas slututställning

Ikväll hade årskurs 3 på Medieprogrammet vernissage för sin slututställning. Efter tre års mediestudier tyckte de att det var läge att fira deras treårsdag med kalas, så "Kalas" fick också bli slututställningens tema.

Det blev väldigt trevligt, lekfullt och opretantiöst med massor med fika, ballonger, färgglada serpentiner och partyhattar.


Bra välkomsttal hölls av nalle, nasse och lejonet.


Utställningen är upphängd t.om. 1 juni i en skywalk som går mellan skolans huvudbyggnad och den byggnad där medieeleverna har sin mesta undervisning.


Cicci tar för sig av det stora hembakta fikabordet.


Filip fick också följa med. Tror aldrig jag sett honom fika eller överhuvudtaget äta så mycket!


På ett treårskalas måste man såklart ha fiskdamm.

Nu är jag ju bra blödig, men jag tycker faktiskt det är lite vemodigt med slututställningen också. Nu är nog nästa puckel examensdagen när de står och vinkar finklädda och salongsberusade från sina traktorvagnar.

Vi lärare brukar ibland i samband med det ta en öl eller två på nån uteservering varifrån man kan höra massor med glädjeyra studenter i timmar åka runt stan bara nåt kvarter bort. 

Jag brukar på examensdagen liksom känna en blandning av glädje och lättnad, sorg och lite tomhet. Och faktiskt lite avundsjuka på alla de möjligheter som ligger framför dem. Inte för att man har det dåligt på nåt vis nu, men för att den där totala känslan av att världen står öppen (och också en aningen skrämmande) ju inte direkt är nåt man upplever så här i mogen ålder.

Ett vacker vulkan

Jag kände att jag inte riktigt hade koll på det här med vulkanutbrottet på Island, så jag googlade lite på "Grímsvötn".

På Wiki har jag lärt mig att Grímsvötn är både en vulkan och flera insjöar som ligger belägna under den isländska glaciären Vatnajökull. Vid utbrott orsakas så kallade jökellopp. 

Jökellopp är i sin tur väldiga vattenflöden orsakade av vulkanutbrott under glaciärer eller avtappning av issjöar. Vidare kan man läsa att issjöar är sjöar som däms upp av is, och om tillräckligt mycket vatten samlas i dem kan de få isen att flyta, vilket skapar stora vattenflöden under isen. Vilket i sin tur kan orsaka stora översvämningar om jag förstår det hela rätt.

Det man också kan konstatera är att det helvete som en vulkan kan innebära, blir väldigt vackert på bild:



Pelles födelsedagsskor och en del av mina

Pelle fyller år idag. Han fick bland annat två par skor av mig. Pumor båda två, i textil så att de ska vara svala och sköna på sommaren:



Själv låtsas jag att jag inte ska köpa några sommarskor till mig själv i år. Marknaden är mättad så att säga. Så här ser mitt fortfarande nedpackade lager med sommarskor ut som jag tog ner från vinden igår:



De tre plastlådorna innehåller sommarskor. Kartongen underst ska upp på vinden för den är packad med mina höst- och vinterskor. En del av dem i alla fall; jag har tre fulla förvaringslådor med skor under sängen plus ett par hyllmeter till i ett annat förråd.

Pelles skoutbud blev däremot idag i det närmaste fördubblat ...moahahahahaaaaa...

Orange och beigerandigt från Asos

Kolla! Jag har invigt en ny orange och beigerandig klänning från Asos idag. Jag känner mig lite modig när jag har färg så jag var nog rätt nöjd med denna klädsel, i alla fall idag. Sånt kan ju snabbt ändras har jag märkt så det är bara att passa på.

Det är egentligen en sommarklänning men jag kombinerade den med svart för att göra det hela lite mer påklätt. Här är det minsann ingen sommarvärme ännu.


Till klänningen har jag ett knytbälte från H&M som jag skrivit om tidigare. Armbanden är också därifrån. Koftan, som är ganska lång, är inte ny utan beställd från La Redoute i höstas.


Skorna är inte heller nya, de beställde jag på Vagabonds skorea förra vintern. Jag gillar den raka klacken.

Jag har lite blandade känslor över det här med att lägga ut bilder på det man har på sig. Känns liksom egocentrerat och pinsamt å ena sidan, å andra sidan älskar jag ju många av mina kläder och vill gärna visa upp dem. Och jag tycker ju att det är ytterst underhållande och inte pinsamt att titta på andra som visar upp sig i olika kläder.

Kan inte du som läser ge mig dina synpunkter... Vad tycker du, är det fånigt med klädbilder? Är vissa typer av såna bilder mer okej än andra?

Bilder och tips från gigantisk uteloppis

Alltså, här kommer ett gäng inte så roliga bilder, men jag måste bara visa att "gigantisk uteloppis på Umåker" verkligen VAR gigantisk! Jäklar vad utställare det var. Tydligen var det 150 anmälda.

Jag var där i god tid och fick en bra plats mitt på den största loppis-rakan: 
 
Min utsikt åt höger.


Min utsikt åt vänster. 


Utsikt rakt bakåt. Sen vällde det ut lika mycket utställare en-två rader till åt sidorna.


Observera kön av köpsugna vid insläppet; vissa stod stod där upp emot en halvtimme innan de öppnade.


Mitt stånd med dagens första kund, en som själv var där för att sälja. Hon köpte små gröna Pilgrimöronpins (hetereså?).

Tyvärr blev väl inte min förtjänst särskilt gigantisk, men helt okej. Vi var ju många som konkurrerade om kunderna. Jag har förresten börjat få lite koll på vad folk handlar och vad som är bra att sälja; de älskar handla smycken, hårspännen, nagellack och sånt. Väskor går hyfsat också. Små saker alltså. 

Tyvärr får man ju inte in så mycket pengar på sånt eftersom man ju oftast inte tar så mycket per grej, kanske 10-20 kr. Det dubbla för väskor. Men nästan alla mina Pilgrimsmycken såldes och de tog jag lite mer för, 40 kr styck/par. Jag äger inte så mycket "fina" smycken som jag vill sälja, men annars skulle jag satsa på det. Det verkar som att folk är villiga att betala lite mer då.

Det som går betydligt sämre är vaser och inredningsprylar i modernare snitt. Folk är också skamlösa och kan pruta på redan jättebilliga grejer. Jag upplevde att många ville pruta på kläderna t.ex. Så ett tips är att alltid ligga lite över det man tänkt sig få in, i alla fall på lite större saker. Sen kan folk köpa sånt som man själv betraktar som ren skit, t.ex. kläder, men får man en tia eller tjuga per skitpryl så är det ju ändå värt istället för att ha det lagrat hemma.

Sen kan det vara bra att ta dit nåt stort som drar in några hundringar. Men räkna med att du bara får kanske två tredjedelar, eller hälften, av vad du skulle fått på t.ex. en försäljning på Blocket. Men å andra sidan får man ju in mer pengar på en och samma gång.

Ps. Blått armband från Asos, som jag skrivit om tidigare, såldes för en tjuga, så det är inte till salu här på bloggen längre. Ds.

Loppishelg

För att bli av med kläder, smycken och andra saker som jag inte använder och samtidigt tjäna lite pengar så hade jag bokat in mig på två loppisar i helgen. Den ena som jag var med på idag var en garageloppis på Sandbacka. Det var genom kollegan Cicci som bor på det området som gjorde att jag fick chans att vara med på den.

Imorgon ska jag vara med på en gigantisk uteloppis på Umåkers travbana. Där kommer vara öppet mellan 12-15, så det är bara ni sätter er på cykeln/moppen/mc:n/i bilen/på hästen och tar med er storplånboken och spenderbyxorna och tar er dit :)


Cicci, till höger i bild, gör affärer med en kund. Det är mitt bord och klädställning som syns i bakgrunden.

Det är väldigt bra vara två som står ihop, underlättar om/när man vill gå på toa eller bara titta runt lite. Fast det är egentligen "livsfarligt" titta runt på andras grejer när man är på loppis, risken är att man spenderar upp de pengar man nyss fått in. Men jag brukar i alla fall handla lite leksaker till Filip. Det är verkligen ett tips, barnleksaker är alltid väldigt billiga på loppisar.


Ett litet tag var det ganska mycket folk, men det tunnades av ganska fort. Det blev lite komiskt för då började många som stod där för att sälja gå runt och handla av varandra.

Nej nu ska jag gräva lite mer i förråden och se om jag kan hitta lite mer att göra av med på loppisen i morgon.

På kalas

Igår fredag var jag och Filip på kalas hos Cicci som fyllt år. Cicci med maken Per bjöd på god plockmat, vin och chokladkaka som efterrätt.


Makarna Holm förbereder maten.


Sen kom gästerna som uppvaktade med bland annat blommor och vin.



Filip var överlycklig över mötet med Cicci och Pers vackra lilla svartbruna katt Stella. Stella hade lite mer blandade känslor över mötet med Filip. Skräckblandad förtjusning kanske man kan kalla det. När Filip blev för ivrig for hon i väg i blixtsnabba språng över rummet för att i nästa stund sitta och knapra nachochips med honom på soffan.



Vi kunde bara stanna en liten stund eftersom Filip behövde fara hem och sova. Stella höll koll på vår avfärd genom fönstret.

Shoppa på jobbet

I min anställning har jag tagit på mig att vara "materialare" för Mediearbetslaget. Härligt stabil och gammeldags arbetstitel tycker jag! Materialansvar är ju ett område som inte direkt krockar med min personlighet, jag gillar ju både att shoppa och har ju ganska stort kontrollbehov.

Ibland skäller jag på mina kollegor när de inte sköter sig och strösslar skolmaterial här och där. Också går jag ibland och småsvär inombords när jag tycker de stökat till "min" ordning. Fast jag hoppas jag på det stora hela betraktas som en snäll bitch i alla fall.

Igår fick vi flera paket från Staples. Idag hade jag tänkt sitta med betygsättning hela dagen eftersom eleverna är på praktik och jag därmed inte hade någon lektion. Men det sket sig för min hjärna funkar inte; jag sov så lite inatt eftersom Filip fick hostattacker tidigt tidigt på morgonen för att sen inte lyckas somna om.

Hur som helst passade det ju utmärkt att istället packa upp de lådor med skolmaterial som kom igår. Krävdes knappt någon tankemöda alls:


Det var mest pennor och papper och dylikt i kartongerna. Tyvärr inga skor eller glittriga armband eller nåt sånt.



Ordning och reda, inpackat i skåparna.


Papprena färgsorterade i fack. Skulle bara behöva märka hyllorna och vissa fack lite, och få kollegorna att slänga gammalt skolmaterial de lassat upp på hyllorna.

Vi har lite fler utrymmen för material än det här, om ni nu eventuellt tyckte det såg skralt ut.

Ha en skön helg för övrigt! Själv ska jag sitta och sälja grejer på två olika loppisar lördag och söndag.


Påfågeln inombords

Jag fick hem ett helt fantastiskt påfågelformat armband idag från ArmanAscott.se. Av någon märklig anledning ser det inte ut som att webbutiken existerar nu när jag går in på deras hemsida, men jag kan försäkra er om att den gjorde det för ett par dar sedan då jag beställde denna underbara tingest:




Jag vet inte om det är nån påfågel inombords som vill ut eller om jag egentligen borde varit en manlig transvestit, men guud vad jag tycker sånt här är vackert! Alldeles för mycket och alldeles underbart.

Jag suktade efter detta armband redan i vintras då jag såg det på en annan sida, KyssJohanna.se. Där kallades det för fågel Fenix och kostade ca 1100 kr, så jag var ju bara tvungen att sluta ut att köpa det ...Men så av en händelse råkade jag häromdagen på ArmanAscotts armband för 398 kr och när jag ser det så inser jag att det är exakt samma som det som kostar nästan tre gånger mer. Vilken lycka! 

Ett enda hade de kvar också så jag köpte det sista, men på KyssJohanna finns det med glasklara stenar kvar om någon skulle vara intresserad. 

Ett par bilder till va? Mot svart bakgrund denna gång..:
 


Aaahhhhhh!


Osannolikt cool marknadsföring

Magnum har ett helt otroligt kampanjmaterial i år. Magnumglassen marknadförs som ni kanske vet av GB Glace i Sverige, men den ägs av Unilever, ett brittisk-nederländskt företag. De satsar uppenbarligen stora pengar på sin marknadsföring. Förra året var ju t.ex. fantastiska skådespelaren Benicio Del Toro inblandat i lanseringen av Magnum Gold. Tyvärr hjälpte det inte så mycket, den finns inte med i GB Glace:s sortiment i år.

I den senaste otroligt coola kampanjen får man i spelform hjälpa en tjej jaga choklad över internet. Kuuul! Spela du med: Magnum Pleasure Hunt



Good bye Trinny & Susannah

Åttonde och sista avsnittet av Trinny & Susannah stylar om Sverige gick ikväll. Det känns tomt, hjärtat blöder ut lite glitter och glamour.

Det måste vara ungefär som att heja på ett hockeylag och sen se deras sista match för att inte veta om de nånsin kommer spela igen. Eller som att läsa en favoritförfattares sista publicerade bok och inte veta om det nånsin kommer publiceras någon fler. Eller ens favorittidnings sista nummer, eller... ja ni fattar. 



Tur jag kan trösta mig med Project Runway som går några veckor till.


På mitt jobb

Här kommer lite bilder från mitt jobb. Dessa är från förmiddagen idag:


Ibland, ytterst sällan om jag ska vara ärlig, så står det en tårta på bordet när man kommer på jobbet.


Det är oftast mannen längst till höger som brukar stå för detta; Jörgen. Han är fotolärare och entusiastisk fågelskådare och fågelfotograf. När han sett en ovanlig fågel så vankas det tårta. Till vänster om honom står den som också sett den för dagen ovanliga fågeln. Jag vet för stunden inte hans namn, han har sitt arbetsrum på annan plats nämligen. Men längst till vänster står Paul, våran Orson Welles-look alike, grafisk formlärare, Kina-expert och reseledare.


Någon har varit med eleverna i årskurs ett på studiebesök på reklambyrån Pondus och fått med sig en massa pins.


Någon annan vill påminna oss om att tvåorna kanske borde planera något för treornas utspark. Om treorna vill.


Här står videoläraren Micke och instruerar fotoläraren Maja i Premiere.


En mängd designböcker som skulle behöva uppgraderas och förnyas.


Min anslagstavla, min datorskärm. Med andra ord en del av min arbetsplats. Observera den rosa kärleksförklaringen till grafisk form från mina årskurs-tvåor.


Dags för slututställningar

Nu infaller en spännande period med slututställningar på alla möjliga skolor och utbildningar:

Midgårdsskolan har våra elever på Medieprogrammet som går ut trean sin slututställning 25-31 juni. Temat är "Kalas!" vilket ju är passande eftersom de verkligen är värda att fira sin avgång här från skolan. Vernissagen hålls kl 17.00 den 25:e juni och alla är välkomna.

Jag har tillsammans med arbetslaget varit på slututställningarna på några av designskolorna i Stockholm ett par gånger. Drömmen är att få åka varje år; det är den allra bästa fortbildningen för att känna att vi "ligger rätt" samt för att kunna hämta inspiration till utvecklingen av vår undervisning.

Här är datum för slututställningarna för några designskolor. Missa inte att flera skolor visar elevernas arbeten på sina hemsidor!:

Slututställningar 2011

Stockholm:
Forsbergs, to 19/5 - lö 21/5. Öppettider: fr-lö 12-20. Vernissage: to 19/5 17.00-20.00.
Konstfack, to 19/5 - sö 29/5. Öppettider: må-fr 12-19, lö-sö 12-16. Vernissage: ingen uppgift.
Beckmans designhögskola, ti 24/5 - sö 29/5. Öppettider: on-sö 12-19. Vernissage: ti 24/5 17.00.
Berghs SOC, fr 27/5 - sö 29/5. Öppettider: fr-lö 11-18, sö 11-16. Vernissage: endast för inbjudna.

Göteborg:
HDK - Högskolan för Design och Hantverk, har olika slututställningsdatum för olika utbildningar. Här är de två för designutbildningarna:
Design grundnivå: 
Utställningen öppen to 26/5 - sö 29/5. Öppettider: to-fr 17-13, lö 10-17, sö 12-17. Vernissage: to 26/5 17-23. 
Konsthantverk grundnivå:
Utställningen öppen fr 27/5 - sö 19/6. Öppettider: ti-to 12-18, fr 12-17, lö-sö 12-16. Vernissage: fr 27/5 17.00.
Design and Crafts Master Level:
Utställningen öppen lö 4/6-sö 4/9. Öppettider: ti 12-20, on-fr 12-17, lö-sö 11-17. Vernissage: lö 4/6 13.00.


Ida Liffner, HDK, Design grundnivå.



Sandra Wall, HDK, Design grundnivå.


Typsnittsbutik i Köpenhamn

Köpenhamnbaserade designbyrån e-Type har i samband med re-lanseringen av deras fontsida Playtype även startat en typsnittsbutik i centrala Köpenhamn. Förutom typsnitt till datorn kan man köpa mängder av produkter med bokstäver i olika utformning på. Fint tycker jag!


Det finns en hake; butiken öppnade December 2010 och stänger December 2011. Så skynda att fynda om du har vägarna förbi Köpenhamn.


Köpa födelsedagspresent

Åkte idag iväg för att köpa födelsedagspresenter till Pelle som fyller år om en dryg vecka. Jag kom bland annat hem med detta:

Tror ni han kan uppskatta få detta i present?

Nej men skämt åsido, det är ju helt otroligt att jag inte kan låta bli shoppa åt mig själv när målet egentligen är presenter åt någon annan.

Hur som helst kommer ovanstående passa till de skärp jag skrev ett inlägg om häromdagen men som du också kan se här nedan. Läppglanset och läpptsiftet kunde fått vara mer orange, men nagellacket visade sig vara perfekt även om jag tänkt köpa ett annat.


Två styckna rödorange skärp!

Filip fick ett par nya turkosa gummistövlar som han var superdupernöjd över:


Filip i dagens outfit, on top of trehjulingen.

Och jorå, det blev en massa födelsedagspresenter till Pelle också, men jag kan ju som inte skriva så mycket om det här och nu som ni kanske förstår :)


Kosläpp

Idag fick vi chansen att fara på kosläpp! Man har ju hört att det ska vara så roligt och att kossorna ska vara som galna. Så då begav vi oss iväg till Västra Spöland.


Precis som vi hade många många andra förväntansfulla människor tagit sig ut i obygden.


Så kom kossorna. Jag trodde de skulle springa ut från en ladugård, men nej - cirka 10 kossor levererades i två olika kärror bakom lika många traktorer.


Och nog var korna lite hoppiga och glada när de fick komma loss.


Men ganska snart stod de mest och mumsade av det spröda vårgräset.


Vi packade upp vårt fika på fältet mitt emot.


Plättar och kaffe och smörgås. Plättar är en underskattad picnicingrediens.


Far-å-sonsläpp.


Filip ville hjärtans gärna klappa de två små söta kalvarna som stod i ett pyttelitet hägn. Men de höll sig hela tiden retfullt mer än en armslängd bort från Filip.


En liten rödhårig skönhet.

Lite antiklimax blev det, fast i alla fall en mysig utflykt i sin helhet.


Vackra mönster från MWM Graphics

Wow! Kolla dessa mönster från MWM Graphics, en webportfolio för illustratören och designern Matt W. Moore:






Jag har ju skrivit en del om mönster här i bloggen i inlägg som Sølve Sundsbø och mönster, På tapeten och Tapetmönster eftersom jag har haft elever som jobbat med just det när de konstruerat tapetmönster. Så det här blir ju ett utmärkt exempel till samlingen.

Modetips från Chics redaktör

Läsare av bloggen charlotta.chic.se fick igår chansen att ställa mode och stylingfrågor till henne. Charlotta heter Flinkenberg i efternamn och är chefredaktör för modetidningen Chic så man kan nog kalla henne för något av expert i sammanhanget.

Jag passade på att fråga om det här med maxiklänningar och starka färgkombinationer är något som håller i sig. Jag fick ett så himla bra och fylligt svar. Läs min fråga och hennes svar genom att klicka här. Vilket engagemang! Den kvinnan måste jobba dygnet runt. Flera små barn har hon också.

Chic är min favoritmodetidning just nu. Den är, tycker jag, på det stora hela liksom rörigt oestetisk i sin utformning, men så himla personlig och med en rolig opretantiös inställning till det här med mode och styling till sitt innehåll. Dyrt och billigt, äkta och oäkta blandas friskt, med massor med stylingtips och roliga detaljer.

Alltsammans tycker jag visar på en äkta kärlek för mode. Och jag tror mycket av detta har att göra med just Charlotta Flinkenberg och hennes personlighet och inställning. Och säkerligen duktiga och engagerade medarbetare.  

Jag har lånat bilderna från hennes blogginlägg:


Tröja, H&M, 199 kr. Kjol, Gina Tricot, 149 kr. Clutch, Asos.com, 638 kr. Armand, Cubus, 69 kr. Skor, Zara, 799 kr. Bälte, DorothyPerkins.com, 55 kr.



Klänning, H&M, 299 kr. Skor, Zara, 599 kr. Örhängen, Gina Tricot, 149 kr.


Nu har jag lärt mig ett nytt stylinguttryck för när man blandar starka färger: "colourblocking".

Soon, very soon, you will förmodligen se mig gå runt och colourblocka. I alla fall lite :)

Nya skärp

Jag har ju väldigt fullt i garderoben, och många av mina kläder är mörka eller beiga eller i någon annan neutral färg. Då kan det ju vara fint att använda sig av accessoarer som t.ex. skärp för att ge plaggen lite mer karaktär.

Jag hittade tre fina billiga smala skärp på H&M idag:


Ett beige läderskärp som kommer passa perrrfekt till ett par sommarsandaletter i beige skinn som jag redan har. 79 kr.


Orangerött bälte mot fejläderbotten för lite marin look, för 49:50 kr.


Knytskärp i fejkläder i matt orangeröd färg som också kostade 49:50 kr.

Nu gäller det bara att hitta nåt snyggt nagellack och läppglans/läppstift i matchande rödorange ton!

Blått armband från Asos säljes!

Jag har fått paket med massa grejer från Asos.com här i veckan. Det mesta fungerade bra, men ett stort blått armband lyckades jag inte få över mina stora händer. Så jag tänkte helt enkelt höra om någon är intresserad av det? Oanvänt förstås! 120 kr inklusive frakt. (Armbandet är sålt!)

Färgen är ganska mörk blå och den inre diametern på armbandet är 6,5 cm och armbandet är ganska tungt.

Så här ser det ut:


Men alltså, kolla på det här; jag hade sedan tidigare sparat en bild från Asos på armbandet, men det ser ju HELT annorlunda ut än det jag fått! Det är både mattare, klarare blå och smalare än det jag fick hem.
Är du intresserad av det övre armbandet så måste du höra av dig SNARAST, för annars planerar jag göra en reklamation.

Hejhej.


Udda design på Toxel.com

Jag fick ett bra tips från en elev (tack FT!) på en rolig innehållsrik sida för kreativ design som har adressen www.toxel.com. Främst vill jag tipsa om den för att det finns roligt och bra material kring grafisk design och annan formgivning, men sidan kan nog roa och inspirera de flesta.

Kolla bara på dessa märkliga ting på temat masker:


Uppfinningen iNose, ett finger för näsan alltså, för de som har händerna upptagna med annat.


ThatsMyFace.com säljer naturtrogna masker för den som känner att den vill vara någon annan för en dag.


Franska konstnären Frederique Daubal har använt masker gjorda av modetidningssidor för en fotoserie.


Amerikanske konstnären Tom Banwell skapar estetiska masker av läder.

Här är lite fler roliga designlösningar:
Ovanlig och kreativ t-shirtdesignannorlunda visitkortdesign och iögonfallande servettbehållare.

Partylördag och sega söndag

På lördagskvällen blev det fest med några av "mina" tjejer. Oj vad jag saknar dem mellan varven! Innan jag fick Filip träffades vi nästan varje helg men nu blir det flera veckor mellan gångerna. Men jag hoppas väl på bättring på den punkten nu när Filip börjar bli större.


Jag och EL speglar oss hos LQ och A som höll i förfesten. I hallen hemma hos dem har de en "smalspegel" som trollar bort flera kilo på den som speglar sig. Tyvärr håller det inte i sig när man lämnar platsen framför spegeln, men mentalt stärker det ju självförtroendet en gnutta på ett praktiskt sätt sådär precis innan utgång.


Söndag var bakisdag och betydligt segare. Vi var till lekparken med ett par vänner, latade oss och jag läste lite i "I huvudet på din bebis". Det är en bok som handlar om barns utveckling. Lilla Filip har haft lite jobbigt med humöret på sistone. Det har varit mycket "dumma dig" och motstridiga handlingar.

Boken förklarade att det är vanligt när barnen kom i 2-3 års ålder; de har då lärt sig att de är en egen individ som har en egen vilja och då försöker de träna sig att sätta gränser och bestämma. Eftersom detta då kolliderar med att barnet samtidigt inte är fullt utvecklade i språket så blir det en konflikt. De vet inte hur de ska kommunicera sina åsikter, och då kan det leda till vredesutbrott och kastade mattallrikar.

Bästa hjälpen är att hjälpa barnet kommunicera. Att visa var gränserna går och när det är öppet för förhandling. Inte så lätt alltid eftersom man ju kan vara lite trött ibland.

Lilla gubben. Jobbigt se att han blir så ledsen och arg.


Helgens cykelutflykt

Jag har haft lite idétorka och lite tidsbrist vad gäller bloggning senaste dagarna. Kanske mest för att det varit helg och fint väder så jag har haft annat att göra.

Jag kan i alla fall berätta att hela familjen tog en lång cykeltur på lördagen med både cykelkärra och cykelbarnstol så att Filip skulle kunna variera sittplats om han ville.



Först cyklade vi till dammen uppe vid sjukhuset och matade änderna och måsarna där.


Sen tog vi en lång sväng till travbanan och klappade hästar. Denna kelvänliga skojfriska häst tog ett nappatag om kardborreflärpen på Filip sko så att den höll på att åka av.


En nyfiken snygging.


RSS 2.0