Typsnitt och dingbats för Halloween

 
Det är kanske lite sent påtänkt nu, men det här kan ju vara ett tips nån kan ha nytta av till någon annan Halloween; alltså gratis typsnitt och dingbats* som man kan använda för att t.ex. göra inbjudningskort eller placeringskort eller något liknande för Halloweenfirande.
 
*Dingbats:en är bilder kopplade till bokstavstangenterna på tangetbordet och kan ökas, eller minskas, i storlek hur mycket man vill utan att risk för att de ska försämras i kvalitet och se gryniga/pixliga ut.
 
Jag har letat reda några exempel på dingbats och typsnitt på Dafont.com som jag tycker både är fina, läskiga och som innehåller bokstäverna å ä och ö, eftersom det inte alltid fallet för typsnitt man laddar hem gratis på nätet.
 
Vill du själv leta skräcktypsnitt och dingbats så klicka här; Dafont/Fancy/Horror eller här Dafont/Holiday/Halloween eller Dafont/Dingbats/Horror
 
För att installera typsnitten och dingbats:en:
1. Klicka på länken till det typsnitt eller dingbat du vill ha (se länkar här nedanför). När hemsidan för typsnittet öppnas klickar du på knappen "download" och sparar filen t.ex. på skrivbordet på din dator.
2. Öppna därefter den nedhämtade filen genom att dubbelklicka på den.
3. I mappen som öppnas kan det finnas flera filer, du ska leta reda den eller de filer som markeras med ett blått A och dubbelklickar på den eller dem.
4. Klicka "Installera" på varje fil som markeras med ett blått A. Klart! Nu kan du hitta typsnittet i alla program som finns på din dator.
 
 
Länkar till typsnitten:
 
 
 

Dagens med orange detaljer

Klart jag skulle ha något orange på mig idag på självaste Halloweendagen. En tjock och fluffig orange halsduk med matchande väska från Åhléns fick det bli. 

Det är kallt här på Fridhemsgymnasiet där temadagarna äntligen börjar gå mot sitt slut, så halsduken blev räddningen idag.

 

Orange väska/Åhléns och orange halsduk/Åhléns

Nya glasögon del 2/2

Här är det andra, silverfärgade, paret av de två nya glasögonbågar som jag köpt.

Jag är fortfarande inte nöjd över mina glasögonbågval men jag kanske måste acceptera att det blev de här. För det är då inte det att jag inte provat tillräckligt många. Jag var hos varenda optiker i stan och lånade nog hem ett tiotal.

Kanske de svarta är bättre?


Orange för Halloween del 2/2

När ni läser detta (förpublicerade) inlägg så sitter jag med jobbet på långa föreläsningar och seminarier med temat neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och hur man ska hantera det på sånt sätt i skolan att alla elever ska nå målen. Ett nog så viktigt ämne, men tungt att ta del av i tre hela dagar.
 
Fast då kan man ju som motvikt roa sig med att blogga om lättsamma härligheter som mode :)
 
Här kommer andra inlägget med inspiration av den orange färgen som får stå för Halloween. I plaggen och accessoarerna jag plockat ihop här har färgen börjat dra mot rost och djupare toner, på gränsen att dra mot bordeaux/vinröd. Allt finns att hitta på Zalando.se.
 
 

Orange för Halloween del 1/2

Jag är lite förvirrad över vilken dag Halloween egentligen ska firas; det står visserligen "Halloween" för onsdag den 31:a men det har ju firats lite här och där ända sedan helgen, och mer kommer det att firas dagarna framöver.
 
Bland annat har Halloween firats med ruskigt spökfika hemma hos oss på söndagen, och så snart jag fått tag på sladden som ligger på jobbet ska jag tanka över bilderna från kameran till datorn så att jag får lägga ut dem i bloggen.
 
Innan jag lyckas med det tänkte jag försöka modeinspirera er med lite orange så här i Halloweendagar.
 
Färgen för Halloween, och hösten, är ju orange i olika toner. Så vackert och lysande, också finns ju den orange färgen i så många fina toner. Allt från klaraste gulorange till orange som drar mot rost, eller varför inte mot korall. Jag har därför kollat lite bland Zalando.se:s orange kläder och hittade en hel del fint. Jag har blandat in lite andra färgtoner bara för att få lite kontrast, bland annat tycker jag att beige, grått och brunt gör sig bra mot orange.
 
Zalando har mycket som är riktigt dyrt, men jag har mest letat bland plaggen med aningen lägre prisnivå, som dyrast ligger priserna på ca 1500 kr för t.ex. stövlar och väskor.
Lite mer avslappnad stil.   
 
Mer uppklätt. Jag gillar främst klänningen med de korallfärgade inslagen tillsammans med väskan. Och de beige skorna. Och de med orangeröd klack är också superfina.

Söndagsutflykt till Fläse havsbad

Här fortsätter lite bilder från mitt fotograferande från föregeånede helg. Förutom bilderna på frosten på vår gräsmatta och vid stugan så var vi på en söndagsutflykt till stranden i Fläse som ligger vid Obbola.
 
Jag har aldrig varit till Fläse tidigare, men Pelle kände till det från hans barndoms somrar. Numera kan jag säga att det ligger på min topplista bland bästa-utflykter-i--och-omkring-Ume, där bland annat den lite mer vidsträckta stranden i Norrmjöle också befinner sig (se t.ex. mina gamla inlägg från utflykter till Norrmjöle här och här).
 
Det var tacksamt att fotografera i så fin miljö:
 
När vi kom fram till Fläse möttes vi av ett gäng övergivna tomma husvagnar på Fläse Camping
 
Vi gick nästan direkt ned till den lilla stranden.
 
Dags att vända hemåt.
 
Filip passade på att leka i den fina lekparken som låg vid campingen. De hade en fin lastbil som såg ut som en båt baktill!
 
Hej då Fläse.

Nya glasögon del 1/2

I förrgår hämtade jag ut mina nya bågar. Två par hade jag beställt; ett par silvriga och ett par svarta.

I mitt huvud hade dessa bågar blivit skitsnygga under de sex veckor jag väntat på dem, men jag blev så besviken när jag hämtade dem! Kanske är det bara en vanesak.

Här är i alla fall de svarta bågarna, jag kommer visa de silvriga någon annan dag:

 


Vackert vid stugan

I helgen, på samma lördag som jag tog de frostiga bilderna hemma i stan, så åkte vi till stugan för att vintra Pelles mc. Jag hade kameran i högsta hugg och fotade lite av det vackra. Frosten glittrade i gräs, blåbärsris och spindelnät även vid stugan.
 
Nu går vi i funderingar på att sälja stugan eftersom vi nyttjat den mycket mindre än vi trodde vi skulle göra. Inte så lätt beslut.
 
Filip som helst ville vara inne och leka i stugan kom ut efter en stund och ropade "Jag har ingen att leka med!".
 

Två dagens i ett inlägg

Det blir två dagens i ett och samma inlägg här, eller rättare sagt en dagens och en gårdagens.
 
Det är ändå inte så stor variation i hur jag har klätt mig eftersom svart och vinrött varit temat för båda dagarna, så jag tyckte det kunde passa med två flugor i en smäll.
 
Detta är dagens: Svart pennkjol i trikå från Indiska, vinröd väska från Åhléns som fortfarande finns i butik, skorna är från Vagabond och har några år på nacken, samt en svart tröja från LaRedoute.
 
Detta är gårdagens i vinröda stretchjeans från Lindex Generous, vinröda skor från DinSko vilka fortfarande finns i butik, samma väska som i första bilden och en annan svart tröja från LaRedoute. Den tröjan är för övrigt ett riktigt fynd; 129 kr på rean och finns i en mängd olika färger - rekommenderas!
 

Vacker frost

På lördagen vaknade vi till en magnifikt infrostad trädgård och gräsmatta, det var som att det strötts feglitter över hela gården. Väldigt vackert, och jag försökte fånga det i bild:  
 

Paket från ASOS

För några dagar sedan fick jag ett paket från Asos med lite smått och gott. Allt som jag beställde, utom en topp, kommer från deras rea som pågår nu så jag gjorde en del fynd.
 
Asos har gratis frakt, men eventuell retur måste man bekosta själv. Så jag brukar ofta försöka tänka efter noga innan jag beställer och bara beställa så säkra kort som möjligt. Och jag hade tur även denna gång, - allt passade och var jättefint, tycker jag.
 
En roströd topp med vida blusärmar. Det enda i paketet som inte var på rea.
 
Ett gäng smycken. Halsbandet verkar vara slutsålt men de rundare örhängena finns kvar. 
 
 
Bulldogringen som passar perfekt att glam:a upp min vigselring.

Svala & Sara Burkhardt

Sista modeveckaevenemanget jag besökte var visningen av Svala & Sara Burkhardts kollektion för vår/sommar 2013. Det bjöds riktligt på plockmat och härliga bubblor i glas i fotovänliga Hotel Avenys bar.
 
House of Svala, eller rätt och slätt Svala, är Lyckselebaserat och designat av Alexandra Sjöberg. Det är en design som blandar luftiga och rena former med avangardistiska och norrländska detaljer, som t.ex. pälspuffar på axlarna på genomskinliga ärmlösa blusar eller löst hängande tygdelar och fransar.
 
Sara Burkhardt kommer ursprungligen från Schweiz men är numera bosatt i Västerbotten. Hennes design kännetecknas likt Svala av rena former som krockar med dramatiska inslag som här drar lite mot det gotiska, med inspiration hämtat från en occult våg som uppstod i modet på 1920-talet.
 
Och man kan ju bara konstatera att det känns som att båda formgivarna helt går i linje med de trender som ses komma framöver som jag skrivit om att Lotta Ahlvar tog upp i sin inspirationsföreläsning, dvs error, vintage och skräck/sagor!
 
Den lilla visningsytan på Hotel Aveny var väl disponerad.
 
Sara Burkhardts hörna.
 
Svalas design.
 
Svalas design.
 
Sara Burkhardts design.
 
Plockmaten i den fotovänliga omgivningen. Det kändes lätt att lyckas med bilderna i denna färgsköna miljö!
 
Min kusin Maria intill andra modeminglare.  

Norrfjärden från E&E glasses

När jag var inne på Kii i fredags och Umeåbaserade E&E glasses var där och visade sin allra senaste kollektion med glasögonbågar så provade jag ett par jättefina glimrande stilrena metallbågar som fanns att välja i färgerna roséguld, guld, silver eller svart.
 
SKITSNYGGA var de och plötsligt när jag står och provar dem så upptäcker jag att de dessutom heter Norrfjärden - alltså samma Norrfjärden norr om Piteå som är den by där jag vuxit upp i!
 
Det kändes liksom som att det egentligen är ödet att jag borde äga Norrfjärdenbågar, helst en i varje färg dessutom eftersom jag känner att jag skulle ha hemskt svårt leva utan någon av färgerna.
 
Fast ödet har nog fel denna gång; jag fick faktiskt precis när jag skriver detta inlägg ett sms från min optiker om att mina två par glasögon som jag gått och väntat på i flera veckor är klara att hämtas.
 
Nu hoppas jag banne mig att de är fina, annars så!
 
Norrfjärden från E&E glasses. Så purfärska att jag inte ens hittar modellen på deras hemsida.  

Fredagens med vinrött

Fredagen började efter jobbet med en after work anordnad av Lärarnas Riksförbund som bjöd på buffé på Costas, senare samma kväll var det dags för filmfest på Movefestivalen och därefter modemingel på Umeå Fashion week med en visning på Hotel Aveny.
 
Detta inbjöd till att jag invigde lite nya kläder jag gått och sparat på. Jag har nämligen gått all in på det här med den vinröda trenden och bara väntat på ett passande tillfälle att inviga det hela.
 
Bilden på mig blev väl inte så bra, jag tycker inte kläderna kommer till sin rätt, men tanken var god i alla fall:
 
 
Vinröd väska från Åhlénsvinröda skor Din Sko, vinröda stretchjeans Lindex Generous (slut i butik), mönstrad topp från Lindex (reafynd från förra säsongen) och en kofta från La Redoute som jag haft länge.
 

Inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar

Jag ligger väldigt efter i bloggandet här eftersom datorn blev kvar i skolan under helgen, men jag ska göra mitt bästa för att försöka att komma i fatt närmsta dagarna. I synnerhet som jag har några upplevelser kvar från Umeå Fashion Week som jag gärna vill rapportera från innan det känns som att det börjat gå alltför lång tid.
 
En givande upplevelse var den inspirationsföreläsning som hölls på Designhögskolan av Lotta Ahlvar som är vd för Svenska Moderådet.
 
Som man kan läsa på Svenska Moderådets hemsida så är det "ett branschägt forum och har sedan starten 1979 verkat för svenskt mode i Sverige och utomlands."
Vidare kan man läsa att de sysslar med att analysera utvecklingen inom mode, livsstil och inredning och producerar olika typer av trendinformation för att stötta verksamma, och man även kan ta del av konsultationer och seminarier.
På hemsidan finns också en mängd intressanta tips och länkar kring litteratur, modeveckor och mässarrangemang som har med design att göra.
 
Själv skulle jag mer än gärna vilja lägga vantarna på Moderådets tryckta gudier med färgkartor och inspirationsmaterial som går att köpa för några tusenlappar, men för att det skulle kännas rimligt bör jag nog starta klädbutik eller eget designmärke först :).
 
Lotta Ahlvars föreläsning tog också upp just såna saker; trender, fenomen och företeelser som kommer att, och som redan nu, påverkar mode och inredningsdesign. Och jag svär inom mig för att jag inte hade med penna och papper för att anteckna, men jag hann ta några bilder som jag försöker lappa ihop föreläsningens innehåll med. Förhoppningsvis sen tillsammans med Mamma Media som jag bl.a. var där med.
 
Här är ett gäng fula bilder som förklarar lite av vad Lotta Ahlvars inspirationsföreläsning för 2013-2014 innehöll: 
 
Skådespelerskan Helena Bonham Carter nämndes som stilikon. Hon har både häcklats och hyllats för sin stil, men numera ses hon främst som kreativ och egensinnig. Något som är ett måste om man ska vara mode menade Lotta. Jag associerade till Bill Cunningham som ju också talade om vikten av kreativitet och mod.
 
Slow design är det nya, saker som tar tid att göra och producera och inte är slit-och-slängprodukter. Detta är förstås helt i linje med den nya miljömedvetenheten. På bilden syns små frukostflingor (!) som man broderat på (!).
 
Förbi på duken flaxade också färgkartor som jag gärna velat titta lite mer på. Lotta hade rubriker som ungefär "Tomorrow", "Yesterday", "Terror", "Error" som visade på kommande trender med kompletterande färgkartor och bildexempel visade olika typer av långgående trender som är på gång.
 
Att mannekängerna bär "omöjligt" mode som flygaruniform från 1910-talet på cat walken betyder inte att man tror folk kommer bära det, utan det ska snarare ge en nyckel till vad som gäller. Här har inspiration hämtats från nya storfilmer som Den store Gatsby och...
 
...och här storfilmen Anna Karenina. Men man inspireras även av skräck och sagor och Lotta menade på att det inte är en slump att det just nu finns en våg med filmer med skräck- och sagotema. Exempelvis kom ju två versioner av Snövit ut samma år; Snow white and the huntsman och Mirror Mirror.
 
"Error" var temat med den trend som kommer där saker satts ur sin funktion eller sitt sammanhang. Alltså där man inte möts av det förväntade utan att det helt enkelt blivit ett "error". Inte många kommer förväntas bära en pastellrutig kostym med uppkörda axlar eller en 2-dimensionell klänning, men det ska ge en vink om att man ska våga bryta mot det normala.
 
I linje med trenden "error" tog hon som exempelvis en sida på nätet där folk lägger upp bilder på "samplade" exemplar av Ikeamöbler, dvs man bygger om dem på ett nytt sätt. Galet kul!

Bill Cunningham New York

...så är filmtiteln på en dokumentär om den första streetmodefotografen och charmige personen Bill Cunningham som vi såg efter releasefesten på Invito.
 
Bill Cunningham är i 80-årsåldern och han har varit ett fenomen i New Yorks (gatu-) modevärld. Alltid avbildat det han själv fastnat för. Ett citat som lite sammanfattar hans syn på vad mode är lät ungefär "Alla kan klä sig snyggt, men alla kan inte klä sig kreativt". Och det är just det kreativa modet han hela tiden letar efter i New Yorks gatuliv.
 
Filmvisningen är ett samarbete mellan Umeå Fashion Week och Umeås filmfestival Move.
 
Missa inte trailern längre ner.
 
Alltid på sin cykel genom NY:s gator.
 
En av Bill Cunninghams modefavoriter.
 
Se trailern här:
 

Releasefest för Swedish Beauty Factory & JohannaN

Här kommer lite mer bilder från torsdagkvällen som jag utlovade igår. Då var vi bland annat på releasefest på Invito där Umeåbaserade Swedish Beauty Factory visade upp sina produkter och en ny grafisk profil, och Umeådesignern JohannaN visade upp sin senaste smyckekollektion.
 
JohannaN:s smycken är bland annat inspirerad av norrländsk natur i en dekorativ och stilren design. Hon jobbar med hållbar utveckling och rättvis handel i framställandet av smyckena som sker i Thailand. Kollektionen finns att köpa på JohannaN:s hemsida, men delar finns också i vissa butiker, som t.ex.Kii i Umeå.
 
Har man VK så kunde man under veckan läsa en intervju med Jenny Janse som är vd för Swedish Beauty Factory och hennes arbete med att skapa och sälja miljövänliga och hudvänliga produkter. Artikeln finns även att hitta på nätet här: Vill förbättra smutsig industri.
 
Vi hade så tur att vi fick slinka in som VIP-gäster och fick både bubbel och goodie bag.
 
Stiligt stylade av Creative Lounge hälsar Johanna Nilsson till vänster och Jenny Janse, vd för Swedish Beauty Factory till höger, oss välkomna.
 
Mamma Media siktar på att få bästa bilden.
 
JohannaN:s smycken är fenomenalt fina och favoriter är bland annat kugghjulsörhängena och i synnerhet hjorthuvudet i silver som jag gärna skulle vilja ha som halsband.  
 
Sen höll vi på att smälla av när vi såg att goodie bagen innehöll ett halsband från kollektionen. Så fint!
 
Skönhetsprodukter från Swedish Beauty Factory.
 
Och i goodie bagen fanns en hel drös med små provförpackningar. Kanske jag äntligen ska börja vårda min hud?

Vilken modekväll!

Vi var verkligen störtnöjda jag och min kusin M och kollegan Cicci (Mamma Media) när vi lämnade Idunbiografen med en full goodie bag på armen från modeminglet tidigare på Invito och sen sett dokumentären Bill Cunningham New York. Inte hade vi kunnat tro en torsdag kväll kunde bli så bra!

En liten försmak i bildform, mer kommer när jag hunnit redigera bilderna:

  


Modeinspirerad

Nyligen började jag följa Emma Elwins blogg, en tjej som jobbar som moderedaktör på Elle. Hon verkar ha den där förmågan att hänga på sig kläder så att det ser så där självklart stiligt ut, liksom utan ansträning och utan att det blir för mycket eller för lite. Speciellt inte för mycket. En lite småjobbig person alltså för en som mig som inte alltid lyckas :).
 
Jag blev så himla inspirerad av en utstyrsel hon lagt ut på bloggen, den som ni kan se på bilden här nedan. Kläderna är egentligen inte så märkvärdiga; helsvart tröja med normal rund ringning till gubbyxor/kostymbyxor med pressveck och uppkavlade ben. Också platta eller höga klackar till. Så enkelt, men på nåt sätt så blev det liksom en modeknorr på det som tilltalar mig massor.
 
Emma Elwin och den snygga utstyrseln. Jag har lånat bilden från hennes blogg och redigerat den lite för att den ska fungera med min bloggbredd, hoppas hon ursäktar.
Klicka här för att se originalbilden.
 
 
Självklart gav jag mig ut på jakt efter nåt liknande, fast i budgetversion. Eftersom Ellos har 25% rabatt på allt och gratis frakt och retur just nu så fick det bli där jag letade. 
Jag hittade tre byxor och tre tröjor som jag beställt, och jag hoppas hoppas nåt ska fungera trots att min lekamen inte är byggd på samma nätta vis som Elwins:
 
 
Jag valde tunnare tröjor än Emma Elwin verkar ha, eftersom att jag tycker det blir för varmt annars. Tröjorna hittar du här (från vänster till höger): tröja nr1, tröja nr2, tröja nr3. Tröja 3 är för övrigt samma modell som min limegulgröna som jag bloggat om tidigare, så den vet jag är ganska bra.
 
Jag letade byxor med platt front och pressveck. De två första är bootcut så jag är lite tveksam på om de kommer fungera, men den tredje är rak i modellen. Byxorna hittar du här (från vänster till höger): byxa nr1, byxa nr2, byxa nr3.
 
När det gäller skor får det bli något av de par jag redan har. Båda de här tycker jag skulle passa till. Jag har bloggat om dem tidigare; Banana heels och Nudefärgade pumps.

Dansskadad

Jag upplever just nu sensationen av en helt ny känsla i mitt liv - jag lider av en dansskada! Inte för att jag går någon exotisk danskurs i typ tango/rumba/salsa, utan för att jag var ute på krogen i lördags och dansade lite för intensivt i allt för höga klackar. På söndagen vaknade jag alltså med svullet och stelt vänsterknä, och jag haltar fortfarande idag. 
 
En bidragande anledning är nog den att jag invigde dessa skor, och att jag sällan brukar dansa särskilt mycket, speciellt inte på Schlagerklubben. Fast nu råkade det vara så att de spelade ovanligt bra musik och ovanligt lite schlagermusik.
 
Sen, bara som en notering, men det var väldigt vad karlarna på Schlagerklubben var ivriga att podiedansa! Det fanns två podier på scenen och minst femton karlar typ tävlade om att stå på dem och veva. Kanske de hittade divan inom sig där i schlagermiljön, vad vet jag.
 
Podiedans.
 
Ordinär dansgolvsdans.

Se rött

I fredags kom de hem till mig, de röda skorna jag berättade att jag beställt från Footways.

De är klarröda och så himla fina och jag kan ärligt säga att de också är oväntat bekväma trots den höga klacken på grund av att det är lite platå framtill.

I bilden har jag matchat med röda ting som jag hade sedan tidigare: en kuvertväska med tygrosor från H&M, MAC:s läppglans i färgen Venetian och Maybellines colorsensational läppstift i färgen Fatal red Nr 530.

 


KappAhltävlingen avslutad

Nu vid midnatt avslutades tävlingen på KappAhl, och jag slutade på en retlig 21:a-plats.... bläää. Plats 1-20 kommer som jag tidigare nämnt att jurybedömas av KappAhl, så jag halkade alltså precis utanför den gränsen.
 
Men gudarna ska veta att jag och ni verkligen försökt. Tusen tack för att ni orkat engagera er och rösta både en och flera gånger!
 
Nu är det snart good night här, ska bara fila lite på poängsättningen av ett typografiprov mina elever i trean ska ha imorrn bitti. Så det är definitivt mer synd om mina elever än om mig. För jag minns när man gick i skolan och satt och råpluggade till långt in på natten före proven så att man var helt slut och vimmelkantig dagen efter. Så stackars dem!
 
Sov gott vänner.
 
Jag slutade på 209 poäng så 9 poäng saknades från att komma innanför 20-gränsen.

Lördagsbak av pepparkak (!)

Pepparkaksdegen gjorde succé: när jag visade Filip mitt köp blev det pepparkakebak direkt efter frukosten idag.

Formarna hade vi visst glömt i stugan förra vintern, så vi fick använda det vi hade till hands. Det blev knivar och snapsglas. Och det blev både fint och bra det också, speciellt med lite dekor på. 


Pepparkaksbakdags snart

Titta så fint, de hade fått hem pepparkaksdeg på vår lilla Coopbutik här på Haga. Jag frågade efter det för ett par veckor sen när Filip var baksugen, men då hade de ingen.

Och bäst före julafton också. :)


En sista gång: Rösta på mig!

Okej, nu gäller det: På söndag, alltså den 14:de oktober, är det den sista dagen man kan rösta i KappAhls tävling. Jag ligger nu på 19:de plats och måste komma inom topp 20 för att få hamna i juryomröstningen. Så jag ligger farligt nära att åka ut i nuläget.
 
Så jag ber er, en sista gång: Klicka här för att rösta på mig i KappAhltävlingen!
Det har visat sig att man verkar kunna lägga en röst om dagen, ett litet tips ifall någon skulle orka.
 

Funderingar på att piffa vardagsrummet

Det känns sen en tid tillbaka som att det börjar bli dags att uppdatera vardagsrummet vårat.
Sedan det blivit tal om att vi lärare ska få en retroaktiv löneförhöjning har jag funderat på om det här kanske är en av sakerna man kunde lägga några kronor på. Inga dyra grejer då alltså, så möblerna vill vi inte byta ut utan jag menar saker som gardiner, mattor och kuddar. 
 
Mattorna är fläckiga, blekta och nötta. Gardinerna har hängt uppe i över fyra år nu, och prydnadskuddarna i soffan är små och stenhårda och det finns en enda stor en som är för stor och helt ur fas färgmässigt mot resten av rummet.
 
Jag tycker vår fondvägg i beige med guldmetalltryck är jättefin, men mönstret gör att man blir lite begränsad i vad man kan ha för mönster på gardiner och kuddar. Enklast blir det alltså med enfärgat på speciellt gardiner och mattor.
 
Jag gillar egentligen att gardinerna och mattan är mörkröda, men jag har aldrig lyckats hitta gardiner som riktigt passade med mattorna: gardinerna drar mot gulrött och mattorna mot rödrosa. Så det skulle man ju vilja byta mot bättre röda alternativ.
 
Jag såg att bloggaren Colorelle hade köpt tjusiga kuddar som jag blev förtjust i. Jag undrar om Pelle kan tänka sig kuddar med påfåglar på? I såna fall tänkte jag man kunde kombinera med en grå kudde på varje soffa. Båda kuddarna kommer från Åhléns.
 
Det kanske också kunde vara fint att slänga in en hårig kudde till de andra två :) Det håriga kuddfodralet kommer från Ellos.
 
Det kanske skulle vara lite ballt med orange mattor och gardiner till?
 
Jag har också funderat på om det skulle vara fint att byta ut gardiner och mattor till turkosa sådana.
Man kanske skulle kunna ha lite mer dämpade kuddar till den turkosa färgkombon. Båda från Åhléns.
 
Pelle har tidigare pratat om att ha grönt i vardagsrummet.
 
Kanske man kan kombinera en blommig kudde med en grå till det. Även dessa kuddar kommer från Åhléns.

Höstsol

Det var ett väldigt fint höstväder när jag gick och hämtade Filip på föris i eftermiddag. Solen låg lågt och hamnade i bländande tjusigt motljus där vi gick för att leka på lekplatserna i närheten.
 
Det har varit så regnigt och grått på sistone så man känner sig liksom tacksam när det äntligen blir fint väder, så jag tog lite bilder i parkerna vi passerade på Haga:
 
Strax efter att jag tog den här bilden (under protester från Filip) i en lekpark kom plötsligt ett par syskon från samma förskoleavdelning som honom, så det blev lek och ståhej en lång stund där i parken. Lycka!
 
Sen började det bli middagstid och de båda syskonen sa hej då och vi drog oss till nästa lekpark som låg närmare hem.
 
Där tittade jag lite närmare på blomplanteringarna.
 
Också hittade vi blomknoppar och nyutslagna tulpanliknande saker. Märkligt! Undrar vad det kan vara för tålig växt?!
 
Sista gungningen, sen ville Filips mamma gå hem för hon var less och frös.

Nya röda pumps på väg

 
 
Oj vilken tur jag nyss beställde dessa pumps, för jag har ju inga röda pumps* sedan tidigare. 
*Obs! Ironi!
 
Som en missbrukare och massbrukare av skor känner jag att jag måste komma med en ursäkt eftersom jag köper ett par röda pumps igen: 
För några år sen blev jag galet kär i ett par röda mockapumps med hög rak klack som jag såg i gatuvimlet på en resa till Stockholm. Jag tyckte de var alldeles för fina för mig, och för övrigt hittade jag dem sen inte i min storlek i Rizzobutiken när jag väl ångrat mig. Jag har sen tänkt på dem många många gånger.
 
När jag i helgen såg dessa väldigt lika i budgetvariant på Eurosko i Piteå så kändes det som att det var ödet.
 
Nu var det inte där jag köpte dem, de hade dem inte i storlek 41, så jag har istället beställt dem från Footways. Gratis frakt och retur om jag inte kan ha dem, och dessutom var de 86 kronor billigare än i butik!
(De är inte i läder som det står i beskrivningen på Footways, utan i syntetmocka.) 

Då ses vi igen käre gamle vän

Det tog inte många dagar så blev du framplockad igen min kantige gamle vän.
Din tunga och sprillans nya ersättare har nämligen betett sig illa; efter åtta (från min sida) ofrivilliga omstarter idag, som mot slutet övergick till att bli mer "om" än "start" så gav jag upp.  Nu är det till dig gamling jag sätter min tillit igen.
 
Eftersom du sköter dig så bra, så kan jag just nu bara minnas alla våra fina stunder ihop. Det där med viruset som övertog hela ditt inre känns lätt att förlåta så här ett år efteråt och jag minns det mer som en lite lustig anledning för mig att få dig lite upphottad igen. Och att du är lite långsam och blir lite väl full ibland, det får man väl tåla med en god vän som varit med ett tag.
 
Puss på dig älskling.

Helgen i Norrbotten

Vi har tillbringat helgen i Piteå hos mina föräldrar, jag och Filip. Under dessa dagar har vi hunnit springa runt i affärerna i Piteå, besökt båda mina bröder i Kallax och Luleå, och åkt lite omvägar på vägen eftersom jag alltid vill stilla mina sentimentala behov och se mina gamla hemtrakter.

Vi åkte till exempel förbi mitt barndomshem i Norrfjärden, ett stort brunt hus med brutet sadeltak som mina föräldrar sålde och flyttade från till en lägenhet i Piteå 2010. Det var plötsligt rödmålat. Snopet och konstigt att nåt man är van ska se ut på ett visst sätt plötsligt ser annorlunda ut efter 37 år.

Här är några bilder från helgen som jag lyckats fånga med mobilkameran. Utsikten från mina föräldrars balkong i Piteå, hästar på ängarna nära mitt barndomshem, ena brorsans fina röda bil som Filip är så imponerad av (det ser ju ut som stor leksaksbil!) också den fina (riktiga) leksaksbilen som Filip fick av samma bror.

 


RSS 2.0