I kvarteren där jag bor

 
När jag kom tillbaka från bilutflykten i söndags så tog jag en paus med bilen i kvarteren nära mig för att ta några bilder. Jag orkar inte riktigt gallra bland bilderna så hårt så det blir en del upprepningar i motiven. Det var ju så wåckert. 
 
Det här är ett favorithus. Där ska jag bo när jag helt plötsligt får råd och huset samtidigt råkar vara till salu. Eller för att de nuvarande ägarna donerar huset till mig för att de känner att det skulle hamna i rätta händer. 
 
Sneak peak på min blivande innergård ;-)
 
Träd som har fattat eld. 
 
Hux flux har vi nu hamnat i Döbelns park. 
 
Jag är svag för Lärkträd och jag brukar gå och titta lystet på de av kottar dignande grenarna. Jag har några nedfallna torkade kvistar med kottar på i vaser inne hos mig. Det är fint. 
 
Det här är rondellen som ligger mellan Döbelns park och Vänortsparken framför några fler brinnande träd.
 
En till, utan rondellblommor. 
 
Också Moritzka gården, som nästan blev påkört av en bil för ett par veckor sedan - se artikel: LÄNK
 
Moritzka gården ligger bredvid Scharinska villan, för den som inte visste det. Och vem bor bredvid dem båda? Ja just det! 
 
 

Höstfärgat gräs

 
Bjuder här på några bilder på gräs i motljus. Det var så fint ljus över ett fält när jag körde från Lögdeå igår så jag var tvungen att stanna och fotografera. Det ser så lent ut att man bara skulle bara vilja dyka ner i det.  
 
 
 

Utflykt till Lögdeå, Kafé Anno 1762 och Olofsfors bruk

Efter en väldigt lat förmiddag med en natt där jag fått 11 timmars sömn (5 timmar i tv-soffan och ytterligare 6 i sängen!) så tänkte jag att det var på tiden jag tog en utflykt nånstans.
 
Hade helst velat ta en lagom lång promenad i vacker miljö men jag kunde inte komma på någon lagom lång runda jag inte gått hundra gånger redan (runt Kont och runt Norrmjöle havsbad, och rundan runt Nydalasjön med sina 1,2 mil kändes för långt). Så då började jag söka utflyktsmål på Visit Umeå
Där hittade jag tips om ett loppis/café/butik som hette Little Bobbys i Lögdeå, bara en bit från Häggströms Modehus och några kilometer från Olofsfors bruk, så det kändes som en bra utflyktsrunda. 
 
Största behållningen med Little Bobbys visade sig vara den här lilla lurviga som låg i en stol utan för... alltså! 
 
Den somnade sött på den lila stund jag var inne i butiken. 
 
En till bild bara! <3
 
Här finns dessutom en film på valpen som jag lagt ut på Instagram: LÄNK.
  
Såg de här fina hängmattorna vid ett fint Galleri/Smedja (om jag förstod det rätt) men det såg stängt ut. 
 
Efter en kort sväng in på Häggströms Modehus så for jag vidare till Olofsfors bruk och det kafé som ligger i en gammal skolbyggnad där; Kafé Anno 1762. De gånger jag varit in där har varit i samband med den årliga julmarknaden på bruket och då brukar där vara packat med folk så det har inte ens varit lönt försöka få nån plats. Men idag var där lugnt och skönt (fast inte så tomt som det ser ut på bilden). 
 
Där fanns en mycket god och prisvärd brunchbuffé enligt mig. 
 
Där såldes en del fina saker också, speciellt vissa barngrejer tyckte jag var speciella och fina, som den här lampan. 
 
Också blev det ett stopp vid Olofsfors bruk. Tycker herrgården där är så fin, speciellt den här flygeln med de fina planteringarna. 
 
Lite lagom stora rabarber med en bladstorlek på cirka 1 meters bredd (det är ett litet kafébord).
 
Herrgården skymtar i bakgrunden. 
 
 
 
Jag gick till den lilla bron och fotograferade perfekta speglingar. 
 
 
Ja det blev ju en fin dag! Fast jag tog fler bilder på andra ställen men sparar det till bloggen någon annan dag.
Nu är det kväll och jag håller på och tvättar och kollar film i lugn och ro. Skönt! Hoppas ni också haft en fin söndag!

Höstmys / Bilder jag tänkt måla när jag blir harmonisk och konstnärlig

 
Ja, som inläggsrubriken säger så har jag tänkt att nån gång bli harmonisk och konstnärlig och då sitta och måla akvareller (alternativt akryl) med mysiga motiv. Det hade jag även tänkt tjäna mig en hacka på också. Jag tar dock inte emot några beställningar ännu eftersom det är högst oklart om jag någonsin kommer bli tillräckligt harmonisk och konstnärlig.
 
Tills vidare kan vi ju ägna lite tid åt att titta på en del av de höstmysiga bilderna jag plockat ihop i en inspirationsmapp ifall akvarellblocket (eller duken) åker fram nån gång. Önskar jag själv fotograferat dem men jag har tyvärr inte haft tillfälle vara på utflykter senaste tiden. 
 
 
 
 

Sensommarpyssel

 
Jag vägrar nämna h-ordet, ni vet årstiden som börjar på h, så jag väljer att kalla det jag gjort idag för sensommarpyssel :-) 
I veckan fick jag en reklamtidning från Blomsterlandet som hade flera fina billiga erbjudanden som gjorde mig pepp på att fösöka få lite mer sensommarombonat. Där köpte jag bland annat det här växtarrangemanget (för bara ca 130 kr!) som syns i bilden ovan. Egentligen var det tänkt för att ha utomhus, men när jag kom hem så tyckte jag det var så fint så det fick hamna på köksbordet istället. Tre prydnadspumpor blev det också som ni ser. 
 
Jag putsade även av trädgårdsmöblerna och tog fram ljuslyktorna som lämpar sig bättre för den här tiden på året än de pastellfärgade jag brukar ha.
 
Sen har jag städat också, och håller på att tvätta, men framförallt njuter jag just nu med en massa tända ljus och The Walking Dead. Så himla skönt! 
Hoppas ni också har en bra söndagskväll :-)

Sommarvärme och minigolf

Efter att ha funderat en hel del på vad vi skulle göra igår så kom jag på det; vi kunde ju spela minigolf! Filip har aldrig spelat så det var ju något nytt för honom dessutom.

Trots att jag är urdålig på minigolf sa jag sturskt till honom att han kunde få handikapp vid poängräkningen. Så vi bestämde att vi skulle halvera hans poäng eftersom jag räknade med att klara banan med mycket färre slag.
Well well... Hur gick det då kanske ni undrar? Jo vid poängräkningen visade det sig att jag fick 31 och han 15 (efter att ha halverat slagen han gjorde vid varje bana) så hade vi räknat på samma sätt så skulle vi legat lika! Haha!
Vi körde förresten inte alla banor utan bara nåra stycken.

Här klarar Filip en bana på två slag. Undra på att han ser så nöjd ut! Han fick en hole-in-one vid en annan bana också.
Efter minigolfen blev det glass och besök i lekparken som ligger i Hedlundadungen vid minigolfbanan. Där fanns fina blommor och tjusiga höga träd. Och en fin kille förstås. :-)
 

Grönska

Här är det fredagsmys i soffan. Jag bloggar (uppenbarligen), ser Idol på TV4 play och Filip kollar gameplays om Minecraft. 

Jag har tänkt vi ska åka på nån utflykt imorrn innan F ska till sin pappa men Mickelbo Gård (pyttedjurpark på lantgård) var tillfälligt stängd och Strutsfarmen ligger lite långt bort. Får se vad det blir. 
Vad hittar ni på?

Här är en del bilder jag tog med mobilen i Vänortsparken i Umeå förra helgen. Fint väder och vacker grönska precis som idag även om det börjar bli lite höstigt gulbrunt i kanterna på sina håll.
 
 

RSS 2.0