På Bobbys Loppis

 
Det var dags att göra av med lite grejer, så i helgen har jag äntligen kommit mig för att boka (dubbel-)hylla på Bobbys loppis! (Ligger på Grubbe, precis bakom EM-möbler)
Det tog hela lördagseftermiddagen och kvällen att leta fram saker att sälja och prismärka och idag har jag varit där och fyllt mina hyllor. Det är hyllnummer 86 så skynda fynda! ;-)
 
Nä men allvarligt så har jag en liten känsla av att det inte kommer gå så bra... folk gillar väl generellt mest vaser, glas och tallrikar och sånt och jag har mest kläder, skor och smycken på mina hyllor. Nåväl, får se hur det går. Kanske barnkläderna går bra. Annars hoppas jag att det dyker upp nån tjej med liten plånbok och stora fötter som kanske går igång på skorna, haha!
 
En nackdel med att sälja saker bland andra på loppis är ju tyvärr att man själv går och handlar... här är dagens fynd:
 
Dessertknivar med teakskaft. 50 kr för 6 stycken, det är betyyydligt billigare än om man handlar på nån antikbutik. Tänker mig att de blir bra komplement till smörgåsassieterna i teak som jag handlade i höstas. 
 
Två gamla favoritfilmer för 10 kr/st :-)
 
Också den här fina vasen som ser ut att vara gjord i bubbelplast. 20 kr. 
 

Filip i nya kläder

Filip igår på Strömpilen, nyuppsvidad i helt ny klädsel som han fått syn på Lindex några minuter innan.
 
Han kunde inte hålla sig - vi var tvungna gå in på toaletten och byta till de nya kläderna. 
 
Coolt och mysigt i ett!
 
 
Egentligen var vi på jakt efter gympabyxor i klädaffärerna men så fick Filip syn på annonsen med barnen nedan så då slog vi till på hela klädseln. Filips lådor börjar bli fulla med lite för korta och nötta kläder så det var kul att köpa något som inte såg ut som det vanliga.
Nu gäller det bara att hitta den där tröjan han bär runt höften som försvann på förskolan idag...
 
 

Jag har köpt bil!

 
Kolla vilken liten goding jag köpt! En Volkswagen Golf 1.6 2008 (lika gammal som Filip, måste vara ett gott omen!). Jag är SÅ GLAD! Den verkar funka bra, peppar peppar. Lamporna inuti lyser coolt också säger Filip, jag får väl visa bildbevis på det så småningom. Är den inte vacker?! Vrrrrrooooommm...!
 
UPPDATERING. Här är insidan av bilen!
 

Toabesök och söndagsstädning

 
Här är jag, på en av Utopias nyaste toaletter! Man kan ju undra varför (förutom det uppenbara) men anledningen till att jag fotograferar är att de är så väldigt snofsiga, och jag är svag för snygga toaletter.
 
På Utopia har de slösat på både glittriga granit(?)plattor på väggarna och gulddetaljer i form av kranar, i kakel, på dörrhandtag med mera.
 
Se bara:  
 
Granitplattorna blir som en stjärnhimmel!
 
Förutom att jag var på toaletten på Utopia när jag var på stan och gjorde ärenden så slet jag som en gnu på söndagen; städade, diskade stordisk, tvättade 5 maskiner och sydde och fixade med lite grejer. Jag var rätt glad över att jag inte gått på fest på lördagen som jag hade tankar på (och som folk röstade för på Facebook när jag skrev en statusuppdatering om min beslutsångest :-)) för då hade jag aldrig orkat göra allt. Och tur jag har lugnt på jobbet idag :-)  
 
Så här fint var det sen på himlen när det började skymma på söndagseftermiddagen. 

Ett hjärta till er

 
En hemmagjord hjärthälsning till er - och tack för att ni läser min blogg! 

Väntarhund

 
På väg hem sent från jobbet (fastnade med roliga saker i Illustrator), sick-sackande mellan folk som var afterwork-runda under fötterna, fick jag syn på den här fina hunden som satt och stirrade stint på sin människa inne på Max. En riktig väntarhund!*
 
 
Så fin! Var nästan sugen på att hundnappa den.
 
Filip är hos sin pappa över helgen så jag nu har jag börjat mitt ensamma fredagsmys med glas vin och snart pizza och film, söt lakrits och sura segisar. Så himla skönt med helg!
 
*När jag höll på att inreda min och Filips nya lägenhet i somras så köpte jag en hund i gult porslin som är Filips väntarhund; hunden som alltid sitter i hallen med blicken mot dörren i väntan på att han ska dyka upp. Filips mamma förpackad i gjuten porslin helt enkelt :-) Filips gula väntarhund syns på byrån i hallen i det här inlägget. 

Köpa bil

Jag är nog på väg att ge upp här, mitt billösa liv fungerar inte riktigt. Cykeln går sönder hela tiden i snömodden, det går inga bussar fram till Filips skola och att hyra skabbigaste bilen på Rent-A-Wreck visade sig vara lika dyr som en utlandsresa (jag mäter ofta utgifter i antal utlandsresor) för två veckors hyrtid. Bilpoolen jag använder mig utav var ju ännu dyrare om man ska hyra veckovis för det är ju sprillans nya bilar. 
 
Det blir för mycket stresspåslag att ha barn och vara billös och jag känner att för både min och Filips måendes skull så skulle nog bästa lösningen vara en bil så nu har jag börjat kolla på begagnade bilar.  
 
Men allts F*N vad DYRT det är! Jag vill ju ha en bil som inte ska behöva lagas hela tiden så jag kollar på någorlunda nya bilar, dvs från ungefär 2007 och framåt, och på ett miltal under 12000. Också kollar jag på bilfirmorna och tänker inte köpa privat för jag känner mig tryggare då. 
 
Det blir nog ingen stor bil (även om jag varit inne på att köpa en Volvo V50) utan nu funderar jag på typ en sån här bil (se nedan), en Volkswagen Golf för 92 000 kr.
SANSLÖST dyrt säger jag, men kanske den håller i några år då??!! Ska titta på den idag har jag tänkt, om den finns kvar.
Jag mottar för övrigt gärna tips och synpunkter på det här med bilköp!
 

Till Teneriffa!

Wiiii! Nu är en resa till !!!! Teneriffa !!!! för mig och Filip bokad och betald!  
Det känns ju lite läskigt berätta ett tag i förväg så här (eftersom jag känner mig lite skrockfull och tänker att tusen saker ju kan hända så att det inte blir nåt) men jag kunde inte hålla mig - jag är så glad! 

Söndagsmorgon

 
Men hur söta är de inte, mamma och Filip som sitter och ser Scooby Doo vid frukostbordet här på söndagsmorgonen!

RSS 2.0