Gott Nytt År 2015!


Pepparkakshuskras

Ett huvudlöst skelett hemsöker skorstenen på pepparkakehuset.
 
 
Vi börjar så smått börja avveckla julen här, fast med myrsteg eftersom vi är så förtjusta i den. Igår skulle vi "slå sönder" pepparkakshuset, fast det gick väl så där... :-)
 
Filip stylar huset inför den sista fotograferingen. 
 
När vi satte samman huset jobbade jag hårt för att dölja alla sprickor med kletig glasyr och massor av godis. 
 
Tillsammans med det huvudlösa skelettet som kommer ur skorstenen finns en vacker röd tomte som Filip jobbat hårt med att dekorera. 
 
Också en grön kompis till den röda. 
 
Dags för sockring innan kraschen. 
 
Mycket socker!
 
Det blev ju jättefint jue!
 
Det går ju inte att krascha ett sånt fint hus heller! Det blev tillslut att vi bara lite i takkanterna på den fulare baksidan. 
 
Och Filip mumsade lite på de lösa delarna. 
 
Så nu står pepparkakehuset trots allt och pryder köksbordet istället för att vara kraschat i småbitar. 

Än är det jul och om favoritjulklappen

Granen står fortfarande så grön och grann i stugan. 
 
 
Det börjar gå rykten på de sociala medier jag befinner mig om att det finns de som redan börjat plocka bort julen... jag vill bara försäkra er om att jag inte håller på med nåt sånt ofog :-) Här är det maxat juligt fortfarande, och kommer så vara minst en vecka till. 
 
Jag hade besök av en gammal kompis på juldagen som berättade om sin guldgran (full size, inte nån sån där liten pytting som jag har) och nu har jag fått en lite lätt fixering om att jag vill ha en sån. Till nästa jul då.
Hör av er om ni vet var det finns att köpa en guldgran, eller om ni vill sälja en egen, jag hittar nämligen ingen som säljer guldgranar när jag googlar. 
 
Sen kom jag på en sak efter att jag berättat om mina julklappar här i bloggen häromdagen, - jag glömde ju berätta om min mest välanvända favoritjulklapp, den som ger min vardag glittrig kristalliknande glans: ett tjockt glas med gnistrande fasetter som jag fått av Filip:
 
Är det inte fint?! Så himla trevligt att dricka ur på morgonen och så ryms det en rejält dos kaffe i det. 
 
Det var väl så att jag tipsade Filip om att jag ville ha glaset när vi var på Åhléns. Jag gav honom lite pengar och berättade hur han skulle göra. Sen fick jag INTE titta sa han! Så han gick själv till kassan och fick dem att slå in den. Sen var det ju spännande att öppna den på lilla julafton för jag visste ju inte riktigt om han tagit det glas jag önskat mig. Men det hade han den lille plutten :-) Han är supernöjd när han ser mig använda glaset. Roligt att se honom glädjas åt att ge present till någon annan och inte bara över att få egna.
 
Nu ska jag gå och övningssminka mig :-) Var på fest igår och fick tips av en kompis, och det plus mitt eget inspirerande inlägg om glitter (heh) gör att jag tänkte prova lite. 

DIY glitter del 2/2

Drömoutfit. Bildkälla här
 
 
Här kommer del 2 av 2 med tips för att glittra på nyår. (DIY glitter del 1/2 hittar ni här)
 
KJOLGLITTER
 
Hur fin är inte en maxikjol i paljettyg? Gärna med nedklädd överdel för att balansera!
Eftersom det är för sent att beställa (eller framförallt få levererat) paljettkläder från någon webbutik kan man väl lätt sy en kjol själv tänker jag, bara man får tag på en bit paljettyg på nån sybutik! Hur svårt kan det vara att sy i paljettyg? Nån som provat?
 
Här nedan är en bild på en manual för hur man mäter och klipper kjolmodellen, och jag översätter det som följer: 
 
1. Mät din midja och dividera med hälften, plus:a på 1 cm sömsmån runt om. Klipp två likadana sådana former ur paljettyget ...MEN INNAN DU KLIPPER...:
2. ...Se till att klippa ut kjoldelarna med paljetterna med riktningen nedåt (dvs när du stryker med handen på paljettyget ska du känna att du går "medhårs". 
 
Den nedersta bilden på den svarta paljettkjolen är ett bildexempel på hur jag tror kjolmodellen kommer se ut om man följer detta mönster, dvs något rakare än de mer utsvängda modellerna i bilderna som ligger överst i detta inlägg.
 
 
 
MAKEUPGLITTER
Glittrigt smink och nagellack såklart! Det har väl alla hemma i byrån :-) 
 
Ögon: På Make Up Store brukar de ha glittereyeliner där glittret inte riskerar ramla ner i ögat. Bild 1
Naglar: Snyggt att bara ha en enda nagel med mycket glitter på, lite lättare att ta bort sen också. Fast alla naglar glitterdoppade är ju en höjdare också. Bild 2 | Bild 3
Läppar: Jag är mindre rädd för att råka äta upp glitter än att få det i ögonen. Supersnyggt och lätt dekadent burleskt! Bild 4

DIY glitter del 1/2

Dags att glittra :-) Bildkälla 
 
 
Nä nu börjar det bli dags att blicka fram mot nyår och nyårsglittrande! Jag har letat inspiration på Pinterest till lite olika DIY-saker som man alltså borde kunna klara av att göra hemma (Obs! Har ej testat nåt utav det själv så allt glittrande sker på egen risk :-) ). 
 
Jag hittade en hel del så jag delar helt enkelt upp tipsen i två inlägg:
 
 
HÅRGLITTER 
Om man bland ar kraftig hårgelé med glitter så ska man alltså kunna få ett sånt här fabulöst resultat om man stryker det på sitt hår. 
Källor: Bild1 | Bild 2 | Bild 3
 
 
STRUMPGLITTER
Det här verkar ju vara en alldeles lysande idé om man inte hittar tillräckligt glittriga strumpbyxor i butiken, eller vill ha ett par i en färg som inte finns, och råkar ha tillgång till glitter och limspray (kan t.ex. köpas på konstnärsbutiker och hobbybutiker). 
Källor: Bild 1 Bild 2 (tutorial)
 
 
SKOGLITTER
Vet inte vad de använder för lim för att få klackeskorna så glamourösa, men trälim brukar väl funka till det mesta tänker jag?! Vill man inte glittra hela skon kan man ju bara glittra klacken, eller tån, eller sulan...
Källor: Bild 1 (manual) | Bild 2

Julklapparna

Min nya favorit-"arbetsplats" - blogga och se tv samtidigt. 
 
 
God juldag på er! Hoppas ni har det bra. Jag tar det bara lugnt och håller faktiskt på att tvätta och planerar även att sy och fixa lite trasiga grejer som legat ett bra tag.
Julafton var också lugn - jag firaden nämligen större delen av den för mig själv! Det var förvånande skönt och harmoniskt. På kvällen cyklade jag dock till Filip och Pelle och hängde där med dem ett tag och med Filips farmor och faster som också var där.
 
Anledningen till att jag blev själv är att jag kommer att få Filip den 28:de och då vill jag åka upp till min mor och far i Piteå, och det kändes så jobbigt och stressigt att åka två gånger. Jag har ju min stressproblematik och hälsa att tänka på. Otroligt störande att inte kunna köra på som man alltid gjort, nu får jag liksom direkt problem med hälsan om jag inte ser upp.
 
Jag tänkte jag skulle visa julklapparn jag fått! Alltså, de flesta julklapparna jag fick köpte jag till mig själv men jag känner mig nästan lika glad över dem som om jag fått dem som en överraskning av nån annan. Det är väl bra det :-) De 23:dje var jag och shoppade "vad jag ville" på stan, bara en juklapp det eller hur :-) 
 
Här är min favoritjulklapp till mig själv; presentförpackning med parfymen Si och parfymerad hudlotion. I min näsa luktar den lite jul och det var precis det jag var ute efter. 
 
Så här ser flaskan ut.
 
På lilla julafton, i lördags alltså, fick jag en Google Chromecast av Pelle! 5***** för den för nu kan jag äntligen projicera film från datorn på tv-skärmen. Den vackra glaslyktan och ljusen fick jag av Pelles syster. Vilken överraskning! 
 
Av Pelles mamma fick jag vackra stickade sockar. 
 
Sen av mig själv igen så fick jag en stor fluffig varm täckjacka/kappa och en krispig vit sjal. Jacka-kappan har väl inte världens bästa form för mig - bred upptill och smal nedtill, men den är godkänd. Och mycket varm!
 
Till sist de här två kjolarna (eller jag köpte några smågrejer till men det var bara basgrejer som jag ändå skulle köpt); en svart baskjol jag har fler av och som jag använder jämt men sen också en snitsig leopardfläckig en med sammetsdetaljer. 
 

God Jul!

 
 
En riktigt god jul och gott nytt år önskar jag er alla! 
Kramar
Anita

Vid isigt havsbad

 
Idag har det inte varit så vackert som det var i helgen. Fortfarande minusgrader men ingen sol som gör allt liksom aprikosrosa. Bilderna i det här inlägget är alltså inte från idag utan ifrån ett kort utflykt till Fläse havsbad i söndags. (Jag har bloggat bilder från Fläse förut, se bara så vackert Fläse havsbad är på hösten (länk))
 
Idag har jag inte utflyktat utan jag har sprungit runt på stan och köpt julklappar (till mig själv - ha!) och planerar nu lägga mig i soffan för jag är så himla trött av allt shoppande. Tanken är väl att ha uppesittarkväll och vänta in julafton, kanske jag gör lite julgodis som jag inte hunnit med att göra tidigare.
 
Fast så mycket uppesittarkväll tror jag inte det blir, jag lär väl somna vid ungefär tio för jag har inte kommit in i semester-mode ännu. Jag "tackar" Filip för det, hans favorittid att vakna på morgonen är vid ungefär klockan sju. Kliver man då inte upp inom typ trekvart så börjar han hoppa på en eller brottas, och eftersom det gör ont så är det ingen idé att försöka ligga kvar.
 
Nu är han hos sin pappa i några dagar så jag kommer säkert lyckas vända på dygnet lagom tills han är tillbaka hos mig och ser till att jag tar mig upp på morgonen igen :-) 
 
Här är fler bilder från söndagsutflykten till Fläse: 
Filip blev grymt hungrig under utflykten så här har han segnat ihop i snön alldeles innanför vägbommen till parkeringen.
 
Puh, han lever! 

Guldkantad första vinterdag

 
För ett par dagar sedan bestämde det sig äntligen för att bli både minusgrader och snö här i Umeå. På lördagen när Pelle sen kom för att fira lilla julafton med mig och Filip tyckte han att vi skulle skynda oss ut för att hinna se solen. Och det var tur det för det var rent löjligt vackert och lagom kallt, kanske -6 grader eller nåt liknande.
Detta var första riktiga vinterdagen vilket också märktes på Instagram och Facebook där folk publicerade bilder på snö i lågt solljus hej vilt  :-)
 
 
Vi gick förbi min granne Scharinska villan...
 
...över Storgatan...
 
...och in i Döbelns park.
 
Ja, ni fattar ju hur fint det var!
 
Pelle och Filip åkte på snowracern nerför en slänt till Östra strandgatan där träden var tunga av frostig nysnö.
 
Och Filip hade svårt lämna en perfekt snöhög. 
 
Älven nedanför Bildmuseet, bort mot Strömpilenhållet.
 
Målet för promenaden var också att komplettera med lite revbjensspjäll på Coop i centrum så jag lämnade sällskapet vid kyrkan för att få ärendet gjort. 
 

Underbara jullovsmorgon!

 
Bättre känsla än att vakna upp första dagen på en lång ledighet finns nästan inte! Ingen stress, hinna läsa tidningen (eller se tecknat till frukosten som Filip gillar) och dricka kaffe och ha på sig pyjamasen så länge man vill. Det började vi lördagen med. Nu hade vi ju en del planer för dagen så bara slöa och slappa skulle vi inte; vi skulle nämligen fira lilla julafton tillsammans Filips pappa så det var en del att stå i, fast bara roliga julfirargrejer. 
 
 
Till exempel så dekorerade jag soffbordet med en stor bunt granris. Var skitnöjd över det vilket jag även talat om på Instagram.
 
Det finns numera en liten gran i kruka på altanbordet men jag har inte lyckats med att få till nån bra bild på det. 
 
När vi firar jul så öppnar vi inte alla klappar på en gång eftersom det inte känns som att man hinner njuta av dem riktigt. Vi började med att Filip fick öppna paket med en maskeradmask (med inbyggd blodpump) och fängelsekedjor för en riktig kärleksfull och varm julkänsla ;-)
 
Senare så gick vi ut en stund i det rent löjligt vackra vita vintervädret som plötsligt bestämt sig för att komma till Umeå och bilder på det kommer i snart i ett inlägg!
 
Ps. Glöm inte att ibland titta in på min andra nystartade blogg anitamedia.blogg.se! Ds.

Julmarknad på Forslunda

 
I lördags, alltså på självaste Luciadagen, så åkte jag och Filip med Pelle på Forslundas julmarknad. Helt plötsligt hade det äntligen kommit lite (blöt-)snö så det var vackert vitt ute.
 
Det första vi gjorde var att besöka kossorna och kalvarna. Ju större ko desto elakare har jag lärt mig numera så jag gosade mest med de minsta. :-)
 
Glada pigga unggrisar skuttade runt i en utehägnad. Man fick nämligen inte gå in och titta på de stora i laggårn' eftersom det pågick grisning där.
 
Älskar de här konstant förorättade Pettsson-hönsen och tuppen. Oj vad han hade jobbigt över att jag kikade in på dem med kameran.
 
Favoritmotiv på Forslundaområdet - bron över den lilla bäcken som går mellan skolans olika områden.
 
Filip fick en av sina älskade munkar med strössel. Fast jag köpte ett helt gäng av dem så vi fick till fikat på eftermiddagen.
 
Hade tänkt att det här kanske kunde bli årets julkort, men nej det kvalar inte riktigt in med den skitiga blötsnön och alla människor runt ikring, trots fin bock och glad gullig pojke :-)
 
När det började skymma (det blev nog i och för sig aldrig riktigt ljust den här dagen) så var det dags att åka hem.

Rött till jul

Till jul vill man kanske ha lite (eller mycket!) rött på sig så jag har spanat in lite grejer i olika webbshoppar. Ska du beställa något och hinna få det före jul så rekommenderar jag att lägga på ett kol :-) Grejer från Asos (England) brukar ta 7-10 dagar på sig att komma fram och egentligen tror jag att typ H&M ligger på samma tidsintervall när det gäller transport.
 
Här nedan är några kläder och kombinationer med accessoarer som jag tycker är fint. Observera att jag inte direktlänkat till produkterna... det tar så mycket tid och alla webbshoppar verkar vara slöa och tungt belastade så det tar för lång tid att vänta på att sidorna ska laddas in: 
 
Älskar den röda kimonon! Och jag har faktiskt beställt den och var jättenöjd med den eftersom den var både billig (drygt 200 kr) och i snyggt rött tungt material.
 
Örhängen och röd kimono kommer från Asos, skorna kommer från Zara.
 
Här är lite mer avslappnad kombination, med rött läppstift som får ge lite glamour. Älskar bootsen!
 
Klänning från Asos, väska och boots från H&M, läppstift Maybelline Color Sensational nr 530 Fatal red som är en av mina favoritnyanser (finns på många ställen, t.ex. Kicks, Åhléns mfl).  
Vill man vara lite mer dämpat bordeauxröd så tycker jag att det här var fina saker, bordeaux är också snyggt att kombinera med guld och får liksom ett lite extra lyxigt intryck då.
 
Höga stövlar från Topshop, örhängen från Asos, lackväska från Lindex.

Skelettpumpakung och monsterfotinköp

Lördagens skelettpumpakung.
 
I helgen har Filip varit hos mig och jag hade planerat riktigt bra och köpt en sån här pyssellåda på Rusta vars innehåll vi ägnade halva lördagen åt:
 
...som var fullproppad med alla möjliga bra grejer. Kan verkligen rekommendera!
 
När vi varit på Bildmuseet veckan innan hade nämligen Filip spanat in en garnzombie gjort under flagg av konstnärs- och arkitektkollektivet Uglycute som visade sina grejer i museishopen så han var sugen på att göra något liknande.
Tillslut blev det den pampiga skelettpumpakungen som syns överst här i inlägget. Dålig bild och den är numera även pimpad med fler grejer. Filip är så, så stolt! Det var tålamodskrävande att rulla garnet runt den tunna ståltråden så det gjorde jag, men allt är på det stora hela designat av Filip :-)
 
Det vi mest ägnade tid åt på söndagen var att hitta julgran och köpa julgranspynt. På Biltema hällde Filip en äppeljuice på sig så det blev ny tröja med ett monsteransikte på H&M eftersom vi skulle vara ute på vår shoppingrunda länge än vad äppeljuicen planerat.
 
Det bidde monstertofflor också som passade oväntat bra till. Visst ser det kul ut?!!!  
 

Det är lite ensamt

 
Nu tänkte jag gnälla och klaga lite, och prata magsjuka och ryggont, så hoppa över det här inlägget ifall ni inte orkar med sånt trams :-)
 
Filip smittade mig med sin magsjuka så jag har varit sjuk sedan i lördags natt. Till råge på allt så råkade jag på nåt vis sträcka mig i ryggen på morgonen efter Filips magsjukenatt så jag hade till en början fruktansvärt ont i ryggen. Svårt-att-röra-sig-alls-ont-i-ryggen. Men det var ju bara upp och hoppa för på toa var jag ju tvungen att ta mig. Som tur är har jag sluppit kräkas.
 
Nu är ryggen nästan bra, även om jag tror jag måste ta tag i det här ryggeländet på nåt vis eftersom den har krånglat (främst) sedan flytten i somras. Magsjukan tror jag ibland har gått över men sen mår jag så himla illa stundvis och får göra akutbesök på toa, fast det börjar bli glest mellan besöken nu.
 
Igår när jag vaknade kände jag mig plötsligt så pigg att jag både tvättade och bloggade och kollade lite elevarbeten. Och drack kaffe för första gången sedan i lördags. På kvällen for jag på Konsum för jag hade slut av både det ena och det andra men väl där så började jag känna mig så himla svag, svettig och illamående så då var det roliga över. Idag sitter jag och mår illa här igen. Det kommer och går verkar det som.
 
Nu börjar det kännas otroligt ensamt. Vanligtvis brukar jag njuta av att vara ensam eftersom det alltid är så ruschigt på jobbet och när jag har Filip, och jag har ju ändå alltid så mycket att pyssla med. Fast pyssla orkar jag ju inte med riktigt nu.
Imorgon ska Filip komma till mig och vara över helgen. Jag räknar med att det ska funka eftersom vi kan vara hemma och pyssla men lite fundersam är jag allt över hur det ska gå. Jag hoppas jag inte smittar ner honom så han blir magsjuk igen.
 
Hur skulle ni gjort? Tror ni jag smittar honom fast han haft magsjukan?

Filip krymper!

 
Förra veckan följde jag en gammal jobbarkompis och god vän till Bildmuseet och tog med mig Filip. Det var mer än lyckat att ha med sitt barn där! Mest spejsigt var nog rummet där man tunade in radiokanaler med sin egen kropp och skuggor bildades på väggarna. 
 
Konstnären bakom verket heter Rafael Lozano-Hemmer och mer om Bildmuseets utställning kan du läsa i min andra blogg anitamedia.blogg.se där ni får se bilder från ett tidigare besök jag gjorde med mina elever. 
 

RSS 2.0