En helg med två gullisar

Åh! I helgen ska jag få umgås med två gulliga typer: 
 
Den lilla med låtsasmustasch... 
 
...och denna knappt något större utan mustasch! 
 
Filip som har varit hos sin pappa i veckan ska jag hämta på hans skola efter jobbet och sen kommer mamma med bussen från Piteå. Hon kommer med anledning av att jag fyller år till veckan så det här blir ju en riktigt bra firarhelg, det ska bli så mysigt!

Snöfluff

 
Bilderna är under all kritik men ville bara visa att Umeå plötsligt blivit helt vitfluffigt av nysnö som lagt sig överallt. Kallare har det blivit också så kanske det ligger kvar nåt dygn. 
 

Sol och snö och söndagspromenad

 
Igår söndag var det ett himla fint soligt väder så när solen började bli lägre framåt halv två-tiden på eftermiddagen så högg jag kameran och gick ut, för det var det ju ett fint tillfälle att testa Lumixkameran. Strax före jul fotograferade jag ju en frostig promenad genom Döbelns park så jag bestämde mig för att gå samma väg eftersom det var så fint. 
 
Så här kommer lite av en favorit i repris, men inte med exakt samma motiv:
 
I Döbelns park. 
 
Stengubbe i parken.
 
Någon som sitter i parken och njuter av vyn över älven. 
 
Det låg ett dis över älvens is som gjorde att det nästan såg photoshoppat ut, lite gaussisk oskärpa liksom :-)
 
 
Det var de som genade på väg från stan över isen med sina matkassar.  
 
Under promenaden såg jag fler än mig som stannat till för att fotografera. 
 
Framme vid Kulturväven.
 
Caféet Fika! genomströmmades av ett fint solljus. 
 
Också superzoomade jag in Stadskyrkan med superzoomkameran för att få lite bilder av de fina färgerna som lyste genom kyrkfönstren.
 
 
Nu är jag ju ingen expert men jag tycker definitivt att Lumixen är bättre än den förra kompaktkameran vi hade på jobbet. Sen kan jag ändå känna att den inte går att jämföra med den systemkamera från jobbet som jag testade för något år sen. De större problemen kommer när det blir lite mörkt eftersom den inte är så ljuskänslig, å andra sidan gillar jag att man kan zooma in motiv så pass mycket och ändå bibehålla god bildkvalitet. 
 

Frukosten i fredags

Ungefär så här såg det ut. Värt att minnas. 
 
 
I pur lycka över att jag och Filip hann äta frukost hemma i fredags innan vi skulle på våra respektive skolor så ritade jag en teckning i all hast när jag kom till jobbet. Inte lika elegant utfört som de teckningar min kollega Mammamedia (Cecilia Holm) brukar presentera på sin blogg, men eftersom det inte var läge att föreviga tillfället med ett foto så får denna illustration duga som bildbevis. :-)
 

Stressvecka och helgharmoni

Efter att ha haft en vecka med Filip och fullt ös (eller kanske snarare en vecka av kombinerat av fullt ös OCH slow motion; en dag tog jag tid och klockade hämtningen på skolan till en och en halv timme (och det är inte ovanligt länge) eftersom han är 6 år och inte vill det jag vill) så har det varit en helg av återhämtning. 
 
Nä men alltså allvarligt, den tid jag spenderar på att mana på och dividera med och vänta och locka och pocka på Filip är nästan konstant under hans vakna tid på arbetsveckorna eftersom vi hela tiden lider av tidsbrist, ungefär en och en halv timme tjafsande och dividerande på morgonen och tre timmar på kvällen. Det finns absolut lugnare mornar och kvällar, på fredagen hann vi faktiskt sitta en kvart med varsin frukostmacka, men känslan är som jag beskriver. Och på lördagen när det äntligen blev helg så njöt Filip av en närapå två timmar lång frukost där han satt och pulade på och åt och såg film och mådde gott i lugn och ro.
 
Jag blir helt slut av det och mår ärligt talat inte bra av det, inte Filip heller. När jag väl ska jobba på jobbet på morgonen så har jag liksom redan haft ett intensivt arbetspass och behöver varva ner och när Filip somnat på kvällen är jag astrött och jag vill bara äta en massa socker för att komma upp i energinivå igen efter att ha sovit mig igenom nattningen med honom. Undrar på att man blitt fet(are).
 
Jag funderar på att hyra bil nästa period han ska vara hos mig, jag tänker att det kunde göra det något lugnare på morgonen att vi åker istället för går/cyklar. Rent-a-wreck ligger väl närmast till hands då. Är det nån som hyrt av dem och vet om det funkar bra?
 
Jaja, nu till något roligare än stress, trötthet och barnuppfostran - nämligen lite helgpyssel: 
 
Jag är så otroligt lättad över att jag fick bort julen förra helgen, det är så ljust (ljusare i alla fall, jag har ju rätt mörkt i min lägenhet) och luftigt. Städade undan när Filip for till Pelle och var och köpte blommor. På byrån i köket har jag gått all in på pyntet och rosa toner. Önskar dock att jag kunde hitta en högre teakbyrå, tror det skulle se bättre ut i den här hörnan. 
 
Jag har oljat in mina teakbord också, i alla fall det i köket och vid soffan, så nu har de fått finare jämnare träfärg. Skruvade fast nåt ben som satt löst också. Så otroooligt duktig ;-)
 
I hallen har jag äntligen fått färdigt; jag köpte den svarta byrån för ett par veckor sedan och jobbade ju med en hel helg för att skruva ihop den, sen har jag kompletterat med en svart spegel ovanför som jag hängde upp igår. Speglar är bra eftersom det ger lite mer rymd i små eller mörka utrymmen, som t.ex. i min numera något övermöblerade hall. 
 
Det var däremot på vippen att jag blivit med krashad spegel - jag upptäckte nämligen av ren tur idag när jag skulle justera höjden på upphängningen av spegeln att skruvarna som följde med spegeln hade krypit ur hålen i den hänganordning som också följde med spegeln. Så jä*la dåligt att inte skicka med rätt sorts skruvar! Jag blir så sur. Ska klaga på Expo där jag köpte dem fast jag fattar ju att det är deras fel utan deras leverantörers fel.
 
På samma affär (Expo) köpte jag en lätt (i motsats till tung) helspegel som man krokar fast över en dörr. Det fanns med hängen som funkar till tjockare dörrar och tunnare garderobsdörrar så man kunde välja. Blev perfekt i hallen.
Den var jag verkligen nöjd över men jag bör tillägga att spegelglaset är vågigt (det var värre på vissa speglar i butiken så jag fick stå och leta en som var så lite mindre vågig) så det är ingen kvalitetsprodukt direkt men fyller sitt syfte.  
 
Jag har skaffat en grå kompis också. Hittade den lustigt nog på Hjärtero som är en sån där affär där allt är vitt och liksom ser ut som att det är doppat i florsocker. 
 
Plötsligt stod hen där mitt ibland det vita; grov och grå och fin. 
 
Elefanten har fått plats i fönstret bakom soffan. 
 
Till sist så har jag idag varit och skaffat en presenning idag för att vintra trädgårdsmöblerna på uteplatsen vilket väl var på tiden kan man säga. Ett litet tips bara - en 3,5 x 5,3 meters presenning är JÄTTESTOR så jag kan varm rekommendera att ni köper en mindre storlek. Å andra sidan täckte den med råge hela trädgårdsgruppen. 
 

När jag skulle köpa presenningen passade jag på att ta en omväg och ta lite bilder med skolans nya Lumixkamera jag skrivit om här i bloggen eftersom det var så fint väder, så nästa inlägg kommer mest troligt visa bilder från den promenaden. Är lite spänd på att se fotoresultatet eftersom jag inte vet riktigt hur den här kameran är ännu!

Lyckad och misslyckad shopping

Hur går det egentligen med min shopping kanske ni undrar? Jag har ju lustat efter och beställt både kimono från ASOS och balla boots från H&M som jag skrev om här i bloggen i inlägget Span på mellandagsrean, så ni har säkert undrat hur det gick med det.
Dåligt, kan jag meddela. Kimonon påstod de var slutsåld och bootsen var mycket stela och osköna. Så det bidde inget med det. 
MEN igår fick jag äntligen hem ett par klockrena reastövlar från Brandos! 
 
De är upp-till-knäet-stövlar eller möjligen overknee för de med mer normallånga nederben. På mig hasar de lite och når alltså upp till knäna. Kostar 1198 kr och är i äkta läder. 
 
Så här ser de ut på Brandos hemsida:
 
Länk till stövlar: Vagabond Cary Black
 
Om ni undrar vad jag bär upptill (syns ju knappt i bild) så är det faktiskt också nytt, det är den här koftan/kimono från Lindex som jag bär på en svart knälång klänning. 

Snygg trenchcoat från Ellos

Nej nu tar vi och blickar framåt denna kalla gråa vinterdag, framför allt på denna stiliga trenchcoat som går att finna hos Ellos. Så snygg!  
 
 
Den finns i mörkblått.
 
Och vitt. Men hur lätt är det att bära vitt liksom? 
 
Det är ju väldigt stiligt, speciellt till svart som man ser i bilden här, men nej, den blå får det bli för mig om jag gör en beställning. 
 
Ellos säljer snygga sneakers också, vilket jag upptäckte i bilden på hon med den vita trenchcoaten. Precis den stil jag letat efter. Länk till sneakers här.
 
De finns i silver också men de svarta "vinner" i mina ögon. 
 
Ellos hade förresten de här svarta också som jag haft ett gott öga åt länge: Svarta sneakers från Vagabond.

Jag har en dröm...

... om att ha en konfliktfri nattning på max ungefär en timme inklusive bokläsning. Att dagen efter få äta en lugn frukost hemma tillsammans med min son och sen utan konflikter få honom att klä på sig och gå ut så att vi kommer till våra respektive skolor i god tid utan att det ska kännas som att stora kroppspulsådern är på väg att sprängas.
 
Just nu är det inte riktigt så. I söndagskväll tog nattningen lite drygt två timmar. På morgonen efteråt flög det lite grejer hit och dit när Filip skulle klä sig och han fick äta sin frukostmacka på cykeln i 16 minusgrader. Själv hann jag inte med nån frukost, och verkligen ingen morgontidning. Dagen efter var det min tur att brisera och slå näven i väggen så att vi var tvungna kolla efter märken när vi var lugna och harmoniska igen på kvällen. 
 
Filip låtsassover lite innan sovandet igår kväll för fotografiets skull. 
 
Jag tror dock det blir något bättre för varje dag, i alla fall hoppas jag det för i morse satt jag faktiskt ner med mackor och kaffe i ungefär 7 minuter. Det gick sämre för Filip - han vaknade halv fem och åt ingen frukost alls så vi får väl se hur läget är vid hämtningen i eftermiddag. Han lär väl åtminstone ta kortare tid på sig att somna än två timmar tänker jag. 
 
Ps. Vill bara lägga till att mellan konflikterna så är det ju mycket kärleksfullt. Ds.

Nya kameror på jobbet!

Det var nästan som på julafton när jag kom till jobbet i onsdags: det låg en stor röd plastpåse på mitt skrivbord med fem nya kompaktkameror av märket Panasonic Lumix DMC-TZ60 som vår IT-tekniker beställt. Ni kan snart läsa mer i detalj om kameran i min jobbarblogg: anitamedia.blogg.se men här kan ni se lite hur den beter sig i besvärliga fotosammanhang när jag jämför den med en "sämre" kompaktkamera (som iofs är bra den också) som vi har på jobbet:
 
Minns ni att jag fotograferade den fortfarande julpyntade inredningen i mitt vardagsrum för ett par dagar sedan? Denna bild är tagen med den nya kameran...
 
...och denna bild som jag publicerade för ett ar dagar sedan är fotograferad med den gamla kompaktkameran. Nog tycker jag att den nya har lite bättre skärpa och en lite rikare skala mellan kulörer och ljus/mörker.
 
Här har jag justerat perspektivet i den första bilden lite i Photoshop så att taket ska bli lite rakare.
 
När jag fotograferade hemma hos mig märkte jag tydligast skillnad mellan den nya och gamla kameran när jag skulle fotografera en skänk (heter den här typen av möbel så?? Glömmer...). Det har nästan inte gått med den gamla eftersom det blivit för mörkt och grovkornigt men nu med den nya kameran fick jag en bild med hyfsad skärpa.
 
Spegelbyrån som står bredvid "skänken".
 
I Filips rum.

Fin rea på &Other Stories

Lite mer mellandagsrea: Min favoritshop &Other Stories har så förbenat mycket fint på sin rea nu! Här är en MÄNGD med främst accessoarer eftersom de hade dåligt med storlekar kvar på skorna (och kläderna deras är för små i storlekarna för mig).
Vill ha allt:
 

Span på mellandagsrean

Såklart har man kollat mellandagsrean även om jag absolut inte behöver nåt, egentligen. Fast jag har gjort ett par beställningar; av de två översta grejerna i det här inlägget. 
 
Denna har jag beställt! Tror inte jag behöver förklara varför om ni känner till min förtjusning i kimonos - den är ju fantastisk <3
Jag är däremot lite osäker på om jag kommer att få den: jag beställde den nämligen för några dagar sedan men fick igår beskedet att de inte hade den kvar, men så var jag in på sidan och såg att de visst hade den kvar i den storlek jag tänkt så nu har jag försökt beställa den igen. Får se hur det går!
LÄNK: ASOS Embroidered Kimono  
Har även beställt dessa som jag bloggat om förut. De kommer från H&M men är slut online. 
 
Den här rocken går jag och funderar på om den här skulle kunna vara nåt men den blir dyr skicka tillbaka om den inte funkar.
De här skorna från H&M har jag spanat på länge men är väl inte direkt i behov av dem men är sugen sugen.

Lägesrapport så här i slutet av julledigheten

Idag är sista dagen av julledigheten och jag hade tänkt hinna massor de här två sista dagarna sedan Filip blev hämtad av sin pappa igår förmiddags. Det har blivit absolut INGET gjort. Allt som heter "måste" känns så otroligt jobbigt. 
 
Det är ju nåt med lång ledighet som gör att man blir himla slö så jag tänker att när jag väl börjar jobba igen så kanske jag av bara farten får gjort saker hemma också. 
 
Här är en lägesrapport: 
 
En av sakerna jag hade tänkt få gjorda var att börja plocka bort julpyntet men som ni ser står granen lika grön och grann i stugan. Och till och med ballongerna från nyårsafton ligger kvar på golvet. Orkar inte smälla dem.
 
 
Sen borde jag städa men jag har så mörkt hemma så jag låtsas som att dammråttorna inte syns och istället gläds jag åt att jag tycker jag "fått till det" med mina mässingsljusstackar, svart fluffig kudde, krossad-plysch-kuddar och svart pläd (har för övrigt nu även en vit fluffig pläd som setts i tidigare inlägg) som jag ju drömde om för några veckor sedan, om ni minns? Om inte se det gamla inlägget med min önskelista: Hemmavintring / önskelista
 
Vi har ju varit upp till mina föräldrar i Piteå också i helgen. Filip svidade upp sig till max inför att vi skulle åka på middag hos min ena bror med familj i Kallax på lördagen. Filip hade nämligen en julklapp (ett stearinljus han pyntat med ljusmassa som han gjort på skolan) till sin kusin Kalle som han var ivrig att ge honom.
(Bilden är tagen på mina föräldrars toalett sedan jag sprayat honom med guldglitter)
 
Det var för övrigt samma tjusiga klädsel han bar några dagar före på nyårsafton då denna bild är tagen.
 
Så här såg för övrigt nyårsmiddagsbordet ut efter förrätten. Det ser lite härligt dekadent ut med skräp och guld och flaskor med bubbel. Det blev lite hastigt och lustigt bestämt dan innan nyårsafton att Pelle skulle komma och äta med oss - min och Filips planerade resa till Piteå över nyårsafton blev plötsligt inställd dagen före eftersom min far hade känningar i sin nyopererade höft. Men det visade sig sedan vara lugnt och vi kunde åka upp två dagar senare. 

RSS 2.0