Valborgsmässoafton

Det blev ett kort Valborgsfirande för oss. Jag var inte hemma från jobbet förrens strax före fem-tiden och vi hämtade Filip hos en kompis vid halv sex.
 
Ganska exakt klockan sex befann vi oss dock här...:
 
Precis i tid för att se brasan tändas vid Baggböle Herrgård!
 
Vi tajmade även in körens skönsång.
 
De var verkligen duktiga! Och jag siktade minsann en gammal elev i kören, Frida om jag inte minns fel på namnet :-)
 
Efter några sånger hade elden fått fart.
 
Pelle skulle fotografera mig och Filip men han ville inte.
 
Och inte heller efter försök till övertalning.
 
Men till slut så!
 
Vi lyckades också tajma in ett väldigt fluffigt snöfall. Vi umebor som just sett sommaren hägra! ...Fast vi var förvarnade, det hade kommit stora fluffiga flingor tidigare på dagen också. Och man fattade ju att det skulle tina så fort som det skulle landa på backen.
 
Apropå backen (höhö) så tog vi en omväg förbi Backenkyrkan bland annat när vi körde hemåt. Där var så fint så jag fick gå ut ur bilen och ta några bilder.
 
Dramatiskt värre med kontrasterna mot snön.
 
Rena skräckfilmsmiljön!
 
Sen åkte vi hemåt med en Filip som snart somnade i baksätet, fast gjorde ett stop för köp av nötter och choklad för lite tv-mys. 

En kort skogspromenad

Jo det var ju så att vi (jag och Filip) ju var i stugan från fredag till lördag kväll för att börja packa grejer, vilket gick sådär i Filips sällskap. Jag tyckte efter ett tag att vi skulle ta en promenad för att bli gladare (hehe) och efter en himla massa om och men och grälande och tjafs fick jag ut sonen.
 
Glad som en lärka skuttade han sedan mellan mosstussarna (suck!).
 
Testade styrkan lite för att försöka få upp en tall som vält omkull.
 
Ganska snart blev det picknickpaus. Fast det blev mest drickapaus.
 
Vi satte oss på en stor mossbeklädd stenhällaklippa och tittade ner på lilla sjön som ligger i skogen alldeles nära stugan.
 
Min plan var att vi skulle runda sjön och sen ta oss in i skogen på en längre promenad.
 
Men så hittade jag inte stigen på direkten och ungefär här började Filips lust till en långpromenad i skogen tryta.
 
När han sen vurpade i leran i ett traktorspår så var humöret i botten och vi fick vända hemåt. Här är han däremot gladare igen och visar hur stor myrstack vi hittat.
 
Där myllrade nåt hjävulskt med myror! De såg väldigt stressade ut, det kan inte vara hälsosamt.

Vår stuga på Hemnet

I helgen kom vår stuga ut på Hemnet! Ni hittar den här:
 
 
 
Det stör oss en aaningen att de la ut den där gamla bilden jag tagit av altanen, dynorna var ju inte så snygga, men jag skulle väl inte gett mäklaren bilden från början antar jag... :-)
 
Vi hade nog föredragit denna bild som förstabild:
 
Den har mäklarens fotograf tagit genom att fästa kameran högt upp på en pinne.
 
Jag kunde inte vara med vid fotograferandet utan Pelle hade ansvar att göra den sista putsningen/finishen av interiör och exteriör.
 
Nästan allt blev ju bra men vad fasen hände med kuddarna på sängen...??? Så här hade Pelle lagt kuddarna:
 
(Mäklarnas foto)
Ja ja, jag vet att det förmodligen inte spelar nån roll men bara för att klargöra så är det alltså inte jag som bäddar på detta vis!
Jag bäddar så här:
 
Nu när jag ser "skillnaden" så inser jag också hur minimal den är... hmmm... kändes dock väldigt jobbigt när jag först såg bilden av sovrummet där Pelle bäddat annorlunda.
 
Sen hade vi haft "förstörelse" på stugan sedan förra helgen: I fredagskväll lämnade Pelle av mig och Filip att övernatta i stugan (han skulle jobba på lördagen och vi (jag) skulle börja packa ihop saker i stugan) och då hade en fågel SKITIT på totalettfönstret!
 
Ingen fågel har skitit på våra fönster under de år vi haft stugan men JUST NU när de är nyputsade så skulle de förstås dit och dra en kabel! Va fahh...! Jag inbilllar mig att det beror på att de är så rena att de helt enkelt inte uppfattade annat än en reflektion. Det ser ju ut som fågeln dragit rumpan efter rutan. Typ. Nu är bajset bortputsat vilket fall.
 
För övrigt vill jag bara avsluta med att säga att vår stuga är så väldigt, väldigt fin; ljus och luftig med perfekt läge vid havet, stenarna, soluppgångarna och upptäcktsfärderna man kan göra på fina skogsstigar och alldeles lagom långt från Umeå (5 mil). Det gör ont att sälja den och den eller de som köper den kan skatta sig riktigt lyckliga!

Dammsugarpåsfynd

För några veckor sedan råkade jag dammsuga in en av Filips gamla doppresenter, ett silverhalsband med hans stjärntecken, och har väntat på att påsen skulle bli full innan jag klippte upp den. ( De är ju relativt dyra.)
 
I påsen råkade jag både på några oväntade fynd och en oväntad effekt:
 

Där fanns både legobitar, en bit från en robot, en krona, ett förkläde. Och ett väldigt blankt halsband! Det visade sig nämligen lite oväntat att dammet i påsen polerat upp halsbandet som hade svartnat under åren. 

Trots detta vill jag inte rekommendera denna form av silverputsning: trasslet med kedjan inne bland hår och damm samt dammhostan och äcklet känns inte riktigt värt det... :-)

Påsk i stugan del 3/3

En blek horisont på söndagsmorgonen.
 
Del 3 av påsken i stugan är lite bilder från söndagen. Mest på morgonen och kvällen eftersom jag jobbade med att få rent resten av alla fönster under dagen. 13 tvåglasfönster är numera rena, och 9 av dem har smårutor så de tog ju lite extra lång tid.
 
Filip fick sköta sig själv mycket, det blev väl nån film om dagen. Också ritade han en massa och jag hjälpte honom.
Samtidigt som jag putsade fönster ropade han med jämna mellanrum att jag skulle komma och rita monsterhuvuden så att han skulle kunna fylla på med kroppen. Han blev alltmer krävande för varje gång så tillslut fick jag sätta ner foten eftersom det började konkurrera för mycket med fönsterputsandet.
När man har barn får man verkligen öva simultanförmågan!
 
Det här ska föreställa nåt slags bildbevis på att fönstrena är rena :-)
 
Framåt den sena eftermiddagen färgade solen öarna kvällssolsgula.
 
 
Dan efter så städade jag ut stugan och försökte göra så prydligt som möjligt inför fotograferingen. Stugan kommer ut på hemnet vilken dag som helst nu. Jag kommer skriva om det och länka när den kommer ut så att ni får se hur det ser ut.

Påsk i stugan del 2/3

 
Här kommer del 2 av påskfirandet / påskstädandet i stugan och jag har kommit till påskafton. Vi bestämde att vi skulle börja fira från ungefär halv tre på eftermiddagen men att det skulle vara jobb fram tills dess.
 
Jag hann inte med så mycket mer jobb än att skura av förstutrappen, fixa med maten senare och bortdiskningen, för jag hade bestämt en upptäcktsfärd med det här gullet. Vilken tur för mig :-)
 
Fint väder hade vi denna dag igen även om vindarna var en gnutta isiga.
 
Det här är förresten påskriset som jag återanvänt varje påsk i stugan. Nu hade det stått i den dammiga delen av båthuset/garaget sedan förra påsk så det hade blivit fullt i spindelnät och fick inte bo inomhus detta sista år.
 
Filip klädde sig ordentligt för promenaden; zombiebyxor, ögonlapp, laservapen och förstoringsglasburk. Jag lyckades förhandla bort det mesta av attiraljerna som skulle kunna innebära problem på promenaden :-)
 
Promenaden blev betydligt längre än jag egentligen tänkt, men det var för att vi råkade hitta en stig jag sökt efter tidigare och den var lite längre än väntat.
 
Vi var tvungna hitta på hiskeliga historier om varelser i skogen för att Filip inte skulle krokna.
 
Det här var ett av alla monsterskelett som pekar med ett krokigt finger...huuuu!
 
Tillslut kom vi till en bäck vi kände igen sedan tidigare, då var vi i princip framme vid havet igen.
 
Där valstenen ligger. Visst syns det att det är Kakelot?!
 
Filip hojtade åt mig att jag skulle gå hem för han ville ta sig hem på egen hand.
 
Det vågade jag ju inte förstås, vi var ju vid havet och allt, så jag gick och gömde mig bakom en sten haha... Han är ju fortfarande rätt så lättlurad så han trodde ju att jag gått hem och och då gick han ner från valstenen och började gå hemåt... och blev sen jättesur när han fick syn på mig och insåg att jag inte alls gått hem före honom! Jag fick be om ursäkt... :-) 
 
Lite senare var det äntligen dags för Påskaftonsfirande. Tog fram finaste ljusstakarna och alldeles för klumpiga ljus. Men det fick gå ändå. Filip stod för det vackraste; två små vårblommor (jag var förlåten vid det här laget). 
 
 Sen åt vi och mådde gott resten av aftonen.

Ny knappmaskin på jobbet!

Herregud, kollegan Maja har skaffat en knappmaskin/badge-maskin till jobbet och lyckan är total och möjligheterna är ändlösa! Åtminstone så känns det som så :-)
 
Började med några knappar till Filip:
 
Vad månne ska jag hitta på härnäst! Förslag någon? :-)

Påsk i stugan del 1/3

 
Vi har firat påskhelgen i stugan i år igen. Fast det har minst av allt varit en påskhelg där man legat på rygg och pillat sig i naveln och tömt påskäggen. Fast lite go-mat har det blivit förstås. Stugan ska säljas så vi har jobbat som små ägg (!) för att få det snyggt och fint inför en fotografering som mäklaren beställde till första vardagen efter påsk.
 
Det tog mig två heldagar att putsa alla fönster bara. Jag vet inte om det beror på att jag är urusel på det men det är högst troligt haha. Jag känner i alla fall otrolig respekt alla fönsterputsare i världen. Pelles största insats var att göra klart altanen och kratta ihop och bära iväg med typ 30 lövhögar (tjoho!).
 
 
Filip har fått kämpa med tålamodet, det har väl inte varit det roligaste att vi mest städat hela påskhelgen men han har verkligen varit duktig. Jag tullade ett par gånger på städtiden och gick på ett par "upptäcktsfärder" med honom och jag tänkte börja med att visa lite bilder från den första av dem:
 
Han är gaaanska less på att jag har med kameran överallt så jag lovade att jag inte skulle fotografera så mycket.
 
Vi gick efter stranden, mellan havet och stugorna.
 
Sjögräset som skapat virvlar i gräset, påminner det inte lite om nån tavla av Van Gogh?
 
Fint väder hade vi hela helgen.
 
Filip klättrade upp på valstenen, dvs en jättestor sten som ser ut som typ en Kaskelotval.
 
Solen glittrade lågt och vackert mellan träden.
 
Och Filip hittade något märkligt i blåbärsriset. ... Hoppsan, det var visst någons utebelysning!
 
Snart var vi hemma vid stugan igen och den roliga städningen... :-/

Glad Påsk!

 
Har knåpat ihop ett färgglatt påskkort till er och önskar er en riktigt fin påsk!
Kram
Anita

Påsklov

Påsklovet pågår för fullt. Vi myser, tittar på film, spelar Plants vs. Zombies, pysslar och försöker hitta på lite olika saker. Imorrn har vi bestämt kompissällskap till Filip men idag såg det ut lite såhär när vi var ute i solen:
 
Vi gillar ballonger jag och Filip. Dessa som var kvar från farmorsfirandet skulle kastas från balkongen.
 
Och tas omhand när de landat på altanen.
 
Påskkort har också blivit gjorda och skickade. Det är inte så lätt få Filip att göra saker som han sen kan tänka sig skicka/ge bort så bara två hamnade frankerade och på postlådan.
 
Vi tog fram skinnjackan (av syntetmaterial) från förra våren. Satt som en smäck fortfarande och Filip blev grymt cool.
 
Sent på eftermiddagen drog vi till lekparken.
 
En del vårblommor hade börjat titta fram bland buskarna där.
 
Många nästan likadana bilder blev det :-)
 
Vi mötte en ohyggligt söt hundvalp av rasen Pompom...  eller så såg den bara ut som en pompom. Alltså jag minns inte vad hundägaren sa att rasen hette. Pomerans kanske?*
(Obs! Jag rekommenderar att ni slår av ljudet när ni ska se på filmen för att slippa höra mitt enerverande fnitter när jag beundrar hunden :-o )
 
*Jag googlade; rasen verkar heta Pomeranian.
 
När vi gått en runda i parken och kommit tillbaka och gjort gungorna igen så började jag ledsna och lyckades övertyga Filip om att det var dags gå hem.

Fira svärmor/farmor 75 del 2/2

 
På den sista, och rätta, dagens firande av Pelles mammas 75-årsdag så tog vi tåget till Örnsköldsvik och restaurangen uppe på Varvsberget tillsammans med Pelles syster Ewa-Lena. 
Pelle, jag och Filip var där och rekognoserade för ett par månader sedan och det var urusel sikt, men som tur var så var vädret bättre denna gång:
 
Först väntade vi in Ewa-Lena på Östra Station.
 
Filip var så klart helt rätt klädd för sammanhanget.
 
Vi fick vänta lite för vi ville vara ute i god tid. Man har ju hört hur det kan vara med oordningen med Norrtåg.
 
Snart började vi röra på oss mot tågspåret.
 
Också var det dags att åka tåg.
 
Tjohej!
 
Vi tog taxi upp på Varvsberget och restaurangen där och började med att beundra och fotografera utsikten.
 
Här är själva restaurangen.
 
Den är typ åttakantig eller nåt.
 
Och sen började vi fotografera maten :-) Det här var min förrätt; älg med hjortronsås och ginmarinerade lingon bland annat. Bra!
 
Pelle och Karin varsin sån här förrätt. Tror det var lax i tunnbrödknytte eller något liknande. Såg också gott ut.
 
Vi siktade denna Domherre på staketet runt restaurangen medan vi åt.
 
Filip blev rastlös innan huvudrätten kom till bordet. Tur vi inte var på nån supersnobbig restaurang.
 
Så kom då huvudrätten. Här är min hängmörade biff. Mums.
 
Sen till efterrätterna. Det här var Ewa-Lenas stiliga efterrätt.
 
Jag och Filip var jättenöjda med att dela denna inte lika vackra men goda glass med chokladsås.
 
Sen blev det tydligen tråkigt en stund igen :-) Tur vi har tekniken!
 
Innan taxin nerför berget kom hann vi fotografera utsikten på andra sidan berget, den sidan där inte centrala Ö-vik ligger. Det hade blivit sol och fint.
 
Ewa-Lena beundrar utsikten.
 
Här är delar av Ö-vik i eftermiddagssol.
 
Födelsedagsbarnet Karin i tåget på väg hem från Ö-vik med sina födelsedagsblommor. Har inte frågat om jag fick publicera denna men det var så fin bild på henne tycker jag så jag tar mig friheten...
 
Tillbaka i Umeå på Östra Station igen.
 
Sen lämnade vi över Karin i Ewa-Lenas händer för hon skulle ge sin mamma skjuts hem till Norsjö dagen efter.

Fira svärmor/farmor 75 del 1/2

Filips farmor Karin har varit på besök sedan i torsdagskväll för att fira sin 75-årsdag med oss. Egentligen fyller hon idag, men vi har firat henne varje dag sedan i torsdags. Ska det va' så ska det! :-)
 
Så här såg det ut fredag och lite från lördag:
 
Filip hade tagit på sig snyggaste stassen när vi skulle ha middag hos oss på fredagen.
 
Fördrink och snacks och eventuellt lite Plants vs. Zombies innan middagen. (Har suddat bilden eftersom jag inte frågat inblandade om jag fick visa dem i bloggen).
 
Efter middagen blev det tårta och muffins.
 
Tårtan fick grädden fint spritsad... 
 
... men när jag kom till muffinsarna så var spritsaren nytvättad och blöt så då blev det improvisation. Blev lite som maskar på de rosa :-o
 
Det är viktigt med servetter :-)
 
Jag hade ett par dar tidigare köpt så fina tulpaner tycker jag, lite ros-lika nästan.
 
På lördagen var det dags för Filips faster Ewa-Lena att bjuda på födelsedagsmiddag i Sävar. Då hade jag blivit förkyld och kände mig allt annat än på topp.
 
Vi åt som hästar av Filips fasters goda mat.
 
Idag, söndag, var det dags för det "riktiga" firandet, men det tar jag i ett annat inlägg.

Skorna från H&M Conscious Exclusive

Jag bara säger det... så. jäkla. snygga. Men dyra. Och jag har väl typ tre sekunders betänketid innan de tar slut i min storlek... (Länk)

Ger mig inte, testar Art Rage igen :-)

Nu har jag vatt' på det igen; illustrationsprogrammet Art Rage. Det såg för ruggigt ut i inlägget häromdagen där jag la ut  ett par försök. Den här blev lite bättre tycker jag.

Nu är den släppt! Mindyard 2014

Här är lite bilder från medietvåornas förberedelser av releasefesten för Mindyard 2014 idag.
 
Många ballonger blåstes upp, av bland annat Moa Björnehall och Klara Ferm.
 
Det bjöds på en massa dricka och snacks och godis.
 
Och Maja Kemi gick runt som en rörlig releasefest medan Sanna Wallgren instagrammar (? :-) ).
 
Och där fanns förstås högvis med vackra och krispigt nytryckta Mindyards som Kristina Gustavsson, Julia Lindqvist och Andrea Björkén Norman höll koll på.
 
Det blev tal och godisregn innan man fick gå hämta en tidning. De tio första som hämtade ett exemplar fick dessutom en goodie bag.
 
Till det hela spelade ett jättebra jazzband från Mu2:an (?) på skolan.
 
Nu hänger nästan alla ballonger i grafsalen. Känns härligt att få ha kvar lite fest i klassrummet när man kommer tillbaka från påsklovet om en dryg vecka :-)
 
Här kan du läsa om releasefesten på Midgårdsskolans hemsida: "Välbesökt releaseparty i cafeterian"
 
 

Fler tester av Art Rage

Jag hade tillgång till ritplatta idag och passade på att testa Art Rage igen eftersom jag tänkte att eleverna i min kurs i Grafisk illustration borde få prova på det. Det kändes bättre att jobba i programmet när man har ritplatta trots att jag är lite ovan att använda den.
Jag råkade tyvärr smeta ut en hel tand för Filip på den här gamla bilden (tror han var 2 år gammal när jag tog fotot) så han är ovanligt tandlös, haha!
 
Här provade jag smeta ut färgerna med en bredare palettkniv.

Min ”missbildade” skeletthand

Minns ni det här inlägget då jag berättade att jag var på Hand- och plastikkirurgen för min tumme? En tid före dess hade jag varit och röntgat handen pga knölen och armen för värken och var sen därför på Hand- och plastikkirurgen för bedömning.
 
Där fick jag veta att jag hade ovanliga utväxter i skelettet, läkaren visste inte varför det såg ut så; om jag var skapt så eller om det det var nån utväxt som kommit med nån begynnande artrit pga min psoriasis.
 
Även om det lät lite oroväckande så tycker jag det var jätteroligt att se mitt skelett, och vackert på något vis, så jag frågade om det gick att komma över bilderna på något sätt, och det gjorde det!
 
Efter många om och men fick jag äntligen tag på dem idag. So I present to you, my lite småfreakiga skeleton hand:
 
Min högra hand.
 
Vad är det då som såg annorlunda ut på mina skeletthänder? ...jo: jag har tydliga hullingar/spetsar som sticker ned vid sidorna om fingertopparna på skelettet som ni kan se lite tydligare i denna lite uppförstorade närbild här nedanför:
 
 
Det är mer vanligt att skelettet i fingrarna ser ut så här:
 
(OBS! Lånad bild på nån annans handröntgen, ni hittar bilden på hela den handen här)

I och för sig hittade jag den här handen (klicka här för att se bilden) som också hade utskott på fingertopparna så det kan inte vara ovanligt.
 
Här är två andra bilder på min min högra hand:
 
 

Kattmys och Bildmuseum

I söndags tog jag Filip på cykeln för vi skulle åka och gosa med kompisen Evas katter:
 
Oblygast av katterna är "Babben" Babilo (jag avsäger mig allt ansvar för stavningen av namnet :-) ), en magnifik katthane på blott ca 11 kg :-)
 
Efter en stund vågade sig även den svarta mer blyga katten fram. Han visade sig vara värsta kelgrisen så det blev Filips favorit. Det finns en tredje katt också, "Strössel", men hon höll mest utkik på avstånd från oss.
 
 Eva bor i en stor lägenhet med ett sånt där gammalt kök med lutande skåpar som jag alltid velat ha.
 
Filip och Babben språkas vid med varandra i köket. Babben får lyxigt nog vara på matbordet, så länge det inte är någon mat där i alla fall.
 
Att få träffa katterna var det bästa, bästa vi gjorde tyckte Filip sen.
 
Sen cyklade vidare efter älven och stannade en stund vid klädnypan som står vid Bildmuseet. Sonen kom på ett flertal sätt att använda sig av detta konstverk på, t.ex. rulla nerför slänterna.
 
Vi gick en rundvandring i racerfart inne på Bildmuseet.
 
Det här var vackert.
 
Fast jag blev lite nervös när Filip envisades med att vilka krypa runt i det så då kände jag det var dags åka vidare.
Vi avrundade sen med hamburgare på McDonalds och ett kort besök på Gotthards som jag tyckte Filip skulle se.

Tidig vår i Norrmjöle

I fredags var vi alla lediga på dagen och utflyktssugna så vi åkte till havsbadet i Norrmjöle.
 
Solen var stark och låg.
 
Långa sanddynor hade dykt upp sedan i somras, förmodligen för att vattnet står lågt nu.
 
En del isflak låg kvar men Filip fixade dem :-)
 
Vi tog vägen över stenar och klippor efter stranden.
 
Hittade mystiska tecken andra människor lämnat efter sig.
 
Sista biten till bilen gick vi genom skogen. 

Test av Art Rage

Jag tog hem Art Rage, det där illustrationsprogrammet jag skrev om i senaste inlägget, och testade det på ett mobilfoto av mig. På grund av min arbetsskada får jag ont i armen direkt när jag jobbar med musen men jag kan tänka mig att det går smidigare med ritplatta, eller kanske ännu hellre på en iPad.
 
Så här blev det efter ca 10-15 minuters jobb:
 
Som ni ser så lägger programmet till en massa text på bilden när man sparar en bild i demoversionen...
 
...jag retuscherade dock bort det i Photoshop. Det jag har gjort med bilden i Art Rage är att jag använt ett verktyg som beter sig som en palettkniv också har jag smetat ut färgerna i fotot. Lite som att måla på riktigt fast man fuskar med en bild i bakgrunden :-)

Originalfotot såg ut så här och var fotograferat med min iPhones lågupplösta sämre framsideskamera:
 

Nationell Estetisk Kongress 2014

 
 
Här är sista inlägget från arbetslagsresan. Nu kommer bilderna från själva kongressen; lite vilka som var där och vad vi gjorde:
 
Sverker Zadig var som vanligt arrangör av kongressen och höll invigningstalet.
 
En av programpunkterna första dagen var en debatt med utgångspunkt ur frågan "Vilket värde har de estetiska ämnena i gymnasieskolan?" De som diskuterade var Peter Österberg PhD Kreativitetsforskare, riksdagsman Mohamad Hassan Folkpartiet, Jonas Nilsson Lärarförbundet, Marie Forsberg Lärarnas Riksförbund kommunalråd Uppsala, Michael Svensson Moderaterna, riksdagsman Gustav Fridolin Miljöpartiet samt diskussionsledare Mattias Holmberg, ordf Sveriges elevkårer som inte syns i denna bild.
 
Vi fick god mat och trevligt sällskap; till vänster i bild syns Gävlelärarna Jonas och Conny vi gärna hänger med när vi träffas.
 
Gustav Fridolin imponerade med kunniga och genomtänka formuleringar omkring estetiska ämnen och skolan generellt. Verkligen duktig politiker. Jag tror det blev ett gäng nya miljöpartister i salen efter denna debatt :-) 
 
Nästa dag höll vi till på Bolandsgymnasiet där vi bokat in oss på olika workshops och föreläsningar. På Bolandsgymnasiet fanns Estetik & Media, men på skolan fanns en skola till; Guc som har alla gymnasieprogram som syns på roll-up:en i fotot här ovan. Guc-eleverna håller till i samma salar som Bolandsgymnasiets elever. Lite förvirrande men så var det i alla fall.
 
Så här såg salen för Estetik & Media ut.
 
Vet inte om det syns, men det ligger en ljusslinga bakom datorskärmarna. Är lite sugen på att härma det i "min" graf-sal.
 
Bitte var snäll och fotograferade mig i skolans tv-studio :-)
 
På en uppskattad workshop gick denna Guc-lärare igenom bland annat Art Rage, ett ritprogram som verkar himla roligt och lekfullt. Jag provade det för några år sen men såg ingen nytta av det då, men vi får väl se om jag kan ha anvädning av det i Grafisk illustration. Art Rage är jättebilligt, bara så ni vet och det går att ta ner gratis provversion här: Gratis nedladdning av demoversion av Art Rage.
 
Vi lyssnade även på den här legenden: Bo Bergström. Han har skrivit en mängd böcker om bild och budskap, visuell kommunikation och marknadsföring. Min kollega Cecilia Holm har skrivit ett hyllningsinlägg till honom på sin blogg: MammaMedia om Bo Bergström.
  
På lördagskvällen var det dags för festmiddag på UKK.
 
Vi åt i rött sken.
 
Jag hade den här härliga tjejen mitt över bordet: Susann som varit min kandidat i Umeå en gång i tiden men som nu ingår i Gävleås mediearbetslag :-)
 
Här är fler lärare; först en okänd lärare, sen Conny och Susann från Gävle igen :-)
 
Vi fick jättegod rosa ;-) soppa till förrätt. Fiffigt ha en bit typ créme fraische i botten på tallriken och sen hälla soppan över!
 
Skål skål för den estetiska kongressen!

Uppsala

Det har varit dåligt med bloggandet sista dagarna men här kommer det näst sista inläggen från arbetslagsresan till bland annat Uppsala och Nationell Estetisk Kongress 2014.
Jag börjar med bilder från Uppsala och var vi höll till så får jag visa lite bilder på vad vi gjorde under kongressen sen i sista inlägget: 
 
Uppsala visade upp ett fint vårväder dagarna vi var där, mellan 21-23 mars 2014 .
 
Vi bodde på Citystay, ett enklare men fräscht hotell som låg i princip mitt i stan, och det här är utsikten till vänster och till höger när man kommit ut på gatan utanför hotellet. 
 
Det finns många fina gamla hus i Uppsala, det är roligt gå runt och titta.
 
Vi stannade bland annat till på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri första morgonen eftersom kaffet inte var så gott på hotellet så kollegorna ville ha med en take away.
 
Där inne var det caféflott, känns lite synd att vi inte hade tid stanna och fika där.
 
En skymningsvy över domkyrkan.
 
Det här är UKK, Uppsala Konsert och Kongress, där vi höll till en hel del under den estetiska kongressen. 
 
UKK är stort och flott och har nog aldrig varit så välfotograferat som denna gång då en massa estetlärare möttes där :-)
 
Jag och kollegan Bitte gick på upptäcktsfärd i UKK-huset.
 
En lång lång lång rulltrappa ledde till en fin utsikt över Uppsala. Man ser både slott och domkyrka bortanför Bitte.
 
Här är jag!
 
Jag fick så svindel när vi tittade ner där högst uppifrån.
 
Och även i rulltrappan på väg ner... shiiit. :-)

Releaseparty för Mindyard 2014

På torsdag nästa vecka, den 10 april, så smäller det: då är det releaseparty för Mindyard 2014 i Midgårdsskolans café!
Kom hit vettja och snacksa, kanske få en chans på en av goodiebagsen, surra med oss och förstås beundra tidningen.

Passive Aggressive

Igår var jag ute på promenad på den breda cykel-/gångvägen från Coop Forum ner mot stan i höjd med Sandbacka. Jag höll mig reflexmässigt långt ut på vänsterkanten för att inte vara ivägen för eventuella cyklister vare sig bakifrån eller framifrån.
 
Plötsligt anade jag något i ögonvrån där jag gick i mina egna tankar; jag tittar upp och ser en cyklist komma emot mig i hög fart precis på den kant där jag promenerade och jag fick snabbt kliva undan och ner i gruset för att vi inte skulle krocka.

Cyklisten passerade och först då slog dig mig det sjuka med det som just hänt... jag hojtade ett argt men lite lamt "MEN SNÄLLA NÅN!" (japp, kom inte på nåt annat) och blev sen argare och argare. Det var så himla tydligt att han skulle sätta mig på plats, jag gick på HANS sida. Jag blir helt snurrig i huvudet över det ologiska. Jag var tvungen att ringa hem till Pelle för att beklaga mig. Han tyckte jag skulle tacklat omkull honom, men jag är rädd för att jag skulle fått stryk då :-)
 
Funderar allvarligt på att gå samma sträcka samma tid varje måndag för att få en chans att ge tillbaka på nåt sätt. Ni kan hjälpa mig hålla utkik: cyklisten var smärt i medellängd med kort beige vågigt hår och beigebrun jacka, ca i 35-45-årsåldern. :-)

RSS 2.0