Nu sover han nog

Vi larvade oss med Photo Booth när Filip skulle sova. Jag tror banne mig vi fick till de bästa mamma-barn och hela-familjen-bilderna på oss hittills. Jag skojar inte!
Jag vet inte vad Filip tyckte men han skickade ut oss till slut och ville sova själv av nån anledning.. :-)
 
Här är bästa (värsta) bilderna på mig och Filip :-)
 

Så här blev den

Apelsin-/aprikostoasten fick helt enkelt bli förrätt tillsammans med Graham Beck:
 

Aprikostoast med grönmögelost

 
Igår kväll började jag med matförberedelser till nyårsmiddagen. Min absolut viktigaste "rätt" som blivit en återkommande tradition att göra nästan varje nyår de senaste tretton åren är en slags apelsin-/aprikosstoast med kesella och ädelost. Den passar utmärkt till välkomstchampagnen (eller det mousserande vinet) och har en väldigt trevlig smakkombination.
Receptet kommer från en gammal mattidning från gud vet när, i alla fall sedan jag var vegetarian för många år sedan.
 
Så här ska det typ se ut när det är klart fast jag brukar inte idas försöka balansera ostbiten på toppen av tandpetarna :-).
 
Receptet!
 
Jag gjorde även två sorters potatisbakelser som vi ska ha till oxfilén ikväll. Såna "bakelser" har jag aldrig gjort förr så jag provade två olika recept som egentligen innehåller samma sak, bland annat västerbottensost, fast förberedelserna ser lite olika ut.

Gott Nytt År 2014!

 
 
 
Bildkällor: Peach and pink lemonade fireworks | Dubai - Burj Khalifa Fireworks | Fireworks

Min lärarlegitimation har kommit

 
Man kan konstatera att det lär bli lite tunt i schemat nästa höst, jag är nämligen inte legitimerad i Grafisk kommunikation som är mitt huvudämne... :-\ Vid det här laget har jag undervisat i ämnet i kanske 13 år.
Jag är inte direkt chockad eftersom jag misstänkte att det kunde bli så, men förvånad över idiotin trots allt. Men man får väl se fram emot lite fortbildning nästa läsår då kanske :-)
 
En närmare bild på mina behörigheter. Är det nån som fattar vad det där med "...försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning" handlar om??

Mellandagsreaönskningar

Det har faktiskt infunnit sig en del shoppingmatthet hos mig efter allt julklappsjagande där dagarna precis innan jul, så jag har väl inte varit så där särskilt sugen på att mellandagsreashoppa. Jag har bara varit och lämnat igen några av mina misslyckade julklappsinköp. Sen är det ju så himla mycket reor överallt som ju även innehåller stora mängder med s.k.i.t. så jag orkar liksom inte riktigt ploga igenom mina favoritsidor på nätet ens.
 
Bara för att inte missa det hela totalt så tittade jag trots allt igenom en del av Asos reagrejer och hittade förstås nåra fina saker:
1. Verkligen snygga stövlar som jag inte behöver, haha! Men för 695 kr kanske man slår till ändå. Länk stövlar.
2. Jag vore ju inte jag om jag inte ville ha en ny kimono, eller hur? :-) 393 kr istället för 464 kr. Värt tycker jag. Länk kimono.
3. Verkligen assnygg lite dyrare klänning men jag kommer inte i den nu när jag gått upp så mycket i vikt senaste året. Fast drömma kan man ju. Länk klänning.
4. Vill väldigt gärna ha dessa skor i textil! Kostar 635 kr på rea så de är ju inte svinbilliga. Länk skor.
5. Ett par riktigt fina boots i läder, 554 kr. Skulle vara snyggt till stretchjeans och oversizekofta. Länk boots.
6. Varför inte en leopardklänning till? :-) Kostar bara 183 kr! Länk leopardklänning.
7. Verkligen fin bra-att-ha-maxiklänning för 323 kr. Länk maxiklänning.
8. Till sist de här djupröda skorna har jag spanat på länge, så himla fina. Nu kostar de 385 kr. Länk pumps

Slö

Det har varit långsamt tempo här sedan vi kom hem från vår norrbottensresa igår eftermiddag. Jag känner mig så himla trött och slö, kanske beror det på en blandning av efter-julen-blues och att det är typ becksvart ute hela tiden eftersom det är plusgrader och snön smält bort. 
 
Det enda vi lagt nån större energi på sedan vi kom hem är att försöka få undan packningen och hjälpa Filip bygga drakborgen och Lego-lejonborgen han fått i julklapp. Det tog i och för sig en del tid; kanske sex timmar eller nåt sånt :-o Nu gäller det bara att inte får frispel av nån anledning och pajjar bygget... :-)
 
Så här fint var det på julafton i Luleå stadspark innan plusgraderna kom. 

Julafton

God mat, fina julklappar och trevligt sällskap. En alldeles perfekt julafton blev det med andra ord! 



Ninni, det är jag det :-). Fick heta så när brorsonen Kalle var en liten plutt som inte kunde säga Anita!



Tomten kom, misstänkt lik Kalle bakom skägget. 

Julklapp


Fick en makro/fisheyelins till min iPhone i julklapp! Kul kul :-)

Hotellrapport från Luleå

Medan alla, inklusive min käre bror Dan med familj som vi snart ska åka och fira hos, sliter med julaftonsförberedelser så har vi det slappt och skönt här på hotellet inne i Luleå. :-)

Så här lugnt var det i Luleåstan igår kväll när vi var på jakt efter lite kvällsmat. 

Vi inledde julafton med stor hotellfrukost. Ungefär det man minst av allt behöver en dag som ska ägnas åt ätande :-)

Frukostmatsalen var inte direkt full, även om det var något mer folk än vad det verkar som här. 


Lobbyn. 

Filip skapar lite extra julstämning...typ. 

Sen myste vi med lite Polarexpressen på rummet. 


Och här är jag. :-)

God Jul!


En riktigt GOD JUL önskar jag er alla!
Kram
Anita

På väg och klappgarage

Vi sitter i bilen på väg norrut just nu. Det är jag som kör. ;-)
Bilen är helt smällfull med grejer, enbart julklapparna fyller hela bakluckan trots att vi har en kombi. 
 
Filip har varit helt övertänd sedan 5:30 i morse och har kommit på ett fiffigt användningsområde för klapparna; han har byggt garage med dem hela förmiddagen innan vi packade in dem i bilen! 
 
Överallt i högen med klappar fanns bilar parkerade. Jag frågade honom om han ville ha några tomma klappar nästa år och det ville han väldigt gärna :-) 
 
Ha en skön dan före dan!

Film från julavslutningen

Här är filmen från julavslutningen på Midgårdsskolan som jag lovade lägga upp. Inte jordens bästa bild och ljud men man kan ana att vi mest troligt har jordklotets bästa julavslutningar på vår skola :-)
 
 
Julavslutning Midgårdsskolan from Anita B Johansson on Vimeo.

Lite shopping

Det blev nåra smågrejer från H&M till mig själv idag när jag var och handlade de sista julklapparna. Bland annat en blush i en kall rosa färg och rätt glansighet som jag varit ute efter, också kunde jag inte låta bli örknopparna med jultema :-).
 
Även en guldfärgad aftonväska slank med; den kostade 50 kr på rea och jag har nypit i den ett antal gånger under det här året så det kändes värt.

Victory!

Äntligen är sista julklapparna inköpta! Det har gått förvånansvärt bra trots att jag skulle handla till typ tolv personer på två dagar. Annat var det för länge sen då man var fattig student eller projektanställd, då var det en galen jakt på någorlunda bra julklappar för inga pengar typ. 

Nu hoppas jag bara att jag inte kommer på någon fler jag borde handlat till. 

Tack Strömpilen för de sista julklapparna! :-)

Vi firade med dyr-fika på NK där på Strömpilen jag och Filip. 

Också spottade vi att jultomten måste köpt ny bil inför julafton. Fin tyckte vi! 

Julförberedelser

Jag är uppe mitt i natta och har fixat med julgodis, och nu har jag fastnat i nån läskig film på SVT1 som jag inte vet om jag vågar se klart. Det är utav det bästa med att ha lov, att man kan nattsudda, fast det är väl inte fullt så härligt som förr i tiden när man kunde sova bort halva dagen efteråt. :-)
 
Idag har jag jagat julklappar i flera timmar och tillsammans med Pelles paket så börjar det bli en rejäl hög under granen. Det kan vara det mesta hittills och jag skyller allt på Filip :-)
 
Nu har jag också bakat alla mina favoritjulgodisar; chokladkola som man bryter och kulor av mandelmassa och choklad med några droppar passande likör i, och sedan tidigare har jag gjort Oreotryfflar och snabbfudge (som ju smakade mer som nougat). Allt ska vi ha med oss upp till Luleå där vi ska fira jul hos min ena bror med familj.
Hur har ni det med julförberedelser? Har ni några speciella favoriter under julen? :-)
 

Julbord och jullov

Nu är det äntligen jullov! Så otroligt skönt och välbehövligt. Åh vad jag ska njuta! Dagen började med en jättefin julavslutning på skolan och senare under dagen fick all personal äta julbord (urusla bilder pga att jag bara hade mobilkameran):
 
Vi fick äta julbord på fina officersmessen som ligger ett stenkast från vår skola.
 
Så tjusigt julbord brukar vi lärare inte få så det var verkligen en glad överraskning. Man vet att det är extra bra när det finns ett helt eget bord för efterrätter :-) (det som skymtar bakom människorna bortanför granen). 
 
Söta unga kronprinsen och fina prinsessor fanns inramade.
 
Ingången till officersmessen.
 
Tidigare på förmiddagen hade jag och Ludvig som är elevhandledare haft avslutning med våran klass.
 
Så här såg klassen ut tidigare under veckan då de skulle redovisa olika konstinriktningar och var klädda med fri inspiration från de olika inriktningarna.
 
Kajsa var exempelvis klädd surrealistiskt och Albin Nygren var klädd med inspiration från en sann expressionist; August Strindberg.
 
Det här är Roy Lichtenstein (Gustav Johansson) med två av sina verk; Johanna Johansson till vänster och Sandra Peterson till höger.
 
Det kommer snart en liten filmsnutt från julsavslutningen också men jag måste få upp den på vimeo först :-)

Studio Total kuppar SD

Det går runt en länk på Facebook som jag bara måste dela med mig av!:
PR-Byrån Studio Total har gjort en helt suverän kupp mot Sverigedemokraterna där man fått ett antal SD-politiker att posera med en skylt med en bokstav utan att veta var det skulle leda.
 
 
Så jävla ägda... :-) :-) :-)
 
Plus att Studio Total kan säkra sig om mänger med good will och att många kommer komma ihåg dem nästa gång det vankas PR-uppdrag.
 
Läs mer om kuppen på sidan Inte rasist men... 
Eller se hela Studio Totals kupp genom att klicka här

Plötsligt så händer det...

Min stora feta "flyttbara" (observera - ej "bärbara") dator har varit med om en hel del. Den har vält/ramlat/tumlat runt på olika sätt i samband med resor i cykelkorg och barnvagnar och in och ut ur bilar.
Den har orsakat en förslitningsskada i tummen (återigen, missförståndet att den egentligen inte är en bärbar dator utan räknas som en flyttbar, egentligen stationär, dator) men trots allt tumlande/ramlande så har den liksom alltid klarat sig.
 
Tills idag.
 
Den funkar dock fortfarande, fast locket går knappt att stänga. Så tur i oturen då får man säga. Och vilken tajming sen; all personal har i dagarna fått hämta ut små nya på riktigt bärbara datorer :-)

Diamanter

Det är inte alla som har en massa diamanter väntandes på en när man kommer hem sent från jobbet! 

Filip hade radat upp dyrgriparna:


Kamerafunderingar

Det här är nästan en önskelista fast bara vänd till mig själv då, och om det blir nåt inköp så lär det inte bli förrens efter jul. Jag är i desperat behov av en riktig kamera men jag måste se hur långt decemberpengarna räcker. Även om jag ibland lånar hem en liten Samsung kompaktkamera från skolan på helgerna så har jag i princip mest bara tillgång till min mobilkamera just nu. Och hur kul är det på en skala? Jobbkameran är inte så himla mycket bättre den heller.
 
Än så länge har jag hunnit spana in tre lagom dyra kameror på Cyberphoto som de testat och kategoriserat som "Toppklass" och som jag nu tänkte jag kunde visa er. Kanske någon vis person av er där ute har nåra synpunkter på mina val tänkte jag?
 
Samtliga är i prisklassen 4000-5000 kr: 
 
Denna fastnade jag för eftersom den har en optisk zoom på 25-600mm men ändå en bländare som går ner (eller säger man "upp"?) till 2,8.
 
På minussidan så är den ju lite klumpig plus att den ju trots allt inte går lägre än till 2,8.
 
 
Den här är ju mindre och behändigare och har en optisk zoom på 24-90mm. Inte så mycket men kanske det räcker? I synnerhet som den har en bländare som går ner till 1,4.
 
På minussidan; har inte den där fantastiska zoomen.
 
 
 
Den här är ju också mindre och behändigare och har en optisk zoom på 28-100mm och en bländare som går ner till 1,8. Den som testat kameran på Cyberphoto sätter denna som sin första favorit bland de små kompaktkamerorna så det väger ju tungt.
 
Minus: Att bländaren inte går till 1,4 och är verkligen en Sonykamera jämförbar med Lumix?
 

Lödder

Jag tog lite badbilder på Filip igår kväll, det är ju så fint med alla bubblor. Eftersom jag inte har lyckats få till några julkort i år pga all stress på jobbet tänkte jag också lite desperat att det kanske kunde bli rolig grund till nåra slags julkort.
Men nej, det blev ett blogginlägg istället. Fick lov att rätta prov istället istället för att fippla med julkortsmakeri. Å andra sidan tror jag nog inte riktigt någon julstämning skulle infinna sig av julkort föreställande en badande pojke även om han håller i en plasttomte.

Forslunda julmarknad 2013

Idag var det dags för det årliga besöket på Forslundagymnasiets julmarknad. Jag tror det är tredje året i rad som jag skriver om det i bloggen så det blir så tydligt att ens liv går i cykler. Lite kul att se i de gamla inläggen att det var rejält med snö förgående år, att det var extra söta kalvar 2012 och en extra tjusig halmbock 2011  :-) Det är vilket fall en trevlig tradition och förmodligen stans största och bästa julmarknad eftersom den innehåller så mycket.
 
Så här kommer årets bilder, förvillande lika tidigare års julmarknader, hehe. Tyvärr har jag ju ingen "riktig" kamera nu utan ni får stå ut med halvkassa bilder tagna med min iPhone:
 
Lika tjusigt som vanligt med upp- och nervända granar i taket i ett av växthusen.
 

Det är alltid väldigt många försäljare på marknaden så man orkar inte titta så närgånget på allt. Jag köpte tillslut ingenting åt mig själv.
 
Det fanns inte så mycket att handla till Filip men som tur var fanns en snäll tomtemor man fick fiska leksaker hos. Pelle och jag var nog mest nöjda med att bara gå omkring och titta runt.
 
Filip ställer upp på bild; under halmhunden.. förlåt halmbocken... :-) och framför fin eld. Inte mycket till snö i år som ni kan se. Ungefär -5 grader.
 
I smådjurshuset, där de har reptiler, fåglar, sköldpaddor, jordekorrar och fiskar och sånt så hittade vi en lektionssal med en svarta tavla som Filip och andra barn testade.
 
Det blev en hel del gullande med kalvarna även om Filip var lite förorättad för att de inte var mer intresserad av honom. Vi försökte förklara att han måste gå närmare dem när han skulle mata och klappa men han var nog lite för rädd för det.
 
Jag tyckte det var lika kul i år som förra året att Forslundahönorna precis ser ut och agerar som de lättkränkta hönorna i Pettson och Findus. :-)
 
När det började skymma hade vi gått i princip runt hela marknadsrundan och tog nöjda bilen hem.

Pro julmarknaden

Pust och puh. Nu är julmarknaden över, den som vi kämpat med förberedelser till nästan hela hösten känns det som. Jag har just suttit och jobbat med en utvärderingsuppgift av julmarknaden tillsammans med kollegan Gunnel, en uppgift som eleverna ska få göra nästa vecka som avslutning på marknadsprojektet.
 
Vi sålde mycket men det har också kostat mycket. På många sätt och vis. Så vi får väl se om man orkar med något sånt här nästa år. Men jag älskar idén, synd bara att man inte får hålla på så mycket med sånt här, det är så mycket annat än undervisning och projekt tiden ska räcka till på jobbet.

År 2013: Del 2

Här kommer fortsättningen och slutet på årshjulet jag började med för ett par dagar sedan:
 
Den 18:de maj var det kulturnatta och en överraskande tidig sommarvärme med björkar fulla med illgröna små nyutspruckna björklöv. Vi tittade bla. på gamla bilar vid Mimerskolan...
 
...och besökte Polishögskolan som hade öppet hus. Filip fick handboja en polis och träningsfightas med en annan.
 
I slutet av maj åkte vi till Sundsvall för att fira Pelles födelsedag; han fick Ferrarikörning och hotellboende på Knaust av mig. Det var hans allra bästa födelsedag enligt mig. Ha ha.
 
Det blev en helt ljuvlig helg där i Sundsvall med riktig sommarvärme.
 
Den 6:e juni fyllde mamma 78 år och helt osannolikt lyckades hon få ihop hela närmsta familjen till stugan i Klubbviken. Pelle var inte med först men dök överraskande nog upp en stund på sin mc ända från Umeå.
 
På min första semesterkväll firade vi genom att köpa sushi och åka ut till Norrmjöle.
 
I slutet av juni blev det dags för årets semesterresa; vi började med en natt på fint Elitehotell i Gävle.
 
Sen åkte vi till ett annat fint Elitehotell i Stockholm där vi hade en fantastisk utsikt från rummet. Här är Gröna Lund inzoomat från vårt hotellfönster.
 
Efter Stockholm åkte vi en kryssning till Helsingfors för att därefter åka till Göteborg där de här bilderna kommer från. På restaurang vid Slottsskogen till vänster och ett annat fint Elitehotell till höger (tjatigt jag vet, men vi tycker ju liksom att det är en del av upplevelsen, tror det lätt kan bli så när man har barn och tillbringar mycket tid på hotellet).
 
På väg norrut igen stannade vi en stund i västkustsköna Mollösund.
 
Jag fick lappsjuka (och Pelle också tror jag) när vi kom hem från semestern i södra Sverige så vi körde på lite kortare bilutflykter hit och dit för att förlänga semesterkänslan. Bilderna förseställer till vänster Skeppsmalen som påminde oss om västkusten lite, och bilden till höger är från Mosjön från samma lilla biltripp.
 
Precis innan jobbet skulle börja om igen så var min äventyrslängtan så stor och börja-jobba-ångest så svår så jag kämpade och skrapade ihop en resekassa så att jag skulle kunna ta mig till Stockholm. Så härligt! Umgicks med vänner och gick bland annat och tittade på Gaultiers modeutställning och njöt av att vandra på solvarma sensommargator i huvudstaden.
 
Sista veckorna av sommaren var en ovanligt livlig badarperiod för mig och Filip. Jag brukar typ aldrig bada på somrarna men med den sena sommarvärmen så blev det plötsligt inbjudande och det känns nästan som en dröm när jag tänker på det.
 
När skolorna börjat blev solljuset allt släpigare och kvällarna allt mörkare och vi spenderade en hel del tid i stugan för att koppla bort och av från jobbet så mycket som möjligt.
 
I mitten av september fyllde min styvfar Eskil 75 år så då blev det stort kalas i Luleå. Han fick bland annat en t-shirt med ett gammalt foto på honom och mamma som tryck (bilden till vänster) :-)
 
Redan i oktober började uppladdningen för Halloween med ny vampyrdräkt som provades ivrigt.
 
I slutet av oktober var det så dags och vi pyntade halva huset fullt med läskigheter, och med den långa milda hösten kunde barnen springa runt i sina dräkter utan att frysa ihjäl nästan något alls :-)
 
Den 16:de november fyllde Filip 5 år och vi firade med många presenter och ett lagom stort barnkalas.
 
Till sist har jag kommit fram till denna helg då vi äntligen har tagit fram julgranen. En fin syntetgran som börjar lukta lite dammigt men som får funka ändå eftersom vi vill ha gran så länge och dessutom ska åka bort över juldagarna. Och Filip bryr sig inte om sånt; han var så övertänd när vi tog fram granen så att han nästan var  som snabbspolad :-) 

År 2013: Del 1

Många bloggare gör nu en återblick av 2013 så jag tänkte att jag ju också kunde göra det eftersom jag inte har så mycket annat att erbjuda för tillfället :-)
 
Jag börjar med Nyårsafton 2012:
 
Vi var bara lilla familjen på nyårsafton 2012 men hade himla mysigt ändå. Allt blir liksom roligare när man har barn.
 
Jag kände mig fin i mina örhängen där på nyårskvällen också hade vi partyhattar som skulle räckt till 6 personer.
 
Den 13:de januari var det dags att packa ihop vår härliga pråliga julgran vilket vi inte var särskilt glada över.
 
I den hängde både Filips målade kottar och alla möjliga vanliga och ovanliga kulor. Tur den snart ska fram igen!
 
Den tredje februari fyllde jag 43 och det var en av mina absolut bästa födelsedagar. Jag bjöd vänner och familj på gofika och Pelle bjöd mig och Filip på middag och gott vin på fin restaurang :-)
 
På sportlovet i början av mars så åkte jag ensam till Stockholm: Shoppade, gick på museeer, njöt av att få vandra i Gamla stan och fotografera vackra svanar vid Skeppsholmen.
 
I mitten av mars bjöd skolan på 10-årsjubileumsfest med Bondtema och jag och Cicci fotograferade varandra när vi putsade till vår Bond-look i teaters omklädningsrum. Cicci var hemlig agent och jag var rysk agent vid namn Ulyana Popova.
 
I början av april bytte vi bort kära gamla trofasta Moderskeppet mot en yngre fräschare silverfärgad modell. Sörjde det en del. Moderskeppet levererade ju hem våran son från BB.
 
Vid påsk i slutet av mars så hade vi fått en liten försiktig och försynt påskkyckling i vårt hem som vi var tvungna att mata.
 
Vi spenderade en hel del tid i stugan och beundrade himlen över isen där under vårvintern och påsklovet i början av april, och i slutet av april plockade Filip flera små söta buketter av krokusar och ibland nån liten blåsippa (fridlysta här, oops) till mig.
 
Den första maj hade våren definitivt kommit och vi tog en lång, lång cykeltur runt nästan hela stan och njöt av den småkyliga vårsolen.
 
Jag återkommer snart med del 2!

Eufori

...ja i det närmaste i alla fall! Idag hade nämligen sändningen från Vistaprint kommit med varorna som vi ska sälja på julmarknaden nästa vecka, och de var S Å  F I N A !  Det var muggar, tygpåsar, t-shirtar och mobilskal till iPhone 4/4S och iPhone 5, allt med tryck designade av grafeleverna.
 
Moa Åkersten, Cajsa Nilsson och Ida Tjärnkvist packar muggar.
 
Det känns som sån otroligt lättnad efter allt krångel att beställa det hela. Vistaprint hade nämligen inte något betalningssystem för kommunala verksamheter och efter att jag ringt minst ett trettiotal (jag överdriver inte) samtal till Vistaprint, Klarna (deras fakturahanterare), Bolagsverket, Skatteverket, Hagaskolans Skol-IF (de var villiga att hjälpa oss betala för alla grejer om de fick pengar senare, men de visade sig ha för låg kredit) och internt på vår egen skola lyckades jag till slut lokalisera ett betalkort just här, på Midgårdsskolan. Kunde ingen sagt att vi hade det redan från början???!!!
 
Hade nån petat i mig där på slutet efter det typ 25:e samtalet hade jag börjat gråta, fy tusan alltså.
 
Julia Hedlund klistrar märken.
 
Men nu är allt det över och förbi, och idag jobbade medieeleverna som galningar med att packa upp, märka varorna och fästa klistermärken med Midgårdslogo och Estetik & Mediamärke på dem. De elever som inte gjorde det handlade ingredienser till bakning och fikaförsäljning, fixade med dekoration av marknaden, dekoration av fiskedamm och mycket annat.
 
Till slut verkar det som att vi beställt på tok för få muggar, vi har redan beställningar på dem en vecka innan marknaden börjar. Men vi kommer erbjuda en efterbeställning under marknaden för de som blir utan.
Nu längtar jag bara efter att få se fotoelevernas tryck som ska komma Original... ska bli så himla kul att se!
 
Glöm nu inte komma och handla varorna och stödja elevernas klassresa den 10 och 11 december mellan kl 16-20 på Midgårdsskolan!

Både klokt och snyggt

Jag blev tilldelad den här länken på Facebook: "Svar på tal - En feministisk kalender". Den innehåller varje dag korta bra sammanfattningar av frågor som har med feminism att göra, dessutom i en snygg formgivning. De korta sammanfattningarna passar mig utmärkt som lätt får hjärnsläpp av frustration när jag ska försvara feminismen.
 
Den hade nog varit ett bra tips på läsning för de som startade Facebookgruppen "Vi som hatar alla äckliga feminister i Sverige - speciellt de som går på Midgårdsskolan i Umeå". Tack och lov nedlagd nu trots att Facebook först klassade den som en humorsida. Man kan ju undra vad de har för humor där på Facebook, eftersom humorn gick i stilen "-Vad kallas 10 feminister i en massgrav? - En bra början!". Ett enkelt test är att byta ut "feminister" mot judar/svarta/barn/män/kvinnor så blir problematiken tydlig.
Vi ska vara snälla med varandra i detta korta liv.

Hoppsan

I helgen gick det iväg en beställning av två (2!) par over kneestövlar från H&M:s Paris Collection.
Hoppsan kan man säga. När det kommer till vissa kläder verkar jag tro att jag är en ung slank fotomodelltyp. Och rik. Och att det inte finns problem med att folk svälter och att man ska undvika att överkonsumera så att man lämnar ett litet fotavtryck på denna jord.
 
När kollektionen kom ut för ett par månader sedan så hann jag inte med i svängarna och 41:orna (min storlek) försvann i ett hujj, och sen satt jag och ångrade mig jättelänge att jag inte gjort en beställning.
 
Nu i helgen såg jag plötsligt att modellen  fanns inne i både den beige mockamodellen och den svarta skinnmodellen i min storlek och ingen annan, så nu har jag då beställt båda. Fast jag tänker mig väl inte att jag ska behålla båda.
Jag tänker mig att det ska funka till lite grövre kläder, typ långkofta och tjocktröja som i bilderna överst. Eller till nån knälång finare klänning på krogen.
 
Ja ja, vi får väl se om jag ens kan ha dem, mest troligt blir det väl retur på fläcken.
 
Eftersom jag tydligen fått för mig att jag ska äga alla kimonos i hela världen som jag ser så råkade det slinka med en mörkblå och svart sådan också:
 
De går att hitta dem under "koftor" förvirrande nog, men här är direktlänken: Blå och svart kimono/H&M
 
Så där ja, det var min bikt.

RSS 2.0