I can walk!

I fredags efter jobbet hämtade jag ut paketet från Members.com med de blå Nelly-pumpsen... och jag kan gå i dem!! 
 
Ni kanske minns att jag tidigare berättade att jag försökt mig på samma skomodell vid två tidigare tillfällen, men inte klarat av att gå i dem, ett par orange var för stora de andra paret som var vita var för små. Kanske de här blå pumpsen bara når en 2:a i betyg av en 5-gradig skala när det gäller gå-vänlighet, där betyg 5 gäller för typ vadderade gympaskor och betyg 1 är sitta-skor (mer känd som bara-sitta-och-vara-snygg-skor). Men jag är glad och nöjd för jag kan förflytta mig framåt i dem, och de är lite bättre än sitta-skor, och med lite träning så kanske det går ännu bättre.
 
Jag hade tänkt fota dem nån dag när det var bra ljus, men insåg för sent att de tillfällena just nu bara inträffar under helgerna när man är ledig och hemma, och så länge iddes jag inte vänta, så det fick bli ful-fotat med min iPhone:
 
Från sidan.
 
Ovanifrån.
 
På foten.
 
Och fotograferat med blixt så att ni verkligen kan se hur blå de verkligen kan se ut i klart ljus. Observera de matchande blå byxorna till - jag handlade dem på rea på H&M och de är orsaken till att jag letat blå skor att matcha till. Och jag lyckades :)

Pelle på TV4-nyheterna

Här är klippet från de lokala TV4-nyheterna som handlade om Motorcentralens utbyggnadsplaner. Pelle skötte sig bra tycker jag! Klippet inomhus är från grannen tyvärr, så mina ansträngningar att göra fint hemma hos oss var lite bortkastat, hehe :)
 
Observera att det på ritningarna i nyhetsklippet syns att de vill bygga bort hela skogsdungen, så det var betydligt större område än vad jag ritat ut i mitt tidigare inlägg:
(Först visas en kort reklamfilm)
 
TV4Nyheterna%20Ume%C3%A5%2019:14

Nu vet jag vilka skor jag vill ha

Jag vill ju ha platta bekväma skor som ändå är snygga, och nu har jag hittat vad jag vill ha. Men varför ska de vara så dyra - nästan 4000 kronor? Ja, jag vet att de är omsorgsfullt skapade av italienska händer, men ändå.
 
Finns nån som vet var man kan hitta Prime Boots i nån outletbutik månne?
 
Prime Boots Engineer Zip High nånting heter modellen. Jag tror att jag helst vill ha de beige, i andra hand svarta, i tredje hand bruna. Jag har hittat de beige på "rea" för ca 2700 kr (!), men annars kostar de ca 3600 kr paret!! Fast jag har inte ens lust unna mig eller önska mig så dyra skor trots att jag fyller år på söndag.

Gangnam Style i old school-animering

Säkert många som sett den här redan, men den är så värd att spridas tycker jag. Genialt!: 
 

TV4 på hembesök hos oss

TV4 kom hem till oss på morgonen, inte för att jag ska vara med i nån slags realityshow á la "Svenska radhusfruar" eller ve och fasa "Lyxfällan", utan de hade fått nys om Motorcentralens planer på att få bygga ut sin tomt och verksamhet. Denna ombyggnad kommer att påverka oss som bor bredvid Motorcentralen å det grövsta, så därför ville TV4 komma och höra våra synpunkter.
 
Nu skulle jag på jobbet så ni som hade hoppats på att få se mig pinsam i tv bör veta att Pelle som sprungit på alla upprörda möten om denna ombyggnad fick ta hand om det hela. Jag ska se om jag kan hitta klippet från TV4-sändningarna så småningom och lägga ut här.
 
Här nedan är lite bilder på "före" och "efter", alltså hur vårt hus och Motorcentralen ligger i förhållande till varandra i nuläget, och på ett ungefär hur Motorcentralen vill att det ska se ut efter ombyggnationen. Allt för att de ska ha en stor jävla park med förfallna lastbilar mitt i stan. Idiotiskt!
 
OBSERVERA att jag inte tagit i utan förmodligen ritat utbyggnaden i underkant vad gäller storlek eftersom jag inte exakt kommer ihåg hur deras ritning såg ut:
 
Den röda pricken är där vi bor, det bleka röda fältet är Motorcentralens nuvarande omfattning. Träddungen har varit räddningen från att slippa se fula Motorcentralen.
 
Ungefär så här vill Motorcentralen bygga ut; en kil ska gå ut över grönområdet mellan oss och Motorcentralen och i kilens spets kommer vara en inmurad parkering som förmodligen kommer vara upplyst av stålkastare. 90 träd ska de kapa ner för detta. Grattis till er som får se mig sola topless när ni kommer på jobbet säger jag!
 
TV4 parkerar utanför vårt hus. Iiiii! Blev nervös fast jag inte skulle vara med. Och såg till att vara sminkad, haha!

Lyckad resa till Fantasyland

Filip och jag premiäråkte till nyöppnade leklandet Fantasyland Mariedal igår (lördag). Det har låtit lovande i media att det skulle vara som ett tivoli inomhus, bra mycket mer inbjudande för en vuxen som inte är så sugen på att kravla, krypa och klättra i trånga utrymmen som man måste om man är ensamt sällskap till en liten unge och åker till Busplaneten eller Leos Lekland. Utomlands möter man ofta sådana här ställen så jag tycker det VERKLIGEN var på tiden att nån kom på att öppna nåt liknande i Umeå!
 
Vi var där i tid tills när de öppnade klockan 10.00, och de hade inte ens fått igång attraktionerna som drevs av ström, bara hoppborgen och lekparken gick att använda. Efter en stunds strul så kom snart grejerna igång, och då blev det hej baberiba. Filip klättrade runt i hoppborgen och lekparken, åkte helikopter, tåg, mekanisk elefant, motorcykel, sköt prick och tillsammans sköt vi ihjäl gigantiska monsterspindlar i en jeep på ett ställe och körde radiobil många varv på ett annat. Där emellan så fikade vi och åt mat i en prisvänlig restaurang med mycket att välja på. Jättekul alltsammans! Både barn- och vuxenvänligt.
 
Inträndet kostar 100 kr för Filip och gratis för mig som vuxen. Man får ett kort när man betalt inträde som man drar i automaterna och det kortet har ett värde av 150 kr/150 poäng och åken kostar från gratis till 10 eller 20 poäng/kronor. Vissa automater/åk krävde dock rena 10-kronor. Fick man slut pengar på kortet var det bara att gå till kassan och betala för en påfyllning. Vi gjorde av med nästan allt i radiobilarna och speciellt i jeep:en där man kunde skjuta bland annat monsterspindlar i, en attraktion som det vore bra om de skaffade fler utav eftersom det blev en hopplös väntan att komma i tur till när stället blev mer fullt med folk. Istället fanns där många prickskyttebanor som knappt någon använde eftersom "gevären" (kulsprutorna?) var för tunga för barn och flera basketspel som visserligen är roliga men kräver lite vuxnare kroppslängd och därför knappt användes.
 
På avigsidan fanns även teknikstrulet, att vissa maskiner drog taxan dubbelt och att man inte blev informerad i förväg om att det fanns ett bonussystem. Bonussystemet fungerade som så att ibland när man drog kortet så ställdes en fråga i den lilla rutan, och vann man så tjänade man några poäng/kronor.
 
När jag sa till i kassan om att man ibland fått dra kortet dubbelt så tankade de direkt på några tior som kompensation.
 
Som helhet kan jag säga att jag absolut föredrar den här typen av lekland framför Umeås andra, just för att man som en som ickeakrobatisk, storvuxen, oklättringsintresserad, lätt våldsbenägen vuxen ;-) även kunde ha kul. Att vi var där nära 4 (fyra!) timmar tycker jag är bevis nog för det. Bra restaurangdel och jättetrevlig personal och flera nybyggda fräscha toaletter var ju också ett stort plus. 
 
Åsså lite bilder på det:
 
I den gigantiska hoppborgen.
 
Här syns lite mer av hoppborgen.
 
Åka tåg var tillfälligt gratis pga teknikstrulet.
 
Helikopteråket var nog mer för 2-åringar än för 4-åringar eftersom den gick lååångsamt.
 
Fika nr 1: Mumsiga minimuffins till Filip för 10 kr stycket. Jag åt stor nygräddad kanelbulle för blott 10 kr.
 
Caféets sprillans nya snajsiga limegröna möbler.
 
Trots alla de mekaniska riddjuren bredvid så föredrog bilgalne Filip den enda bilen som fanns som drevs av förarens egna fötter.
 
Där finns ett stort utbud av bebis-/småbarnsattraktioner också. I bakgrunden syns den pyttelilla hoppborgen som stod bland många fler småbarnsgrejer. 
 
Fika nr 2: French hot dog till Filip och mozarellapanini till mig innan vi lämnade stället. 
 
Den här kändisen i helfigur (Elwood Blues från Blues Brothers) bland många andra fanns utplacerade på Fantasyland. Så här på en höft minns jag även att vi även såg Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean.

Vårglada örhängen

Jag hade egentligen tänkt lägga ut lite fler bilder från konferensen jag var på med jobbet i Skellefteå igår, men när jag tittade på bilderna med skäggiga karlar och rufsiga kvinnor framför whiteboards och videoprojiceringar på vita dukar så insåg jag hur tråkigt det var.
 
Så istället kommer här ett inlägg med härligt färgglada örhängen från ASOS som kanske kan pigga upp. Och ge lite vårkänsla medan vi väntar på den riktiga våren. Gud vad jag behöver det just nu!
 
Här hittar ni örhängena, alla med mycket fantasifulla namn:
1. Jag är förtjust i det här med smycken som innehåller glittriga insekter. De här örhängena är ju i en rätt så imponerande storlek, så jag tänkte det var bäst visa dem på modell också. ASOS Fruit Doorknocker earrings.
2. Också insekter, men i mindre modell: ASOS Bug Earrings.
3. Fåglar som landat på örsnibbarna: ASOS Winged Bird Earrings.
4. Långa glittriga med lite lyxig känsla: ASOS Luxury Spike Gem Drop Earrings.
5. Lyxiga omatchande örhängen, jag gillar att de är olika: ASOS Mismatch Jewel Opulent Earrings.
6. Vet inte vad de har med vin och baguetter att göra, men fina är de: ASOS Vine Baguette Earrings.
7. Orange-korallfärg och grönt i stora örhängen, vem blir inte på gott humör då? ASOS Summer Doorknocker Earrings.  

Kollegor i motljus

Tjusigt ljus i konferenslokalen:


På bedömningskonferens i Skellefteå

Det nya betygssystemet i gymnasieskolan är så krångligt att vi har fått åka till Skellefteå på en konferens om det. Ungefär 500 förvirrade lärare och annan skolpersonal är här för att kunna bedöma rättare.

Vi håller till i en fin konferenshall i Folkets park och har fått smörgås och kaffe efter registreringen.

Lite bilder från resa och ankomst:


Dagens nyekiperade

Igår tog vi Filips barnbidrag och for och uppdaterade garderoben åt honom. Nästan alla ärmar börjar bli för korta, och magen kyls ned av alltför korta tröjor, så det kändes som att det var dags börja öka klädstorlekarna ett snäpp. Från 104 cm till 110 cm. Enda dilemmat är att det nästan inte finns kläder i 110 utan då blir det 110/116 cm så nu är istället alla nya kläder för långa för honom. Knasigt!
 
Uppdatering: Just ja, glömde berätta att Filip höll show för "alla" (mest expediter och någon enstaka kund) i butiken och gick runt och pratade och pratade och visade sina nya fina kläder som han valt och tagit på sig. "Visst är jag fin?" "Det är Mumin!" osv...  Jag hörde honom ända från provrummet där jag stod och provade mina kläder. På H&M så kunde han inte låta bli att dansa lite Gangnam style för expediten i sin nya stass som han har på bilden.
 
Själv passade jag på att hämta ut ett reapaket på Lindex som bland annat innehöll en mönstrad topp och de fläckiga byxorna jag har på bilderna här nedan. Känner mig rätt så nöjd över byxorna, typ modern :), men jag går nu och retar mig på att ena benet vrider sig. Jag tycker att det händer alltför ofta på byxor! Ibland undrar jag om det är för att jag drar plaggen ojämnt, eller om det är nåt allmänt problem som har att göra med att de skär ut för många tygbitar samtidigt och då lyckas vrida plaggen på nåt sätt.
 
Har någon annan upplevt det som ett problem att byxor ofta är vridna?
 
Så här ser vi ut idag, i duktigt dåliga bilder:
 
Jag i de vridna fläckbyxorna (det vridna benet syns mest på bilden till höger, på benet som är längst bort ligger sömmen nästan rakt framme på benet) till långt tight linne och kort vidare tröja (brukar ofta bli så upptill).
 
Den här mjukisdräkten med Mumin på valde Filip själv. Först tyckte jag den såg rätt så hemsk ut med alla färger, men när han fick på den så tyckte jag att det såg coolt ut, lite som en hip-hop:are från 70-talet. Observera de nya star-troopers sockorna. En viktig detalj för Filip!

Snygga platta skor

Jag har bestämt mig för att börja satsa på att köpa bekväma snygga skor, jag är så jäkla less på att klä sig snyggt = ont i fötterna = hämmad framfart = minskad entusiasm.
 
Men det kommer inte bli lätt, jag blir nedstämd bara jag tänker på platta bekväma skor. Jag känner mig aldrig någonsin fin när jag bär platta skor. Alltså ALLT blir ju snyggare med klack till. Till och med grå sweatshirtbyxor till high heels blir ju "fashion"! Medan vilken svart chic klänning som helst tillsammans med platta skor DIREKT blir tråkigt.
 
Jag har letat och letat och hittat några platta skor som man kanske kan se cool ut i, känna sig bekväm i och kanske snygg. Det var faktiskt på Zalando jag hittade snyggaste skorna, så trots att jag har ett horn i sidan på dem så måste jag slå ett slag för deras skor. Men jag är osäker på kvalitén på skorna, en bild säger ju inte alltid så mycket.
 
Vilka tycker ni är finast?
 
Det här är samma slags kängor fast i olika färgställningar. Jag föredrar de ljusa som jag tycker är riktigt snygga och inte lika mc-brud som de svarta, men jag anar en viss skrynklighet i kvalitén så det gör mig lite osäker.
Cowboy/Biker boots/Zalando.
 
 
De här låga bootsen drar ännu mer åt bikerhållet, men de ljusa färgerna gör dem lite snällare och roligare nu när man går och väntar på våren. Jag föredrar de grå eftersom de ljusa kanske kan se för klumpiga ut, men de beige borde vara jättefina till svarta och beige/ljusa byxor.
 
MYCKET snygga stövlar båda två!, och till bra pris. Så bra pris att man undrar hur kvalitén egentligen är. De till vänster är faktiskt gröna, det tycker jag verkar coolt.
 
Samma sorts stövel i två olika ljusa nyanser. Jag såg en gång en kvinna som kom gående i platta beige stövlar och mörk kappa och jag har inte kunnat släppa den bilden eftersom det var så snyggt. Har därför letat ljusa stövlar en del. Dessa är fina, men att de inte har dragkedja gör att det finns risk att de kommer ha gummistövelkänsla, dvs lite lösa över vristen och liksom raka och det vet jag inte om det är så snyggt. Men på bild ser de fina ut.
 
Till sist: Ibland skulle jag bara vilja sänka ner mina stackars ömmande fötter i ett par såna här skor mjuka som tofflor. Och som tyvärr ser ut som sådana.

Stugmorgon genom Hipstamatic

Här är lite bilder från söndagsmorgonen på stugan sett genom Hipstamatic:
 

Middag med arbetslaget

Nu blir det lite fel ordning på inläggen här, söndagsinlägget från stugan kom före det här inlägget om middagen med arbetslaget i fredags. Men blogga från stugan fungerar urdåligt så det får bli så.
 
Alltså; i fredags åt hela arbetslaget middag hos fotolärarkollgena Micke som nyligt har fyllt 60 och svenska- engelskaläraren Mia som går i pension. Så vi hade en del att fira. Micke är fruktansvärt bra på att laga mat, så matupplevelsen var sådan att jag efteråt blev lite gråtmild (sant!) när jag tänkte på allt det goda. Tänk att någon ägnat så mycket tid och energi och entusiasm att laga mat åt just mig! (och ja alla andra i arbetslaget, men jag är ju en del av det).
 
Här är lite bilder från middagsbordet:
 
Ser ni att det liksom bildas ett hjärta på bordet framför Mia? Lite gulligt :)
 
Micke förbereder maten.
 
Rosévin till förrätten.
 
Förrätten till vänster: gratinerad chevréost med en sirap gjord på blodapelsin och apelsinblomshonung, till soppa på fänkål och blodapelsin med lite olika färska örter mixat och silat och sen skalade räkor på slutet. 
Efterrätten till höger: Vaniljpanacotta md lime, mynta, sirap och färska hallon och blåbär. 
Huvudrätten som var lammstek med ugnsbakade grönsaker, sallad och surdegsbröd till missade jag att fotografera tyvärr.
 
Fan i mig gudomligt alltihopa!

Morgonstund har guld i mund

Vi åkte till stugan igår och har varit här över natten. Det är söndag och allt, men inte tog Filip någon sovmorgon för det, upp och stojas klockan halv sju skulles det.

Eftersom att det tydligen bara är jag som inte kan sova när det blir livat, så var det bara att stiga upp. Fast det finns inte bara baksidor med det försöker jag tänka. Älskar ju långa morgnar och jag har ju förmånen att få se solen gå upp på en aprikosfärgad himmel.

 


Blå pumps från Nelly

Jag har glömt att berätta att jag går och väntar på ett par blå pumps från NLY Trend (Nelly Trend). De finns på rea på Members.com, den där medlemssidan som jag skrivit om tidigare som rear andra butikers grejer.
 
Hoppas pumpsen är lagom stora och att jag kan gå i dem, de är nämligen släkt med följande skor som jag misslyckats med och bloggat om tidigare: De vita pumpsen/höga klackar och Höga orange klackar.
 
Skam den som ger sig liksom, också kostade de bara 99 kr (och okej då, 38 kr i frakt på det). 

Mönster av Florida

Medieeleverna i åk 3 som går kursen Grafisk illustration har precis börjat jobba med en uppgift där de ska designa ett mönster till valfritt sammanhang och de ska ta inspiration från konsthistorien i uppgiften. Jag har kört en liknande uppgift tidigare med eleverna och även bloggat om den (se inlägget Tapetmönster och På tapeten och Sølve Sundsbø och mönster t.ex.).
 
Av en slump råkade jag under lektionen på några bilder i datorn med mönstereffekt som jag tog med Pelles iPad under en av våra längre bilresor genom i Florida i somras. Bilderna är fotograferade med en app som heter Photo Boot där man lägger effekter på bilderna medan man fotograferar. Säkert ingen nyhet för många där ute, men jag tyckte den var väldans kul. Också blev det ju så himla snyggt! Speciellt då med just effekten som skapar fasettmönster.
 
Tyvärr blir bilderna ganska långupplösta, men gud vad jag skulle vilja ha en programvara eller nåt som kunde skapa såna här effekter av högupplösta bilder! Är det någon där ute som känner till nåt sånt filter till Photoshop exempelvis?
 
Kan ni se vad bilderna föreställer? Facit finns längst ned :)
 
Bild nr 1.
 
Bild nr 2.
 
Bild nr 3.
 
Bild nr 4.
 
Bild nr 5.
 
Bild nr 6.
 
Bild 1: Filips ansikte. Bild 2: Mina tänder. Bild 3: Buskar och sånt. Bild 4: Moln förstås. Bild 5: Moln och lyktstolpar. Bild 6: Vet inte, typ buskar och nåt parasolliknande kanske?

Det finns modebloggare och det finns MODEBLOGGARE

Den humoristiska Man Repeller må vara både exklusiv och innovativ, och den unga modebloggaren bakom Sea of Shoes må ha ett hav av skor och lika mycket (ärvda?) pengar, men värst och störst av dem alla (av de jag känner till) är ändå Aureta bakom Aureta's blog.
 
Alltså, gör inte kvinnan annat än stylar sig själv och reser till olika exotiska och exklusiva platser i världen?!
 
Foton är hämtade från Aureta's blog och 2012 in Retrospect - Part 1 samt 2012 in Retrospect - Part 2.
 
Egypt.
 
Beijing.
 
Las Vegas.
 
Hawaii.
 
Vem tar bilderna liksom? Och undrar hur det är att leva ett liv som hon? Hon ser lite ensam ut. Men jag tycker i alla fall att hennes liv ser ganska så fantastiskt ut.

En dagens och några favoriter

Det blir mycket kläder och sånt i bloggen för tillfället, jag känner liksom mest lust till att göra såna inlägg just nu. Det blir en hjälp att se ljuset i tunneln så här i peaken av den smällkalla becksvarta vintern.
 
Så här kommer en liten dagens tillsammans med tre favoritprodukter jag har just nu:
 
Under hösten var inka-/aztecmönstrade koftor ofta synliga i olika inlägg hos olika modebloggare men eftersom jag är lite sen och snål av mig så slog jag till först när de hamnade på reorna vid jul. Den vita koftan jag bär kommer från Ellos och kostar en spottstyver nu. Tyvärr är jag så lång att jag har svårt få till den där schyssta rätta längden på sånt här, men jag tycker det fungerar ok. Väskan i vitt skin kommer från H&M:s höstrea.
 
De två röda läppstiften är mina favoriter, sitter bra på läpparna trots att de är av billiga märken och funkar himla bra när man är ordentligt vinterblek. Det med svart hylsa, Max Factor Intensely Red nr 820, är aningen kallare och drar en gnutta mot rosa. Tyvärr verkar den ha utgått ur sortimentet. Det andra läppstiftet, Maybelline ColorSensational Fatal red nr 53, som blir mer klarröd på mig finns fortfarande i butik, bland annat på Kicks.
 
Ögonskuggepenseln för 19 kronor från H&M var ett tips från en kompis, och jäklar vad prisvärda! Eftersom de är korthåriga och hårda fungerar de finfint när man vill lägga mer specifika skuggor/linjer.

Pastellfärgglada väskor

Eleverna som går årskurs två på Estetik och Media har just valt ledord som ska vara hjälp vid formgivningen av Mindyard, Midgårdsskolans skoltidning, och ett av ledorden var "pastell". Kanske är det därför jag la extra märke till att det kommit många väskor i den pastelliga färgskala i en del webbshoppar?! 
Det här med färgglada kulörer har ju kommit mycket på senare år, och från att tidigare har varit mer mättade färger så kanske det nu drar mot mer blekta toner? Medietvåorna verkar vara något på spåret :)
 
Här nedan är en hel bunt med väskor som jag tyckte var extra fina och de kommer från La Redoute och/eller Ellos. Vissa av dem finns på båda ställena så man kan ju handla där man får bäst rabatterbjudande :)
 
Ett litet förbehåll vad gäller färgåtergivningen i de bilder jag valt - när jag plockade samman bilderna så såg jag att en del väskor såg väldigt ljusa ut på en del bilder och mer färgmättade på andra, så lite en chansning blir det ju vid eventuell beställning. Alla kanske inte är så pastellfärgade som man vissa bilder vill visa menar jag. 
 
Fyra likadana väskor men i fyra olika kulörta färgkombinationer. Den flerfärgade och den mintgröna blir jag nog mest sugen på. Och den röda. Och den naturfärgade. :) Väskor/La Redoute 
 
Två likadana väskor i två olika färgställningar - grön eller gul. Tror jag lustar mest efter den gula. Väskor/Ellos.
 
Uppfriskande kitschiga i korall eller flerfärgad. De kan se lite mycket ut vid första anblick, men jag tror att de kan vara en rolig accessoar när man är mer nedklädd. Väskor/Ellos.
  
Blå och rosa väskor i rymligare modell. Det är väl såna här väskor som kallas "hobo bags" om man ska va lite international? :) Väskor/Ellos

Vårfint från Ellos

Nej, nu tar jag och slår till och visar ett litet vårigt hopkok av grejer från Ellos. De verkar ha satsat rätt många kort på den blå-beige skalan bland sina vårkläder och jag tycker att det är riktigt fint.
 
Blått och vitt kan bli lite hårt ihop, det finns risk för lite finska flaggan liksom, men beige och lite jeansaktiga blåtoner blir mjukare för ögat. Synd bara att det dröjer nåra månader innan man kan snajsa runt i nåt sånt här vårigt :)
 
Samtliga plagg och accessoarer finns att köpa i både blått eller beige, men jag visar inte alla i båda färgskalorna.
 
Uppifrån och ner, klicka på länken för att hitta dem på Ellos hemsida:
Boots i blått eller beige - Kuvertväska beige eller blå - Väska blå och beige - Kort jacka blå eller beige - Byxor blå - Parkas i blått eller beige
 
Om jag gör en beställning så blir det nog på den längre blå jackan, de blå byxorna och eventuellt de beige skorna, om jag nu inte tar mitt förnuft till fånga och tycker mig ha tillräckligt i garderoben :)

Jag. Vill. Inte.

...ta hand om detta:

 


Ny bloggdesign

Efter allt frossande av glitter och tung dekor i bloggdesignen har jag nu skalat av den för lite lättare känsla. Jag har även gjort bloggen något bredare. Men vi får väl se hur länge jag orkar ha en sån här återhållsam och avskalad design :) Det är ju fräscht, men kanske lite tråkigt också.
 
Uppdatera sidan och ni bör se något sådant här:
 
 
Med den ökade bredden av bloggen så kommer bilderna i blogginläggen att öka i storlek:
 
Så här breda kommer bilderna i inläggen bli nu.
 
Så här smala var de tidigare.
 
 
Vad tycker ni om den nya designen? Är det bättre med avskalat, eller är det roligare med "mycket"? Eller är det bra att variera?

Grafiskt från ASOS

Det har kommit en våg med grafiskt svartvita kläder i butikerna på senaste tiden, och speciellt märks det i webbbutikerna. Det är breda linjer och stora trianglar som är de mest framträdande mönstren, men det kan också vara skarpt skurna detaljer i plaggen som övrigt kan vara enkla. 
 
Någon populär designer (eller några designers) måste haft det på sina visningar inför vår sommar 2013 eftersom det är en sån uppenbar trend. Jag tycker att det är stiligt även om jag också kan tycka att det kan vara svårt att bära i verkliga världen eftersom det har lätt att bli så strikt och liksom uppklätt. Men det känns ändå som ett trevligt mellanting tills vi får se riktiga vårkläder.
 
Jag har satt samman lite plagg tillsammans med accessoarer för att matcha till. En del grafiska plagg börjar ta slut i storlekar på sidorna så jag har försökt hitta såna där det fortfarande finns olika storlekar att välja på.
 
Själv är jag svagast för de svarta byxorna med vit rand och jumperklänningen med ankaret:
 
Uppdatering av inlägget dagen efteråt: River Island skickade just ut en länk till en sida där de satt samman monochroma svarta och vita kläder och accessoarer: Monochrome
 
Samtliga plagg och accessoarer är från ASOS: Byxor - Vit väska - Armbandsur - Klänning - Kjol - Svart väska - Skor vitsvarta - Skor svarta - Jumperklänning med ankare.

Ful photoshoppning

Det har ju varit såna vackra vitfrostiga vinterdagar att det sett osannolikt vackert ut, och vi har skojat på jobbet och sagt att det sett photoshoppat ut. En väldigt lyckad photoshoppning då.

Nu när jag la mig i sängen med min nya Damernas Värld så blev jag rent överrumplad över ett överraskande klumpigt photoshoppande av omslagsbilden. BIG mistake att tro att de där inklippta gröna örhängena skulle göra susen för bilden!


Jahapp, så var det vår tur

Filip har fått vinterkräksjukan, tvättberget efter ett par timmar är redan massivt. Hoppas det lugnar sig snabbt.


Polisuppbåd på Midgårdsskolan

Det är alltid uppiggande att mötas av polisuppbåd när man kommer till jobbet.
 
 
 
 
Skurken hade de tryckt upp mot polisbilen.
 
Oops, jag är upptäckt! Kallar han på förstärkning nu måntro?
 
Snart var övningen över. För som vanligt var det polisstuderanden som höll på att träna sig, de håller ju en del av sin utbildning i lokaler bredvid Midgårdsskolan.
 
Den här övningen var ju lugn, men precis före jul när jag skulle cykla hem från skolan möttes jag av 30-40 stycken "fulla" poliser som kom emot mig och skrek och tjoade, och då cyklade jag en omväg för att slippa möta dem trots att jag visste det bara var på låtsas. Lite lustigt hur man kan reagera :). De höll väl på med nån kravallövning eller vad-det-nu-kan-heta.
 
Men det är alltid lite uppiggande att råka ut för polisövningarna. Jag kommer att sakna dem när de flyttar all sin undervisning till universitetsområdet.

Lägesrapport och vacker himmel

Det finns inte så mycket tid till bloggande nu, nu har vi ju börjat om här på jobbet och jag ligger så sabla efter i betygssättningen. Jag har suttit i flera dagar och bitit i en omdömesmatris/betygsmatris som jag försökt skapa för min kurs i grafisk kommunikation 1, och det är så jäkla svårt och jobbigt. Så efter att ha pratat med arbetskollegor med samma problem så har jag tillslut mailat skolverket i hopp om råd eller hjälp av något slag.
 
Det är tråkigt, segt, tidskrävande och svårt med omdömessättning och jag önskar bara det var över. Så det är väl fan bara få det gjort då :)
 
Vacker himmel och vackra träd var det idag i alla fall på väg från matsalen med några arbetskamrater, så jag var tvungen att stanna till och fotografera lite med min iPhone. Temperaturen har växlat en del senaste dagarna, från kyliga cirkus - 15 till nära värmebölja som - 1 grader idag.
 

Zalandos pyttestorlekar

Bara en varning, här kommer ett argt inlägg :[
 
Jag beställde för ett antal veckor sedan ett gäng kappor från Zalando, nån kanske kommer ihåg inlägget, det hette Långa vinterkappor. Jag beställde samtliga kappor i storlek XL eftersom jag såklart antog att det var storlek 46 och det också var den största storleken på de flesta kapporna. Jag menar, XL betyder ju extra stor och jag är ju det (även om jag för det mesta bara känner mig stor :) ).
 
När jag får hem kapporna är de JÄTTESMÅ, i alla fall för att vara XL. Då kollar jag Zalandos storlekstabell och inser att storlek XL i Zalandos värld är storlek 42. FYRTIOTVÅ! Det är väl för fasen inte en extra stor människa??? Det gör ju en människa i storlek 40 till STOR. Alltså storlek 40 = tjock. Va fan!
Nej, det var bara Ellos kappa som var nåt att ha, så den behöll jag.
 
När jag sen börjar kolla Zalandos sida inser jag att bland över 36 000 kläder finns knappt något i min storlek. Tala om att man känner sig som ett missfoster! Jag menar, är jag så abnormt stor så att jag anses få gå naken? Det tror jag inte!
 
Jag tycker det är så himla märkligt, jag menar Zalando är väl ett tyskt företag, och det är ju ett stort folk? Hade det varit spanska märket Zara hade jag väl inte blivit lika förvånad, man vet ju att de är små där och därför har Zara (och Mango också för den delen) små storlekar.
 
Däremot var skorna som jag beställde väl tilltagna i storlekarna, där var storlek 41 åt det rymligare hållet. Så det blir väl skor eller väskor jag kommer beställa därifrån om något alls.
 
Nej, skit på er Zalando och era överprisade varor och tack och lov för La Redoute, ASOS, Dorothy Perkins, River Island, Ellos, och många många fler.
 
 
Zalandos sorgliga utbud av de största plus size klänningarna, dvs storlek 46/3XL, som förmodligen skulle vara för små för mig eftersom jag ofta bär 46/48 (eller 4XL enligt Zalando).
 
Det här är alltså en extra, extra, extra, extra stor människa enligt Zalando.

Europa på nyårsafton

Jag har absolut inga rättigheter att publicera denna bild, men när jag såg den delad på Facebook så kunde jag inte låta bli. Det anges vara ett foto över Europa vid tolvslaget på nyårsafton 2012-2013. Men måste vara total fejk med alla olika tidszoner och en extra kontinent mellan England och Norge men noga då, det är ju vackert!
 

Vårfint från La Redoute

Det känns aningen tidigt med vårkläder redan nu, men jag råkade liksom halka in på La Redoutes nyinkomna vårkläder och hittade en del fint.
 
De här skorna i grått och rött alltså, så snygga! Jag kommer nog inte kunna låta bli att beställa dem. Skor/La Redoute
 
De skulle passa väldigt bra med denna klänning/långa tröja som jag också blev himla sugen på. Klänning/La Redoute
 
Den röda klänningen finns i en mängd andra olika färger, de här tycker jag också är väldigt fina. Jag misstänker att klänningen är för kort för mig så jag skulle nog bära den till byxor.
 
Jag tycker om den kraftiga klacken och blandningen av material guld/natur/vitt i dessa sandaletter. Sandaletter/La Redoute
 
Snygga skärp att matcha till Framtill är skärpet i en metallisk färg och resten är en kontrasterande färg. Skärp/La Redoute

RSS 2.0