Floridaresa - På Royal Pacific resort i Orlando

För några inlägg sedan skrev jag att jag bara hade nåt enstaka inlägg kvar att skriva om Floridaresan, men sen har det nog blivit en fyra inlägg, minst, om resan sedan dess. Ursäkta, ursäkta för missvisande information. Men ni får väl bara liksom bläddra förbi om Florida står er upp i halsen. Jag har bara så många bilder så jag måste försöka sprida dem i olika inlägg.
 
Jag är nu framme vid resans absolut sista dagar, från när vi kommit tillbaka till Orlando där vi efter ett par dar skulle ta flyget hem. Pelle överraskade mig ett par dar före återresan till Orlando med att ha bokat hotell vid och biljetter till Universal Studios. Jag hade misstänkt det var nåt sånt på gång, men hade ingen aning om att vi skulle bo så fint och så nära Universal. Härligt härligt!
 
Hotellet vi bodde två nätter på heter Loews Royal Pacific resort som kallar sig lyxhotell på sin hemsida. Jag har aldrig varit i Indonesien eller Thailand, men jag tänker mig att miljön på hotellet påminner om de länderna.
 
Det var i alla fall ett skitstort hotell med 1000 rum varav 51 sviter, 6 restauranger, flera småbutiker, spelrum, idrottsanläggningar och en lagunformad jättepool med en liten sandstrand. Och det nästan bästa - bara 10 minuters gångavstånd till Universal Studios!
 
Man gick på en bro över en vallgrav för att ta sig till hotellentrén, och såg då denna vy av hotellet.
 
 
Vy från bron i andra riktningen.
 
Hotellentré utifrån.
 

Hotellentré inifrån, man ser bron längre bort i bilden.
 

En del av lobbyn.
 
Reception.
 

Ljusgården som låg mitt i hotellet.
 

Restaurangen vi åt frukost i.
 

Samma restaurang som bilderna ovan.
 
 
Sängen i vårt hotellrum.
 

Filip-fjonken i vårt hotellrum.
 
Ett tecken på att man nog bor på ett lyxhotell är att vanligt vattnet (utan bubblor eller smaksättning) som de säljer i hotellrumsbaren kostar 50 kr flaskan (!) Tur att några hotellrumsgrannar donerade en hel karta budgetvatten till oss när de checkade ut.
 

Utsikt.
 

Poolområdet sett från vårt hotellrumsfönster.
 
Djungelpromenaden till Universal Studios.
 
Där växte krukväxter i buskstorlek som jag har haft svårt att få att överleva i kruka.
 

Bambuträd! Stammarna är ju ihåliga så det liksom "kloinkade" lustigt ihåligt när det blåste i träden och de slog mot varandra.
 

Samma fina promenad till Universal Studios.
 

Där kollade denna tjusiga långa fågel in oss.
 
Jättestora vackra blommor växte vid promenaden.
 
Jag sa ju att den var jättestor! Som en tallrik!
 

Floridaresa - Ödehus

På slutet av våra tre veckor i Florida och på väg från Cape Coral tillbaka till Orlando så passerade vi stora områden som var betydligt mindre exklusiva än de lyxboenden vi sett vid kusten.
 
Det var så filmiskt och fotogeniskt att jag önskade att jag var fotograf med en massa tid över så att jag kunde stanna och göra rättvisa åt miljöerna, men det blev bara några sneda och suddiga bilder tagna från bilen då vi passerade.
 

Shoppinggalenskap!

Alltså, jag gillar ju att shoppa, men denna höst (dvs. denna tröga jobbstart) har jag totalt släppt loss shoppingdemonen inom mig. Det handlar ju om behov av tröst/uppmuntran kombinerat med väääldigt bra erbjudanden.
 
Det har inneburit att jag har beställt paket till höger och vänster så att de på Preem (där jag hämtar paketen) kommenterar och ger mig små (snälla) skämtsamma gliringar numera (hurtigt: "paket igen?"). Min vanligtvis tolerante makes panna har på sista tiden till och med börjat vecka sig bekymmersamt, och då vet man att det är läge att kanske gömma några av paketen man har på gång för att inte oroa i onödan (Pelle, jag skojar bara ;) ).
 
Som försvar för mig själv kan jag nämna att minst hälften av det jag beställer går tillbaka, för jag tycker liksom att det är lika bra att beställa mycket när man ändå gör en beställning. Fraktkostnaden är ju ändå detsamma.
 
Hur som helst har jag gjort jättefina klänningsfynd i Ellos rea som jag verkligen tycker ni ska titta igenom om ni vill göra fynd. Till och med söndag 2/9 har de dessutom 50% rabatt på reapriserna. Galet!!
 
Ellos är ju en gammal trotjänare i postordersammanhang, tillsammans med Haléns och nån fler. Jag och mamma beställde därifrån redan när jag var barn. Shoppingutbudet i Piteå var inte så stort på den tiden så det var alltid så spännande med de där katalogerna och paketen.  
När det började komma fler postorderfirmor att skicka efter från så har Ellos sen blivit lite tantigt och ute upplever jag. 
 
Men som sagt, till min förvåning har jag nu gjort en hel del fynd där. (Eller så kanske jag numera tillhör den där tant-målgruppen? ;) )
 
Kan nån vara snäll att bjuda mig på några kalas nu så att jag får läge att använda finheterna?
 


Den ljusgrå och beige (nudefärgade) klänningen fick jag för 149 kr styck, hade jag hållit i hatten lite så hade jag fått ytterligare rabatt. Nu ligger de på 99 kr styck med 50% på reapriserna (de kostar 199 kr, men jag hade fått ett annat erbjudande på rean). De svarta pumpsen har jag skrivit om i ett inlägg nyligt ("Banana heels"), de är inte på rea, men jag tänkte de kunde passa till klänningarna. Länk till klänningarna här.
 
Den beige virkade klänningen gav jag ungefär 280 kr för (länk till virkad klänning) men den kan man få betydligt billigare nu. Den svarta köpte jag för ungefär 200 kr (länk till svart klänning). De bordeaux-färgade stövlarna (höstens färg om ni nu missat det) fick jag hem från LaRedoute, men de finns även på Ellos. Kostar 1700 kr men går att köpa med 40% rabatt på Ellos just nu. Jag köpte dem för 850 kr med rabattcheck. Länk till stövlarna på Ellos 
 
Jag fick hem den rosa solkänningen för 38 kr, men nu går den att få för 25 kr (!). Är därför lite sugen att slå till på någon fler färg, kanske orange? Länk till solklänningarna. 
 
De här lösa kavajerna har jag inte köpt, men jag funderar på att beställa den svarta. Jag vill ju gärna ha något utanpå klänningarna. De finns på Ellos och kostar ca 150 kr om jag beställer senast den 2/9! Länk till kavajer 
 

Floridaresa - Sanibel Island

Som jag skrivit tidigare så var inte området så fint där vi bodde i villakvarteret i Cape Coral, det var ju en ort som nog kan räknas som en förort till Fort Myers.
 
Däremot var det inte särskilt långt till de vackra stränderna, vi åkte t.ex. ett par gånger till tropiska Sanibel Island. Stränderna där har faktiskt röstats fram till en av världens 10 finaste stränder, och det kan man förstå om man ser denna bildgoogling på Sanibel Beach. Jag vet inte hur det kan vara så olika från kust till kust, men vattnet i havet där var så varmt att det kändes som att man gick ner i ett badkar. Inte direkt svalkande som ni förstår, men härligt på sitt sätt.
 
Sanibel Island är också ett mycket pittoreskt område med pastellfärgade hus och trähus med stora altaner, såna som man brukar se i filmer som utspelar sig i södra USA ni vet. På ön finns också en hel del hotell, turister och en massa, massa lyxvillor som man kan fascineras av. Det är så svårt att förstå var alla pengar kommer från!
 
Tycker man om att plocka snäckor är detta plejset, för jisses vilka högar med snäckor där fanns! De täckte hela strandremsan vid havskanten så det var lite stickigt att gå i.
 
Snäckplockarn'.
 
Stora pelikaner flög och landade nära oss när vi badade. Inte för att de var så särskilt intresserade av oss utan för att de fångade fisk.
 
Vi passerade flera fina små pastellfärgade butiker, barer och restauranger.
 
Jag fick Pelle att skaka hand på att vi skulle bo i ett sånt här hus och på Sanibel Island om vi nånsin åker hit igen. Nalta dyrt visade det sig när vi sen kollade lite priser.
 
Här kan jag också bo. Jag är inte så kinkig över om huset är pastellgrönt eller pastellgult ;)
 
När det började skymma var det inte helt lätt att få till några bra bilder från bilen på de pittoreska slitna små pastellfärgade husen. Här är en antikaffär jag mer än gärna stannat och gått in i.
 
Bron mellan Sanibel Island och Fort Myers.
 
Beauuuutiful!
 
 

Banana heels

I fredags var jag och hämtade hem ett par urfina svarta mockapumps med "banana heels" på posten. Ni har säkert sett skor med den höga böjda klacken, den har ju börjat dyka upp lite här och där nu. Men det var Miu Miu som var först, i höstkollektionen 2011 presenterade de den bananformade klacken på glittriga skor. Titta här bara, så vackert: bildgoogling på Miu Miu:s banana heels.
 
Jag tyckte de var jättesnygga då, både för att det var en rolig klackform men också för att det innebär en kraftigare klack vilket jag både tycker är snyggt och går att ta sig fram i.
 
Och man är ju inte dummare än att man fattar att kedjorna skulle kopiera skorna, eller i alla fall klackmodellen, så jag har hållit utkik. Och nu i höst har Ellos pumps med "banana heels", och med 40% i rabatterbjudande så slog jag till:
 
Tänker mig att jag ska ha dem till smala mörka jeans kanske, eller i festligare sammanhang till klänning/kjol förstås.
 

Floridaresa - Vid poolen i Cape Coral

Jag har ju redan visat hur huset i Cape Coral såg ut inuti (se inlägget; Huset i Cape Coral), det var det hus vi bodde i veckan efter att vi passerat Everglades. Jag tänkte trots det lägga till lite fler bilder därifrån, om inte annat för att förtydliga i vilken ordning vi gjorde saker på vår resa. Sen blir man väl aldrig less poolbilder :)
 
Huset såg rätt så litet ut men var väldigt rymligt inuti. Kanske var det nåt med proportionerna? Dörrar och fönster var rätt höga/stora. Den här typen av hus var väldigt, väldigt vanliga i Florida, och när vi kollade en fastighetstidning så verkade de som var i ungefär samma standard som "vårt" hus, med egen pool mm, ligga på ungefär 3-4 miljoner kronor. Ungefär som ett hus i Umeå då alltså. 
 
Här är länken till "vårat" hus på Google Maps. Klicka på bilden om du vill titta runt i vårt kvarter. Området vi bodde i var väl inte det roligaste, mest villakvarter med stora prydliga gräsmattor och raka gator vid kanalerna. Det gjorde inte så mycket eftersom vi trivdes i huset och vi orkade inte göra så mycket annat än att lata oss vid poolen och göra nån kortare utflykt om dagarna.  
 
Se huset ovanifrån här: 1825 Southwest 46th TerraceVårat hus är det i mitten med röd båtbrygga.
 
Entrén.
 
Så här såg det ut när man kom in i huset. Filip sprang gärna omkring naken, redo för bad. Tysk-amerikanen som var vår kontakperson på husuthyresföretaget varnade oss att det kan vara lite känsligt att låta barn springa runt nakna så han rådde oss att vara försiktiga. Ordagrant sa han "Americans are the biggest sluts and the biggest prudes".
 
Det var roligt att se att Filip blev allt modigare i vattnet. Speciellt vände det när vi hade skaffat badring och såna där uppblåsbara armpuffar så att han kunde flyta runt på egen hand.
 
Pelle gör bomben.
 
Och här är bildbevis på att jag faktiskt också badade, trots att jag brukar vara en badkruka. Att bada var onekligen det bästa alternativet när man försmäktade i 35-gradig fuktig värme.
 

Floridaresa - Everglades

Det börjar luta åt att jag snart är klar med att blogga om vår Floridaresa, och jag har kommit fram till vår resa genom Everglades. 
 
Ni känner säkert till en del om Floridas stora träskområde Everglades, men med lite stöd av Wikipedia om Everglades kan jag ändå berätta att det är en nationalpark som tillhör Unescos naturvärldsarv. Det är ca 10 mil brett och ca 16 mil långt. Området består av lågvatten och mangroveträsk och är mer eller mindre täckt av sawgrass som är en väldigt hög och kraftig grässort med sågtandade sidor. Inget man plockar för hand och sätter i en vas alltså.
 
På grund av att träsket är täckt av "sawgrass" och eftersom det är så lågt vatten, vanligen mellan 0,5-1 meter, så kan man inte köra med vanlig motorbåt genom området, utan man måste använda en så kallad airboat som har en gigantisk propeller där bak som lever om som bara den. 
 
Det var rätt så skönt att komma in i Everglades avbefolkade träskmarker efter 10 dagar i städer och vid stränder. Fast det var inte direkt folktomt där; efter den spikraka huvudvägen som leder från öst till väst genom Everglades så fanns det turistcentrum eller alligatorparker kanske var femte kilometer. Vi stannade bland annat såklart vid en av alligatorparkerna för att få åka air boat och titta på djur.
 
OBS! MISSA INTE FILMEN LÄNGRE NER!
 
Vi stannade vid en av de första "gator parks" vi såg, och den hette rätt och slätt just Gator park. Besök deras hemsida här om du vill: gatorpark.com.
 
Vid entrén till butiken hängde två fulingar. Filip satte sig en stund och höll dem sällskap.  
 
Denna gator park hade tikihyddor, vilket generellt verkade vara lite populärt i Florida.
 
Där fanns också en tjusig påfågel som spatserade omkring.
 
Efter en stunds väntan var det dags att åka airboat. Barnen fick ha stora hörselkåpor och vuxna fick ha öronproppar.
 
Rakt in i träsket.
 
Våran airboat-kapten vitsade och tipsade. Här har han spanat in de enda två alligatorerna vi såg på turen.
 
Den ena alligatorn såg ut så här och var väl cirka en meter från båten. Alligatorer kan hoppa, så man får akta sig för att hänga ut saker utanför båtkanten för att inte uppmuntra dem.
 
Den andra alligatorn såg ut så här.
 
Också såg vi en grön sköldpadda.
 
Så här såg en mötande båt ut.
 
Det kändes lite märkligt att man kunde köra snabbt genom slyet i en motorbåt, man fick liksom påminna sig själv om att ingen motor kunde fastna i gräset.
 
Sen såg vi en alligatorshow som hölls av denne bestämde man. När han spände ögonen i oss i publiken blev man inte direkt bråksugen.
 
Han visade bland annat upp en skorpion.
 
Också visade han en pytteliten alligator...
 
...en lite större alligator...
 
...också brottades han med en stor alligator. En alligator kan inte se rakt bakåt, därför kan man kliva upp på dem på detta vis. Och täcker man ögonen på dem så tror de att det är natt, så då tappar de bråklusten.
 
Man kan stoppa in sin hand i en alligators mun utan att bli av med handen BARA man inte nuddar käken, för då är det kört.
 
Sen fick Filip hålla i en alligator, den mellanstora.
 
Vi vi var inte helt nöjda med alligatorutbudet på Gator park utan försökte sikta fler när vi åkte vidare. Då stannade vi på ett infocentrum efter vägen där det simmade några bautaalligatorer i diket bredvid vägen. Alltså, PRECIS bredvid huvudvägen. Det är som om det skulle simma alligatorer i diket bredvid E4. Kolla filmen för jag tycker att j
 
Alligatorerna vid turistinformationen var större än de i Gator park. Uppåt 3-4 meter långa på ett ungefär.
 
Vi tyckte inte alligatorerna vid infoplatsen var tillräckligt vilda så vi gjorde ett sista försök att få se vilda alligatorer genom att promenera en vandringsled i Evergladesdjungeln. Men tyvärr hörde vi dem bara. De ropade åt varandra med ett läte som kan jämföras vid en riktigt lång och grov rapning. Bööööööööööööpp.
 
Växtligheten på träskvandringen kändes väldigt exotisk.
 
Det enda djur vi såg, förutom några fåglar och en hel del insekter, var denna gröna sköldpadda.
 
Sen kom ett sånt där riktigt tropiskt skyfall och vi fick springa tillbaka till bilen. Inte för att det tjänade något till för vi blev ändå fullständigt genomblöta.
 
Delar av träsket såg lite ut som en myrmark i det norrbottniska och västerbottniska inlandet.
 

Länklista om grafisk illustration

Jag sitter och sammanställer en länklista om vad en illustratör är och gör till min kurs i Grafisk Illustration. Jag kan ju lika gärna dela med mig av denna lista här på bloggen tänker jag. 
Work in progress, så jag är öppen för fler förslag på länkar:

 

Vad gör en illustratör? 

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Illustrat%C3%B6r

Wikipedia sammanfattar vad en illustratör är och gör.

 

 

Tips för den som vill jobba som illustratör

 

http://www.frilanstecknare.se/

Webbplatsen för dig som vill jobba som tecknare eller illustratör. Tips om utbildningar, jobbvägar, prissättning, juridiska frågor osv.

http://www.lisenadbage.com/blog/?p=3104

Illustratören Lisen Adbåge visar i ett blogginlägg exakt hur hon jobbar när hon skapar en illustration. Här är adressen till hennes portfoliosida: http://www.lisenadbage.com/

 

 

Olika svenska illustratörsagenturer

 

http://www.woo.se/

Agentur för ett urval av etablerade svenska frilansande illustratörer.

http://www.rithuset.com/

Agentur för ett urval av etablerade svenska frilansande illustratörer, grundat 1974.

http://www.agentbauer.com/

Agentur för ett urval av etablerade illustratörer och animatörer, men även för fotografer, stylister, hår/smink.

http://illustratorcentrum.se/

Agentur med ett mycket brett och stort spektra av illustratörer och grafiska formgivare. Regeln för medlemskap är att du ska kunna uppvisa minst fem nypublicerade/sålda verk. De förmedlar kontakter mellan uppdragsgivare och kreatörer helt kostnadsfritt. Medlemskostnad.

http://www.svenskatecknare.se/

Agentur med ett mycket brett och stort spektra av till största del illustratörer och grafiska formgivare men även för animatörer och serietecknare. Yrkesverksamma eller studerande inom området får söka medlemsskap i Svenska Tecknare och ska då uppvisa exempel på publicerade arbeten eller annat som visar att man är yrkesverksam som visuell kommunikatör. Du som studerar kan också bli medlem om du kan visa med studieintyg att du går eller har gått på utbildning vid designskola. Medlemskostnad. 


Praon Filip

Filip gjorde en praktvurpa på asfalten på föris igår och har fått vila sina knän framför filmer och med lite legobygge på mitt jobb idag. Kanske lite pjåskigt av Filips mamma, men det är rätt lugna puckar här på jobbet för tillfället så det kändes som att det kunde vara en bra idé. Också vill ju Filip hjärtans gärna vara på mitt jobb, för alla är ju så roliga och snälla här.
 
Min kollega, fotolärare Micke, tog fina bilder på Fille i Mickes egen hatt:
 
Besök gärna Mickes hemsida: Mikael Rutberg
 

Canon EOS 500D

Det är som sagt dags för mig att separera mig från kameran jag lånat från skolan hela sommaren. Jag har nästan börjat betrakta den som min, så det är nog bäst att de tar den nu, annars finns det risk att de inte får tillbaka den alls. Så de så.
 
Den har fotat leksaksbilar och lyxbilar, varit på svenska sommarängar och i svettiga träsk i Everglades, besökt äckliga toaletter på Miami beach och tjusiga hotell som Knaust i Sundsvall. Också har den tagit väldigt fina bilder på min son.
 
Här en bild på kameran, bara så att jag ska komma ihåg hur den ser ut, ifall jag får låna den igen.
 
Filip den 19 augusti 2012.

Sommarens sista dagar

Vi tillbringade helgen i stugan, åt surströmming och blåbärspaj av egenplockade blåbär, tog promenader, fångade grodor (mest Filip) och plockade blommor. Det har ju varit varmt och skönt, men kylan är visst på väg nu så det känns lite som att det kanske var sommarens sista dagar. I alla fall i ledighet.
 
Jag tog lite bilder i skog och vid hav med den kamera jag lånat från skolan, en Canon EOS 500 D. Jag har lånat den hela sommaren och trivts med den. Skarpa fina bilder med bra ljus har den gett mig, men nu är det nog dags att säga hej då till den eftersom den behövs i undervisningen.
 
Våran stuga.
 
 
Vid en tjärn i skogen.
 
En sån där skogsglänta som man tänker på när vintern är som kallast och man längtar efter sommaren.
 
Vår stuga från entrésidan.
 
Akta bajset!
 
Ouääää!
 
Lupinerna som jag fotograferade i början av sommaren har ändrat skepnad.
 

De vita pumpsen/höga klackar

Jag brukar hämta lite modeinspiration i Sania Claus blogg, jag gillar ganska ofta hennes stil, den är liksom ren men med en exhibitionistisk twist. I hennes senaste inlägg Shoes in the city skriver och visar hon skor hon haft med på en New Yorkresa (bara en sån sak! Det är inlägg som gör vardagen lättare att leva i :) ).
 
Hon undrar om läsarna har någon favorit bland skorna, och jo det har jag. I hennes inlägg finns ett par vita pumps som dök upp på hennes blogg för drygt ett år sen och som jag varit lite lätt besatt av. Jag håller liksom alltid hållit reda på när hon har dem på sig, och jag tycker nästan alltid att de är de snyggaste skorna hon visar upp till sina outfits. Se här: Flowerbombs och Fading from beige to white.
 
Jag har själv inte lagt ner nån större möda på att köpa dem för jag har väl insett att de inte är så användbara för mig, tror också att jag till en början trodde det var tokdyra designerskor, fast de visade sig vara från Nelly.
 
Hur som helst, plötsligt dök de upp på rea på Nelly nu under sommaren, och jag fick dessutom 75 kr i rabatt där, så häromveckan slog jag till. Och igår fick jag hem dem.
 
Det var som ett skämt; förutom att de var skittrånga så var de så höga att jag gick som att jag hade träben med djupt knäande gång. Jag lovar, det går inte att gå i dem! Jag vet verkligen inte vilken gångteknik man i såna fall ska ha!
Alltså, hur fan gör hon och andra som köpt dem när de går i dem? Eller står de bara i dem? Jag fattar inte.
Jag är i alla fall väldigt imponerad över de som lyckas hitta nån slags teknik att röra sig framåt i skor som dessa utan att se totalt löjeväckande ut.
 
Blir du trots min klack-chock sugen på att köpa dem så hittar du dem här:
Nelly White Label / Ray
 
Bilden är lånad från Sania Claus blogg: My 8 years anniversary outfit.

Floridaresa - Miami beach

Det är ungefär fem mil mellan Fort Lauderdale och Miami, så vi bestämde att vi skulle åka till Miami och Ocean Drive en eftermiddag för att se de gamla art deco-husen i både dagsljus och solnedgång och med all neonbelysning tända. Och vi tajmade det faktiskt perfekt.
 
Husen som ligger vid Ocean Drive och South Beach tillhör hjärtat av Miamis art decodistrikt och är bland de ballaste områden man kan festa och visa upp sig på har jag förstått. Vi hamnade där en fredag kväll så det kändes lite som att vara i en musikvideo. Gatan är ganska kort så vi gick den två vändor.
 
Som en parentes kan jag bara berätta att det är med fara för sin hälsa som man använder de allmänna toaletterna på South beach: jag var väldigt kissnödig när vi gick runt där och jag skannade flera toaletter innan jag tillslut hittade en som det gick att använda utan att man riskerade att få blod, kiss, eller någon annan oidentiferbar vätska på sig. Den var förmodligen i något bättre skick eftersom den var vid en polisstation.
 
En hel horisontlinje (typ) full med skyskrapor mötte oss när vi körde in i Miami. Staden kändes skitstor och vissa delar påminde lite om Manhattan.
 
Ocean Drive ligger mellan South Beach och art decodistriktet i Miami.
 
Vi gick aldrig ner på stranden, men så här såg strandpromenaden ut.
 
 
Hotellen jobbade på att skapa stämning med bland annat passande accessoarer, som t.ex. gamla bilar.
 
 
Det är ett ställe för att se och synas, speciellt så här en helgkväll, och folk körde raggarrundan flera varv i sina flotta / coola bilar.
 
Det var också populärt att hyra scooter och köra runt som de här två tjejerna gjorde.
 
Nån hade med sig ett exotiskt djur för att impa. Kan för mitt liv inte komma på vad den där apsläktingen heter, kan nån hjälpa mig?
 
Bildbevis på att Filip var på Miami Beach den 20 juli 2012. Och att det var 92 grader varmt, dvs ca + 33 grader Celsius. Ovanligt behagligt.
 
Spana på cool bil.
 
Vi passerade Versaces gigantiska lyxvilla som enligt Wikipedia är en av USA:s mest fotograferade hus. Det var på de här trappstegen som Gianni Versace sköts ner på väg hem efter morgonpromenaden. Klicka på den här länken för att se helt sjuka bilder på lyxen i och kring villan!
 
Solen började gå ner och alla partysugna började eskalera i antal.
 
Det är inte alla som kan skryta med att de kört raggarrundan på South Beach! För det gjorde vi innan vi lämnade Miami för att åka tillbaka till vårt hotell i Fort Lauderdale.
 
 
Var bara tvungen att fota dessa skyltdockor med silikonbröst som jag såg på en annan gata en bit från Ocean Drive.
 

Yayoi Kusama

I bloggen I huvudet på Ruth, som drivs av en reklambyrå med namnet Ruth, såg jag ett länktips till konstnären Yayoi Kusama som har ett visuellt utryckssätt som kickade lite liv i min trötta (se föregående inlägg) hjärna.
 
På Wikipedia kan man läsa att Yayoi Kusama är en japansk konstnär född 1929 som har jobbat med en mängd olika medier under sin karriär. Det kännetecknande för hennes uttryckssätt är att hon jobbar med psykedeliska färger, upprepning och mönster. Och att hennes favoritmönster är prickar och fallosar. Låter lovande va?!
 
När en konstnär jobbar tematiskt och upprepat med något speciellt uttryck i sin konst så kallas det att de jobbar konceptuellt, och från hennes konst kan man dra paralleller till feminism, minimalism, surrealism, särlingskonst, popkonst och abstrakt expressionism. 
 
Om du vill fördjupa dig i vad de olika begreppen står för kan du ju läsa mer på Wikipedia om Yayoi Kusama. Eller så kan du nöja dig med att bara titta på ett bildspektra av Kusamas verk på google. Också går det ju att besöka Yayoi Kusamas hemsida,
 
Det har även skett ett designsamarbete med Kusama och Louis Vuitton, fast det blev lite tråkigt i mitt tycke. Se bilder på samarbetet Vuitton/Kusama här
 
Här har jag lånat några bilder. Hittade inte så många fallosar men desto fler prickar:
 
Kusama på Tate Modern, 2012.
 
More Piano Dots - Yayoi Kusama’s ‘The obliteration room’
The Obliteration room, 2011.
 
Yayoi Kusama i Yellow Tree furniture room, 2010.
 
Fireflies on the water, 2002.
 
Mirror Room (Pumpkin), 1991
 
Narcissus Garden, 1966. Målning.
 
Kusama's Peep Show or Endless Love Show, 1966.
 
 
Och här är en liten film, där hon berättar och visar bilder från sitt liv och sin konst:
 
 

Det var fest igår

...så alla är lite trötta idag. Våra rektorer hade nämligen ordnat personalfest på fina Fabriken på Gimonäs här i Umeå.

Lokalen Fabriken har varit just en fabrik men är sedan några år tillbaka omgjord till en clean och snygg festlokal vackert placerad vid Umeälven. God mat var det också.

När Midgårdsbandet började spela vid halv tio-tiden var det dock dags för mig att cykla hem eftersom Pelle skulle fara till stugan för att ta emot sotaren idag. Och tur var det, för det var tillräckligt jobbigt att ta sig upp på morgonen.

 


Floridaresa - Fort Lauderdale och lilla hotellkatastrofen

Efter Singer Island drog vi söderut mot Fort Lauderdale. Vi valde Ft Lauderdale framför Miami eftersom hotellpriserna var billigare där under helgen vi skulle tillbringa där.
 
På nån hotellbokningssida på nätet hittade vi vad vi trodde var ett bra billigt hotell precis vid stranden i Ft Lauderdale. Men när vi kom fram och in i rummet visade det sig vara katastrof; det såg visserligen prydligt ut men det stank av nån slags rumsspray och luften var alldeles tät, och inget fönster gick att öppna. Jag har inte astma men det var så där att jag kände att jag inte fick syre.
 
Jag kan väl gissa att rummet var en extra stor besvikelse eftersom vi bott så himla bra nätterna före på Singer Island. Sen hade det stått att det var fyrstjärnigt och ett dubbelrum i bokningen, men det var en felaktig översättning från engelska samt att den internationella bokningssidan värderade hotellen annorlunda än man gör i USA. Till sist så vette fönstret mot en ful bakgård.
 
Typ gråtfärdig och jättebesviken gick jag tillbaka till receptionen och förväntade mig det värsta; dvs att vi skulle bli tvungna att betala för rummet och ändå försöka hitta ett nytt rum på ett annat hotell.
 
Men det visade sig att den amerikanska serviceandan visade sig från sin bästa sida. Tjejen i receptionen inte bara fixade så att vi fick tillbaka våra pengar (vilket egentligen inte skulle gå enligt hotellbokningssidan) samt uppgraderade oss till ett bättre hotell med högre standard några kvarter längre bort. Och vi fick en fenomenal vy över havet 12 våningar upp. Dessutom gav hon oss en discount så att rummet blev billigare än det på det "dåliga" hotellet. Det skulle inte hända i Sverige på 100 år! 
 
När man följer Floridas kust söderut så kan man antingen välja att köra den stora inte så fina men snabba motorvägen eller den mindre och kustnära A1A-vägen som är långsammare men vackrare. För det mesta valde vi A1A.
 
Stora delar av vägen går A1A precis bredvid vattnet och kantas ofta av palmer, stränder, hamnar och mer och mindre fantastiska kåkar.Det känns ofattbart att det finns så mycket pengar till såna gigantiska mängder med flotta hus.
 
Bara ett vackert träd.
 
Filips sovställning i bilbarnstolen.
 
Här är vår "hotellvinst", utsikten från The Westin beach resort & spa, med havsutsikt 12 våningar upp. Någon bild från det första hotellet som vi bytte från har jag inte, men klicka på den här länken för att se bilder där: Sheraton Fort Lauderdale Beach hotel. Det var jättefint där, utom vår hotelldel som var nån slags budgetdel.
 
Mer bilder från The Westin: Vår utsikt åt vänster.
 
Utsikt åt höger.
 
En del av vårat rum på Westin.
 
Vy nedanför hotellet.
 
Gångväg precis nedanför hotellet, sett uppifrån.
 
 
 

Floridaresa - Två nätter på Palm Beach

Eftersom jag varit och besökt släkten och därmed varit utan internet i en vecka, så blev det ett glapp här i Floridabloggandet. Men här kommer den rafflande fortsättningen.
 
Efter 5 dagar i Orlando och rätt så utmattade efter alla parkbesök där vi trängts med massor av människor i fuktig värme och tropiska regnskurar så var det skönt att lämna staden och åka söderut. Vi följde kusten och planen var att hitta något ställe att övernatta på vägen mot Fort Lauderdale.  
 
Vi hade riktig flax när vi råkade på Palm Beach Shores resort & vacation villas som ligger på en del av Palm Beach som heter Singer Island (faktiskt grundad av symaskinsmagnaten Paris Singer!). Hotellet var lite väl dyrt (ca 1500 kr/natt) men så himla fint så vi blev kvar där två nätter istället för en som vi först planerat. Ett stort hotellrum som bestod av 2 rum med kök, en gigantisk toalett och en dubbel balkong med havsutsikt över en vacker strand och ett jättefint poolområde.
 
Det visade sig faktiskt bli en av resans höjdpunkter. Fast kanske det inte hade varit lika kul att vara kvar där så många fler dar eftersom min uppfattning är att det inte fanns så mycket att göra i området runt omkring.
 
Vi råkade ut för en hel del tropiska störtskurar på bilresan från Orlando söderut.
 
Sen hittade vår GPS Palm Beach Shores resort & vacation villas.
 
Glatt överraskade blev vi när det både innehöll vardagsrum... 
 
 
 ...kombinerat med köks- och matdel.
 
 
Ett stort sovrum...  
 
...och jättestor toalett.
 
Både från sovrummet och vardagsrummet tog man sig ut på den långa balkongen som hade en fantastisk utsikt över havet.
 
Och över poolen.
 
Filip i barnpoolen längtar efter att få kontakt med andra barn, men ingen förstod ju vad han sa. Stackars liten.
 
Vårat hotell sett från havet. Längst fram i bild syns gula band runt träkäppar som bildar skydd för havssköldpaddornas ägg som ligger nedgrävda i sanden.
 
Filip och Pelle skannar havet efter fina snäckor.  
 
 
 
Filip står och skäller på havets stora vågor.
 
En lite närmare bild på vårat hotell från havet. 
 

Back in business

Jaha, så var man tillbaka på jobbet igen, efter fem dar i Norrbotten och sista semesterhelgen på stugan. Det är Lap och Pap och undervisningsplaner och scheman samtidigt som man försöker landa och säga några ord till så många kollegor som möjligt. 
 
Det känns i alla fall skönt att jag la ner så pass mycket tid på att få fint på min arbetsplats i våras. Snart ska jag byta ut min gamla bärbara dator mot en ny och piggare också. Oj vad det ska gå bra att jobba i år! 

 


Floridaresa - Disney's Animal Kingdom

Tredje dagen med Disney besökte vi Animal Kingdom som var den finaste parken med härlig lummig växtlighet som gav skydd och skugga mot sol, värme och tropiska störtskurar. De hade en barndel med vanliga barnvänliga karuseller men också "farliga" åk som vi aldrig provade. Det värsta vi åkte var en tidsmaskin tillbaka till dinosauriernas tid. Läbbigt värre.
 
Parken är indelad i olika delar, bland annat en Afrikadel och en Asiendel där man jobbat mycket med att få miljöerna att kännas autentiska. Kändes knasigt och roligt på samma gång.
 
 
Det gigantiska trädet, gjort av återvinningsmaterial, var riktmärke och centrum i parken.
 
Vi åkte på safaritur i en sån här bil bland afrikanska djur under skäggiga Floridaträd.
 
På safarin såg vi bland annat dessa flodhästar ligga marinera sig i en vattenpöl.
 
Också såg vi giraffer...
 
...och noshörningar och en massa andra djur.
 
I ett "petting zoo" fick man klappa lite getter och grisar.
 
Vi åt och drack lite i en ruin i "Afrika".
 
I "Asien" var man lika omsorgsfull med detaljerna som i "Afrika" men den delen av parken hade inte lika småbarnsvänliga attraktioner så där var vi inte så mycket.
 
Filip svettig och trött av värmen och alla upplevelser.
 
När vi skulle lämna parken gick vi in på The Rainforest Café för en bit mat. Det var ett imponerande ställe där man byggt upp en djungel i butik och restaurangmiljö.
 
Elefanter, apor och andra djur i plast lät och rörde på sig när man satt och åt.
 
I baren hade stolarna roliga ben.
 
Hej då Animal Kingdom.
 
 
 

Floridaresa - Disney's Hollywood Studios

Andra Disneyparken vi valde att besöka var Hollywood Studios. Där bygger alla attraktioner på just Hollywoodfilmer. Vi åkte bland annat en himla rolig rymdresa i 3D med CP3O som dålig rymdskyttelchaufför där vi bland annat slungades genom universum och landade studsandes över dynerna på sandiga planeter. 
 
Jag vet inte om ni kan se den blå Musse Pigghatten som Pelle försöker skymma med sin kropp, men den hatten var en central punkt och bra riktmärke i parken.
 
Vi såg många gigantiska grupper av oftast brasilianska ungdomar som vi gissar var där på språk- alt. skolresa. Man ville INTE hamna efter dem i en matkö eller kö till ett åk.
 
En av sevärdheterna på området var autentisk filmrekvisita och filmkostymer, här drottningens dräkt från Tim Burtons Alice i Underlandet.
 
En modell av den ondsinta utomjordingen från en av mina favoritfilmer - Alien.
 
Plötsligt dök Darth Vader upp på en scen på området.
 
Han utkämpade våldsamma kamper mot nytränade unga rektryter för de "goda".
 
Även om det bara var på låtsas så blev det ganska läskigt att slåss mot en gulögd Darth Maul.
 
Vi åt mat på en restaurang i retrostil som hade en väldigt genomarbetad inredning från cirkus 1940-talet.
 
Vi fick vänta på vårt bord i ett fint vardagsrum.
 
Jag och Filip passade på att beställa två lysande drinkar i baren.
 
Personalen som serverade var skådisar och den här mannen får "skäll" på bred sydstatsdialekt av servitrisen.
 
När vi kom ut därifrån och försmäktade i värmen konstaterade vi att solen i princip låg i zenit. 
 
Man hade förstås en parad med en massa av Disney's favoritkaraktärer.
 
Det sista vi såg var en stuntshow med sladdande och flygande bilar...
 

...och brinnande bovar som kastade sig från motorcyklar...
 
...och en grand finale med stora explosioner.

Mot Norrbotten

Jag och Filip drar till min mor och far i Piteå någon gång under eftermiddagen. Bara så ni vet om det nu blir ett blogg-glapp. Men jag har skapat och förpublicerat ett par inlägg, kanske hinner jag med nåt fler under dagen innan vi far.
 
Stora Nolia pågår, så kanske vi ska dit en sväng, eller gå på pitestan lite, också förhoppningsvis träffa lite annan släkt om de har tid med oss.
 
De här godingarna ska vi få stöka till det hos i några dar.

Hålla koll på bollarna

Jag läste Ketchupmammans blogg och fick det här bloggtipset som jag bara måste skicka vidare:
"What if every Olympic sport was photographed like beach volleyball?"
 

Floridaresa - Planet Hollywood

Det hände en lite komisk sak när vi utmattade lämnade Magic Kingdom första eftermiddagen/kvällen. Vi var trötta och matta och ovana vid värmen och var eniga i bilen på väg till hotellet att hitta första bästa lilla lugna amerikanska diner för mat.
 
Pelle började leta matställen på gps:en och jag såg ett namn som lät lite småbekant, - "Planet Hollywood". Vi drog dit.  
När vi kom fram så kom jag på varför det lät lite småbekant... det är ju en restaurang som ingår i en matkedja som är berömd typ världen över och som har eller har haft delägare som Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore, och Arnold Schwarzenegger.
 
Den som finns i Orlando är den största i sitt slag och en del av Downtown Disney, ett område med restauranger och partyställen nära Disneyworld. Stället är också smockfullt med autentisk rekvisita från kända filmer från golv till tak så Filip och jag gjorde en liten sightseeingrunda.
 
Det är alltså ett stort och skitroligt ställe, ...om de inte spelat så otroligt hög musik att vi inte hörde vad servitrisen sa och än mindre kunde ha ett samtal med varandra. Tur det fanns mycket att titta på då.
 
Ungefär här när vi kör in på parkeringen började jag ana oråd, och jag inser att vi knappast kommit till en liten kvartersdiner.
 
Filip fick dricka i ett fint lysande och blinkande glas.  
 
Kan det där vara en modell på ett rymdskepp från Star Wars? Eller Alien? Tycker den verkar bekant i alla fall.
 
Den, får jag förmoda, döva dj:en.
 
Här har jag och Filip gått upp en trappa till för att titta och fota. När vi åt satt vi på balkongen ungefär vid tv-apparaten man ser högst upp till höger i bilden.
 
Den alldeles äkta yxan från The Shining. STORT!
 
Leonardo DiCaprios kläder i Titanic. Autentisk förstås.
 
Aliendräkt från Det femte elementet. Fast utan huvud.
 
Ett UFO har flygit in i planeten.
 
Inte illa som promenaddekoration, rekvisita från Edward Scissorhands
 

Floridaresa - Disney's Magic Kingdom

Huvudplanen för Orlandovistelesen var att besöka Disneyworld. Vi köpte fyradagarspass och var två dar på Magic Kingdom och en dag vardera på Disney's Hollywood Studios och Disney's Animal Kingdom. Bilderna här nedan är lite blandat från de två dagarna på Magic Kingdom.
 
Anledningen till att vi valde två dagar på Magic Kingdom är att det finns flest grejer att göra där för en liten Filip. Fast jag kan säga att bara för att Filip var tillräckligt lång för att åka många av åkturerna så har vi numera lärt oss att det INTE är samma sak som att de är lämpliga för barn i hans ålder. Det är så konstigt att de inte har någon övrig åldersmärkning, de borde ha ungefär som man har på biograferna, jag menar - hur ska man annars kunna veta vad som är passande innan man åkt en bana?
 
Hur som helst var det SJUKT mycket folk och förjäkla varmt på Magic Kingdom. Området innehåller många stora öppna ytor med mest stenläggning och inte så myckte träd, så solen fick steka på rätt fritt där. Vi utnyttjade fastpassmöjligheten* så mycket vi kunde så att vi skulle slippa stå i kö i den massiva fuktiga värmen. Sen kom det någon tropisk störtskur mellan varven som man fick söka skydd från.
 
På grund av att det var så mycket folk där så blev det väl enbart en åktur/evenemang per timme. Men hela stället innehåller ju mycket att titta på och uppleva så det kände man väl inte av så mycket, men lite småsegt blev det väl emellanåt.
 
*Fastpass innebär att man drar sin inträdesbiljett i en automat vid den åktur man vill åka med, då får man en lapp där det står en tidsangivelse på när man ska komma tillbaka för att åka, och när man då kommer tillbaka behöver man inte köa något. MEN haken är att på de mest populära åken fick vi en tidsangivelse typ 4 timmar framöver, och under den tiden fick man kanske bara ta ett fastpass på en annan åktur. Så man får alltså inte ha aktiverat för många fastpass:es samtidigt.
 
Jaha, så var vi här då. Let the memories begin.
 
Hade man inte med egen kamera kunde man be fotografer i lustiga kläder att ta bilder på en också kunde man sen köpa bilderna på nätet.
 
Gatan upp mot Magic Kingdoms riktmärke - Cinderella's Castle. Hela Magic Kingdomparken är så stor så jag tror att det är därför man har placerat det höga slottet i mitten av parken för att underlätta för folk att hitta runt.
 
Husen efter gatan såg ut ungefär så här. Gulligt värre och i tidig 1900-talsstil. De innehöll för det mesta souvernirer men även restauranger och sånt.
 
Stitch-gosedjur i en souvernirbutik. Jag hade gärna tagit med en stor med mig hem men den hade ju tagit för mycket plats.
 
Jag och Filip framför slottet och framför Walt Disney själv. Musse Pigg är där också men Filip döljer honom. Filip var för övrigt inte intresserad av att vara med på bild redan här, så därför ser han lite stel ut.
 
En stor mosaik på väggen inne i slottet som föreställer Cinderella/Askungen själv. Med elak styvmoder och elaka styvsystrar.
 
Elaka styvmodern med elaka döttrar står och skriver autografer.
 
Askungen, Törnrosa och Snövit var minsann och roade sig med sina prinsar tillsammans med Musse och de andra huvudfigurerna.
 
Det fanns mängder av småflickor som hade blivit "prinsessade". Man fick betala extra för att bli omstylad till prinsessa, från topp till tå. Filip ville också bli glittrig och fin men det fanns förstås ingen möjlighet för småkillar att få bli nobla glittrande prinsar. Däremot fick de stylas till fula och elaka pirater på annat ställe i parken. Jättebra att man så tidigt som möjligt begränsar flickor och pojkars valmöjligheter.
 
Mitt och Filips första åk, på en riktigt snäll karusell. Det svalkade skönt i värmen.
 
Vi hjälpte Buzz Lightyear att skjuta på illvilliga utomjordingar som ärkefienden Zurg skickat.
 
En annan lite småspännande åktur var denna med båt där man tillsammans med en smärtsamt ordvitsande guide åkte genom ett djungellandskap med låtsasdjur i en halvtimme.
 
Elefanter som vi såg på båtturen.
 
Det fanns även riktiga exotiska djur som gick runt helt fritt på Magic Kingdom och knaprade smulor efter turisterna. Den här långhalsade typen av fågel såg vi i parken men också på andra platser i Florida. Vi gissar på att det är någon slags häger.
 
Pelle och Filip åt ett gigantiskt grillat kalkonlår som mellanmål och bjöd även småbitar till en sån där stor vit hungrig häger. När jag tänker efter kanske det var lite äckligt och oetiskt att mata en fågel med fågel?
 
Också såg vi förstås den dagliga paraden med alla Disneykaraktärer.
 
Filip hade riktigt bra sikt under paraden.
 
Lite fyrverkerier vid slottet när vi var på väg därifrån.
 
En lite trött Mimmi Pigg siktades på färjan från Magic Kingdom till parkeringen (världens största parkering faktiskt).
 

Floridaresa - Möte med kändisar

Att åka till USA och Disneyworld och Universal Studios innebar såklart en mängd möten med kändisar. Det var ofta kö till dem, så många av dem såg vi bara på håll eftersom vi inte alltid orkade köa. Men några kändisar blev det närkontakt med, speciellt för Filip:
 
Första kändismötet var på Disney's Hollywood Studios med storfavoriterna Mike Wasovsky och Sully från filmen Monsters Inc. Det blev ett mindre tumult när vi skulle fram för när vi såg Sully och hans stora tänder på närmare håll blev plötsligt Filip rädd och började tokspjärna emot med benen så att jag fick lyfta upp honom. Inget annat barn blev rädd vad jag kunde se så Sully och Mike Wasovsky blev nog lite förvånade, men Sully kom och gav oss en gigantisk gosig monsterkram, också fick vi skratta lite eftersom det blev lite tokigt.
 
Andra kändismötet var också på Hollywood Studios där två pigga och väldigt busiga gröna plastsoldater från Toy Story dök upp och busade runt på gatan.
 
När vi lyckades haffa en av soldaterna för en bild gällde det agera snabbt så att han inte skulle ledsna och busa vidare.
 
Två andra storfavoriter som vi träffade på Hollywood Studios var Blixten McQueen och Bärgarn från Cars-filmerna. Filip var skittrött när vi ställde oss i kön för att bli fotograferade med dem, så han hann somna i barnvagnen innan vi kom fram. Motvillig och halvt i sömn poserar han med Pelle.
 
När vi på resans näst sista dag besökte Universal Studios så köade vi för ett möte med Shrek och Fiona (så fjantigt att hon är i sin "söta" form och inte i sin riktiga trollgestalt). Då var Filip riktigt varm i kläderna och poserade vant med berömdheterna.

Floridaresa - Mellanlanda i Newark/NY

Det är en lite märklig känsla att nästan vara i, men ändå inte, en så fantastisk stad där jag en gång varit och så gärna vill besöka igen. Vi mellanlandade ju i New York på vår väg till Orlando, och vi såg stadens siluett i soldiset som en hägring bortanför planen som landade på flygfältet.
 
Jag föreslog till Pelle att vi skulle stanna där och skita i Orlando, men vi bestämde oss trots allt för att ta flyget vidare, det skulle blivit aningen krångligt annars :)
 
 
Empire State Building skymtas vid horisonten.
 
I en av korridorerna till gaterna på Newark låg Ruby's Diner som är en matkedja som satsat på riktig gammal amerikanskt nostalgisk känsla á la 40-talet där personalen är tidsenligt klädda och med en inredning som en diner på 40-talet. Det blev liksom en perfekt superamerikansk start på vår semester. Vi åt där igen på hemvägen faktiskt, vilket också gjorde en perfekt avslutning på det hela. Det blev bl.a burgare och underbar milkshake för mig båda vägarna. Skippade LCHF under hela resan, jag orkade bara inte jaga rätt mat.
 
Pelle tyckte det var råpinsamt att jag fotograferade så det blev inte bättre än så här.
 
Besök gärna hemsidan för Ruby´s Diner för att få lite mer känsla av det hela.

Skönt att vara hemma

Det har tagit mig ett par dagar att komma igen efter den långa jobbiga hemresa från Orlando och påföljande jetlag. Jag har redan beklagat mig på Facebook, men det blev alltså en 24 timmarsresa med 3 flygresor, 2 taxiresor, 2 flygbussar, och kring 10 timmars väntande på de totalt 4 flygplatserna.
 
Men nu har jag packat upp, jag och familjen har börjat sova ungefär då man ska och alla bilder (cirka 1500 stycken plus några filmer) har överförts från minneskorten till dator. Så ni fattar ju kanske vad som kommer att visas i bloggen några dagar (veckor?) framöver... :)
 
Det var roligt att packa upp resväskorna och se vad man fått med sig hem från resan. Det som nog kommer ge de mest nostalgiska känslorna framöver och speciellt när det är som allra kallast och mörkast i vinter är nog snäckorna, plockade från stora drivor på stranden i svettig fuktig värme vid kanten av ett turkost, och på vissa platser ljummet (!), hav.
 
Det blev kanske 1,5 kilo, och vackra som smycken är de allihopa. Jag vet inte riktigt vad man kan göra med dem, och om jag ska göra nåt med dem, så de får fungera som dekoration i en hög och bred glasvas som ska tas till stugan.
 
Det här monstret till snäcka fick vi av ett amerikanskt par som passerade på stranden och som hittat den. De såg att jag och Filip gick med påse och letade snäckor så mannen mumlade till mig ungefär "I will drop this behind me for the boy to find it". Rart. Filip förstod väl inte riktigt storheten i den (höhö) men hans föräldrar blev imponerade. Hur som helst fick snäckan stanna kvar i huset vi hyrde i Cape Coral, den var för stor och ful för att få åka med hem.

RSS 2.0