Fint i Lövångers kyrkstad

 
När vi lämnade stugan vi hyrt (se tidigare inlägg: Hyra stuga) så stannade vi till och tittade runt i Lövångers kyrkstad på vägen ut mot E4. Kyrkstugorna är så välbevarade och dessutom går det att hyra dem billigt (klicka här för att läsa mer om Lövångers kyrkstad och för läsa mer om boende och historik med mera). Vi blev sugna på att hyra förstås, men det får bli någon annan gång. 
 
Det är, som jag tidigare berättat, något fel med min dator så det krånglar hela tiden när jag skriver, så jag slänger helt enkelt in bilderna nu:
 
När jag såg att stugorna var för uthyrning så tog jag mig friheten att fotografera genom fönstret och in i en stuga. Ser ju mysigt och rustikt ut!
 
Det här är fähusen, alltså inte för människor att bo i.
 
Vi kollade in i nästan alla, eller i alla fall gjorde Filip det :-)
 
Filips njuter över sin seger efter att ha bestigit stenbumlingen.
 
 
Sen var det bye bye Lövånger och hej hej Umeå en timme senare.

Höststädning

 
Har slitit som ett djur med städning idag. Prio ett var hallgarderoben och Filips rum. I hallgarderoben hade hatthyllan lossnat för snart två månader sedan. Eftersom det varit semestertider fick jag inte hjälp förens efter en månad, och sen hamnade hyllan fel så jag felanmälde och har väntat ytterligare tre veckor på att de ska fixa. Nu orkade jag inte vänta längre eftersom ytterkläderna och andra grejer ju har hängt och legat utspridda i lägenheten hela den här tiden. 
 
När jag fick styr på hallgarderoben snyggade jag även till i Filips rum där det stått en massa grejer. Sen tog jag resten av lägenheten, kattlådan, också har jag tvättat. Puh!
 
Har tyvärr inga bilder på det förträffliga resultatet, men förra helgen tog jag bilder på när städat och sen "höstat" uteplatsen. Tog bort tygerna jag haft som insynsskydd och de flesta kuddarna. Kände mig rätt nöjd och tyckte det blev "cleant" och fint.
 
Så här ser det ut på vår uteplats nu:
 
Den här buketten fick jag av min kompis Ann-Sofie för snart TRE veckor sedan! Den här bilden togs visserligen för en vecka sen men buketten ser nästan likadan ut. 
 
Hmm.. skulle nog gett dem nytt vatten innan jag tog bilden...
 
Också de här då... de sätter sig överallt där det är lerigt, här på den enda lerfläcken mitt på gräsmattan... Sen får de dödsångest när jag tvättar tassarna på dem när de ska komma in. 
 
Fina lilla skitkatt <3
 
Kolla lite på folk som går förbi. Stackarna, de får ju inte vara ute lika mycket nu när jag jobbar så de blir så himla nöjda när de får vara ute.
 
Också några nyanser av höstrött.
 


Helg i stuga

 
Ojoj vad det är fullt upp, jag har inte bloggat sedan jag började jobba vilket var i mitten på augusti! Jobbstarten har varit bra om än att det varit mycket att göra. Har gått tillbaka till att bara undervisa i medieämnen så det ska bli spännande att se om musarmen håller. Den har helt klart blivit bättre, tack vare alla hjälpmedel, och även min stresstålighet har blivit högre. Och när jag känner det så blir jag lite lätt euforisk - det finns hopp liksom!
 
Sommaren var blöt och inte så varm men väldigt uppskattad såklart. När jag skulle tillbaka på jobbet fick jag en liten halv plan om att jag ju borde hyra stuga tillsammans med Filip nån helg för att förlänga semesterkänslan liksom, och det blev faktiskt av!
 
Lördag - söndag 9-10/9 så hyrde jag en stuga vid havet ett par mil utanför Lövånger i ett område som heter Björkåsen. Jag hyrde av privata uthyrare, via stugnet.se. Rekommenderas!
 
Här kommer en massa bilder. Börjar med lite interiört, sen lite promenad i omgivningarna och avslutar med lite mer interiört: 
 
Det var det här bordet vid den här vyn som sålde in stugan hos mig. Lite likt som vi hade i den stuga jag ägde med Filips pappa (klicka här för att se bilder från vår stuga).
 
En övertänd spexare just anländen till stugan. :-)
 
Den här vyn mötte en när man kom in. 
 
Köket såklart. 
 
Så här stod husen. Vi bodde i huset till vänster. Till höger syns vedbod och något förråd och en bastu under uppbyggnad. Den här bilden är tagen från en mer nybyggd gäststugedel.
 
Här är den mer nybyggda gäststuge/sovstugedelen.
 
Efter att ha tittat runt på gården och i husen så tänkte vi oss till de två stränder som vi läst om i informationen om stugan. 
 
Har man ny höstjacka så har man :-) Filip, den orangea snigeln, enligt honom själv. 
 
Först gick vi till klippstranden. 
 
Tittade på ett perfekt format hål i klipporna. 
 
Sen gick vi till den andra stranden, en rejäl sandstrand!
 
Här hade man ju velat grilla!
 
Filip blev nog mest förtjust i alla hallonbuskar som han hittade där. 
 
Han hittade nävvis som han gav till mig, och som jag glatt åt upp tills jag upptäckte mask i nästan varannan! Huiuuiuui! Usch!!
 
Vi tittade runt lite mer där på stranden. Spelade pinn-boll en stund. Vet inte alls om det heter så, men det är den där bolleken där det är en lång pinne nedstoppad i marken, högst upp är en lång tråd fäst med en tennisboll i slutet av tråden, sen ska man slå den där bollen mellan varandra. Kul tyckte vi tills snöret gick av för tredje gången :-)
 
 
 
Sen gick vi tillbaka till stugan. Här; gullig pöjk på altan. 
 
Vi åt grillad korv och kvällsmyste. 
 
Solen visade sig där på kvällen. 
 
Vårat sovrum med en våningssäng. 
 
Dagen efter var det riktigt trist väder, men då skulle vi ju hem så det gjorde ju inget. Tur hade vi!
 

RSS 2.0