På medietreornas slututställning

Ikväll hade årskurs 3 på Medieprogrammet vernissage för sin slututställning. Efter tre års mediestudier tyckte de att det var läge att fira deras treårsdag med kalas, så "Kalas" fick också bli slututställningens tema.

Det blev väldigt trevligt, lekfullt och opretantiöst med massor med fika, ballonger, färgglada serpentiner och partyhattar.


Bra välkomsttal hölls av nalle, nasse och lejonet.


Utställningen är upphängd t.om. 1 juni i en skywalk som går mellan skolans huvudbyggnad och den byggnad där medieeleverna har sin mesta undervisning.


Cicci tar för sig av det stora hembakta fikabordet.


Filip fick också följa med. Tror aldrig jag sett honom fika eller överhuvudtaget äta så mycket!


På ett treårskalas måste man såklart ha fiskdamm.

Nu är jag ju bra blödig, men jag tycker faktiskt det är lite vemodigt med slututställningen också. Nu är nog nästa puckel examensdagen när de står och vinkar finklädda och salongsberusade från sina traktorvagnar.

Vi lärare brukar ibland i samband med det ta en öl eller två på nån uteservering varifrån man kan höra massor med glädjeyra studenter i timmar åka runt stan bara nåt kvarter bort. 

Jag brukar på examensdagen liksom känna en blandning av glädje och lättnad, sorg och lite tomhet. Och faktiskt lite avundsjuka på alla de möjligheter som ligger framför dem. Inte för att man har det dåligt på nåt vis nu, men för att den där totala känslan av att världen står öppen (och också en aningen skrämmande) ju inte direkt är nåt man upplever så här i mogen ålder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0