Trinny & Susannah och jag

Ni missade väl inte första avsnittet av "Trinny & Susannah stylar om Sverige" igår? Det var första avsnittet av åtta och det råkar vara det som jag var med i som svenskt stylingexpertråd.

Närå, men om ni vill se mig i korta glimtar gapa exalterat sittandes i publiken så går det att se klippet gratis några dagar till på denna adress: Trinny & Susannah stylar om Sverige: Avsnitt 1

Eller så ser ni det helt enkelt inbäddat här direkt på sidan. Så passande att det var från Lund, jag som just varit där!:Lund del 1

I helgen, 25-27 mars, var jag och kollegan Cicci till Lund på Nationell Estetisk Kongress som jag berättat om i tidigare inlägg. Jag har varit i Lund förut men det var länge sen, så jag hade glömt hur otroligt vacker och mysig staden är. Och trevliga människor också, både i staden och på kongressen. 

Cicci blev också förtjust i Lund vilket ni kan läsa om på hennes blogg. Vi pratade om att om man hade ett till liv så skulle man gärna leva det där.

Schemat var proppfullt på konferensen så det var lite stressigt. Många av bilderna blev därför tagna i alla hast så jag känner mig väl inte riktigt nöjd, men här kommer i alla fall några bilder från staden Lund. Det kommer att komma fler inlägg med lite mer bilder om vad vi gjorde där.

Så, till bilderna.

Här är jag, skittrött när vi sitter på flygbussen från Sturup till Malmö. Jag hade sovit två och en halv timme för jag hade packat till nära halv två på natten, och satte sen klockan på 04.20 för att vårt flyg gick tidigt. Cicci tog fotot: Det började med ett riktigt taskigt skåneväder när vi åkte från flygplatsen. Det blev bättre sen:Ett mindre hav av vackra blommor stod utanför en blomsteraffär:Lunds vackra domkyrka:Ståtliga AF-borgen som låg vid domkyrkan. Där var hela kongressen och åt ett par gånger:  Jag och Cicci på liten promenad genom en vacker gammal kyrkogård:Hus och gator närmare centrum av Lund:

Jag och Cicci bor nästan alltid ihop när vi reser med jobbet. Här ligger våra morgonrockar och myser ihop på hotellrummet på Hotel Concordia :)Jag tog med min tunnaste kallaste jacka. Det var en dålig idé:Gullungar i roliga klipp

Jag skrattade så tårarna sprutade över denna rara lilla flicka som ska lära sig första position i balett:Här är ett annat klipp med en bebis som skrattar i chock över mammans nysningar. Så söt!Ber om ursäkt

...men jag har undanhållit er två par skor jag köpt på resan till Stockholm. Anledningen är att de gröna stövlarna var så jäkla svåra att fotografera så att man ser hur de VERKLIGEN ser ut. Men jag ger upp, man kan inte lägga ner hur mycket tid som helst på att fota för ett inlägg, så nu blir det två bilder på de gröna stövlarna och i verkligheten ser de ut som nåt mitt emellan. 

Kanske dessa grå ska få följa med på resan till estetkongressen i Lund.
Affär Åhléns city, märke Wera, ursprungspris 1500 kr nedsatt till 500kr:
De ser ut som två helt olika par stövlar, eller hur!
Affär Zoe, märke Sixty seven, ursprungspris 1500 kr nedsatt till 1200 kr:Kolla!"Kolla! är en jurybedömd tävling för illustratörer, grafiska formgivare, Art Directors, regissörer och animatörer som jobbar med visuell kommunikation i olika media, tryckta likväl som digitala."

Tipset kom i Cap&Design senaste nyhetsbrev.

Besök Kolla!-hemsidan och läs mer och se bidrag. Det ska i alla fall jag.


Roligt?

Jag är väldigt noggrann när jag skriver mina PM på uppgifter till elever. Vill gärna att det ska vara tydligt och lite fint och så där. Men ofta har jag lite väl bråttom; jag upptäckte idag ett roligt fel i ett PM jag delat ut till några elever... (Jag ber om ursäkt i förväg för min låga humor, men i mitt arbetslag kan ribban vara väldigt låg emellanåt och det präglar en.)Om man läser den meningen lite snabbt så kan man ju kanske uppfatta det som att jag har lite väl stora förväntningar på dem.


Top Model vinnare

Jag har följt senaste säsongen Top Model säsong 15 med ett intresse som liknar en 14-årig popgrupps-fan, ja eller nästan i alla fall. Det som lockat mest är att de verkligen letat någon som kan representera high fashion/haute couture eftersom "världens bästa modetidning", italienska Vogue, var inblandade. Annars tycker jag att de i tidigare säsonger sökt nån som mest kan göra reklam för Top Model och Tyra Banks.

Det som också lockat är att en mobbad alldeles för smal långskånka utan självförtroende har gjort så bra ifrån sig. Och hon vann! Det var ju det man (jag) hoppades på.Ett av prisen var att bli fotograferad för italienska Vogue. Spännande att se resultatet från den fotograferingen tänkte jag, så jag letade reda på bilderna här nedan på zfashionblog.com. Filmklippet längst ned kommer från wetpaint.com:Lite som en blandning av Darryl Hanna i Bladerunner och Jodie Foster i Taxi Driver va?!
Vädret i Lund vs. packning

Jag och min kollega Cicci ska åka till Lund på estetkongress med anledning av gymnasiereformen som sker till hösten. Det kommer bli diskussioner om nya kurser, nya betygsskalan, och det nya Medieprogrammet som kommer bli en del av estetiska programmen, dvs ett Estet - Media program. Cicci har skrivit mer om det i detta inlägg i sin blogg. Jag ser verkligen fram emot kongressen och resan, schemat kommer vara digert men intressant. Och Cicci är en mycket bra reskamrat.

Men sen är jag sån som lider av lite resfeber. Jag har börjat planera/oroa mig för packningen så klart... hur är vädret i Lund? Kan man ha mockaskor eller är det slask och regn och damm? Och jacka - kan man ha tunn vårjacka eller krävs ulljacka?

Femdygnsprognosen enligt SMHI ser relativt vänligt inställd ut:
Sølve Sundsbø och mönster

Under en av mina många googlingar efter inspirationsmaterial till undervisningen kom jag över norske modefotografen Sølve Sundsbø fantastiskt fina papegojbilder.

Sundsbøs papegojbilder är en del av ett foto- och filmprojekt från 2008 som grundar sig i hans fascination för vetenskaplig fotografi och naturfilmer. Det avviker därför från hans vanliga modebilder.

Fåglarnas plymliknande vingar och stjärt har ett uttryck som dock påminner en hel del om hans sätt att jobba med modefotografi, dvs ett böljande, kontrastrikt och gärna svulstigt uttryck.

Exempel på hans modebilder finns längre ner i detta inlägg. 
Du kan läsa mer om papegojprojektet och även se filmer och fler bilder på denna sida.Med anledning av mitt tidigare inlägg här om tapetmönstertryck, så kom jag på att dessa papegojbilder vore väl nånting att göra tapetmönster av! Eller som mönster till vad som helst.

Så här är mina små experiment, med lite ändrad färgskala på de två nedersta:Sundsbøs bilder har använts i mönstersammanhang "på riktigt". Han samarbetade t.ex. med franska modeföretaget Surface to Air 2009 och använde då bland annat papegojbilderna som tryck på kläder och väskor:Jag kan säga att väskan nere till höger får jag nästan ont av att inte äga!

På hans byrå Art + Commerce kan du se mer bilder och läsa mer om Sundsbø. Bland annat kan man läsa att han jobbat för många av de stora modehusen, som exempelvis Chanel, Dior, Dolce & Gabbana men även för H&M, Levis och Nike. 

De här två bilderna kommer från hans serie "Bloom", du kan se mer på denna sida. Ganska likt papegojorna va?!

Och till sist dessa lite renare kyligare bilder från kinesiska Vogue som har ett liknande böljande uttryck:Örhängen från Pilgrim

Jag har en generös och klok man; han ger mig ofta presentkort när det är jul eller födelsedag. Han vet att jag 1. Älskar att shoppa 2. Är lite petig. 

Förra julen önskade jag mig ett presentkort på Hallbergs Guld som jag tänkte var ett bra ställe med lite blandade typer av smycken. Både dyrare mer äkta grejer men även mellandyra smycken från Pilgrim och Dyrberg/Kern. Men åh, vad det varit svårt att hitta nåt! (Snacka om i-landsproblem!) Det mesta på Hallbergs guld tycker jag är ruggigt konventionellt och säljs till överpriser.

Nu hade i alla fall äntligen lite fina saker från Pilgrims vårkollektion dykt upp, så då köpte jag dessa två par örhängen för det sista på mitt presentkort:


På tapeten

För himla länge sen nu skrev jag detta inlägg om att mina elever ska designa tapetmönster. Det har dragit ut på tiden eftersom praktikperioder, lov och en projektvecka har kommit emellan. Men nu är de i full gång.

När jag skulle leta lite inspirationsmaterial till undervisningen så kom jag över dessa lite speciella tapetbilder. Det tog en stund innan jag fattade att det stod en kroppsmålad människa där, speciellt i denna första bild: 

Emma Hack heter den som står bakom det fantastiska kroppsmåleriet. Du kan se mer av hennes arbete här.

Här är "riktiga" tapeter att ha på väggen, även dessa med viss överraskningseffekt:

Rachel de Joode har gjort de konstnärliga tapeterna och du kan se mer av hennes arbeten här.

Tänker på de små

Tänker på de små som far illa i Japan och Libyen och många många andra platser i vår orättvisa värld. Tänker att jag själv är så fruktansvärt lyckligt lottad.Filip fyra veckor greppar sin fars tumme.

Självporträtt

Kan inte komma på något att skriva om, bidrar bara med detta självporträtt i kristalliserad form:
Sjalar

Sjalar och scarfs tycker jag är bra accessoarer, t.ex. när man behöver piffa en i övrigt monokrom (i mitt fall ofta svart) klädsel, så därför har jag många sjalar. Köpte ett par till på H&M för mina bonuscheckar:

En tunnare kvadratisk för lite vårigare väder med vit/brun/grå/rosa mönster och tofsar på kanten runt om. Kostade nog 99 kr om jag inte minns fel:En lite större varmare avlång med blå/beige randning, 99 kr:
 


Mindyard 2011 klar!

Nu är den klar, Midgårds skoltidning Mindyard, detta nummer med temat Nostalgi! Snygg är den och med ett fylligt innehåll, fint papper med bra tryck av Original.

Det var inte så länge sen den bara bestod av en massa postitlappar, som ni kan läsa om i detta inlägg. Designen som valdes fram att styra formgivningen av varje sida i tidningen berättade jag om i detta inlägg.

Här är några sidor ur den färdiga tidningen:


Snöborg

Idag är det måndag, första dagen efter sportlovet. Det var roligt att höra kollegan Cicci berätta om hennes sportlovsresa till New York. Det ska bland annat finnas en fenomenal italiensk restaurang i Williamsburg, Brooklyn. Andra tyckte det var skönt att börja jobba eftersom det då skulle bli lite ordning på tillvaron igen. Men många var nog lite trötta, både elever och lärare, inkluderat mig själv.

Igår söndag så spenderade jag och sonen en del tid i en stor snöborg som byggts upp vid älven här i Umeå. Fenomenalt fin även om den nu blivit aningen oskarp i kanterna på grund av det varma vädret.

Här kan du se bilder på hur den såg ut när den var alldeles nyinvigd, och här nedan är ett par bilder från igår:
 
Det verkade roa Filip att kika ut på mig genom snöfönstrena och försöka mata mig med snö. Jag tror jag var apa eller häst, det växlade liksom. Jag avböjde snöätandet vänligt men bestämt. Filip tog däremot rejäla smakbitar trots min avrådan.


Collageuppgift

I kursen Grafisk kommunikation C med årskurs 3 på Medieprogrammet har jag nu startat en uppgift där de ska skapa stora, minst 120 x 120 cm, väggcollage med kitsch som tema.

Både collage och kitsch får mig verkligen att gå igång. Collagetekniken blir så levande och strukturskön i jämförelse med alla datorproducerade bilder, och kitschens uttryck är så livsbejakande och oinskränkt. Gör, gör mera, gör för mycket ungefär. Inget "less is more" här inte.


Collagetekniken uppstod under första världskriget
under 1910-talet, och introducerades inom konstformen Dadaismen. Berlin var centralpunkten för de konstnärer som utvecklade det dadaistiska uttrycket.

Dadaismen syftade till att göra antikonst, ful konst. Människan var inte värd bättre eftersom mänskligheten var skuld till all den död och förstörelse som första världskrigets mera modernt utformade vapen bidrog till.

John Heartfield, Kurt Schwitters, Hanna Höch och Raul Hausmann var kända collagekonstnärer vid denna tidpunkt.


Collage av Hanna Höch "Das Schöne Mädchen"/"Den vackra flickan" från 1920. Kanske bilden symboliserar hela det maskineri som ligger bakom en kvinnas utseende?


Kitsch är en helt annan femma. Där är det yta som gäller, och ursprungligen finns knappast någon samhällskritisk idé. För vad finns det för samhällskritiskt i trädgårdstomtar av plast och Las Vegas?

Det finns dock ett samband mellan kitschen och 1800-talets romantiska ideal, och den torgkonst som massproducerades och fortfarande produceras. En konst som är tillgänglig för den "vanliga" människan att ta hem och hänga upp på väggen eller ställa på en byrå.

Med Postmodernismen på slutet av 70-talet kom förtjusningen för det smaklösa som bidrog till att kitschen fick plats på de fina gallerierna.
 
Här handlar det om att upphöja det smaklösa i våran vardag till något statusfyllt och värdefullt. Och det ligger väl något i det, varför skulle inte vår vardag vara värdefull? Det är ju den vi lever i mesta delen av tiden!

Jeff Koons har gjort det på ett svulstigt sätt i blanka material och i form av bland annat jättestora ballongfigurer eller pornografiska scener med sin dåvarande fru Cicciolina. Pierre et Gilles skapar porträtt i väldigt sockrad form i fotografiska bilder. Gärna i ikoniserande form, med religiösa eller kulturellt präglade innehåll och gärna med homoerotiska teman.

 
Pierre et Gilles "Madonna and child" där madonnan, som gestaltas av franska skådespelerskan Hafsia Herzi i en klänning av Christian Lacroix, reser sig ur en hög av något som ser ut som rester från en massa bilkrascher.


Mina elever i förra årets åk 3 gjorde också en collageuppgift. De fick göra ett collageporträtt av någon av medielärarna men de eleverna jobbade inte med kitschen som tema.
Jag har försökt fotografera porträtten men det gick si så där, så jag lägger bara ut tre av dem. Ber om ursäkt för att jag inte anger vem som gjort collagen men jag har inte i huvudet just nu vem som gjorde vilket.

Skitsnygga blev de jättestora porträtten som ni ser här nedan! Det ska bli spännande se resultatet i vårens uppgift med kombinationen collageteknik/kitsch: Nya armband

Jag shoppade ju en del förstås när jag var i Stockholm. Jag hade fått presentcheckar från H&M eftersom jag har tjänat in bonus där, så där blev det "gratis" för mig att shoppa.

Hittade dessa tre set med fina våriga armband:Key Lime Pie

Min man hade ju handlat en stor kasse frukt som jag skrivit om i ett tidigare inlägg och jag har funderat på vad jag ska göra av bland annat all limefrukt han köpt. Då kom jag på att jag ju skulle kunna göra Key Lime Pie, det låter ju så gott. Så sagt och gjort.

Jag hittade ett enkelt sådant recept av kocken Leila Lindholm. Receptet bygger på en botten av digestivekex och smör, och en topping på bland annat limefrukt och kondenserad mjölk.

Resultatet ser ju riktigt smarrigt ut, men jag måste säga att det blev för surt och beskt för mig, och även för mannen. Det spelar ingen roll om man siktar florsocker över pajen. Svärmor däremot tyckte det var mycket gott och har ätit flera bitar, så smaken kan ju förstås vara olika.

Jag tror ett fel jag gjorde var att jag rev skalet på limefrukten lite för djupt, det är då man riskerar få den där beska smaken man vill undvika. Så ta det lugnt med det, och smaka gärna av limefyllningen, kanske tillsätt florsocker eller socker i toppingen.

Här nedan får ni receptet med mina justeringar. Ni hittar receptet i sin ursprungsform på recept.nu:

Key Lime Pie

Du kan baka ut pajen i fyra små formar enligt grundreceptet eller i en vanlig stor form på ca 22 cm i diameter. Jag hade en form med löstagbar kant, det blir lättare att få loss pajbitarna då.

Ingredienser kexbotten: 
200 g digestivekex
100 g smör (jag använde margarin /Anita) 

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering:
Vispad grädde (jag satte i lite vaniljsocker i grädden/ Anita)
1 st limefrukt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.´
Krossa kexen till små smulor i en mixer.
Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en stor form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
Låt svalna.

Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter (jag har inte varmluftsugn/Anita).  

Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.


Moderna Museet mars 2011

Efter Liljevalchs vårsalong som jag visade bilder bilder från i ett tidigare inlägg så åkte jag på Moderna Museet. Det blev mycket att ta in att gå på två konsthallar efter varandra så jag var duktigt mör på slutet!

Läs och se mer om Moderna Museet här.

Så här vackert var det på vägen över till Skeppsholmen:Här kommer några favoriter ur utställningarna. Jag hade fotograferat mer redan från början av besöket om jag vetat att man fick det; förra året så blev jag tillsagd när jag fotograferade men i år upptäckte jag att man tydligen fick fotografera. Jag frågade en vakt till och med för att vara på den säkra sidan.


Miriam Bäckström "Mirrors"


Blandade fotografier ur Moderna Museets samlingar


Hittar inga uppgifter om konstnär och titel men innehåller en glad överraskning.


På Moderna Museet visas just nu ryska propagandaaffischer från andra världskriget.


Andy Warhols ko-tapet.


Aj aj

Filip hjälper mig mer än gärna i köket och var jätteduktig idag när vi skulle göra pannkaka (i betydelsen "ugnspannkaka" för den som inte är norrbottning dårå). Han knäckte ägg på löpande band och vispade smeten utan minsta spill. Men sen så brände han sin lilla hand på den varma långpannan mitt i matlagningen under ett obevakat ögonblick. Ajajaj.

Jag vill bara påpeka att det inte är så illa som det ser ut, han fick inte ens en brännblåsa. Men plåster känns ju alltid bra att ha ordentligt av om man är liten och har lite ont:


Liljevalchs vårsalong 2011

Nu är jag hemma i Umeå efter mina tre dagar och två nätter i Stockholm.

Sista dagen ägnade jag åt besök på Liljevalchs konsthall där vårsalongen pågick och därefter blev det Moderna Museets tur. En sån här Stockholmsresa på sportlovet har nästan blivit tradition för mig. Shopping, museum och träffa gamla vänner. Se här ett inlägg med bilder från mitt besök från förra årets vårsalong på Liljevalchs Konsthall.

Jag har valt ut några verk från Liljevalchs vårsalong som du kan se nedan, bildtexter finns under varje bild. Om du vill se och läsa mer om vårsalongen så gå till Liljevalchs hemsida här. Som vanligt är det väldig variation på de olika verken och olika kvalitetsnivåer. Men alltid jätteroligt att se just för att det är så varierat och så mycket.

Ett inlägg med bilder från Moderna museet kommer snart.


Jenny Rova "Blondes Have More Fun"


Daniel Andersson Paulsson "Herr och fru Dahlqvist"


Gabriel Jonsson "Jag älskar dig"


Bilden ovan och nedan; Sara Mirzajanzadeh "Total Eclipse"

 Bilden ovan och nedan; Johan Paalzow "Vego"

Bilden ovan och nedan; AnnSofi Östlund "Orakel"
Niklas Asker "Boys"Bilden ovan och nedan; Bea Szenfeld "Melusina".
Dan Lestander "I'm Watching"


Anette Reimer "The Unhomely Stage (4/5)"


Stilig skyltning på NK

NK, Nordiska Kompaniet, kör en kampanj med titeln "Blivande klassiker" nu. De blandar gammalt mode med nytt i marknadföringsmaterialet och har en väldigt stilig och kreativ skyltning med anknytning till kampanjens tema:Denna var lite väl skum, det blev lite för mycket chop-chop, stympat, över det hela:
Trinny & Susannah IRL del 3

Det blir lite tjatigt nu, tredje inlägget i rad med Trinny & Susannah som tema, men ni får härda ut ;)

Programledarna och stylisterna Trinny & Susannah hade stylat om 10 personer från Lund vid denna inspelning där jag deltog i studiopubliken. De började med att presentera deltagarna en i sänder; de visade en "före-bild", sen kom deltagaren ut på scenen under applåder och ovationer och blev då intervjuad. Till sist fick deltagaren visa upp sig i all sin nya glans på catwalken. 

Det var emellanåt pinsamt jobbig svengelska som talades av de omstylade personerna. Man önskar de blivit bättre förberedda på vilka frågor som skulle ställas så de kunde tänka ut nåt någorlunda klyftigt att säga. Hoppas de kan redigera det där lite snyggt så det inte märks så mycket på tv.

 Den första omstylade personen brukade gå runt i gul typ vägverketjacka berättade de (en bild på jackan skymtar på före-bilden som är bakom Trinny på bilden ovan) och flerfärgat hår i olika längder. Efter omvandlingen såg hon ut så här härligt 60-tals pin-upig:Trinny & Susannahs egna skor:
 


En annan äldre kvinna hade totalt slutat bry sig om sitt utseende. Hon såg ut som en manlig lumphandlare på före-bilden. Susannah konstaterade att hon inte ens längre brydde sig om att ta bort "facial hair":Efter omstylingen såg samma dam ut som en kunglighet: En foträt sköterska efter förvandlingen:Endast en kille deltog. Han skulle bli lärare så Trinny & Susannah tyckte att han skulle ha byxor som inte åker ner till knäna när han går. Själv tyckte han nog att han blev lite färglös:Alla deltagare plus Trinny & Susannah:
Trinny & Susannah IRL del 2

Jag höll på att missa hela inspelningen för allt på förmiddagen tog sån tid. Vem kunde tro att det skulle ta nästanq 2 timmar från Bromma till mitt hotell mitt-i-stan? Helt otroligt. Plus att en lokalbuss inte kom som den skulle. Så nu kan jag också klaga på SL som alla Stockholmare gör.

Hur som helst så for jag till Filmhuset för säkerhetsskull trots att jag var på tok för sen. Väl där så visade det sig att inspelningen var fördröjd med en timme. Puh, vilken tur! 

Kolla, här är de! Så jäkla snygga. Det kommer fler bilder sen, hinner inte mer just nu:Trinny & Susannah IRL del 1

Imorgon åker jag till Stockholm. Då ska jag bland annat på Filmhuset och se de här:Trinny & Susannah ! ! ! 

Söndagsmåndag del 2

Det blev till sist en väldigt lyckad utflyktsdag! Jag var ju lite osäker i mitt förra inlägg vad som skulle hända; djurkontakt blev hur som helst det genomgående temat. Djur funkar finfint på alla medlemmar i familjen.  

Vi började med att besöka de samiska vistena på Gammlias friluftsmuseum. Filip blev snabbt haj på att öppna luckorna och fixa med de andra attiraljerna på järnspisen i ett av vistena, så det visade han gladeligen upp för andra besökare som en entusiastisk men lite obegriplig liten guide:

Och renkontakt blev det verkligen. Först lite försiktigt men sedan allt modigare:Det blev till sist en lite oväntad Grand Finale när vi kört vidare för ett fika i Holmsund. Fiket låg överraskande nog på övervåningen till Holmsunds Tropikhus.

Dit var vi ju helt enkelt tvungna att gå. Där överraskades vi av ett par apor, eller tamariner då, som sprang runt helt fritt:Mest hade de en massa reptiler i glasmontrar där. Gigantiska tjocka slöa som denna:...och otäckare mer attacksugna som denna spottkobra:Och flera andra mer eller mindre fula typer:

Alla reptiler blev nästan för mycket för mig och Filip. Då var det trevligare med deras väldigt kontaktsökande söta papegojfågel:Söndagsmåndag del 1

Det känns som en söndag idag fast det är måndag: vi (jag mest) har städat också väntar vi nu på att Filip ska somna så att han snart kan vakna så vi kan åka iväg på nån form av utflykt. Både jag och mannen min är lediga i veckan.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, det brukar oftast rinna ut i att vi hamnar på Coop Forum eller MedieMarkt för inga utflykter funkar för hela sällskapet; Filip tycker ju typ bara att Busplaneten och Leos lekland är nåt att ha, långpromenader i solen suger för en 2-åring, pulka-/bobåkning hade ju kunnat vara ett alternativ, men vi stora tycker inte det är så roligt. Och egentligen brukar Filip också tröttna efter två minuter.

Det är ju samisk vecka på Gammlia; kanske det skulle kunna vara en lagom utflykt: Lite folk att titta på, kanske nån brasa, renar att kika på och kanske klappa...

Vi får väl se vad det blir.

Denna dammvippa från Spacebabies skulle man haft:


Söndagsmys

Mannen var inte hemma från jobbet förrens efter tio, men då blev det söndagsmys med fruktsallad. Glass eller kesella vanilj om man vill vara lite "light", hackad mörk choklad och hackade hasselnötter passar bra till. Russin är gott att ha i också.


Viktigt bloggtips

Adlige mediapersonligheten Calle Schulman, bl.a producent för dokuserien Kungarna av Tylösand och bror till Alex Schulman, har startat en blogg som alstrar pengar till välgörenhet för varje unik besökare bloggen har per dag.

Exakt så här står det att läsa på hans nystartade välgörenhetsblogg:

"För varje unik besökare på bloggen, en specifik dag varje vecka, ger Paf pengar till ett gott ändamål. Tillsammans med er läsare väljer Calle varje månad en mottagare som får de slantar som ni har samlat ihop."

Det låter ju jättebra! Så från och med nu ska jag följa hans blogg, avsett vad jag tycker om honom. Har förresten inte hunnit bilda mig någon speciell åsikt om honom, fast jag var väl inte så imponerad av Kungarna av Tylösand.

Följ honom du med! Här är adressen: http://blog.paf.com/schulmania

Om du vet fler bloggar som på något vis har någon nytta, så tipsa gärna mig.


RSS 2.0