En bra mascara

Det här är inte något dödsviktigt som livet står och faller med, men när man använder en produkt varje dag 365 dagar om året (eller okej, give or take några dar per månad när man bara ska vara hemma eller typ i lekparker) så känns det som en lättnad när man hittar nåt prisvärt som fungerar bra.
 
Jag har först använt L'Oréals mascara Volumnious x 4 och senare Volumnious x 5 i flera år. Men jag vet inte om det är min smak eller produkten som ändrats, för länge har jag varit skitless det eviga klumpandet och kladdandet plus att Vol x 5 har varit jättesvår att tvätta bort.
 
Jag har dragit mig för att köpa en ny men varit rädd att lägga ut typ 150-200 kr på nåt som sen visar sig vara ännu sämre. Lite väl dyra chansningar liksom, och det är ju inte som med kläder som man kan lämna tillbaka om de inte passar.
 
Jag hade funderat på Lotus Organic Mascara som min gamla elev Viola tipsar om på sin suveräna sminkblogg Killer Colours, men jag har dragit mig för att göra en beställning på nätet bara för en mascara.
 
Så plötsligt en dag i augusti när jag var inne på en butik i Robertsfors så tog jag hux flux en chansning och köpte Maybellines One By One Mascara. Och den visade sig vara SKITBRA! Borsten är liksom hård, jag tror den är av plast istället för borst, den separerar fransarna jättefint á la fjädereffekt, men ger ändå volym. Den är dessutom lätt att tvätta ur men jag tycker ändå den sitter fast bra under dagen.
 
Min nya bra lättanvända Maybellines One By One Mascara.
 
Mina inte så bra och svåranvända gamla Volumnious x 4 och Volumnious x 5. Om ni undrar varför jag har så många så är det för att jag sparar de som blir gamla och torra och använder dem för att fylla i ögonbrynen.
 

Dagens i mörkblå kappa

I våras köpte jag en mörkblå kappa till ordentligt rabatterat pris på LaRedoute. Det blev inte att jag hann använda den då eftersom det hade hunnit bli för varmt, så först idag hade den premiär.
 
Pelle var inte urförtjust när jag tog fram den häromdagen, han tyckte volangerna på framsidan var som ett skrövel, så han tyckte jag skulle skicka tillbaka kappan. Men det gick ju inte, haha.
 
Samma modell av kappa finns att köpa även nu till nedsatt pris i färgerna vinrött, grått eller svart. Klicka här för att se kappan på LaRedoute.
 
Eftersom kappan är mörk och svårfotograferad så tog jag en bild på morgonen när jag kom till jobbet och en bild i en annan spegel när jag skulle åka hem för att försöka få till en bild någorlunda. Det gick väl si så där: 
 
God morgon.
 
God eftermiddag.

KAVIAR

"Du måste skriva dom här siffrorna på smörgåsarna mamma. Alla siffror, som det står på tuben!" sa Filip i morse. Och det var ju klart jag gjorde det.
 
Det blev visst extra gott för båda mackorna försvann i ett nafs, typ på högst 25 minuter.
 

Gårdagens i storblommigt

Jag hann inte lägga ut någon bild på dagens klädsel igår, så det får bli en gårdagens idag. Jag brukar inte ha storblommigt så det känns lite kul att ha på bild.
 
Knutblusklänningen köpte jag på Indiska för ett år sen, alltså förra hösten, och kombinerar den med svarta stretchjeans för att det inte ska bli alltför romantiskt.
 
Det blev mycket märkliga färger på bilden eftersom jag fotograferade i motljus och det var svårt redigera bilden efteråt. Men typ så här ser det hela ut:
 
Klänning från Indiska, svarta stretchjeans från Lindex Generous, skor från Vagabond.

Rösta på mig i KappAhls tävling

Jag har anmält mig till en tävling på KappAhl där man kan vinna mode för högst 10 000 kr. Det vore jättesnällt om ni ville gå in och rösta på mig på denna sida. Jag har väl inte så stor chans att vinna, men det är ju kul att göra ett försök :)
 
När man skulle anmäla sig till tävlingen så fick jag lite identitetskris när jag skulle välja vilken av de tre modekaraktärerna jag är. Jag kände igen mig i alla, men mest i dessa två personligheter:
 
Karaktären Isabella har ett stort intresse för kläder och har svårt att bestämma sig vad hon ska ha på sig på morgonen. Hon fyller på sin garderob varje vecka och inspireras mycket av trenderna i modemagasin, får komplimanger för sina klädval och lyckas hitta snygga prisvärda saker och ser klackar, läppstift och accessoarer som måsten.
Men så kände jag inte igen mig i att hon gärna kombinerar byxor med kavaj.  
 
Karaktären Mona låter humöret styra över vad hon tar på sig och för henne är färg är självklart och garderoben innehåller många färgade och mönstrade toppar. Hon bär också gärna stickat och långa halsdukar på vintern, tycker om tunikor och kan bära klänningar till byxor och uppdaterar garderoben varje säsong med det senaste färgerna och mönstrena.
Men jag kände inte igen mig i är att det knappt finns nåra svarta plagg i garderoben.  
 
Till slut valde jag att jag är en Mona för hennes lite lätt bohemiska drag eftersom jag tolkar att Isabella är lite mer en budgetversion av Blondinbella.
 
Vilken av modekaraktärerna är ni? 
Se de tre alternativen här och var med och tävla själva om ni vill.
 
Här syns den bild jag tävlar med, högst upp och längst till vänster:
 

Drogad men med synen kvar

Ja, jag ville bara meddela det, att Pelle klarade operationen jättebra och det verkar som att han har synen kvar :) 
Han ser lite stjärnor och färgprickar men det får man väl anta att det försvinner så småningom. Också har han gigantiska pupiller så det ser ut som att han är helt drogad. Att döma av att han hade lite svårt beskriva vad som hände vid delar av operationen tror jag nog att han också var lite drogad även om han inte tycker det själv.
 
Efter att han opererat sig så detaljintervjuade jag honom om hur allt gick till, jag frossade i allt det otäcka liksom eftersom jag slipper vara med om det själv:
 
På plussidan gjorde alltså ingenting ont, även om situationen kanske inte var helt behaglig. Han fick lugnande och en massa bedövning i ögat och har inte så stor uppfattning om hur de skar osv pga att de inte skär just vid pupillen och att en stark lampa lyser en rakt i ansiktet. Och det hela tog högst en timme och en kvart (inte så lång tid).
 
På minussidan så sköljer de ögat med en massa rengöringsvätska inför operationen, vilket var det som orsakade mest obehag (dock inte smärta). Och hela själva situationen är ju inte så trevlig. Och att det hela tog hela en timme och en kvart (det kan ju kännas väldigt länge).
 
Pelles STORA pupill, men inga andra tecken på operationen.

Hellre linser än ögonoperation

Nu på morgonen har Pelle åkt för att göra en ögonoperation. Han ska rätta till sitt synfel för att slippa ha linser och glasögon.

Jag tycker att det är väldigt modigt. Tanken på att någon skulle skära i mitt öga medan jag såg på gör mig skiträdd. Usch. Själv har jag istället just varit och köpt en hel hög med linser och äntligen beställt nya glasögon. 

Jag är inte direkt det bästa stödet just eftersom att jag tycker det låter så otäckt. Så här gick till exempel vår konversation igår kväll:
- Får jag titta ordentligt på dina ögon en sista gång, ifall du blir blind! (jag)
- Jamen även om jag blir blind så ser ju ögonen likadana ut. (Pelle)
- Ja, fast de kan ju bli grumliga! (jag)

Också har jag även sagt åt honom några gånger att titta ordentligt på Filip ifall han sen förlorar synen.

Håhå jaja... Tur han är cool och bara ler åt mig.

 


Troféshopping av Missoni

Tack snälla schemaläggaren på mitt jobb som har gett mig en hel timmes lunch på tisdagar. Detta innebar att jag idag hann cykla in till stan och gå på premiären av Lindex samarbete med Missoni 55 minuter efter att den öppnade.
 
Jag hann roffa åt mig (ja, nästan, det var ganska utplockat redan och ganska mycket folk) tre favoriter från Missonikollektionen som fortfarande fanns kvar i min storlek. Fantastiskt fina grejer i roliga mönster och fina färger. Att det var glittertrådar i många av plaggen hade jag inte lagt märke till när jag tittat på bilderna på webben tidigare.
 
Känslan av att få tag på de här plaggen måste påminna om gamla tiders troféjakt, det känns liksom som att man lyckats med något riktigt bra. Och jag kände mig lite som en norrländsk Carrie Bradshaw när jag bar iväg med den stora påsen med MISSONI skrivet på sidan.
 
Bilderna på plaggen tog jag medan jag väntade på att betala, kanske jag kan få till bättre bilder sen:
 

Stressmomentet

De flesta mornar sätter jag klockan på 6.30, eller 6.15 om jag ska duscha. Sen väcker jag Filip vid 7 om han inte vaknar av sig själv. Har vi tur så sitter han vid frukostbordet 7.20 så att han ska hinna till föris till kl 8 (vi bor 2 minuter per cykel från förskolan).
 
Men det är här allt går fel: han tar 40 minuter (FYRTIO MINUTER!) på sig att äta en enda skiva rostat bröd! Och man kan ju inte skicka iväg en liten unge med bara en enda brödskiva i magen, så rent matematiskt skullle det ta honom 80 minuter att få i sig smörgås i en takt han själv önskar. Fast jag brukar stressa på honom (dåliga mamman).
 
Så medan han sitter där i godan ro och myr-knaprar på sitt bröd så hinner jag brygga kaffe, göra mackor, fika, läsa tidningen, plocka bort, gå på toa, borsta tänderna, platta luggen, packa hans och mina grejer och städa bort frukosten samt tjata på honom "tugga nu Filip", "ät nu Filip". Och till sist när han äntligen fått i sig acceptabel mängd frukost så ska pyjamasen av och han kläs på några lager och placeras på (oftast) regnblöt cykel med all packning (t.ex. extrakläder till filip, min dator, handväska, extraskor-påse).
 
För det mesta går det bra, och jag hinner till mina lektioner i tid med andan i halsen. Men de mornar Filip får för sig att han INTE ska på föris då är det ingen lek.
 
Kanske vi borde börja lägga oss tidigare för att stiga upp tidigare. Men gu' så jobbigt.
 
Kära lilla stressmomentet mitt.

Utflykt till Klabböle

Det har varit ett härligt soligt höstväder hela dagen och Pelle föreslog att vi skulle ta en utflykt. Det blev till Klabböle kraftverk. Eftersom det är söndag så var själva Umeå Energicentrum och caféet stängt, men vi var inte ute efter det, utan efter att få gå runt på området och över hängbron och leka i den lilla äventyrsparken.
 
En hel del löv har hunnit trilla ner.
 
En flodhäst ligger i vattnet nedanför hängbron och vältrar sig.
 
Lite fika under hängbron. Det var lite mer folk där än bara vi. Fast här ser det ut som att det var rena E4:an över bron, det var det inte.
 
Kasta sten från hänbron.
 
Här går vi över en annan bro som var mycket mindre, och man ser det gamla kraftverket i bakgrunden.
 
Vackert illgrönt sjögräs.
 
Gamla kraftverket.
 
Jag vet att ni också ser en stjärt.
 
Här brukar man kunna köpa fika, men det var stängt.
 
Jag tror aldrig jag blir less på att fotografera träd i motljus. He djär ju så gran't!
 
Åhh!
 
Ahh!
 
Lite mer lek i äventyrsparken innan vi åkte hem. Jag fick slita Pelle från denna linbana ;)
 
Filip däckade i soffan när vi kom hem. De glimriga kristallerna i förgrunden är inte ett filter från min iPhone utan beror på damm på kameralinsen. Jag hoppas i alla fall att det inte beror på att vi har en massa damm i luften i vårt vardagsrum!

Utklädd på Kulturcentrum

Det har varit lite glest med inlägg här i bloggen på sistone, men det är inte för att jag inte velat uppdatera. Jag har varit för stressad och haft för lite tid att tänka ut och göra inlägg så det har helt enkelt fått vänta. Sen är det ju inte så där himla kul att lägga ut iPhonefotade bilder i kackig kvalitet hela tiden, för det är oftast den "kamera" jag har närmast till hands.
 
Men nu blir det trots detta en drös bilder tagna med min iPhone i alla fall, men det är för att det känns lite värt; vi var nämligen på Kulturcentrum igår och klädde ut oss, gjorde rönnbärspynt och dansade hiphopdans som leddes av två unga coola roliga och duktiga killar. De hette Hampus och Rasmus och kallar sig "Combined". Besök deras hemsida här: Combinedcompany.com. Hampus visar sig vara elev på dansprogrammet på skolan där jag jobbar, Midgårdsskolan, ser jag på deras hemsida, och Rasmus går på Dragonskolan.
 
Jag tog ett gäng färgglada bilder på när Filip klädde ut sig i glittriga glansiga kläder till prinsessprins och därefter clownkung, och det känns värt att visa trots dålig bildkvalitet:
 
Fint... men vänta, en detalj saknas...
 
...festslipsen!
 
Efter hiphop:en var det dags för ny outfit. Clownkungens. 
 
Vila fötterna i de höga klackarna.
 

Sex vanliga böcker och en robotbok

Senaste dagarna har jag fått mina bokbeställningar från AdLibris och Mattonbutiken. Härligt härligt eftersom jag både fått beställa fina böcker men sluppit betala för dem själv eftersom det så klart går på skolans budget.  
 
Enda problemet när jag beställde dem är att det ju ibland är lite grisen i säcken, man får ju oftast inte bläddra i böckerna online. Så en av böckerna blev en tråkig överraskning; det är vad jag tror kan vara en robotbok. Jag hade själv ingen aning om vad en robotbok var förrens min kollega Maja berättade det för mig, faktiskt medan jag satt och öppnade bokpaketen. Här kan du läsa vad robotbok är:
Robotbok - Wikipedia
Robotbok i skyltfönster
 
Det var ju inte lite ironiskt att jag fick en robotbok bland mina beställningar just när hon höll på att berätta för mig om det fenomenet! 
Nu är jag lite i valet och kvalet om jag ska behålla "robotboken" (om det nu är en sån) för den innehåller avskräckande layoutexempel som kan vara bra att ha i undervisningen... fast å andra sidan; vem behöver typ 250 sidor mest bestående av avskräckande layoutexempel?
 
Som tur är var de andra böckerna bra. Jag har värderat dem från skalan 1 till 5, där 1 = dålig, 5 = toppenbra, men observera att det enbart baserar sig på en snabb titt igenom böckerna. Ursäkta de fula bilderna, tog dem med min iPhone:
 
Betyg: 5. Rik på illustrationer och författaren/illustratörens egna reflektioner kring mönsterskapande under bra och logiska rubriksättningar i relativt stort bokformat.
 
Betyg 5: Mycket rikt bildmaterial i en bok i stort format av en världsberömd modeillustratör som vet vad han talar om.
 
Betyg 4,5: Många många bilder på ball cd-omslags- och posterdesign. Inte så mycket text men ändå beskrivande bildtexter och kapitelindelningar. Roligt som inspiration. Anledningen till att den inte får en 5:a är att boken som är en bildbok blir lite liten till formatet.
 
Betyg 4: Mycket bra informativt innehåll med störst dominans på text och inte lika många bildexempel. Bildexempel finns dock på de flesta objekten, fast de är ganska små. Bra som uppslagsbok tänker jag.
 
Betyg 3,5: En bok med ENBART mallar till olika typer av förpackningar. Alltså inte jordens roligaste att bläddra igenom, men vilken smart idé när man ska designa förpackningar! Den innehåller en cd-skiva också med mallarna, men den har jag inte tittat igenom. Boken finns att beställa med olika förpackningsteman, med mer eller mindre avancerade förpackningar, men denna som jag beställde innehåller alltså mer vanliga, "basic", förpackningsmodeller.
 
Betyg 3: Mycket mycket text och inte så mycket bilder, men tillräckligt för att man ska få ett bra sammanhang. Bra som uppslagsbok förmodligen.
 
Betyg 1: Den förmodade robotboken. Boken har ingen kategorisering, inga kapitel, inga bildtexter och layouterna känns helt utan anknytning till varandra. 50% är mer eller mindre skräckexempel på layouter och knappt några tillhör toppexempel på grafisk design.  

Rabatt på Dorothy Perkins skor idag!

Dorothy Perkins har 20% rabatt på sina redan prisvärda skor idag! Och jag hittar förstås flera stycken jag inte skulle ha nåt emot att fylla garderoben med. 
 
Speciellt fastnar jag för flera med leopardtryck. Jag skulle faktiskt inte ha nåt alls emot att prova på att vara tant-dekadent i leopard känner jag :)
 
De flesta här nedan är i skinn, mocka eller textil och de dyraste kostar inte mer än högst ca 600 kr med rabatten avdragen. Sen tillkommer en fraktkostnad på ca 65 kr.
 
Du hittar alla skor här; Dorothy Perkins skor 
Nr 1 och 2 är nog mina favoriter. Nr 1 är i skinn och kostar ca 572 kr och nr 2 är i textil och kostar ca 370 kr.
Banana-heels:en, alltså nr 9 och 10, med glitterklack är heller inte att leka med. Snygga!
Fast jag är ju i behov av platta snygga skor så att jag kan gå och vara schnygg samtidigt så att säga. Så nr 3 och 5, tillsammans med nr 1 då, tycker jag är ovanligt snygga för att vara platta.
Och resten är ju förstås inte heller nåt jag skulle säga nej till :)

Paket från River Island

När jag kom hem från jobbet i torsdags väntade ett paket till mig från River Island:
 

En guldklocka från mig själv! Ca 340 kr inklusive frakt. Det är den första klockan som fanns med bland mina klockfavoriter i guld och rosé i ett tidigare inlägg.

Fy för Alfons Åberg och tack för små Annor

I helgen hyrde vi ett gäng avsnitt av Alfons Åberg via digitalboxen, och jag höll på att svälja tungan av argchock (ok, lite väl dramatiskt formulerat, men bara så ni ska förstå en del av känslan) när jag såg ett av avsnitten - "Alfons och Milla".
 
Just det avsnittet handlar om hur alla flickor är jobbiga för att de gråter över minsta lilla, kammar håret, speglar sig, tycker om ha fina kläder, skvallrar osv. Alfons är dock väldigt sugen på att umgås med en tjej som skiljer sig från de andra - Milla. Hon gråter inte, kan bygga trädkojor, sy och baka, skvallrar inte osv.
Alfons blir retad av elaka killar för att han leker med Milla som är en tjej, och slutar därför umgås med henne. Man ska ju inte leka med tjejer.
Men tillslut hittar de tillbaka till varandra och när elaka pojkarna retar honom så är Alfons ursäkt på slutet att hon inte är en tjej, det är bara Milla.
 
När Filip igår lördag satt och såg filmen så hör jag honom säga - "man ska inte leka med tjejer".
 
Tack så jäkla mycket för den författare Gunilla Bergström! Hade det inte varit för såna som du som vill påpeka det så hade han inte kommit på det själv. Han har i lugn och ro lekt med tjejer utan att tänka på saken tidigare. Behandlat dem som alla andra (ja som killar med andra ord då, för killar är tydligen normen och de normala i Alfons värld?), utan att se några fel på dem.
Medan Pelle lugnt och sansat försöker förklara att "men du leker ju med mamma hela tiden?" så ropar jag "pedagogiskt" från köket "ALFONS ÄR DUM I HUVET!".
 
Senast häromdagen när Pelle skulle hämta Filip på föris satt Filip med fem tjejer och trädde pärlor. Underbart! Trots att jag och Pelle är olika i mycket är vi helt överrens om att om man inte hela tiden befäster könsroller, hur man ska vara och bete sig när man tillhör ett visst kön, kommer det ge Filip större valmöjligheter i livet.
 
Här är filmen om ni vill se:
 
 
Okej, är det nåra fler än jag som ser nåt fel i filmen ovan? Jag ser bland annat följande:
 
Man får inte gråta - Men hur var det då med att killar också ska få gråta och visa känslor? Filip gråter flera gånger i veckan över småsaker för han är bara (snart) fyra år och små barn gråter ofta och mycket. Men det är lugnt, nu vet han att det är fel att visa svaghet.
Man får inte göra sig fin och spegla sig - Filip tycker om när jag klätt honom fin och speglar sig då gärna. Han trär också pärlor och önskar sig stora glittriga smycken (OCH bilar) i födelsedagspresent. Då måste han ju sluta med det då, för det får man inte göra.
Alla tjejer skvallrar och är elaka???
Hur var det med att dra alla över en kam? Är vi inte individer?
En tjej är bra bara när hon inte är som en tjej, och helst ska hon vara bättre än alla killar också innan hon duger. Men man ska helst dölja och inte stå för att man respekterar tjejer.
Till sist - byt ut ordet "tjejer" i filmen mot "svarta" eller "muslimer" så kanske ni också förstår det knäppa. Det skulle absolut inte vara okej, men att tramsa om tjejer och killar är tydligen det.
 
Som tur är fick vi en rejäl motvikt till dumheterna när vi sen på eftermiddagen for på Naturens dag på 4H-gården i Röbäck. Där mötte vi "Anna" (ej hennes riktiga namn), som kom som en skänk från ovan. Hon är en försigkommen rosa-lilaklädd och blond uppenbarelse i 4-årsåldern som går på samma förskoleavdelning som Filip. Och hon tog Filip med ett redigt tag om ryggen och ledde honom på kaninhoppning, ponnyridning och ansiktsmålning för att han skulle få lika fina rosa-lila blommor och fjärilar på kinderna som hon. Filip var överlycklig och inte var det nån sak att hon var tjej och han var kille.
 
Fast när vi sen kom hem och såg Alfons Åberg en gång till så konstaterade Filip återigen att man inte ska leka med tjejer. Suck.
 

Dagens i korallrött och svart

En sista dagens för veckan, eftersom det lär bli 0 (noll) piffning i helgen. Livet med småbarn bjuder mest in till mjukisbyxor, bekväma skor och varma tröjor.
 
Svart kofta från H&M, svarta stretchjeans från Lindex Generous till korallröda väskan och dito läppstift. Det är samma väska och läppstift som fanns med i detta inlägg med den mönstrade toppen.
 
Jag plockade fram ett par klackade sandaletter i korallrött från Vagabond som jag tycker är jättefina och som jag stört mig på att jag inte hunnit ha i sommar. Bryter därför alla klädregler och har dem istället nu mitt i september när regnet öser ner och det är på sin höjd +10 grader. Så länge som det inte är frost och träden har mest gröna blad så är det väl ok tänker jag.
 

Armbandet köpte jag på flygplatsen i Orlando på väg hem till Sverige. Det gick sönder redan innan jag betalt för det, men expediten vakade över mig och Filip som en hök så jag köpte det bara för att bevisa att jag inte var en skurk. Det lossnat rader med pärlor från det hela dagen, så gissningsvis blir det första och sista gången jag bär det.

Missoni för Lindex

Jaha, vad tycker ni om det här samarbetet mellan Missoni och Lindex? Kanske tycker ni inte nåt alls om det för att ni har totalt missat det för att ni helt enkelt har viktigare saker att göra? Hur som helst upplever jag att jag blivit bombarderad med reklam om modesamarbetet med Missoni, så jag har inte kunnat undgå lägga märke till det, intresserad som jag är.
 
Märket grundades vilket fall i Italien 1953 av Ottavio och Rosita Missoni som då startade en liten affär med stickade kläder. Då var fokuset sportigt men märket har därefter utvecklats till att bli ett internationellt modehus.
 
För mig är Missoni ett klädmärke som först och främst får mig att tänka på stickiga alltför tajta tröjor i elektriskt sprakande 70-talssyntetiskt garn i vansinniga färgblandningar. Sånt där man bara haaatade som tonåring på 80-talet när jätteaxelvaddar, pastellfärger, oversize och fluff var the grej.
 
Men Missoni är alltså fashion nuförtiden och lätthjärntvättad som jag är känner jag direkt att jag hittar godbitar som jag har nytta av att fylla garderoben med.
 
Här nedanför har jag plockat ut mina favoriter ur designsamarbetet. Vill ni se mer kan ni gå in på hemsidan där hela kollektionen för Lindex samarbete med Missoni visas.  
 

Klänningen och koftan till vänster och kimonon till höger är mina favoriter här.


Här är det koftan/jackan till vänster (och eventuellt byxorna) samt tröjklänningen till höger som jag har ett gott öga till.
 

Kjolen till vänster och klänningen till höger - jovars.

Dagens i neongult

Pinsamma fröken slår till igen; här är dagens fotograferad vid toaletterna på skolan igen. Fast denna gång vid toaletterna på nedervåningen där det är bättre belysning, bah' så ni vet :)
 
Inte nåt särskilt speciellt med kläderna förutom att jag bär neongul tröja. Det har jag aldrig gjort tidigare. Jag matchar med bland annat en inte lika neongul klocka och dito armband, men jag tycker det fungerar ändå.
 
Om någon undrar om det inte finns någon hejd på ytligheterna i bloggen numera så vill jag bara säga att när jag har det lite tungt, speciellt på jobbet, så är det som en ventil att fly in i denna lättsamma värld av kläder, smycken och skor, och tillvaron blir liksom lättare och roligare och mer hanterbar.
 

Tröjan är ett reafynd från LaRedoute, svarta stretchjeans kommer från Lindex Generous, skor från Vagabond, väska från Åhléns och människan är producerad i Boden. Det mesta går inte att få tag på längre, men byxorna finns kvar i Lindex butik eller här i Lindex webbshop.
 

Klockan hittar du här på Ellos rea. Armbandet köpte jag på GAP i Orlando i somras. 

Vara fashion på Umeå Fashion Week

När Umeå Fashion Week börjar närma sig så brukar ett sug uppstå hos mig att jag behöver något helt nytt att ha på mig som är lite så där extra fashion.
 
Jag har hittat ett par klänningar som jag är jättesugen på, och som skulle slå Umeås modevärld med häpnad. Om ni inte blir så imponerade över mina val så kan jag bara tala om att det brukar vara rätt enfärgade och svartklädda tillställningar så det är inte så svårt att känna det som att man sticker ut.
 
De här klänningarna är mina favoritval. Skorna och örhängena är mest där för att ge en helhetskänsla. Allt kommer från Zalando.se.

Härligt nördig typografibok

Jag var runt på ärenden här på skolan och passerade biblioteket där jag råkade på en vad som verkar vara en härligt nördig bok om typografi; Precis min typ - en bok om typsnitt av Simon Garfield (recension).
 
Det verkar inte vara vilken typografibok som helst, för i bokbeskrivningen står det att den både har blivit kritikerrosad och hamnat på New York Times bestsellerlista.
 
Bestsellerlista och typografibok i samma mening - en sån bok måste jag ju bara låna!, tänkte jag så då gjorde jag det. Den verkar för övrigt innehålla en hel del nördigt göttig fakta om de mest berömda och spridda fonterna, som t.ex. Futura, Times New Roman, Verdana och hiskeliga Comic Sans.
 
Vill du köpa den så hittar du den bland annat här för 184 kr:
Precis min typ - en bok om typsnitt på AdLibris
Precis min typ - en bok om typsnitt på Bokus
 

Hårresande historier och icke rumsrena sanningar om typsnitt - äntligen lite typografisk dramatik! 

Ny bloggdesign

Jag ber så mycket om ursäkt för den grälla bloggdesignen, men det gick inte att ha midsommarblomster som dekor längre så det här får bli en lite snabbgjord lösning. Också inser jag att den är pinsamt lik det som händer i UFW-designen, som jag hade med i mitt förra inlägg.
 

Den nya bloggdesignen.
(Uppdatering sedan jag först publicerade detta inlägg: jag tog bort den rosa bakgrundsfärgen, har enbart orange nu.)
 

Den föregående bloggdesignen som jag haft under sommaren.

Umeå Fashion Week 2012

Nu är det snart dags för Umeå Fashion Week 2012. Veckan pågår mellan 15-21 oktober, dvs måndag - söndag vecka 42. Kanske inte lika glassiga modeshower och så många stora modestjärnor som på modeveckorna i t.ex. Paris och New York, men ändå; en chans till några droppar flärd, design och vacker yta får man i alla fall.
 
Allt är ännu inte färdigplanerat för veckan, men här hittar du programmet för Umeå Fashion Week 2012.
 
Jag blir sugen att gå på bland annat Inspirationsföreläsning - Klädernas språk med Lars Holmberg, Filmvisning - Bill Cunningham New York och Trendspaning med Lotta Ahlvar samt FashionRack där nya umeådesigners får visa upp sig.
 
  

Dammig dag idag

Vad dammigt det är idag, konstaterade Filip när vi kom ut på förstutrappen och såg diset. Ganska bra tolkning av vädret tycker jag.
 
Här är damm och rönnbärsträd fotograferade från min lektionssal på Midgårdsskolan:
 

Söndagsutflykt till Norrmjöle

När jag på söndagen lyckats skaka lite liv i mig efter den hårda lördagkvällen så packade vi fika och åkte ut till Norrmjöle havsbad. En av mina topp 10 favoritplatser.
 
Det blåste som bara den men det var jättevackert. Vi fikade kaffe & kaka i blåsten och Filip drack varm choklad så livligt att han var totalt nerspilld från hakan nedåt.
 


Anitas dag

Bara så att ni vet så har det varit min dag idag - Anita har nämligen namnsdag tillsammans med Annette i några minuter till.
 
När jag var barn så fanns inte Anita bland namnen i namnsdagskalendern, så jag bestämde att Antoinettes dag skulle vara min namnsdag. Alla bokstäverna i Anita fanns ju med i det namnet, också blev det ju drottninglikt och fint. Min snälla mamma gick med på det så vi firade väl det som min namnsdag nåt år i alla fall.
 
Anita kommer inte från Antoinette, utan är en smeknamnsform av det spanska Anna, och har använts i Sverige sedan mitten på 1800-talet. Anita är också ett vanligt namn i Indien, men då tror jag stavningen är ungefär Anaita. På sanskrit står namnet Anita för "utan falskhet/lömskhet" och "ledare".
 
Min första Anita är den prima primadonnan Anita Ekberg. Många under min uppväxt har mest tänkt på Televinken, alltså barnprogrammet Anita och Televinken, som väl knappt någon minns numera eftersom repriserna av den serien väl slutades visas för si så där 30 år sen.
 

Festen igår

...bjöd på några Sambucas för mycket. Men kul var det och bra fart blev det.
 
Och vilken gränslös TUR att jag tog på mig svarta kläder för det hade ju varit förfärligt om jag brutit den outtalade klädkoden svart topp till smala svarta byxor eller leggings :)
 
Skönt att i alla fall M bryter mönstret med ett par rosa byxor.
 

Brandlarm på Bildmuseet

Hela lilla familjen var på Bildmuseet igår, och plötsligt när vi satt i Bildmuseets restaurang gick brandlarmet! Restaurangen var smockfull och alla fick gå ut, och efter en liten stund kom en brandbil.
 
Brandmännen hittade som tur var ingen eld, så ingen skada skedd, men lite dramatiskt kändes det att tänka sig att detta sprillans nya tjusiga bygge skulle bli brandskadat.
 
Jahapp, så då var det dags att gå in och äta upp vår kvarlämnade mat och titta på utställningarna.

Trinny och Susannah är tillbaka!

Trinny och Susannah är tillbaka med en ny säsong av "Trinny och Susanna stylar om Sverige"! Jag upptäckte det nyss i en reklamsnutt för programmet!

Jag är skakad, hur kunde jag missa detta? De är mina idoler och nu har de till och med varit upp till Luleå för att hitta folk att styla till programmet.

Onsdag den 12 september kl 21 börjar programmet sändas på Sjuan.
Klicka här för att se inslaget då de intervjuas på Nyhetsmorgon.  


Trolla med knäna i undervisningen

Våra elever som går i ettan på medieprogrammet har inte fått sina bärbara datorer ännu och det har gått tre veckor och därmed 10 timmar av min undervisning i grafisk kommunikation som ingår i kursen Medieproduktion 1. I samma kurs ingår foto och textskrivning med två andra lärare. Även deras kursdelar ska utföras med hjälpt av digital teknik.
 
Förutom den nämnda kursen har medieettorna haft ungefär lika många timmar, ca 10 alltså, i kursen Digitalt skapande med andra medielärare och det förstår man ju bara på kursnamnet att det är tänkt att datorer ska vara inblandade.
 
I över en vecka till ska vi trolla med knäna utan datorer, det blir totalt nästan en månad, och det börjar redan bli plågsamt märkbart att vi (jag) försöker fylla ut tiden med alldeles för många teoretiska föreläsningar och snabbfixade övningar. Jag klagade i ett tidigare inlägg häromdagen om en digital e-bok jag köpt som handlar om designhistoria men som inte innehöll några dugliga bilder, och det här jag gör nu är ju precis samma sak: jag pratar om grafisk design men de får inte träna grafisk design. Det påverkar alltså inte bara undervisningen utan kan också påverka just de elevernas studieresultat i detta moment.
 
Varför datorerna dröjer har jag inte någon exakt aning om, men min gissning är att det handlar om kontrakt och tid för produktion och att alla haft semester under sommaren. Detta hände även förra läsåret, men då fick vi datorerna någon vecka tidigare.
 
Så nästa vecka ser jag fram emot att vara duktigt retro och göra en klippa och klistraövning. Fast jag kanske inte ska vara så neggo, det kanske kan bli riktigt bra även om det inte blir som jag hade tänkt?! Det kanske kan bli lite så här t.ex.:
 

Bildkälla: Flickr/Ösorojo
 

Båda bildkällorna här ovan från: Flickr/stallio 

Dagens i blommiga byxor

Det är helt och hållet Sania Claus Deminas fel att jag idag bär blommiga byxor på mig. Vem trodde att den dagen skulle komma? Men se bara så jäkla snyggt det är i detta inlägg  ur hennes blogg: Flower Power.
 
Efter att ha sett de bilderna och efteråt ett tag övervägt idén om att bära blommiga byxor, så hittade jag ett par på Asos.com vilka är det par jag bär på bilden. Jag hittade faktiskt också de blommiga byxor Sania visar i sitt inlägg på H&M senare, men modellen funkade liksom inte på mig, så jag sålde dem på blocket (se mitt inlägg här där jag bär de byxorna). Lite ångrar jag mig, jag kunde ju kanske försökt sy till dem lite.
 
Nå, hur som helst. Glad blir man av allt det blommiga i alla fall:
 

RSS 2.0