Våran midsommar

Nu är vi hemma i Umeå igen efter att ha firat midsommar på stugan. Vi har haft det jättebra och vädret har varit helt okej; ingen värmebölja direkt men inte kallt heller. Och bara lite duggregn en stund på midsommarafton.

Filip fick däremot lite jobbigt med magsjuka lördag-söndag, så det var ju synd om honom. Och det var väl inte så kul när han kaskadkräktes över hela köksgolvet och min arm. Men å andra sidan spydde han bara nåra få gånger och bara på dagen så det var ju lite tur i oturen.

Här är nåra bilder från helgen:


Vi kom fram till stugan ganska sent kvällen innan midsommarafton. En övertrött Filip tog direkt sin leksaksmotorsåg och hjälm och sprang runt som ett jehu i skogen för att röja bort lite träd.


Trött och stirrögd men på hugget :)På midsommarafton lövade Pelle förstutrappen och vi åt sillunchen inomhus medan Filip sov.När Filip vaknat och också ätit tog vi en liten promenad till bryggan, men vi fick nästan vända hemåt direkt eftersom det började duggregna.


Framåt middagstid grillade och minglade vi.På midsommardagsmorgonen täckte ett dis horisonten.


Jag och Filip ritade, en Filip i gult hår, ej gul hjälm alltså, på en fyrhjuling och på en "moppe".Det klarnade upp och vi for till havet för att bada fötterna. Det var lite för kallt för ett helkroppsdopp tyckte vi.


Bus med Filip.


Filips och mitt fotavtryck.


Efter strandbesöket blev det midsommarmatsrester på altanen medan Filip sov.


Filip var frisk när han gick och la sig och magsjuk när han vaknade. Så snabbt kan det gå!

Glad midsommar!

Nu åker jag och firar midsommar på stugan med familjen nåra dar. Utan dator men med kamera. Glad midsommar till er alla! Kram Anita

Veteransbilskväll på Gammlia

För att Filip skulle få göra något riktigt roligt på sin första sommarlovsdag, och eftersom bilar är bland hans topp 3 (förmodligen topp 1) favoritgrejer, så kom vi på att vi skulle gå på Gammlias Veteranbilskväll som hålls varje onsdag kväll under sommaren. 

Där får bara bilar, och andra fordon, som är minst 30 år gamla komma och visa upp sig. Också säljs det fika och bjuds på logdans i swingstil. Alltsammans i gammeldags bondemiljö. Väldigt charmigt!

Vi kom dit i mycket god tid så vi såg de allra första bilarna rulla in. Filip tjöt av glädje för varje bil som kom, han hade ju inte riktigt förstått att hela stället skulle bli packat med tjusiga bilar. Han lugnade ner sig lite efter ett tag, det var nog ganska mycket att ta in:


Mansdominerat? Jadå.


Första sommarlovet

Idag var Filips första dag på det första sommarlovet i hans liv. Nu har han gått sina första två terminer i förskolan. Vi firade det igår med lite ballonger, plättar och jordgubbar med grädde till middag.

Äntligen slipper vi stressa på morgonen och kan mysa länge i sängen. De svåraste beslutet vi behövde ta idag var om det skulle bli Piff & Puff, Bamse eller Musse Pigg som vi skulle se på morgonen:
Försommarblomster

Herregud vad det blommar nu! På min promenad från Västerslätt till Haga igår passerade och fotograferade jag en massa olika försommarblomster.

Midsommarblomster som är en av mina favoriter håller på att blomma ut men annars ser det ut som att de flesta ligger på sin topp just nu.

Är det någon som vet vad de heter? (Midsommarblomster och Smörblomma kan jag, hehe):

Från Västerslätt till Haga

Jag lämnade bilen på Mobilkyla idag för att få den trasiga AC:n fixad, och var sen tvungen att gå från längst-bort-på-Västerslätt, som är ett stort industriområde, till hemmet på Haga.

Jag tog med mig kameran för att roa mig på vägen. Det förlängde promenaden med ungefär en och en halv timme, men det blev roligare. Också fick jag ju fiffigt nog material till ett blogginlägg!

Vi hade förresten ett möte på jobbet angående planeringen av en ny kurs till hösten där eleverna ska få jobba med bloggar. Fotoläraren och jag diskuterade hit och dit men kom väl fram till att det är lämpligt med 3-5 bilder i ett inlägg... meeen jag kör på nåra fler här för säkerhetsskull:


Vägen genom Västerslätts är väldigt lång och väldigt rak.Haga.


Haga, Östra Kyrkogatan. Detta år är nog halva Umeå uppgrävt pga ombyggnationer och utbyggnationer av olika slag.
Min gata.


Hemma.


Blommor plockade av mig och son.

Personalfest och äntligen semester

Jag hade en del planer för detta inlägg som gått i stöpet; jag fotade och filmade lite med min mobil på personalfesten i fredags och tänkte lägga det på bloggen. Men den minimala sladden för att göra det var varken på jobbet eller hemma. Den är pytteliten och borttappad.

Plan B var att ikväll försöka skicka bilderna från mobilen via mail till mig själv. Men det gick inte heller. Nej, för nu är MOBILEN borta! Kvar på skolan nånstans där jag gjort mina sista ärenden för detta läsår i all hast antar jag. Gissningsvis ligger en bit av min hjärna bredvid. Tack och lov att det äntligen är semester!

Men, det är ju väldigt tur att min snälla kollega Paul är så generös att han låter mig välja helt fritt bland hans bilder från personalfesten. En porträttbild är med, men sen mest miljöbilder eftersom jag inte har möjlighet att fråga alla som finns i bild om jag får publicera dem på nätet:


Jörgen var väldigt stylish i svart kostym, svårslaget!


Go'-maten, italienskt.


Tävlingen, med sex sinnen i fokus. Sjätte sinnet? - Festsinnet!


Två lag i final fick tävla med balanssinnet; här mäts höjden på ett plastmuggtorn med spänning. 


Vinnarna!Sen blev det dans till uppträdande av våra suveräna musiklärare. Det var här jag hade velat lägga in ett par korta videos så ni fick imponeras lite av deras talanger.

Jag gick hem tidigt, för Pelle skulle jobba natt. Sen var det en arbetsdag kvar, den idag. Nu är jag ledig till den 15 augusti... Härligt!

Utflykt till Obbola marknad

Det blev en utflykt till Obbola marknad idag. Inte så stor marknad, och ganska lite folk, men tillräckligt stor för att en sån liten typ som Filip skulle komma bort från oss:

Jag stod och kollade smycken och Filip skulle gå från mig till Pelle som gått en bit längre bort och visa honom en ring han just fått. Filip missade målet och Pelle la aldrig märke till att Filip var på väg till honom, vilket jag trodde. Det tog några få men nervösa minuter innan Pelle fick tag i honom i slutet av raden av marknadsstånd. Dåliga-mamma-dagen alltså.

Filip märkte aldrig att han var borttappad så han hade bara trevligt på marknaden; han var otroligt nöjd över att fått rida häst (eg. en ponny om man ska vara mer exakt) för första gången, bli målad som katt och äta sina kära marknadschips.
Det såg roligt ut med gubbarna som satt och spelade på ett lastbilsflak en 30 meter bort från den nästan obefintliga publiken.


En cool katt.


Kimonokärlek

Det var personalfest igår på mitt jobb, Midgårdsskolan, men det kommer dröja ett par dagar innan jag kommer över bilder från festen, så tillsvidare roar jag mig, och förhoppningsvis er, med att visa ett galleri av kimonoliknande plagg som jag känner en ytlig men innerlig kärlek till.

Jag är nämligen totalsåld på kläder i kimonomodell men det har inte varit så lätt att hitta såna som inte är morgonrockar. Jag hittade lite dyrare klänningar i kimono-/kaftanmodell från Rodebjer, men nu äntligen säljer ASOS.com mängder av prisvärda plagg i kimonomodell på sin sida.

Här är mina prisvärda favoriter av kimonomodeller från ASOS.com:Den nedersta kimonorocken är ju magnifik, men inte lika lätt att använda som de övre.


Den här klänningen hade jag hjärtans gärna velat äga men den verkar tyvärr vara slut i min storlek.

Jag beställde tidigare den här gröna blommiga modellen från just ASOS.com som jag blev nöjd med vilket gett mersmak:


Kostade ca 450 kr och är luftig och skön att ha ovanpå linnen och ärmlösa klänningar även i sommarvärme.


Skolavslutning

Nu är de utexaminerade, utsparkade, utgångna, utslitna? våra kära medietreor! Två klasser har vi som har gått ut idag. Tur med vädret hade vi, varmt om än lite molnigt. Inga större missöden skedde heller på skolan vad jag vet, annat än lite omhändertagen alkohol och en del fällda tårar från lärare och elever. 

Vi tar dagen i tur och ordning:


Först fikade jag och kollegan Leif med vår klass MP1A som vi är elevhandledare (klassföreståndare) för.


Vi pratade bland annat om vad vi ska göra i sommar. Sandra som sitter längst till vänster ska ensam sköta köket till ett 20-tal senildementa i sommar.


Eleverna tackade av deras kära Leif som de haft fyra pass i veckan hela läsåret. För honom blev det nämligen extra känslosamt denna skolavslutning då han är uppsagd och har köpt hus med sin fru på annan ort. De berättar om sitt nya liv i en gemensam blogg.


Efter fikat med våra ettor drog vi iväg för att hitta medietreorna. De här sköna mediestudenterna hade nog smuttat på mer än ett glas champagne på morgonen :)


Vi hittade några fler treor och så blev det kramar och känslosamt igen, både skratt och tårar. En helt normal dag på jobbet. 


Sen var det dags för samlingen i Valhalla, Midgårdsskolans blackbox, där avslutningen hölls med sång, musik, dans, stipendieutdelningar och tacktal.
Skolavslutning Midgårdsskolan 2011 from Anita B Johansson on Vimeo.
Danstreorna gjorde sin sista dansuppvisning på avslutningen. Lite modigt att planera in det eftersom man får förmoda att de också varit på champagnefrukost :) Filmklippet slutar lite abrupt eftersom mitt minneskort blev fullt.


Efter avslutningen i Valhalla så sprang studenterna ut och sjöng studentsången för väntande föräldrar och släktingar innan de åkte iväg på sina traktorkärror.


MP3A har under åren lärt sig en del fackbegrepp som de placerat på banderollen på deras traktorkärra.


MP3B förmedlar som motvikt på sin banderoll att de har Midgårdsskolans största frånvaro.

Sen såg vi dem aldrig mer. - snyft -

Till dig student från medieprogrammet som jag inte hann krama så skickar jag dig här en BAMSEKRAM!

Precisering

Jag var lite oprecis i mitt förra inlägg när jag angav adressen till Paul Grahns bloggande, han har nämligen två stycken; en som är medialt reflekterande, kallad Mediebloggen, och en som är mer privat, kallad Min blogg. Sen har han en hel sida där ni hittar de nämnda bloggarna, men även mer om hans resor; Paul M. Grahn.

Jag har ingen porträttbild på Paul, så jag lägger helt enkelt ut en bild på Orson Welles, för de är så djälvulskt lik varandra:Utspark

Idag är det skolavslutning här på Midgårdsskolan, och igår höll tvåorna i utsparken för treorna, där även ettorna deltog. Det var tårtmakartävling, poängjakt och fika.

Vi lärare i mediearbetslaget hade gjort vårt mer eller mindre, och deltog inte i tävlingarna utan vi var mest där för att se på det hela. Fast tillslut gjorde även vi en tårta med färgstänk och levande blommor. Man behövde inte äta blommorna.

Kollegan Paul, som för övrigt också har en blogg som jag tycker ni ska besöka, tog en rolig bild på nåra av oss lärare när vi suttit och tittat på ett tag:


Panelhönor.

60 Amaaazing Examples of Typography Posters

...ungefär så heter en lista på en blogg där man kan se just 60 typografiska affischer. Vet inte om alla är så "amazing" men det kan väl vara så att jag känner mig lite trött på det hele så här i slutet av läsåret.

Några exempel som jag gillar:
Grafiska modevideos från Minimarket

Något jag aldrig tänkt på är kolla på videos från olika modedesigners. Det har väl inte känts så där särskilt intressant, men så råkade jag på dessa från Minimarket som är en gnutta tråkiga men riktigt snygga grafiskt:

Minimarket – SS10.

Mini For Many – SS11.


Vackra Norrmjöle

Igår söndag försvann värmen. Men vi deppade inte ihop för det utan efter middagen drog vi, dvs min lilla familj och jag, iväg till Norrmjöle havsbad vilket är ett av mina absoluta favoritställen i Umeå med omnejd.

Vi kastade lite sten, ritade i sanden, gjorde strandfynd och klafsade då och då mer eller mindre oavsiktligt i vattnet:


Först gick vi på en liten bro över denna bäck.


Sen hoppade nära-två-meter-Pelle lätt tillbaka över samma bäck med Filip i famnen. Se hur förväntansfulla de är över att få se mig bli blöt om fötterna.
Pelle försökte skriva fina saker i sanden och Filip tog på sig uppgiften att ta bort det så fort han bara kunde.
Kurragömma i skogen.
Nån ambitiös människa har en gång i tiden gjort en cementpromenad utefter hela stranden, men den håller långsamt på att ätas upp av naturen.

Vi blev så sugna på att tälta där nån gång, nära stranden. Får man det, är det någon som vet?


Nära naturen

Vi åkte till stugan på fredagen och hade en jätteskön kväll i värmen. Det blev många djurupplevelser av olika slag, det märks verkligen att det är försommar. Där fanns exempelvis två par kanadagäss med totalt ca 9 ungar.

Först upptäckte jag bara ett av paren som just då var ensamma med två ungar:


Det tog en stund innan jag upptäckte ungarna men jag började ana att det var nåt speciellt eftersom den ena (hannen?) iakttog mig med sån vass blick och spikrak hals.

Vi grillade på kvällen och smulade med korvbröd så att myrorna fick sig en riktig fest. Överallt såg man myror kämpa sig iväg med brödsmulor. Ganska intressant faktiskt.Två som samarbetar.


Filip fick träna sig i att vara blöjlös, vilket gick sisådär, och hjälpte till att tvätta bilen, vilket gick något bättre. Bilen var dock gul av pollen igen dagen efter.


En svala på tv-antennen när vi lämnar stugan.


Cirkusspaning

De senaste två veckorna har lika många cirkusar varit i stan. Först Cirkus Brazil Jack och nu de senaste dagarna Cirkus Maximum.

Det har varit väldigt lockande att ta med Filip på cirkus. Men han är ju bara två och ett halvt år gammal och biljetterna till cirkusen är väldigt, väldigt dyra. Vi vågar liksom inte riskera en tusenlapp eftersom han ju plötsligt kan bli skitless och högljudd så att man blir tvungen att gå efter typ en halvtimme.

Så istället gick vi runt bakom kulisserna, eller inte ens så nära, utan utanför inhängnaden bakom kulisserna, och spanade på bland annat alla fina djur Cirkus Maximum hade med sig.


Nästa år kanske vi får se insidan av tältet med Filip.

Snygg outfit

Det superfina vädret de senaste dagarna har gjort att jag inte haft så mycket tid att uppdatera bloggen. Men nu kommer det dyka upp lite inlägg eftersom med bilder från utflykter och händelser de senaste dagarna. Vi har bland annat varit på cirkusspaning, grillat på stugan och pysslat med lite andra grejer.

Jag börjar med ett inlägg från när kollegan Cicci kom på jobbet i fredags och var så jäkla snygg i en klänning hon fått av sin man när hon fyllde år för ett tag sen. Kolla här bara: 

 
Klänningen är från Joy. Foto: Paul Grahn.

Snälla kollegan Paul har fotat åt mig, och valt en vackert grönskande omgivning dessutom. Vilka godingar man jobbar med va!

Curlinglärare på avancerad nivå

Fyra lärare har i omgångar idag varit inne på arbetsrummet, samtliga engagerade i att curla en och samma elev till ett godkänt betyg i olika kurser som eleven har rester i. 

Detta är inte ett undantagsfall. Det är nämligen inte bara moderna föräldrars specialitet att curla, även lärare tar till curling när det kommer till kursslut och betygsättning. Och betygen för årskurs 3 sätts idag på vår skola så tiden är knapp. De sista dagarna på terminen spenderar vi en helvetes massa tid på att ringa, maila, söka upp, påminna-för-andra-tredje-gånge
n, elever för att hjälpa dem till godkänt. Vi tar ansvaret istället för att de gör det själva, för man vill dem väl och kanske förstår vi bättre än vad de gör själva vikten av att få ett G istället för ett IG i en kurs.

Läs ett mer utvecklat inlägg om detta i min något curlingtrötta men sommarglada kollegas blogg MammaMedia.Förslag på läraroutfits till nästa års kursslut. Från Spreadshirt.se.

Orange och rött är rätt

Jag har ju gått igång på det här med rödorange och orange toner för läppar och naglar, men även på accessoarer och kläder vilket jag skrivit om tidigare i bloggen.

Nu har jag fått hem ett jättefint matt orange läppstift från Asos.com. Innan jag fick hem det hade jag köpt ett orange nagellack från Maybelline. Funkar skitbra ihop, vilket ju var en ren lyckträff! För hur lätt är det att bedöma läppstiftfärg på bildskärmen liksom.

Lord & Berry Vogue Matte Velvet Lipstick i färgen Mandarino, samt Maybellines Forever Strong i färgen Orange Couture.

Jag har tidigare köpt ett rödorange nagellack jag letat ett bättre matchande läppstift till, och nu har jag äntligen hittat hela två stycken som funkar bra till:

Clinique High Impact Lip Colour nr 15 Orange Burst, det nagellack som jag redan ägde; L'oreal Resist & Shine Nr 505 och Isadora Jelly Kiss Nr 59 Merry Berry.

Cliniqueläppstiftet är en gnutta mer dämpat och mer färgäkta och täckande än Isadoraläppstiftet som är mer glossigt och kanske mer lättanvänt men som inte sitter lika bra.

Skulle sitta bra med denna clutch till, typ...:


Clutch från Zara, 949 kr.

...eller dessa skor:


Skor från Asos, 514 kr.


Grattis mamma

Min mamma Haldis fyllde 76 år den 6:e juni och jag och Filip och min styvfar Eskil uppvaktade med blommor och presentkort, gröna sköna badhanddukar, ballonger och choklad. Hon fyller ju år på självaste nationaldagen så vi brukar ofta skoja om att all uppståndelse och alla flaggor är för hennes skull.


Mamma under påskhelgen i år.


Hon var lite svårfångad på bild på sin födelsedag eftersom hon hade fullt upp med matlagning och tårttillverkning.
 
Födelsedagsbukett.


Mamma har varit tillsammans med min styvfar Eskil i 36 år. De gifte sig för några år sen och Eskil har adopterat mig och mina bröder i vuxen ålder.  


När mamma var 24 år gammal gifte hon sig med min biologiska pappa Stig. Jag minns honom inte eftersom han dog i cancer innan jag ens var ett år fyllda. Men han kallade mig sin lilla prinsessa har mamma berättat, och gyllene skor skulle jag ha. Guldskor blev det, och de finns sparade men jag har dem tyvärr inte på bild.  


Så väldigt unga och stiliga.


Det här är några få år senare när mamma fått mina storebröder Dan och Peter. Jag gissar att de är ungefär 1,5 och 5,5 år gamla på bilden. Jag är en sladdis och dök upp ungefär 4 år senare. 
Mamma och pappa levde ett enkelt liv ute på landet de första åren. Stig sålde skotrar och liknande saker och mamma skötte barnen och hemmet. De hade inte rinnande vatten utan hon hämtade vatten ur brunn mitt i smällkalla vintern och värmde det på spisen. Det var slitiga år har hon berättat och hon hade ingen hjälp.


Jag själv föddes i Boden och levde mina första år där innan mamma träffade Eskil och vi flyttade till Norrfjärden strax norr om Piteå.
Tillvaron i Boden var väl inte direkt lättare för mamma, änka som hon var med tre små barn. Hon bodde i ett hus nära centrum med ett par lägenheter som hon hyrde ut. Jag är nånstans kring 3-4 år gammal på bilden och har en sjömansklänning som var för stor men som jag var förtjust i.


Det är mammas mamma, min mormor alltså, som sitter i sin fars knä på bilden. Bilden föreställer alltså min mormorsmor och mormorsfar och deras barn. Ännu har bara åtta av de tolv syskonen fötts. Man kan ju misstänka att tillvaron som de hade var ännu tuffare. Man skäms nästan för att man klagar ibland! 


Den här bilden visar verkligen en ny tid; här sitter mormor längst till höger och blir fixad i håret av min moster. Mamma håller mig i sin famn medan jag sliter tag i min bror Dans hår. Rolig bild! 
 

Sommarkänsla

Nu är jag och Filip hemma igen efter Piteåresan. Jag ligger lite efter i inläggen eftersom det har varit trögt att uppdatera med den lilla resedatorn jag hade med mig, och för att jag har haft lite tid, så det får bli många bilder i ett och samma inlägg. 

Igår, söndag, gjorde vi två utflykter med maximerad sommarkänsla. För mig innebär det bland annat hav och båtar, och besök hos släktingar i natursköna Sikfors:


Vid västra kajen i Piteå skulle det vara torghandel och matförsäljning så jag och mamma och Filip åkte dit på förmiddagen.  
Där var det lite lagom med försäljning, dragspelsmusik, mycket pensionärer och en del fina båtar att titta på.


Denna vackert röd- grönmålade båt var från 1924.


Bryggan kändes farligt smal tillsammans med en ivrig två och ett-halvtåring så vi fick hålla noggrann koll på honom.På eftermiddagen bar det iväg till Sikfors där min moster och morbror bor. Även min kusin som egentligen bor i Umeå var hemma, så det blev lite som förr i tiden när man var barn och var och hälsade på. Byn Sikfors ligger ungefär 3 mil från Piteå vid Piteälven och är en fröjd för ögat speciellt sommartid. 

Moster och morbror bor i ett speciellt och välbevarat gammalt hus som byggdes på 20-talet av morbrors föräldrar om jag nu inte minns fel. Där finns många djupa garderober och spännande krypin som man var fascinerad av som barn.

Förra sommaren pågick det en filminspelning i byn. Jag har ju så dåligt minne men jag tror det är nån film med Mikael Persbrandt och Helena Bergström som ännu inte haft premiär. Då knackade i alla fall några från filmteamet på för att fråga om de fick använda huset som inspelningsplats. Moster och morbror tackade nej, vilket är förståeligt, men det hade varit kul se på film förstås :)

Här är lite bilder därifrån:Matsalen.
 

Filip spelade synt och uppmanade mig att dansa till. Klart jag gjorde!
Vi blev bjudna på supergod hemgjord pitepalt och go'-fika efter det. Mätta!
Gårdshuset.


Moster och mamma på väg att kolla planteringarna.
Filip fick rabarberbladshatt-fnatt.


Det blev rabarberpaj hemma hos mina föräldrar dagen efter.


Sen var det dags att fara hem och herrskapet står på förstutrappen för att vinka hej då. Visst är det trevligt att bli avvinkad ordentligt?!


Premiäråk på Botniabanan

När värmen kom i fredags så hade Pelle den briljanta idén att vi skulle premiäråka Botniabanan från Umeå till Örnsköldsvik. Perfekt utflykt att ta med mina föräldrar på, och även Filip som aldrig åkt tåg tidigare.


Pelle, min mor och far och en både lite trött och samtidigt exalterad Filip.


Framme i Ö-vik.

Inga bilder togs i själva Ö-vik eftersom vi inte var där så länge. Vi hann inte mer än äta och gå lite på stan. Här är bilder från återresan tillbaka till Umeå:
 


Ö-vik med utsikt västerut.


Ö-vik med utsikt österut.


Far och son på väg ut på perrongen.
Filip spolade mig för en annan kvinna. Men så är hon ju också världens bästa :)Stationsbyggnaden i Umeå östra.


Nytt och glänsande blankt tåg. Fast det man inte ser är att den krockat med en älg på andra sidan. Inte så fräscht enligt Pelle som var runt och kikade men jag ska inte gå in på några detaljer.Snygg stationsbyggnad, inte sant? Här står också symbolen för Umeå kulturhuvudstad 2014 lägligt placerad.

Solen sken, tågen gick i utsatt tid, vi blev mätta och var jättenöjda med vår resa.


Välkommen värmen?

I fredags, den 3:e juni, kom så äntligen något som kan liknas vid försommarvärme. Lite blåsigt var det, och är fortfarande, men solen värmde.
Filip plockade maskrosor på gräsmattan och tog sen sats och sprang från häggen till altanen, och tillbaka igen några gånger.
Sen fick först jag, sen mormor, ställa upp på att springa ett par varv.


Värmen kom betydligt tidigare och intensivare förra året, redan den 15:de maj kunde man ha shorts och sandaler. Här är några bilder från de första varma dagarna 2010:

Mina föräldrar bodde fortfarande kvar i sitt stora hus i Norrfjärden, och vi var och klappade hästar i granngården.


Det låg fortfarande snöklickar kvar här och där. Här vid mina föräldrars stuga.När vi var hemma i Umeå igen den 16:de maj så tog hela min lilla familj en lång och härlig cykeltur efter Umeälven. Det är en tung vinter och ett antal sorgliga kilo + sedan dess konstaterar jag.


Dagen efter, den 17 maj, var det riktig högsommarvärme och vi åkte och grillade vid Norrmjöle havsbad. Älskad liten Filip njöt och var så glad över all sand. 

Klockkris

Finns snart INTE i en affär nära dig!:

TRIWA Coral Flamingo

Jag vill ha! Men behöver jag VERKLIGEN en flamingorosa plastklocka med turkos urtavla för nära 1300 kr?


Mor och far på besök

Imorrn kommer mina föräldrar på besök ett par dagar. Det blir kul! Då har vi ännu större anledning att göra mysiga utflykter under långhelgen.
Vi har övat in vad de heter med Filip så nu kan vi säga ett klart och tydligt "Alldis" och "Eckill"* när de kommer. (*"Haldis" och "Eskil").

Filip har som förnamn Filip Folke Eskil men han ställer sig fortfarande väldigt tveksam till det när det kommer på tal. "Nähääää, jag heter inte Eckill" säger han. Folke accepterar han lättare eftersom han inte känner någon som heter så.

Ungefär så här såg i alla fall mina föräldrar ut sist jag såg dem:


Mamma pekar, pappa lyssnar.

Megamind och upplysning

Pelle och jag såg Megamind igår. Det är en riktigt bra animerad film som mer är avsedd för barnsliga vuxna än för barnsliga barn. Den driver med de klassiska superhjältefilmerna och kampen mellan ont/gott på ett humoristiskt och charmigt sätt, så jag rekommenderar att ni ser den.

Se bara till att se den med originalrösterna och svensk text:Rösterna i filmen var av följande filmbekanta, bl.a. Will Ferrell, Tina Fey och Brad Pitt.

Jag har fått lära mig nåt nytt också efter filmen: Megamind är en "ond" karaktär som bor i en stad som heter "Metro City" där hela filmen utspelar sig. Megamind uttalar dock stadens namn "Metrocity". Pelle upplyste mig efter filmen att det ska associera till "atrocity" som betyder grymhet/vidrighet.
Jag fick då en liten Aha-upplevelse.

Jag blev då ytterligare upplyst om att det finns fler kända ordlekar; Californication (Red Hot Chili Peppers skiva) betyder tydligen inte bara att man blir kaliforniserad. Det ska tydligen associerar med otukt/sexuella handlingar också.
Jaha..!

Jag inser att världen inte är riktigt vad jag trodde den var. Finns det nåt mer jag missat som nån vill upplysa mig om?


RSS 2.0