Soluppgång och skogspromenad vid stugan

På lördagskvällen efter Halloweenfikat så slängde vi oss i bilen och åkte till stugan. Vi har inte varit där på jättelänge och kommer vara upptagna några helger framöver så det var på tiden, plus att det var skönt åka dit och ta det lugnt efter allt fixande och joxande till Halloweenfirandet.
 
I stugan hann vi uppleva en fantastisk solnedgång och en härlig promenad.  
Många bilder är tagna med min stackars zoomkamera som tyvärr håller på att ge upp, det blir bara objektivfel hela tiden men den tar fina bilder då den funkar. Men snart hamnar den nog i kamerahimlen gissar jag :-(
 
Beware, här kommer ett stort bildflöde :-)
 
I stugan idag vaknade jag och Filip till en av de där löjligt vackra och magnifika soluppgångarna man rätt så ofta har äran att få uppleva där.
 
Pelle sov och Filip var mer entusiastisk över att skapa än att titta på soluppgången. :-)
 
Fort går det tills att solen tagit sig upp ovanför horisontlinjen.
 
Inomhus såg det nästan ut som att det brann.
 
Senare efter en himla lång och lat morgon/förmiddag så fick vi på oss kläderna och tog oss ut på en promenad.
 
Vid början av skogsstigen så fanns den här skylten med anvisningar till flera hus som stått ikring, fast det var inget kvar av dem tyvärr.
 
Vi gick vidare efter ängsstigarna och in i skogen.
 
Där fanns mycket av vacker mossa och lav.
 
Filip pendlade mellan att göra upptäckter och ha trötta ben innan vi tillslut var tillbaka vid stugan.
 
Efter lite mat så var han sugen på att gå till stranden/havet och kasta lite sten. Det blev mörkt snabbt idag eftersom vi ställt tillbaka klockan. 
 
Också lite spring. 

Halloweenfirande

Igår lördag var det då äntligen dags för Filips Halloweenfika. På förmiddagen var det lite bråttom att få färdigt här hemma med girlanger, ballonger, annat läskigt pynt och fikat. Och till sist själva sminkningen; jag sminkade Filip och mig bleka med mörkt runt ögonen och röda läppar med fejkblod på sidorna, för han var vampyr och jag hans vampyrmamma :-) Tyvärr blev det ingen bild tagen på oss.
 
Vid tvåtiden kom sen två av Filips kompisar och en storasyster till en av kompisarna och fikade, lekte och spökade och lekte lite mer igen.
  
De här monstermuffinsarna blev nog roligast av spökfikat; efter misslyckandet med de fula spöktryfflarna (Oreotryfflarna) kände jag att min heder till viss del var återställd :-)
 
Oretryfflarna blev förresten tillslut så här: uppträdda på en pinne som cake pops var de väl typ okej. Klart godast i alla fall enligt min smak!
 
Vi hade pyntat rätt ordentligt och började redan fredag kväll. Filip blev nästan arg på mig när jag hade gjort den här toagubben eftersom han tyckte den var så läskig...
 
...men sen började han bygga egna otäcka figurer av hinkar och med lite hjälp med påklädningen av mig.
 
 
Tv-rummet var också dekorerat och ljudsatt med otäcka spökljud hämtat härifrån, samt fikabordet efter fikat.
 
Murgrönan på fikabordet var pyntad med spindlar, råttor, fladdermöss och hundbajs av Filip. :-)
 
Senare var det dags att gå ut och göra Bus eller godis hos grannarna. Barnen var taggade men det gick väl sisådär, de gick runt hela kvarteret men bara nåra få öppnade när de ringde på dörren och kanske tre personer hade lite godis.
 
En snäll granne fick så dåligt samvete att hon gav dem några mynt var :-)
 
Trots misslyckandet med Bus eller godisandet hos grannarna så blev det nog på det stora hela ett lyckat Halloweenfirande, och jag ordnade så att de fick plocka ihop varsin påse med godis hemma hos oss i stället att ta hem.
 
En sak jag ska ta med mig till nästa år är att jag inte behöver baka trettielva kaksorter, för småbarn äter typ bara ett par kakor var sen är de nöjda. Jag var nämligen helt slut på kvällen och somnade snällt vid typ niotiden :-)

Filip med känsla för stil

I morse när Filip var på övervåningen och jag hojtade nerifrån köket att frukosten var klar så hörde jag honom springa in i sitt rum och öppna garderoben, och efter en stund kom han ner så här:
 
Är det inte en (snart) 5-åring med en osedvanlig känsla för stil och detaljer så säg? :-) I taught him well! ;-)
 
Bara som en liten inflik kan jag säga att förutom att det var imponerande att han matchat sin klädsel så bra så var det också imponerande att han klädde på sig överhuvudtaget. Det brukar han inte vilja.

Halloween på Midgårdsskolan

OBS! VARNING FÖR OTÄCKA BILDER!
 
Fågelskrämman Kasper Nilsson, MU1B
 
(Jag hoppas du läser det här nu Pelle ;-) *  )
Till min stora glädje är folk Halloweenklädda här på skolan idag! Jag har totalt missat den informationen, och jag känner att det är lätt hänt här i hörnan i vårt hus som inte direkt ligger i händelsernas centrum på skolan.
 
Jag har fotograferat några elever jag råkat på som varit Halloweenklädda som ni kan se här i inlägget. Tyvärr missade jag två tjejer som var klädd till otäcka dockor för jag hade inte kommit på att plocka fram kameran då, men jag hittade andra fina som ni kan se :-)
 
Zombien Julia Savolainen i MU1A var nog den äckligaste av de jag träffat på :-)
 
Stilrena skelettet Lovisa Gullbrandsson i MU1A.
 
Piraten Siula Grande TE1 med hennes offer (kanske :-)) dödingen Maria Hedlund TE1.
 
Kanske, kanske kommer jag fotografera fler Halloweenklädda om jag hinner gå en runda till, i såna fall uppdaterar jag det här inlägget senare.
 
 
*Jag har haft en liten dispyt med min man Pelle om när man ska fira Halloween egentligen. Han tycker den absolut inte firas nån annan dag än den 31/10 eller 1/11 medan jag menade att jag googlat info om att vi i Sverige firar i princip när som helst veckan innan Allhelgona. Tror ni jag har överbevisat honom nu? ;-)

Så sjukt fula! (Oreotryfflar)

Igår skulle jag baka såna här bedårande Oreotryfflar i form av spöken till Filips Halloweenfika:
 
Söta va?
 
De här har jag tyvärr inte bakat, bilden är hämtad från den här sidan.
 
SÅ HÄR blev mina spöktryfflar...:
 
Så jävla fula! De bruna vanliga Oreotryfflarna också!
 
Jag tror alltid att jag är värsta festfixaren och konditorn när vi ska ha kalas, men det blir mest bara pannkaka av alltihopa. Att jag inte bara ger upp! Till råga på allt så brände jag upp motorn på min matberedare eftersom jag i min iver körde tre satser samtidigt i den. Jag tror helt enkelt jag inte har tålamodet och känslan för detta. Men ibland har man väl lyckats med nån bakidé och då har jag väl på nåt plan tänkt att jag nog är ett bak-/festfixargeni trots allt.
 
Jag brukar alltid avundsjukt glutta på bloggerskan Pink Pastrys perfekt runda släta, som om de vore av syntetiskt material, cake balls och det spelar ingen roll att hon sedan länge haft ute en en Doppa cake balls steg för steg guide den funkar i alla fall inte för mig. Jag hällde dessutom lite olja i min choklad för att uppmuntra den att bli slätare och finare men nej. Kanske är det för att jag smälter min choklad i mikron, jag vet inte.  
 
En liten tröst är i alla fall att faktiskt blev VÄLDIGT goda, som praliner, OCH att Filip blev jätteglad på morgonen när jag visade honom dem :-)
 
Här är det enkla receptet ifall ni vill ge er på det hela:
 


Oreotryfflar
(1 sats, ca 10-15 st)
 
Ingredienser:
1 paket Oreokex, choklad eller vanliga (jag blandade ungefär fifty-fifty i min tredubbla sats)
100 g Philadelphiaost
200 g choklad (mörk choklad är godast tycker jag)
 
Gör så här:
1. Mixa Oreokexen i en matberedare.
2. Tillsätt Philadelphiaosten och mixa igen.
3. Rulla små kulor 2-3 cm i diameter.
4. Ställ i kylen ca 30 min.
5. Smält chokladen (se antingen anvisningarna i Pink Pastrys steg för steg guide eller gör som jag och smält chokladen i skål i mikrougn)
6. Rulla kulorna i chokladen, låt stelna på bakplåtspapper, gärna i kyla.
7. När de stelnat så servera dem på fat som "Cake balls" eller stick fast dem på t.ex. grillpinnar som "Cake pops".
 
Fula men goda och uppträdda på grillpinnar. De vita har lakritsbitar till ögon vilket blev en himla god smakkombination.
 


Bordeauxglamour

Det har ju nästan blivit en tradition på sista tiden att mina flärdfulla blogginlägg brukar komma fredagar men nu råkade jag ha börjat göra den här förra veckan så jag tyckte den kunde få komma en dag tidigare än vanligt :-)
 
Temat är bordeaux, vinrött, oxblod, burgundy, merlot som alla är omskrivningar för mörkt röd färg. Kärt barn har många namn kanske? :-) En alldeles utmärkt färg tycker i alla fall jag att känna sig fin i på hösten innan den mer klarröda julen kommer.
 
Den mörkt röda färgen kombinerad med Tsartidens överdåd när det kommer till smycken och lite fuskpäls blir ju pampigt.
Ni som läst bloggen en tid vet ju att jag även tidigare skrivit om den modeflugan som är inspirerad av filmen Anna Karenina, i inläggen Inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar, Pilgrimsmycken med Anna Kareninakänsla, Pilgrimsmycken till vrakpris.
 
Här är ett sjok med mörkröd inspiration: 
 
Personligen är det båda skoparen och armbandet nr 9 som jag känner att jag kommer ha svårast att hålla mig ifrån... :-)
Länklista:
1. Örhängen, Asos 5. Kilklackar, Asos 9. Armband, Top Shop
2. Halsband, Top Shop 6. Mongolisk pälsväst, River Island 10. Pärldekorerat linne, River Island
3. Armband, Asos 7. Fjäderbolero, River Island 11. Kjol, Dorothy Perkins
4. Mockapumps, Asos 8. Klänning, Dorothy Perkins  

Stopmotion à la Paris

Jag tänkte jag skulle visa en liten stopmotionfilm som jag snott ihop och som jag ska använda i samband med att medieeleverna i åk 1 ska börja redigera stopmotionfilmer i Windows Movie Maker.
 
Det råkade bli Paristema av någon outgrundlig anledning och man kan kanske eventuellt se viss inspiraton från Terry Gilliams filmer (ni vet han som gjorde de animerade delarna i Monty Python) om man är lite välvilligt inställd ;-).
 
Den gratis musiken har jag hämtat från Multimediabyrån och de gratis ljudeffekterna från Flashkit.com och Freesound.org. På Freesound måste man skapa ett medlemsskap, men det är kostar inget och är snabbt gjort.
 

Stopmotion "Paris" from Anita B Johansson on Vimeo.


Äventyrspark och höstlöv

Det har varit en rätt så lugn helg fast jag har hunnit med en hel del när jag tänker efter, jag var till och med ut på krogen i går kväll. Också har jag varit ute en del i finvädret, soligt men lite kyligt. Här är lite bilder:
 
Igår, lördag, åkte jag och Filip till den nyöppnade äventyrsparken på Ersboda.
 
Tornen var HÖGA där! Får väl erkänna att jag inte var sugen alls att haka på Filip då han klättrade runt.
 
Idag på förmiddagen vid ungefär halv tolv mötte jag upp med min goda vän Anna-Karin som jag tog än så länge hemliga bilder på till hennes kommande hemsida. Vi åkte först till Hagaparken där löven fortfarande var frostigt glittriga.
 
Sen till älven som glittrade bländande i den låga höstsolen.
 
Även denna bild är tagen vid älven.
 
Senare under söndagen passade jag på att fotografera ett favoritträd i vårt kvarter när jag var på väg ut på en shoppingtur till Rusta. Tror det är en pil av något slag. Vad tror ni?
 
Lite närmare bild på det förmodade Pilträdet.
 
En knotig björk kom också med.
 
Och dess skugga :-)
 
För övrigt matar jag på med avsnitt av Breaking Bad så mycket jag kan, och det här är favoritpositionen. Dator och platta samtidigt. Började titta på den serien i veckan och är helt fast i serien trots lite långsamt tempo.  

Halloweeninspiration del 2

Nästa lördag ska vi ha Halloweenfika och spökerier här hemma för Filip och någon eller några av hans kompisar. Förra året bakade vi en del läskiga kakor så det blir väl något liknande igen (jag bloggade om det då under inlägget Halloween och spökfika).
 
Nu har jag tittat runt lite på Pinterest för att hitta inspiration till dekoration och pyssel för att göra det ännu lite mer läskigt här hemma. Jag hittade en del enkla roliga saker som jag tänkte dela med mig utav:
 
 
Vi får väl se hur mycket jag hinner med men en sak är säker och det är att det här att glowsticks verkar vara väldigt användbart :-) Och att fylla plasthandskar och lägga i frysen så att man har en vit hand som kyler saftbålen är ju jättesmart. Där kan man ju också lägga i glowsticks så att saften lyser giftigt.
Sy fast plastinsekter eller annat otäckt på kläderna är ju också fiffigt.
 
Hoppas ni får nån nytta av mina tips, jag tycker det ska bli jättekul att testa! Gillar ni att pynta för Halloween?

Halloweeninspiration del1

Vi har taggat igång rejält för Halloween hemmavid, mest jag och Filip kanske. Igår hade vi fått hem en reklamtidning från Ö&B där det fanns en hel del roligt och billigt Halloweenpynt så jag och Filip drog iväg igår kväll en timma innan de stängde och shoppade ett par kassar med grejer.
 
Jag har inte kunnat fotografera det ännu eftersom det var för mörkt igår, men nu har vi det läskigt mysigt hemma, och jag återkommer nog snart med bilder på våra fynd :-)
 
Här är lite inspiration till Halloweenstilar som inte är för utklädnad utan helt enkelt bara dramatiskt snyggt för kanske någon utekväll närmsta veckorna. 
Samtliga plagg och accessoarer kommer från River Island och de flesta kläderna accessoarerna hittar ni under denna länk: Halloween på River Island.
 
Jag vet inte om jag skulle våga ha hela klädseln med jacka och allt, men kjolen är ju bara för snygg! Billig också; ca 130 kr.
 
Svartrandiga byxor, gigantiskt indianhalsband, kavaj med rombmönster och illröda klackar, hur coolt är inte det!?!
 
Också en mer stylish damig klädsel för den som vill vara lite glamourös Magica de Hex :-)

Pilgrimsmycken till vrakpris (typ)!

 
Här kommer något som kanske kan vara ett bra extra tidigt julklappstips :-)
 
Jag har spanat och spanat efter Pilgrims armband (syns i mitten av bilden ovan), halsband (högst upp i närbild och i helbild) och örhängen (längst ned till höger) i typ ett år men inte velat köpa dem eftersom de har kostat kring 700 kr/st. Tidigare i år skrev jag om dem här i bloggen i inlägget Pilgrimsmycken med Anna Kareninakänsla om någon kanske kommer ihåg.
 
Nu plötsligt i dagarna har de dykt upp till ett vrakpris (i alla fall om man jämför med tidigare pris) i en kampanj på Zalando Lounge, en sida där man säljer ut märkesvaror till kraftigt rabatterade priser! De kostar nu ca 230 kr/st istället för tidigare 700 kr/st.  
 
Och nu har jag slagit till och köpt armbandet och örhängena - tjohoo! Blir extra tjusigt framåt juletid tänker jag :-)
 
Om ni bestämmer er för att handla där vore det snällt om ni ville använda den här tipslänken som gör att jag får en liten bonus nästa gång jag handlar: Zalando Lounge

Kapitza och mönsterdesign

Bildexempel från Kapitzas hemsida.
 
En sak är säker och det är då att det här med färgrik design och mönster är en väldigt stark trend nu. Bara idag när jag sökte på inspirationsmaterial till en genomgång i design av almanackor råkade jag på en mängd av färgstarka exempel.
 
Cap & Design skriver även idag om designbyrån Kaptiza, skapad av systrarna Nicole och Petra Kapitza, som gjort två böcker om mönster; Organic, Geometric och nu har en tredje på gång; Geometric Two.
Jag gillar det skarpt och blir på gott humör av alla lysande färger!
 
Deras mönster är egentligen fonter de skapat och varierat i färg och storlek. Smart och enkelt. De har till och med blivit nominerade för Design of the year 2013 av Design Museum i London.
 
Besök deras hemsida: Kaptiza
Läs lite mer på Cap & Designs hemsida: Kaptiza skapar ny mönsterbok

Halloweenekiperad

...inte jag tyvärr utan det är sonen som är Halloweenekiperad. Det skedde liksom som av en händelse då vi var inne på H&M på Strömpilen igår; vi fick se så fin Draculacape med tillbehör, sen lite skelettvantar och dödskallesockar på det och så blev Filip en magnifik liten Greve Dracula. 
 
Jag har ju haft en söt liten Draaacula! på besök tidigare här i bloggen, men han hade inte riktigt lika grandios cape:
 

Fel i receptet!

Det visade sig att jag glömt skriva in mängden vetemjöl som skulle finnas i receptet för Ryttarkakan/Falsk Toscakakan! Nu är dock receptet korrigerat och ni kan tryggt baka den. Hoppas jag ;-) 

Ryttarkaka eller Falsk Toscakaka

Häromdagen kom Pelle hem från jobbet och berättade att han blivit bjuden på så god kaka på jobbet. Ryttarkaka hette den men jag kunde inte förstå utifrån hans beskrivning vilken kaka han menade. När jag googlade kände jag däremot igen den som Falsk Toscakaka, så den har tydligen fler namn. En riktig klassiker i kakvärlden som jag förstår och inte ett dugg nyttig precis som det ska vara ;-)
 
Det var länge sedan jag gjorde den och jag hade glömt hur god den är men den knäcker verkligen! I dubbel mening... lagret med kokos på toppen av den kladdkakeliknande bottnen har en knäckig karaktär pga sirapen och grädden som finns i.
 
Här är hela receptet:
 

 
Ryttarkaka eller Falsk Toscakaka
 
Receptet räcker till en vanlig långpanna.
 
Kladdkakebotten: 
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör eller margarin
 
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör resten av ingredienserna ovan.
Häll i smörad och brödad långpanna.
Förgrädda i ca 13-15 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.
 
Knäckig glasyr: 
75 g smält smör eller margarin
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse riven kokos (200 g)
 
Smält margarinet (eller smöret) och blanda i alla ingredienser utom kokosen.
Koka upp i kastrull och låt sjuda ett par minuter under omrörning. 
Blanda i kokosen och bred blandningen över den förgräddade kladdkakebottnen.
Grädda kakan igen  i ca 5 minuter eller tills kakan fått fin färg på 200 grader i mitten av ugnen.
 

Höstfin lördag

Vilken härlig dag det varit! Pelle jobbar helg så jag och Filip tog cykeln för att hämta bilen på Pelles jobb och göra lite ärenden på Strömpilen. Här lite bilder från dagen:
 
Det var en sån där ljuvlig höstdag som inte är så vanlig här uppe, +15 grader i mitten på oktober!
 
På andra sidan den gamla träbron sa plötsligt Filip att "Åh, här ska jag plocka vackra löv!" så det var bara att stanna cykeln så att han skulle få göra det.
 
Han fick ihop en rejäl lövbukett och sjöng sen en snutt av Brudkör ur Lohengrin, vi tycker nämligen det är viktigt med ett kultiverat barn ;-)
 
Sen tog vi oss tillslut till ett vackert motljusbelyst Volvo Lastvagnar. Pelle fick hålla i lövbuketten och Filip fick prova hörproppar innan det var dags att dra vidare.
 
Vi det laget hade vi hunnit bli lite sugna på nåt att fika så vi åkte till mysiga retrofiket Nybro Konditori.
 
Jag tog bara några få bilder eftersom det var så mycket folk där, men vill ni se mer av den stiliga miljön så kan ni se mitt gamla inlägg om ett morsdagsfika på Nybro Konditori år 2011 :-)
 
När vi fikat klart packade vi ihop oss och åkte till Strömpilen och affärerna där innan det var dags hämta upp Pelle på jobbet. Nu är det kväll och Filip har somnat och jag ska nog försöka hitta en film att titta på innan det blir alltför sent. Just ja, jag har bakat ikväll också! En riktigt god kaka jag nästan glömt bort men som Pelle påminde mig om häromdagen eftersom han blivit bjuden på sådan på jobbet. Tror jag får ta och blogga om den snart :-)

Rosa pasteller

Rosa pastell är något som dykt upp i höst och som kommer ännu större till våren sägs det i modepressen och man kan se att det dyker upp allt mer på bloggarna, se bara här, här och här.
Själv tycker jag att det är en uppiggande och positiv färg och den gör mig liksom på gott humör så jag säger Ja! även om jag för cirka 20 år sedan med förakt sneglade på dem som bar den :-)
 
Jag har plockat ihop ett par kombinationer för oss med lite tightare budget och i modeller som även finns i större storlekar, ett alternativ för dagtid och en för kvällstid:
 
Att bära rosa dagtid verkar lättare än kvällstid, kombinationen av grovt stickat mot snällt blekrosa och svart ger bra kontrastverkan. Tufft och snällt samtidigt liksom. Det skulle jag nog våga bära.
Rosa byxor/River IslandRosa tröjor/River IslandMössa/Dorothy Perkins, Örhängen/River Island,
Skor/Vagabond, Kappa med skinndetaljer/Ellos.
 
Kvällstid är det fint varva det rosa med glitter och nude/beige färgtoner. Svart cardigan för att skapa kontrast.

Tack för besöket!

Min bloggs besöksstatistik de senaste 10 dagarna.
 
 
En får tacka O(R)DEN för den tillfälliga peaken av besökare i bloggen; hela 128 unika besökare hade jag igår mot mitt mer normala omkring 50. Nu verkar peaken vara över men tack så hjärtligt mycket för besöket :-)

Leopardkvinnan

Det kom ett paket från Dorothy Perkins idag som jag beställde för en dryg vecka sen. Och det var ju kul att få.
 
Men vänta, hur tänkte jag nu? Tre leopardmönstrade klänningar i olika färgsättning...? Ibland går det lite snabbt när jag gör mina beställningar alltså, jag kommer ju bli kallad leopardkvinnan om jag ska varva mellan dessa! Och jag lär knappast skicka tillbaka nån av dem eftersom frakten är dyr till England så det får bli så.
 
Om ni själva blev sugen på leopard så hittar ni hela Dorothy Perkins utbud av leopardmönstrade plagg här.
.
 
Det kom ett fint halsband också, lite för kort kedja för min smak men den går ju bygga på.

Bönder och Barnloppis

Titeln på det här inlägget sammanfattar helgen rätt så bra men här kommer även bilder för att göra inlägget lite fylligare :-)  (rätt så många bilder faktiskt eftersom jag tänkte klämma in hela helgens pysslande:)
 
Först dagens äventyr (idag söndag alltså):
 
I VK igår (lördags) så fanns det en annons om att en mängd olika bondgårdar i trakterna skulle ha öppet för allmänheten på söndagen så då bestämde vi att vi skulle ta en tur till Glassbonden som ligger cirka 4 mil inåt landet från Umeå.
 
När vi kom fram så upptäckte vi att vi inte alls skulle få gå runt i nån ladugård och hälsa på kor, men de hade ett café där de sålde massa god egenproducerad glass.
 
Filip åt glass med hallonsmak, Pelle åt hasselnötsglass och jag tog de två godaste smakerna ;-) Västerbottensost med päron och Citronkaka (allra bäst!).
 
Glassbondens café låg uppe på en kulle med en fantastisk fin utsikt över kvigor på rad vid Vindelälven.
 
Vi tittade runt en pytteliten stund, det började nämligen regna. Här var i alla fall ett fint överväxt ladugårdsfönster.
 
 
(OBS Bilden är animerad!) På vägen mot stan igen fick jag förresten Pelle att stanna bilen så att jag skulle kunna kliva ur och fotografera Vindelälven, och då får man förstås räkna med att han kör iväg. Gamla skämt rostar aldrig eller hur man nu säger... ;-)
 
Sen tog jag det säkra för det osäkra och fotograferade landskapet inifrån bilen ;-)
 
 
 
 
 
Snart var vi tillbakare i tätare tätort vid Baggböle gård (med pampig hemsida och charmigt förfallen verklighet) där vi hoppades på att få närkontakt med kor.
 
Fast där fick man inte heller träffa kor men i alla fall besöka en pytteliten gårdsbutik.
 
De sålde bland annat egen honung och äppelmos i vackra färger.
 
Och pinfärskt tunnbröd.
 
Vi handlade inget men gick ut på gården och fotograferade lite mera.
 
Det här fina fönstret t.ex.
 
 
Nu kommer vi till lördag och egentligen även lite av fredagens händelser:
 
Igår lördag stod jag på Nolias Barnloppis. Tidigare i veckan kom jag nämligen hux flux på att jag borde försöka sälja bort en massa gamla grejer på loppis. Barnloppisen på Nolia hade plats ledig på lördagen så så fick det bli. MASSOR med utställare och en flod av besökare, bilden ovan är dock från strax innan öppning så därför ser det väldigt folktomt ut.
 
Det såldes så sjukt bra grejer, bara leksakerna var ju rena paradiset för barnfamiljer; måste komma ihåg att gå hit nån gång för att köpa födelsedagspresenter och julklappar.
 
 
Jag själv sålde bra på loppisen, dvs bra = mycket, men jag tog 5kr /barnplagg så vinsten blev väl inte så stor, det är rätt dyrt stå på loppisen på Nolia (350 kr). Å andra sidan så slapp jag bära tillbaka så mycket till bilen. Jag såg de som hade bilen lika full när de for som när de kom, tråkigt!
 
En annan sak var att när jag på fredagskvällen plockade ihop grejerna som skulle säljas så fick sig både Filip och jag en nostalgitripp. Filip låg t.ex. en stund och lekte i bebisgymmet som han helst inte ville skiljas från, lille raringen :-). Undrar om han mindes den från det han var bebis på nåt underliggande plan? Vi har ju inte haft framme det sedan han var typ 1 år!
 
Ni kommer väl inte tro jag är klok men efter att Filip gått och lagt sig och jag börjat gräva mig allt djupare i klädhögarna och bland allt mindre klädstorlekar så började jag plötsligt böla av nostalgi och sorg över att inte nånsin igen få träffa den där lilla tultande bebisen Filip varit en gång... behöver jag säga att bebismössan och vargtofflorna fick vara kvar? :-)

Fredagsglans

Nu är det fredag och helgpepp så då är det läge för lite festfint i bloggen! :-) 
Jag är lite nyfiken på såna här klänningarna med illusionstryck eller fototryck eller vad man ska kalla det, men jag har inte testat någon på ännu. Det är riktiga festiga klänningar tycker jag, speciellt med stora och glittriga örhängen till. 
 
River Island har flera fina som ni kan se här nedan. Jag skulle nog gärna bära de kortaste till stretchjeans.
 
 
Klänningar/River IslandÖrhängen/Topshop

En slemmig överraskning

Med kollegan Jörgen Wiklund, lärare i fotografi, matematik, naturkunskap och en fenomenal naturfotograf, på skolan kan man räkna med överraskningar lite då och då.
 
Han har bland annat dykt upp med en liten upphittad skadad pärluggla, en annan gång med döda sparvar av nåt slag som ätit sig fulla på jästa rönnbär och sen flygit in i skolans fönster, och nu häromdagen så dök han upp i korridoren med Västerbottens landskapsfisk...:
 
Alltså en Nätting. Jag har aldrig sett en sådan. Så himla äcklig. Hur kunde man välja den där penisliknande geleaktiga varelsen med klitorisformade mun som Västerbottens landskapsfisk? :-)
 
Vet inte om den är nåt finare i profil, men bara så att ni skulle få se. :-)

Queens of Norrland

Uppslag ur boken Queens of Norrland också de tre projektdrottningarna.
 
 
Vi hade ett inspirerande besök idag av två f.d. medieelever som blivit inbjudna av kollegan Cecilia Holm att prata om sitt bokprojekt Queens of Norrland som de påbörjade under sitt sista år av sista årgången av gamla Medieprogrammet, dvs läsåret 2011/2012.
 
Jag skickar er till Cecilias blogg Mamma Media för djupare info om Queens of Norrland eftersom hon skriver om det så bra, men sammanfattningsvis kan jag berätta att boken handlar om att lyfta fram kvinnliga förebilder som motvikt till alla manliga som det finns så många fler av.
 
Besöket på Midgårdsskolan idag handlade däremot i huvudsak om entreprenörskap och om att våga starta och jobba med egna projekt och se vilka vägar och vilken hjälp man kan hitta på vägen. Tjejerna hade t.ex. lyckats dra ihop 80 000 i bidrag till sitt projekt genom stipendieansökningar, spamning av eventuella medfinansiärer och andra plus en stor uppmärksamhet i media, samt nominering till Årets Västerbottning(ar)! Mallen till bokens design är t.ex. ett rent fysiskt bidrag från Pondus reklambyrå.
 
Besök gärna deras blogg: Queens of Norrland
 
Amanda Wänman som är den tredje projektmedlemmen kunde inte vara med denna dag men Fanny Zingmark och Cecilia Renlund (i bilden ovan) hade sådan energi på sin föreläsning och visade sånt entusiasm för sitt projekt att bara en död kunde gått opeppad därifrån :-)

Papperskonst i mode av Bea Szenfeld

Det här med papperskonst och vad man kan göra med det tycker jag ju är så snyggt och inspirerande. Jag bloggat tidigare om Bea Szenfelds modedesign i papper (i inlägget Björk + Bea Szenfeld = Sant) men när jag såg bilderna nedan på f.d. Midgårdseleven och Top Modelvinnaren Josefin Gustafsson i Bea Szenfeldst fantastiska design tyckte jag det var värt ett nytt inlägg:
 
Hon är ju helt galet genial den där Bea! Och Josefin ser fantastisk ut där hon går och bär sin isbjörn i papper.
 
Ett papperslejon som boa till vänster och en annan Top Modeldeltagare, Afnan Maaz, i en annan spektakulär kreation till höger.
 
 
 
Här är nåra av mina tidigare inlägg om och med design och pyssel i papper:
Formgivning i papper, Pop up-kort med blommor, Papperskonst - den skulpturala boken, Papperspyssel - blomma av servett

Jag i O(R)DEN

Idag fick jag en tidig utgåva av oktobernumret av O(R)DEN, Midgårdsskolans fria skoltidning, i min hand av tidningens AD Henrik Jacobsson. Ni kanske minns att jag skrev om att jag skulle få vara med under avdelningen "Sno stilen" (se inlägget Äntligen!)?
 
Oktober är bröstcancermånad så därför valdes rosa som tidningens accentfärg.
 
 
Åhherregud, till råga på allt upptäcker jag att mitt nylle syns rakt på tidningens framsida! Man blir liksom både så generad så man vill krypa under en sten och gömma sig men samtidigt så glad för äran. Sen tänkte jag att hur ska jag våga läsa intervjun? eftersom jag tyckte jag var så uppstressad och lite pinsam när reportrarna Maja Kemi och Linna Liljeström intervjuade mig, men de hade fått mig både att verka riktigt välformulerad och genomtänkt. Så tack för det! :-) Fast jag vågar inte läsa den en gång till än tror jag, haha!
 
Sen fanns det såklart fler artiklar i tidningen som jag inte ska skvallra om här eftersom tidningen inte kommit ut officiellt ännu, men missa inte oktobernumret av O(R)DEN! Jag läser så ögonen blöder :-)

RSS 2.0