Preppat för påsk

De senaste veckorna har jag varit deltids- och heltidssjukskriven och den rikliga fritiden har jag bland annat ägnat ganska mycket åt att påskpynta i god tid.
 
När min ena bror med familj var på besök för att par veckor sedan fick jag en kvist från ett päronträd från min svägerskas pappas trädgård i Storvreta. Den har blommat vackert i en dryg vecka och spritt vårkänslor tills jag idag fick slänga bort den då den börjar bli brun.

Som tur var hann jag fotografera den ordentligt när den var på topp. :-)
 
I teverummet kör jag glamorösa glittriga påskägg.

Lite ljusgröna färgskalor har jag tagit fram i soffdelen.

Också hittade jag videkvistar som jag kompletterat med lite senare.

Annars spenderar jag dagarna med att ta det väldigt lugnt. Jag kör ett träningsprogram jag fått av sjukgymnasten, försöker ta någon längre promenad per dag och har det egentligen ganska bra om än kanske lite tråkigt.

Nu är våren här


Nu är nog den här synen ett minne blott för den här vintern. Frostiga träd som jag fotograferade när jag och Filip var uppe hos min mor och far i Piteå på sportlovet. Här i Umeå har det nämligen varit noll- och plusgradigt i flera dagar i sträck, våren är definitivt här!


Sportlovet hittills


Nu har halva sportlovet gått. Jag har tagit det superlugnt eftersom Filip har varit hos sin pappa. Med dem åkte jag dock på en jättetrevlig utflykt till Lycksele djurpark i måndags. Det blev ett väldigt annorlunda djurparksbesök då vi bara var åtta besökare i parken. Man kände sig nästan som en någon slags VIP-gäst när vi gick runt med personalen och fick veta anekdoter om djuren, och djuren var även extra nyfikna på en eftersom det var så få människor där. 
 

Jag törs nog säga att den tama räven som ville bli klappad blev våran favorit. Men oj vad rödrävar stinker! Det älskar nämligen att sprida sig ett bittert doftande urin överallt. Tänk på det nästa gång ni ser en gullig rävfilm på Facebook :-) 
 

Den här fina ganska stora porslinsfiguren såg jag på en loppisrunda. Jag känner igen den från när jag var barn men jag kan inte minnas vem som hade den. Kanske mormor och morfar, jag måste fråga mamma. Jag köpte den inte då den var dyr. Egentligen är jag ute efter stolar. Flera av köksstolarna mina håller nämligen på att ge upp. Jag skäms när jag har gäster eftersom de får ställa sig upp då och då och trycka ihop stolarna de sitter på, haha! Helst fyra-fem stycken stolar behöver jag, i teak eller något liknande samt 50-60-talsstil,  men det verkar svårt att hitta "bara så där".
 
Annars äter jag långa frukostar och försöker beta av hela Mad men-serien. Det har varit något av en pärs för jag blir så lätt besatt när jag börjar följa serier. Jag ska INTE börja med en ny serie på länge när jag har klarat av den här!
 
Det här inlägget har jag för övrigt försökt skriva med hjälp av min iPhones mick-funktion (vaddetnuheter). Det har gått sådär eftersom mobilen verkar höra lite dåligt men är ändå en hjälp. Förhoppningsvis hörs vi snart igen!
 

RSS 2.0