Floridaresa - Filip får flyt

Idag är sista dagen i huset här i Cape Coral, imorrn åker vi till Orlando och våra sista två nätter innan vi flyger hem till kära gamla Svedala.

 

Det är ju lite sent påkommet att köpa flytgrejer åt Filip till sista dagen vid poolen, men bättre sent än aldrig får man väl säga och låtsas att det ursäktar.

 

Han var avvaktande och fundersam i början men tuffade snabbt på sig. Hade vi kommit på att köpa grejerna tidigare hade han kanske varit elitsimmare vid det här laget.

 


Floridaresa - Rick Trewargy's Muscle Car City Museum

Större delen av dagen har vi tillbringat vid poolen och i huset, men till slut lyckades vi komma iväg på en utflykt. Det blev till ett bilmuseum med så kallade muskelbilar modell äldre: 

http://www.musclecarcity.net/

Såna med starka och stora motorer då alltså. Vi fick alltså se bilmärken som Chevrolet, Corvette, Pontiac och Camaro med mera uppställda i långa prydliga rader.

 

De ser liksom ut som leksaksbilar vilket också Filip har märkt, och han sa flera gånger "jag har den där leksaken". I bilmuseets butik fick han sen en fin röd Buick som det gick att öppna dörrar, motorhuv och baklucka på.

 

De hade också andra små leksaksbilar i extra prima och mycket detaljerat framförande uppställda i ett skåp, så eftersom jag fotograferat med tilt shift-effekt i bilderna här nedan kan det vara lite lurigt att se vilka bilar som är leksaker och vilka som är fullstora.

 


Floridaresa - Lata dagar

Jag vet inte vad som har hänt, men ända sedan vi kom till fina huset här i Cape Coral så har lusten att hitta på saker liksom runnit av oss. Vi slöar mest här "hemma", vid poolen eller i skuggan.

 

Det är väl solen och den massiva fuktiga värmen som gör att man liksom inte orkar. Bada har vi inte gjort på ett par dar trots att vi har pool, för inte ens här slipper man/jag undan otyg som mens och Pelle fick en släng av AC-sjuka, dvs ont i halsen och hängig för att han råkat bli nedkyld av AC:n.

 

Igår lyckades jag till min förvåning övertyga Pelle om att det skulle vara skönt för honom att vara i svalkan på ett en "mall" medan jag shoppade, så jag gjorde en del fynd. Och Filip åt blå och röd vaniljglass.

 


Floridaresa - Grafisk formgivning i USA

Det går ju inte låta bli att uppmärksamma den massiva marknadsföringen av alla varor, produkter och tjänster som finns här. Utbudet är ju minst sagt enormt så med en enkel analys så kan man se att man ofta tar i allt vad tygen håller för att synas och märkas här. Jag tycker marknadsföringen, den som finns i form av exponering och skyltar här, påminner massor om hur det såg ut i Sverige på 50-60-talet.

 

Då syftar jag på när man på en bilaffär i Piteå monterade en PV, en Volvomodell alltså, på taket. Eller om ni kanske lagt märke till den klädaffär vid Höga kusten som har en gigantisk klädgalge, nästan lika stor som huset, utanför affären. Såna exempel ser man massor av utav här. Även typografin påminner om 50-60-talet, man använder en hel del feta skripter/skrivstilar direkt målade på väggen men även många kraftiga linjärer.

 

Ganska ofta är hela den grafiska formgivningen i retrostil, som tex kan ses i flingpaketet med Muhammed Ali här nedan. Jag har inte hunnit samla på mig så många exempel eftersom vi ofta passerar alltför snabbt i vår bil så det här är mest produktförpackningar, men jag ska försöka jobba på saken.

 


Floridaresa - Reashopping på GAP och JC Penney

Det är rea på vårens och sommarens kläder här och jag hamnade i ett mindre hav av billiga reaklänningar, mest hellånga vilket verkar vara the skit denna sommar, på JC Penney igår.
 
Jag provade ungefär tio stycken och alla var typ bra så det blev lite svårt att välja bland dem på den korta stund jag hade på mig.
 
Det blev till slut en beigesvart grafiskt mönstrad klänning och en blå i tunn jeanschambray för vardera ca 200 kr. I samma affär slog jag till på en klocka i roseguld, fejk förstås. Helst vill jag ha en av Michael Kors populära modeller för ca 2000 kr men denna för ca 180 kr får duga.
 
På GAP i Orlando reashoppade jag också två par kilklackar. Ca 150 kr paret istället för ca 450 kr. Helt ok.
 


Floridaresa - Huset i Cape Coral

Här kommer lite bilder från huset vi hyr ungefär en vecka framåt här i Cape Coral.

 

Jag kom inte riktigt ihåg hur huset skulle se ut eftersom det var ganska länge sedan vi bokade det, så när vi kom fram mindes jag inte så mycket mer än att det skulle ha pelare vid entrén, pool och ganska ljus inredning.

 

När vi sen kom fram och huset utifrån så såg det jättefjuttigt ut... Men det visade sig vara JÄTTEstort inuti! Typ 6-7 meters takhöjd i entrén/vardagsrum, ett "master bathroom" lika stort som vardagsrummet hemma, och ett "master bedroom" typ lika stort som ena våningsplanet hemma i Umeå. När det sen visade sig finnas en dubbel walk-in-closet (en tvåsidig alltså) med en jättespegel så började jag nästan gråta av lycka :)

 

Tyvärr är det svårt få fram riktig rättvisa åt huset med en iPhonekamera, men en aning om hur det ser ut får man ju:

 


Kors i taket...

...jag lyckades publicera ett inlägg med bilder och allt! Förmodligen för att det är så snabb uppkoppling här i huset i Cape Coral.
 
Jag har försökt få ut förra inlägget i snart två veckor nu så det var ju inte helt aktuellt, men nu ska jag göra fler försök med mer aktuella händelser.  

Sista natten i Sverige

Det här är ett gammalt inlägg som jag inte lyckades publicera den 11 juli, men här kommer det:
 
I natt bodde vi på SAS Radisson på Arlanda. Jag trodde det skulle vara ett stelt businesshotell, men vårt rum visade sig vara oväntat kitchigt med karibisk touch. Nu sitter vid gaten efter fyra säkerhetskontroller, fast de har inte kollat om vi bär metall eller vapen efter att vi ätit frukost i Tax freen med stora knivar. Knasbollar.
 


Floridaresa - Från Fort Lauderdale till Cape Coral

Jag gör ett försök att skriva ett inlägg härifrån Naples som ligger på Floridas sydvästkust.
 
Vi sover här en natt på väg från Fort Lauderdale, över Everglades nationalpark mot vår slutdestination som är ett hus vi hyrt i Cape Coral lite högre upp efter kusten. Sanden på stränderna ska vara av den allra vitaste och finkornigaste så det lär ju bli en del bada av.
 
Av Naples har vi inte sett nåt mer av än hotellet ännu, så kanske vi tittar runt här imorrn innan vi åker vidare. 
 
Det blir inga bilder denna gång heller eftersom blogg.se inte verkar vara på min iPhones sida. 

Följ mig på Instagram

Det går inte så bra att blogga här från Florida, men det går bättre att blogga via Instagram. I alla fall när jag har tillgång till Wifi. Mitt namn på Instagram är såklart anitabjohansson. 

Doppa fötterna vid stugan

Vi var till stugan häromdagen efter att vi kommit hem från bilresan till södra Sverige. Vi sov en natt, tvättade bil och mc, klippte halva gräsmattan (tills gräsklipparen la av), städade och myste och tog en promenad vid vattnet.
 
Det finns ingen bra badstrand i närheten men precis vid lilla båthamnen bredvid oss så är det i alla fall sandblandat bland stenarna, så med viss försiktighet kan man doppa fötterna.
 
Yttersta delen av bryggan är mycket vinglig.
 

Shoppa i USA

Det blir nog till att shoppa lite over there, i Florida alltså. Vad tror ni om det där Sawgrass Mills? Det är alltså 221, 471 kvadratmeter outletshopping. Hur mycket är det i kvadratkilometer? ...Drygt 2,21? Eller 221?? Nej det kan ju inte vara 221 kvadratkilometer shopping, det fattar jag ju :)
 
Jag minns att jag gillade Macys, JC Penney och Dillards när jag var i USA sist, 2008, då jag och Pelle körde bil Los Angeles, San Francisco och till Las Vegas där vi gifte oss. Speciellt gillade jag Dillards, kanske för att jag hittade min brudklänning där. De är alla i vilket fall varuhus som påminner lite om Åhléns. Payless shoesource är också kul att besöka. Jättebilliga skor i lagom stora butiker, alltid hittar man nåt. 
 
Jag tar gärna emot fler tips om någon känner för att dela med sig!
 
Vi tog de här bilderna i väntrummet innan vigselakten. Lite nervösa och förväntansfulla. Jag med gravidmage i fina vita linneklänningen som jag hittade dagen innan vigseln och som fick bli brudklänning tillsammans med en bolero från en annan butik, och Pelle i sitt kostymfynd från Macys tror jag. Calvin Klein är märket i alla fall.

Släktresa - Sval grillkväll

Inte ens i Nyköping hade något vidare sommarvärme, även om det var ganska soligt och varmt emellanåt. När vi skulle ha grillkväll hos morbror Lennart och moster Birgitta fick vi vara väl påklädda.
 
Före maten tog vi en promenad för att mata fåglar. Filip fick gå med Stina i koppel. Eller kanske man kan säga att det var Stina som gick med Filip i koppel.
 
Attackänder! De verkade i alla fall vara väldigt hungriga.
 
Det började regna lite.
 
Dags att äta. Skål!
 
Jag höll inte min LCHF-kost under resan. Det var roligt få äta lite av varje.
 
Maken och jag.
 
 
Filip höll sig inne och såg film.

Släktresa - Umgås i stugan

Dagen efter att vi kommit fram till Nyköping blev vi utbjudna till min ena morbrors stuga. Morbror Ruben och moster Ulla-Britt har sin stuga nära ut-/ inloppet till Nyköpings hamn så man kan sitta i timmar och beundra båtar och skåda himlen från deras stora altan. 
 
Vi bjöds på god mat och mycket fika på stora fat och satt och myste där i flera timmar.
 
Morbror Ruben.
 
Min far Eskil.
 
Morbror Ruben, kusin Anders, son Filip, far Eskil.
 
Mamma Haldis.
 
Moster Ulla-Britt.
 
Dagens mest imponerande båt passerar. Ett riktigt skepp!
 
 
Uthuset.
 
>
Stugan.
 
Mamma och moster Birgitta.
 
Morbror Lennart.
 
 
Det är tre år sedan sedan syskonen träffades sist.

Släktresa - Mys i fint hus

Vi hade den otroliga turen (eller tur i oturen) att få låna min kusins och hennes familjs stora fina hus medan vi var och hälsade på i Nyköping. Min kusin med familj var nämligen bortresta på en treveckorsresa till Florida, precis som vi snart är, så vi fick ha huset helt för oss själva.
 
Vi fick höra flera rapporter från kusinen om skitväder i Florida eftersom det är regnperiod där, så det blir rätt så, typ,... intressant... att se vad vi får för väder när vi kommer dit. Det är ju tydligen sol mellan regnskurarna så jag känner mig ändå rätt optimistisk.
 
Det var härligt att få bo i ett så stort fint hus, faktiskt så härligt och inspirerande att jag för första gången i mitt liv verkligen börjar överväga att köpa ett! Filip var också förtjust, vi var rätt eniga om att det skulle kunna vara en bra plan att sälja radhus och stuga och för att istället köpa ett stort hus.
 
Av någon anledning glömde jag bort att fotografera huset utifrån så jag har bara interiörbilder:
 
Det behövs många Gör-Det-Själv-tidningar för att lyckas få till det så fint i ett hus.  

Släktresa - Framme i Nyköping

Här fortsätter jag bloggandet om min enveckas resa med min familj och mina föräldrar ned till släkten i södra Sverige. Vi kom nyss hem (för två dagar sedan) och nu ska vi alldeles alldeles snart iväg igen på vår långresa till USA och Florida. Jag har duktigt med resfeber!
 
Hur som helst var det jätteskönt att komma fram till Nyköping. Mammas bror Lennart och moster Birgitta var sig lika, och även huset de bott i kanske 40 år, så det var skönt att se.
 
Det fanns dock en nykomling i familjen; lilla Stina, en Jack Russell som de vaktar åt min kusin medan hon och hennes familj är i Florida (de också!). Hon var ovanligt lugn och tålig för att vara Jack Russel så Filip blev lite kär.
 
Stina.
 
Far och mor, morbror och moster.

Lupiner, lupiner, lupiner

Överallt på vår väg ned till släkten i södra Sverige såg vi hav av Lupiner som kantade vägarna. Jag vet inte om det verkligen exploderat och blivit extra mycket av dem i år, eller om jag inte lagt märke till dem tidigare, men vackra är de. De ser liksom så skarpa och exotiska ut bland vårt svenska lite mer rufsiga blombestånd. Inte så konstigt, för de hör ju inte riktigt hemma här.
 
Så här står det bland annat på Wikipedia om Lupinsläktet (citat):
 
"Lupinsläktet (Lupinus) är ett släkte i familjen ärtväxter med cirka 200 arter. De flesta arterna förekommer i Nord- och Sydamerika (med undersläktet Platycarpos), men de finns även vildväxande i Medelhavsområdet (med undersläktet Lupinus)."
 
Om de svenska och de ätbara (!) arterna står det så här:
 
"Flera odlas som dekorativa trädgårdsväxter i Sverige och det finns många hybrider och sorter. De är inte ätliga, med det finns arter som odlas och tröskas för att användas som proteinfoder till husdjur. I Sverige förekommer blomsterlupin och sandlupin förvildade. Doftlupin används i det peruanska köket, t. ex. i ceviche. Även vitlupin används som livsmedel i andra länder."
 
Mamma och jag var himla sugna på att stanna efter motorvägen och plocka en jättebunt, men det hade ju förstås varit olagligt, de är ju så kinkiga med spontana stopp efter motorvägen. Så eftersom vi inte kunnat plocka några på resan så blev jag jätteglad när vi häromdagen åkte till stugan och det visade sig växa massor med Lupiner nära vår lilla båthamn:
 

Släktresa - Stopp i Storvreta

Första stoppet på vår resa var i Storvreta hos min svägerskas pappa dvs min brors svärfar eller Filips kusin Kalles morfar. Eller Lasse rätt och slätt. Om ni inte känner till Storvreta kan jag berätta att det är ett idylliskt samhälle inte långt från Uppsala.
 
Det var jätteskönt att slå sig ner där på altanen i grönskan och fika i riktig sommarvärme. Den första riktiga värmen sedan midsommardagen på stugan faktiskt.  
 
En frodig bakgård...
 
...med röda pioner...
 
...och en Filip med en ny vattenpistol.
 
Jag tog paus i LCHF-kosten under resan och detta var den första kolhydratrika rätten jag åt. Mums!
 
Vacker matsal med en minst sagt imponerande kristallkrona.
 
En vacker byrå med ett inramat porträtt av en saknad fru/mamma/mormor.
 
Dags för avfärd.

Släktresa - Höga kusten och Gävle

Här kommer första bilderna från resan med mina föräldrar. Vi har haft så roligt och mysigt under hela resan och det har varit så händelserikt och väldigt speciellt och roligt att träffa mina morbröder och mostrar efter flera år.
 
Mina föräldrar har varit översvallande glada och tacksamma (!) och jag har fått beröm för min bilkörning, mitt dotterskap, som reseinitiatör  och allt möjligt så nu har mitt ego växt till bristninggränsen. Jag tror dessutom att vi bestämt oss för att göra om detta nästa sommar, men då i form av en kryssning till Tallinn. Vi var inne på att ta ett flyg från Skellefteå till Barcelona också, men vi får väl se :)
 
Några få bilder från resans första dag, med stopp för lunch vid Höga kustenbron och sen övernattning på Hotel City mitt i Gävle. För övrigt samma hotell som jag bodde på med mina jobbarkompisar när vi var i Gävle i höstas.
 
JÄTTESTOR bro och pyyyttesmå lastbilar.
 
In och ut ur bilen om och om igen.
 
Hotel City i Gävle. Tråkigt att inte Pelle var med, men å andra sidan var det lyxigt med så mycket sängplats.

Hemmadag ute (nu med bilder)

Korrigering av tidigare inlägg: Det ville sig inte riktigt att blogga från mobilen när jag först skrev detta inlägg, så jag fick först inte med några bilder i inlägget. Men nu har jag alltså publicerat inlägget igen, MED bilder.
 
Nu är vi hemma igen från min och Filips släktresa till Nyköping tillsammans med mina föräldrar. Pelle bestämde sig dessutom att ansluta sig till oss ett par dagar hos släkten så det blev ju ännu bättre.
 
Vi har haft det då himla bra och trevligt och det finns massor med bilder jag kommer att lägga ut från resan. Men just här och nu kommer lite bilder från idag, vår sköna dag hemma som blev en promenad upp till friluftsmuseet på Gammlia. Filip fick åka häst och vagn, mata djur och spana på andungar.
 

RSS 2.0