Finbesök

Jag har haft finfrämman ända från Stockholm i helgen! Kompisen Mia, med rötterna i Piteå likt mig (eller ja typ då, jag är ju från Norrfjärden nån mil utanför), har varit och hälsat på från söndag till tisdag. Av en ren och märklig slump tittade även Mias tvillingsyrra Mona förbi med sin familj en av dagarna på väg hem till Västerås. Alltså vad är oddsen för det?
 
Här är lite av vad jag och Mia pysslade med under det korta trevliga och intensiva besöket:
 
Vi drack vin och tyckte då det var lämpligt att ta en massa selfies.
 
Jag fick chans att turista i min egen stad: Besökte bland annat Guitars - the museum för första gången... vilket i och för sig var totalt bortkastat på mig eftersom jag tycker det är råtråkigt med gitarrer. Men jag gillar ambitionen och det är ju en imponerande samling med gitarrer från många berömdheter, såsom Jimi Hendrix, The Byrds, Ramones med flera med flera...
 
En sen kväll på hittade jag också det där citatet jag inte vetat att det funnits men inte vetat på vilken vägg. Jag tror det är en del i ett konstprojekt.
 
Också gick vi vid älven vid midnatt när allting hade stängt och vi var på väg hem och mötte lite udda karaktärer, bland annat en ung kille i bil mitt på gågatan som ville ge oss lift hem...? :-o
 
Vi shoppade också. Jag köpte detta från Make Up Store plus en massa annat. 
 
Sen åt vi gott på ett par restauranger och caféer, bland annat på båten Sjöbris där de hade lite märklig service: jag fick min pizza kanske en kvart före Mia fick sin. Pizzorna var dock djäävulskt goda.
 
Tillbringaren med en blandning av Mangoessens, vitt vin och sprite och massor av is gick också hem där i värmen i solen. Jag ska komma ihåg den kombinationen till något festligt tillfälle. Ett par timmar efter att denna bild togs satt Mia sen på planet hem till Stockholm.

Nu är mattan beställd!

Alla som kom med råd och åsikter i mattfrågan tyckte likadant så det blev ju himla lätt att ta beslut. Fan vad ni har bra smak, hehe.
 
Denna matta blev det alltså:
 
Matta, OSTED, brun, i storleken 160 cm x 230 cm.
 
Och då kommer matplatsen se ut så här på ett ungefär:
 
 
Tack snälla ni för engagemanget! Kramar till er! :-)

Uppdaterad: Hjälp mig! (Mattproblem)

Nu behöver jag verkligen hjälp! Det vore jättesnällt om ni kunde komma med åsikter och råd om ett mattköp jag ska göra!
Jag ska beställa en matta från Ikea och det gör det ju lite extra knivigt eftersom jag inte sett (eller inte minns att jag sett) dem i verkligheten. Och jag behöver både hjälp i val av STORLEK och FÄRG.
 
 
Men vi börjar här:
 
Jag ska köpa en matta att ha under min matgrupp/i min matsalshörna som ser ut så här:
 
Så här ser min matsalshörna ut nu, utan matta: Teakmöbler, mörka väggar, alldeles för ljust och "ohemtrevligt" golv. Lite 50-60-talskänsla är jag ute efter.
 
Matta storlek 1 (133cm x 195cm) Den mindre mattan: Här har jag lagt ut ett måttband och färgat delar av golvet i Photoshop för att ge en bild av hur det skulle se ut med mattan i den mindre storleken. Är den för fjuttig eller blir det nätt och bra?
 
Matta storlek 2 (160cm x 230cm): Den större mattan: Då täcker mattan nästan hela hörnan och måste in en liten bit under bokhyllan och under min gröna runda golvvas och golvlampa. Är den för stor eller blir det hemtrevligt och flottare?
 
Och här är de två mattorna jag väljer bland: 
Den jag spontant tycker är snyggare och mer "rätt", fast är rädd att den blir som en mörk fläck i hörnan.
 
På bilden ser ju den här fin ut i färgen, fast jag brukar som inte gilla naturfärgad typ rotting och sånt och är rädd att den är för ljus och gul.
 
Här ser ni närbilder av mattorna:
Vänster: den bruna. Höger: den naturfärgade.
 
UPPDATERING: Vet inte om detta kan hjälpa, men nu har jag klippt in mattorna i fotografierna med den större storleken av mattan. Har mörkat ner och dragit ner mättnaden något då jag antar att det kommer bli så om man har dem "på riktigt" i rummet:
 
Mörk stor matta (Photoshoppat)
 
 Ljus stor matta (Photoshoppat)
 

Danmarksshopping

Det blev inte bara Lego shoppat till Filip i Danmark, nej jag lyckades minsann hitta några grejer jag med, de flesta på Legoland lustigt nog. De hade nämligen en enda butik (förutom matställena då) som inte sålde saker som hade Legoanknytning utan istället sålde de kläder, skor och accessoarer från Esprit, Pieces, Pilgrim och Vero Moda mm.
 
Här är grejerna:
 
Ljust nudefärgade skinnsandaler i mjukt skinn från Pieces.
 
Det klädda spännet tycker jag var en fin detalj.
 
Örknoppar, även de från Pieces. Rätt så bra halvbudgetmärke tycker jag faktiskt.
 
Örhängen från Pilgrim.
 
Också ett långt nätt halsband från Pieces som jag tänkte kanske skulle funka med Pilgrimörhängena.
 
En långklänning i grön-vit-svartrandigt från Vero Moda. Jag köpte en svart likadan också men den är i tvätten.
 
En stentvättad klänning i mörkgrått från Esprit.
 
Till sist har vi den här stora smutsiga sjalen som ska kemtvättas som jag köpte i början av resan.
 
De' va' de'!

Sista dagen i Köpenhamn - återbesök på Tivoli

 
Vår sista heldag i Danmark och Köpenhamn beslutade vi att vi skulle göra ett återbesök på Tivoli, där är ju så himla fint! Vädret var ju också helt annorlunda än då vi först kom till Köpenhamn och var på Tivoli tio dagar tidigare, nu blev parken så klart extra praktfullt i solljuset.
 
Hela Tivolis område är en prunkande park av lummiga träd och vackert planterade blommor.
 
Och tusen-tusentals fina detaljer.
 
Som t.ex alla kulörta lyktor och valv av metall. 
 
Jag hade lätt kunnat gå in på varenda mysig servering som var "åben".
 
En påfågel! Vi hade hört dem från hotellet om nätterna första dagarna i Köpenhamn men hade inte sett någon när vi var in på området, men här var det nu en som gick runt och pickade ostressat och obrytt.
 
Plötsligt - dramatik! En svart kattunge smyger fram och lägger sig redo för attack.
 
Attack! Och fail... kattungen fegade ur halvvägs medan påfågeln knappt lyfte på ögonbrynet.  
 
Vi fortsatte promenaden och jag fortsatte fotografera fina detaljer.
 
Vi sökte målmedvetet upp båtarna som vårt första åk. Där hade varit så lång kö vårt tidigare besök på Tivoli så vi orkade inte med det, men nu var det bara några få som vi behövde vänta på innan det var vår tur.
 
I båten. Min arm räckte inte till för att bevisa det med ett vidare bildutsnitt.
 
Filip körde en stund, fast det var svårt eftersom rodret (?) bara lydde i de yttersta punkterna så båten ville mest bara snurra runt.
 
Sen gick vi på en promenad runt den lilla dammen/sjön till en hörna vi inte hittat till på förra besöket. Det här stället ville jag förresten också gå in och äta på... och det fick jag faktiskt lite senare.
 
Ett stort skepp hade vi missat vid vårt senaste besök, ganska otroligt.
 
(Ps. Där hade jag också velat sitta en stund, men det får bli nån annan gång)
 
Det var så himla fin hörna av parken just där kring skeppet och dammen/sjön så det blev många bilder tagna.
 
Också lite vattenstänk. Vi upptäckte sen att vattnet innehöll allehanda ohyra så det fick bli sanering av händer.
 
Man fick köpa mat i en automat att mata fiskarna också!
 
Tyvärr snodde nog de snabba sjöfåglarna den mesta mat man slängde ut, men en och annan tugga hamnade i en hungrigt tiggande fiskmun.
 
Fiskmatstället fotograferat lite från ovan.
 
Här fick jag alltså äntligen stanna och ta en öl och äta en bit mat!
 
Ahhh. Faergekrogen hette stället om jag inte minns fel. De hade egentillverkad öl ***** (fem stjärnor god).
 
Sen gick vi vidare in i den lite mer livliga delen av parken och gjorde några fler åk. Jag åkte faktiskt en berg- och dalbana!!...och blundade bara ett av de tre varven! :-)

First Hotel TwentysevenJag har väldigt blandade känslor för det hotell vi bor på dessa sista två nätter i Köpenhamn och som vi checkar ut från denna torsdagsmorgon...
 
 
...å ena sidan har vi en fantastiskt fin utsikt över taknockarna...
 
...ett fantastiskt läge i mysiga kvarter mitt emellan Tivoli och Ströget... 
 
...en cool innergård att dricka drinkar i...
 
...med söta badankor i ett torrlagt fågelbad...
 
...och en gigantisk discokula i taket på barens toalett. 
 


Å andra sidan är rummet litet, slitet, svindyrt med återkommande missljud som låter som en borr...
 

...och har en entrevägg i lobbyn med en gigantisk sexistisk bild på en tjej som visar trosorna. Så fruktansvärt pinsamt, smaklöst och idiotiskt. 

Tre dagar på LegolandNästan mitt på dagen på söndagen kom vi fram till Legoland som egentligen var huvudmålet med vår semesterresa till Danmark. 
 
Det var ju kallt de första dagarna vi kom till Köpenhamn men värmen kom med besked efter bara ett par dar, och det var försmäktande varmt i både park och hotellrum när vi var på Legoland. 
 
Vi hade egentligen löst biljetter för måndag och tisdag men eftersom vi kom så tidigt och Legoabstinensen låg på skyhöga nivåer justerade vi så att vi även skulle få gå in på området på söndagen (de hade även ett mycket fördelaktigt erbjudande på hotellet). Det visade sig vara klokt det eftersom det var dagen med minst folk där. 
 
Egentligen tycker jag att lego är fult men det fanns ju mer att göra där än att titta på legobyggen. 
 
Man får ju däremot verkligen säga att de jobbat noggrant och detaljerat. 
 
Samma slott igen. De hade många många fina slott och miljöer men den här blev bäst av de jag fotograferade. 
 
Det fanns huuur mycket byggen som helst att titta på. 

Lego Atlantis var nog bäst. Coolt att gå genom akvariet på det här viset med hajar och annan storfisk som simmade över en. 
 

Vi såg den här helt enorma kräfta med nåra lika stora kompisar. Hjälp så ruggig! Tror den hette japansk kampkräfta. UPPDATERING: Den heter Japansk spindelkrabba (Wikipedia).
 

Filip står framför tanken för att ge en liten aning om storleken på kräftan. Den bara måste ju varit modell för odjuren som kom ur magen i Alienfilmerna!
 

Vi åkte en massa grejer också. (Jag minst eftersom jag tror jag ska dö i bergochdalbanorna.) Vi besökte det för året nyinvigda spökhuset. 
 

Där fanns även ett badland på området. 
 
Vi bodde lyxigt nära på Hotel Legoland. 
 

Precis överallt fanns legobyggen och små hörnor att sitta och bygga själv. 
 
På tisdagen var vi bara på Legoland ett par timmar eftersom vi var rätt nöjda och trötta då, dessutom var det såna köer överallt. Som jag skrev tidigare så var det lustigt nog minst folk och köer på helgen så det kan ju vara ett tips för den som tänkt åka dit!

Femstjärnigt boende

Frukost utomhus på Comwell Kellers Park. 


Det är en konstant eftersläpning i bloggandet för mig just nu eftersom det tar sån tid förbereda inläggen: jag fotar med en kompaktkamera och sen överför jag bilder per mail via wifi från kameran till mobilen, max tio åt gången. I mobilen redigerar jag i Snapseed och skriver och publicerar sen inläggen. Jag har oftast bara internetuppkoppling på mornar och kvällar så det blir lite kort om tid. Bara så ni vet läget!

Nu har vi snart nått resans slut: torsdag flyger vi hem från Köpenhamn. Jag (vi) ligger just nu i ett litet svindyrt småskabbigt hotellrum med återkommande durrande missljud, fast med kanonläge mellan Tivoli och Ströget. 

Annat var det för nåra dar sen då vi bodde femstjärnigt då vi besökte Egeskov slott. Vi bodde då på Comwell Kellers Park som består av stora tjusiga byggnader med stor spaavdelning. Det hela byggdes ursprungligen i början av 1900-talet för att förvara samhällets oönskade människor: blinda, döva, ordblinda, lösaktiga, sinnesslöa, arbetsskygga med flera. 

Det var första gången jag bodde femstjärnigt så jag hade höga förväntningar, men förutom att rummet var relativt stort fanns där inget extra. Det var till och med handfat av plast på toa. Spa:et hade vi inte så stor glädje av även om vi hann vara där en liten stund kvällen vi kom. Barn fick nämligen inte vara där mer än ett par timmar morgon och kväll och inte alls på lördagar som var en av dagarna vi var där. Fast det var ju väldigt fräscht och fint överallt. 

Här är bilder:

Huvudbyggnad med reception. 

Totalt fanns ett tiotal såna här pampiga byggnader på området! Allt var däremot inte upprustat som hotell. 


Huset vi bodde i. 

Vårat rum. 

Utsikt från vårt rum var spa-avdelningen. 

Vår toa. 

Interiör på hotellet. 

Spaets uteavdelning skymtar i bakgrunden. 

Jag var lite sugen göra sån där fiskbehandling för fötterna eftersom det bara kostade 200kr men jag hann inte. 

Exteriör. 

En del av frukostavdelningen. 

En annan del av Kellers park som tydligen ska bli museum. 

Egeskov slott: omgivningarna


Som jag berättade i föregående inlägg så fanns det massor att göra i omgivningarna kring slottet så det kommer i detta inlägg. 

Nästan det första Filip och Pelle gjorde var att klättra uppför en spiraltrappa till en väg som gick mellan trädtopparna. De syns högst uppe i bilden. 


Nästa sak vi gjorde var att gå i Draculas krypta, det Filip längtat mest till men sen blundade sig igenom. 

Det var nästan helt svart i kryptan så jag fotograferade Dracula lite på måfå. Han verkar möglat lite.. :-)

En monsterorgel fanns där också. 

Pelle och Filip skulle sen åka segway men det var svårt för Filip ha kontroll över den så det blev inte mer än ett litet försök. Man får ju säga att han är modig i alla fall, han är ju bara fem och ett halvt!

Jag själv blev kär i den här nytillverkade danska mc:n. 

Bling bling. 

Parkerna i omgivningarna var sagolika. 


Sen var vi helt slut och åkte tillbaka till hotellet. 

Egeskov slottVi gjorde en fantastiskt fin utflykt till Egeskov slott på lördagen. Jag hade aldrig hört talas om det och Pelle mer eller mindre bara råkade på det när han satt och surfade på nätet. 

Förutom att slottet i sig är en upplevelse så är det väldigt fina omgivningar med mycket att göra för både barn och vuxna: modeutställning, rika utställningar med veteranbilar och veteranmotorcyklar, klättervägar uppe i träden, lekparker, superfina labyrinter i trädgården och man kunde även besöka Draculas krypta! 

Här är en massa bilder från främst slottet och dess närmsta omgivningar:


På väg in i slottet. 


Utsikt inifrån slottets allra högsta fönster. 

På vinden låg denna träpojke som inte fick flyttas för då skulle hela slottet rasa ner i vattnet på julaftonsdagen. 


Nån av ägarna har varit jaktgalen. 


Massa döda stackars djur. 


Här är mer civiliserade salonger. 


Hej!


Allt typiskt slottigt fanns det där. 

Utsikt över vallgraven. 

Samma vallgrav fast sett utifrån. Parken med en av de stora labyrinterna. 

I ett förhus till slottet fanns en utställning med gamla kläder. 

Någon av slottsfröknarnas brudklänning. 

Nån av slottsfruarna hade köpt en klänning som ägts av Marie-Antoinette! Fast det verkade mest finnas bitar kvar av den klänningen. 


Jag får ta och göra ett inlägg till mer om vad vi gjorde i omgivningarna kring slottet för det här blev ju så långt inlägg. 


Knuthenborg Safaripark


Nubiska getter i Knuthenborg Safaripark. 

Ni som följer mig på instagram (@anitabjohansson) vet redan att vi utsatte vår son för livsfara då vi besökte Knuthenborg Safaripark: Vi gick ut ur bilen i en del av parken där man absolut inte fick gå ut, där bland annat girafferna höll till. 


Vi typ missade den skylten när vi körde in på området men fick informationen av en uppjagad parkanställd som sladdade in med sin jeep rakt framför oss. Så jäkla pinsamt, och så hemskt om Filip blivit skadad! 

Till vårt försvar vill jag dock bara nämna att vi aldrig skulle gått ur bilen om vi inte sett nåra andra göra det, plus att jag i infomaterialet om parken sett bilder på barn som klappade och höll om giraffhalsar. 

Vad gäller Knuthenborg Safaripark så vill jag verkligen rekommendera stället! Det är ett gigantiskt och vackert område där man verkligen kommer nära djuren. Inte en massa burar överallt. 

Noshörningar ser så himla urtida ut. Och STORA. 

De snälla åsnorna fick man gärna klappa. I bakrunden syns en av parkens gamla slottsbyggnader. 

Det är lite lustigt men trots att parken har en massa exotiska djur så är det åsnorna jag minns bäst från mina två tidigare besök i parken för många år sen. 
Babianerna fick oss nästan att skratta ihjäl, vilka galna typer!

Lemurerna var också väldigt charmiga. Man fick se dem på mycket nära håll. 

Som t.ex när de blockerade stigen man skulle gå på :-)

Vi for tillbaka till åsnorna för att säga hej! innan vi lämnade parken. 

MariboI Maribo bodde vi två nätter på ett tråkigt konferenshotell men med fin utsikt över vattnet. Maribo i sig var en helsömnig händelselös småstad och anledningen till att vi bodde just där var för att vi skulle besöka Knuthenborg Safaripark på torsdagen. 
 
Här är lite bilder från omgivningarna kring hotellet:
 
Här bodde vi.
 
Filip ägnade stort engagemang åt änderna vid vattnet nedanför hotellet.
 

 

 
Bubbelbad på rummet. 
 
 
Till sist en sömnig gata i kvällssol. Påminde mig en del om när vi besökte ett stendött Vindeln i vårvintras :-)

MargueritevägenOnsdag lämnade vi Köpenhamn för Maribo som ligger cirka 15 mil söderut. Vi stannade flera gånger eftersom vi hade så kort sträcka att köra och så gott om tid. Bland annat för att doppa fötterna i havet och rädda en stor manet som kommit för grunt. 

Vi valde också att köra "Margueriterutten" alltså vägar som valts ut som extra sceniska. Jag tror det finns nåt liknande i Sverige. 


Våran hyrbil ser ut som om den är med i en reklamfilm. Vi följde skyltarna till ett slott också. Alltid roligt att se. 


Vi trodde de skulle ha servering där men det var faktiskt ett privatboende uppdelad i flera lägenheter. 

Sen körde vi vidare mot Maribo. 

På Tivoli i KöpenhamnPå tisdagen var vädret riktigt bra och vi kunde äntligen gå på Tivoli. 

Jag är rätt åkrädd så största behållningen för mig var att få gå och beundra allt det vackra i parken. Ojoj så fint där är! Hade nästan glömt bort det eftersom det är så länge sen jag var på Tivoli. 

Scenduksdekor i form av en påfågel *****

Våran hotellbalkong skymtar mellan träden; det är andra fönstret ovanifrån i den vita byggnaden. 

Jag vågade i alla fall åka ett litet pariserhjul. I ny smutsig sjal som ska kemtvättas märkte jag för sent. Köpte den i kylan vid hamnbesöket dagen före.

Lite mer fint. Jag trodde vi skulle orka vara där ända in på kvällen men cirka 6 timmar fick räcka. Tur vi hade nära "hem" till hotellet. 

Första dagen i Danmark

Måndagen var vår första dag i Köpenhamn. Vi hade egentligen planerat in att gå på Tivoli och gå på Ströget men det var ju bara att lägga ner pga av vädret och vi fick lite hastigt och lustigt planera in andra saker. 

Louisiana kom jag på vore ju ett perfekt resmål, på ett stort konstmuseum kan man ju vara inne i en hel regnig dag och ha det bra, så då började vi köra dit. Halvvägs dit kom jag på att alla museer ju har stängt måndagar... Faaan. 

Hur det nu blev så blev det rätt bra ändå: 

Vi valde att köra gamla strandvägen tillbaka till Köpenhamn och stannade för att äta i en hamn under ett uppehåll. 

Både gott och mysigt var det. 

Vi hade en sorglig, blöt samling med småfåglar som tiggde utanför fönstret. 

De gav upp allteftersom då de inte nådde maten genom rutan. Nån enstaka tapper dök upp då och då igen. 

Till vår stora glädje blev det allt glesare mellan regnskurarna så tillbaka i Köpenhamn begav vi oss ut på Ströget att ströva runt bland den vänliga lokalbefolkningen :-)

Vi köpte leksaker och fikade på flotta jugendcafeet Cafe Norden. 

Vi gick sen ända ut till Nyhavn. När den här bilden togs började ett riktigt störtregn som vi fick gömma oss för under några träd. Hemskt och blött och kallt var det. 

Efter regnet gick Pelle tillbaka till hotellet men jag och Filip gick trots trötta fötter först och dansade med våra skelett på en läskig sidoavdelning av Guinness World Of Records. Där var vi (mest Filip kanske) var tvungna att blunda när vi passerade vissa läskiga saker. 

I Köpenhamn
Nu är vi i Köpenhamn. Här är regnigt och svinkallt och jag har bara tunna sommarkläder med mig. Till råge på allt tror jag att jag lyckats matförgifta mig själv när jag åt rester ur kylen hemma innan vi skulle åka. Mådde hemskt illa igår och hade feberkänningar men det verkar vara något bättre idag. Fast jag fick knappt i mig nåt av den maffiga hotellfrukosten (!). 

Som tur är bor vi åtminstone fint på Copenhagen Plaza med utikt över Tivoli från vår lilla balkong. Verkar vara ett hotell med lång historia och mycket krusiduller trots att det mesta sett sina bästa dagar. 


FredagslägeDet är så jäkulskt skönt just nu. Vi slappar i soffan efter en fredagsburgare,  Filip ser film och jag leker med mobilen efter en dag med ärenden på stan, vattenkrig och hårklippning på Filip. 

I morgon ska han till Pelle och jag får då en massa tid för mig själv att packa inför resan. Jag brukar ta oändlig tid på mig så det här blir ju rena lyxen att få fokusera på det i ensamhet. 

Shopping i pastellfärg

 
Igår var jag och hämtade ett par paket från posten, jag har handlat på ASOS och & Other Stories, från reorna och lite på ordinarie pris. 
Som av en händelse råkade några av grejerna matcha ihop, jag har tydligen hakat på årets pastelltrend halvt omedvetet, fast några månader efter att trenden hade sin peak :-)
 
Observera att färgerna på bilderna är lite missvisande eftersom jag fotograferat i lite för mörk miljö, egentligen är det lite starkare kulörer på sakerna i verkligheten.
 
En mycket rymlig puderrosa kimono i superskön kvalitet blir nog bra när man vill vara bekvämt "snygg". Tänker mig att den kommer vara PERFEKT på den semesterresa till Danmark som sker om några dar, inbillar mig att jag kommer smälta in så där lite bohemchic á la Marlene Birger bland alla danskor.
Kimono Nude Pink/ASOS. (Ska jag vara ärlig köpte jag den i svart också för säkerhets skull :-) )
 
Väska i en mer gulaktig rosa pastellton som jag trots detta tycker fungerar med kimonon om jag nu vill ha den kombinationen. Jag köpte den för halva priset på & Other Stories rea men den verkar vara slut nu. De har dock massor med andra fina väskor på rea.
 
Också blev det en pastellrosa klocka! Hehe... finare än man tror mot huden. Tror jag gav 96 kr för den på ASOS rea. Den verkar också vara slut men här finns en för 66 kr i en liknande men starkare färg.
 
Jag har shoppat en hel del mer också, om jag får tid över kanske det kommer fler inlägg med mer shopping.

På konstutflykt

 
Vi åkte allihopa, jag och Filip, min mor och far, till Bildmuseet idag. Det var otroligt varmt så museet var minst av allt proppfullt med folk, och det kändes lite knasigt att vara inomhus när det var så fint väder men värmen blir lite för mycket för mina föräldrar. Även för mig och Filip faktiskt. Mina föräldrar har heller aldrig varit på det nya Bildmuseet men velat länge så det var roligt att få visa dem.
 
Den största utställningen som pågår på Bildmuseet och fram till oktober är utställningen Right is wrong som visar kinesisk konst från fyra decennier, dvs från 1970-tal till nutid. Intressantast i mina ögon var den mest nutida konsten, de som ni kan se som smakprov på bilderna här.
 
Filip sitter och spelar spel på min iPhone i ett stort konstverk som bestod av körsbärsträd vid en bro över en flod av skrotade kalligrafiska övningar från en skolklass.
 
Till verket hörde även ett vattenfall av vax fylld med ännu fler skrotade kalligrafiska övningar.
 
Efter konstvandringen var vi hungriga och åt i Bildmuseets restaurang, perfekt placerade precis vid de öppna dörrarna mot älven.
 
Efter museet körde vi hem Eskil sen for jag, mamma och Filip for för att shoppa när vi ändå hade bil. Jag har nämligen blivit medlem i kommunens bilpool så jag invigde medlemskapet idag när det ändå behövdes skjuts, min far går inte så bra på äldre dar.
Shoppingen gick det si så där bra med i värmen så bara det nödvändigtaste blev gjort. Det får bli ett nytt försök på stan imorrn innan de sätter sig på bussen bestämde vi.

Finfrämman

 
Filip och jag har fått finfrämmande! Mamma och Eskil, dvs. mormor och morfar, är här på besök. Jättekul! Faktiskt så kul så Filip bestämde att vi skulle göra en specialtårta med jordgubbsprydda muffins på toppen att äta efter middagen :-) Jag var lite skeptisk men så fick det bli.
 
Förmodligen inte den godaste tårtan jag gjort men helt ok. Alla åt i alla fall stora bitar :-)
 
Efter att Filip somnat tog jag och mamma en liten promenad runt kvarteret och hamnade i Vänortsparken.
 
De gigantiska vallmoblommorna heter logiskt nog "Jättevallmo" berättade mamma.
 
I like!
 
De har fina frökapslar, eller vad det nu heter, också.
 
Det fanns blommor mamma inte visste namnet på också, som den hon pekar på.
 
Sen gick vi hem från parken. Fasen vad jag och Filip bor bra till!

Sista dagen i stugan

Jag har ju uppdaterat så dåligt här i bloggen senaste tiden så jag tänkte börja med att blicka bakåt lite. Till sista dagen i stugan, den 22 juni.
Då städade vi ut det sista. Speciellt köket tog en väldig tid för mig, flera timmar höll jag på och torkade och skrubbade. När jag var klar var jag helt ledbruten och trött i kroppen eftersom jag knappt tog några raster under dagen.
 
Nån gång under dagen tog vi trots allt en liten paus med Filip och gick ner till lilla hamnen för att fiska spigg med håv.
 
Ut på vingliga bryggan.
 
Fast det bidde tyvärr inga spigg. Trots att det var fint väder så var det skitkallt, kanske de simmat och gömt sig i nån varm håla eller nåt sånt.
 
Jag var rätt stressad över städningen som aldrig verkade bli klar så jag gick före tillbaka till huset.
 
Fotograferade den ståtliga rabarberbusken.
 
Nästan helt tomt var det när vi var klara. Nya ägarna köpte av oss en hel del av möblerna bland annat vilket underlättade en massa för oss. Lite fint att veta att det kommer se lite likt ut som vi har haft det medan vi ägde stugan.
 
De sköna blå sofforna.
 
Ungefär klockan åtta på kvällen hade vi städat färdigt. När jag stoppade nycklarna i ytterdörren för att låsa den en sista gång så rann tårarna till så det fick bli en runda vid vattnet för att säga farväl och titta på kvällssolen som lyste lågt ovanför stugan.
 
Den där fina elefantstenen som ser ut som en stor elefant som tar sig ett bad.
 
Det allra, allra sista fotot jag tog av favoritvyn som jag fotat så många gånger. Snyft! 
 
Ett sista foto på en av påfåglarna jag alltid spanar efter blev det också när vi passerade bondgården på vägen hem.
 
Också Rickleån i motljus.
 
Trots sorgen över att den här epoken är över så är det en lättnad över att vi hittade köpare så pass snabbt.

Hej!

Long time no see :-) Herregud vad det varit fullt upp! Jag har packat ner, burit och packat upp, farit runt som en galning för att fixa teakmöbler, handlat och monterat ikeamöbler, borrat, skruvat, ringt och fixat.
 
Jag fick på slutet så jääkla ont i ryggen att jag knappt tog mig upp från golvet när jag varit tvungen att greja med nånting där nere. Värktabletterna gav mig också magkatarrliknande känningar så jag var till slut helt snurrig i huvudet av all värk.
 
Allt eftersom arbetsbördan minskat under senaste veckan har rygg och mage i princip återhämtat sig OCH NU JÄVLAR är lägenheten invigd! Igår hade jag nämligen inflyttningsfest för ett helt sjok med underbara, underbara människor och idag har jag bakisdagen till ära inte gjort ett jäkla skvatt som har haft nån nytta för någon! Bara legat och sett film och umgåtts en stund i sol och soffa med kusin + sällskap.
 
Nu kommer mest troligt bloggningsfrekvensen öka och jag hoppas verkligen att tidigare läsare hittar tillbaka för bloggfrånvaron har lett till en dramatiskt sjunkande besöksstatistik.
 
Kram till er som ändå tittat in! (Och till er andra också förstås :-) )
 
Det bästa med nya lägenheten är att den har en riktig uteplats...
 
...och att den här älskade lille busen gillar att vara här!

RSS 2.0