Bilder och tips från gigantisk uteloppis

Alltså, här kommer ett gäng inte så roliga bilder, men jag måste bara visa att "gigantisk uteloppis på Umåker" verkligen VAR gigantisk! Jäklar vad utställare det var. Tydligen var det 150 anmälda.

Jag var där i god tid och fick en bra plats mitt på den största loppis-rakan: 
 
Min utsikt åt höger.


Min utsikt åt vänster. 


Utsikt rakt bakåt. Sen vällde det ut lika mycket utställare en-två rader till åt sidorna.


Observera kön av köpsugna vid insläppet; vissa stod stod där upp emot en halvtimme innan de öppnade.


Mitt stånd med dagens första kund, en som själv var där för att sälja. Hon köpte små gröna Pilgrimöronpins (hetereså?).

Tyvärr blev väl inte min förtjänst särskilt gigantisk, men helt okej. Vi var ju många som konkurrerade om kunderna. Jag har förresten börjat få lite koll på vad folk handlar och vad som är bra att sälja; de älskar handla smycken, hårspännen, nagellack och sånt. Väskor går hyfsat också. Små saker alltså. 

Tyvärr får man ju inte in så mycket pengar på sånt eftersom man ju oftast inte tar så mycket per grej, kanske 10-20 kr. Det dubbla för väskor. Men nästan alla mina Pilgrimsmycken såldes och de tog jag lite mer för, 40 kr styck/par. Jag äger inte så mycket "fina" smycken som jag vill sälja, men annars skulle jag satsa på det. Det verkar som att folk är villiga att betala lite mer då.

Det som går betydligt sämre är vaser och inredningsprylar i modernare snitt. Folk är också skamlösa och kan pruta på redan jättebilliga grejer. Jag upplevde att många ville pruta på kläderna t.ex. Så ett tips är att alltid ligga lite över det man tänkt sig få in, i alla fall på lite större saker. Sen kan folk köpa sånt som man själv betraktar som ren skit, t.ex. kläder, men får man en tia eller tjuga per skitpryl så är det ju ändå värt istället för att ha det lagrat hemma.

Sen kan det vara bra att ta dit nåt stort som drar in några hundringar. Men räkna med att du bara får kanske två tredjedelar, eller hälften, av vad du skulle fått på t.ex. en försäljning på Blocket. Men å andra sidan får man ju in mer pengar på en och samma gång.

Ps. Blått armband från Asos, som jag skrivit om tidigare, såldes för en tjuga, så det är inte till salu här på bloggen längre. Ds.

Kommentarer
Postat av: Alexandra - Pysselmaniker

Oj! Vilken jätteloppis! Förstår att det kan vara lite svårt att hävda sig bland alla andra säljare =)

Bra tips att lägga sig lite över i pris än man tänkt! Jag är oerhört kass på att pruta men det är bra att tänka på att alla kanske inte är så dåliga som jag... Jag har nämligen funderingar på att stå på en loppis i sommar. Bli av med lite grejer som inte används och få in lite pengar till hushållet i samma veva =)

Vansinnigt billiga priser på Pilgrimsmycken! Tur för mig att jag inte var där ;)

2011-05-24 @ 22:16:02
URL: http://pysselmani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0