Nude synkronisering

Det är bra när man får presentkort på julaftnar och födelsedagar; häromdagen fick jag chans att använda ett från snäll svägerska. Det blev ett nudefärgat läppstift från Make Up Store. Liksom lite Maria Montazami light, ni vet, fast utan solbränna.

Nagellack och passande rouge hade jag sen tidigare, även en läppglans i samma färgton. Så jag kände mig rätt så nöjd idag när jag lyckades synkronisera min makeup i nudetoner. Den där lite lätt sjuka tillfredsställelsen jag kan få när jag ser att jag liksom har allt som matchar med varandra, inget saknas, en känsla av att allt liksom faller på plats likt ett pussel, dök upp.

Make up:en i mitt ansikte syntes ju knappt eftersom det är nude, men det kändes liksom vårigt och lätt.


Depend nagellack nr 263, läppglans från FACE Stockholm i färgen Edelweiss och läppstiftet från Make Up Store i färgen Trip.


Nagellacket från Depend var verkligen en positivt överraskning; täckande med endast ett lager, lättmålat, höll bra hela dagen och i en färg som fungerade överraskande bra med min hudton. 


Rouget och ögonskuggan känns ju inte så roliga att visa upp eftersom det är gammalt slitet smink, och jag misstänker att de inte finns kvar på marknaden längre. Rouget, eller blushen (jag vet inte vad det är för skillnad) heter i alla fall L'Oreal True Match blush nr 150 Candy Cane Pink. Ögonskuggan tillhör L'Oreals serie ColorAppeal, men nummer och namn har försvunnit.


29:de februari, dagen som egentligen inte finns

I dag är det ju skottårsdagen på skottåret, och på Wikipedia kan man ju självklart läsa om vad ett Skottår är, och denna mening oroar mig lite;

"Genom att (med vissa undantag, se nedan) vart fjärde år öka årets längd med en dag kan kalendern hållas någorlunda i fas med årstiderna." 

Någorlunda i fas... alltså, det kan ju betyda att det inte riktigt är i fas, och det skulle ju då förklara varför snön kommer allt senare varje år - DE MÅSTE HA RÄKNAT FEL!

Ta bort nåra skottårsdagar så får vi snö på julafton igen är mitt förslag. :)


Söndag på stugan

Pelles iPhone har fått vara stand in för min kamera som jag inte tagit med till stugan i helgen. Det blev därför några "Hipstamatic Prints", allt blir liksom lite snyggare då (och ja ja jag vet att det är töntigt). 

Det har varit gnistrande solsken hela dagen här och Pelle har skottat och jag och Filip har varit på promenad med pulka.

Jag hann inte få ur alla bilder ur iPhone:n innan den laddade ur, så jag kompletterar väl med nån fler bild senare...






Åsså en bild från igår kväll.

Vårkänslor - Skor

Medan ni sitter där och kollar Melodifestivalen (erkänn!) så här på lördagkvällen så sitter jag och suktar efter vårmodet som börjat fylla modetidningarna och webshopparna. Inför varje säsong så tänker jag att nu kan dom inte komma med något nytt som jag inte redan sett tidigare/har i min ägo och därmed kan leva utan. Men nej minsann, jag hittar mängder med grejer som det känns som känns så speciella och unika att jag får svårt att leva utan dem.

Kan jag bara rida ut den där första lustvågen så brukar jag klara mig. Men å andra sidan är det ju rätt trevligt att ge efter för sina lustar :)

Nu har jag råkat på ett helt skov med skitsnygga sommarskor i lägre och högre modell på River Island. Jag har aldrig handlat från deras webshop, men de verkar ha relativt hög kvalitet i mellanprisklass:


Lämningsväggen och slutfasen av Mindyardproduktionen

Nu är eleverna i slutfasen av arbetet med Mindyard; under eftermiddagen har AD:n Sara och AD-assistenten Josef jobbat med korrekturläsning av den grafiska formgivningen och med att sätta samman alla delar. I mitt tidigare inlägg "Mindyard - Special Edition" skrev jag lite om början av arbetet.

Det är en hel del arbete klart ännu innan de ska lämnat arbetet till tryckeriet Original om en vecka. 

Så här såg "lakanen", eller "lämningsväggen", ut tidigare idag:


Visst ser det lovande ut?


Angående begreppet "lakan" och "lämningsvägg": Jag var ju osäker på om begreppet "lakan" var korrekt, så jag passade på att fråga redaktören för Chic, Charlotta Flinkenberg, om detta på hennes blogg. Det var då jag fick veta att det aktuella namnet för detta inte är "lakan" utan just "lämningsvägg".

Min blogg fick sen spel när jag la in hennes svar på min fråga, plus att jag länkat till några bilder på lämningsväggar, så min blogg var borta i flera dar! Så nu ska jag inte göra samma misstag igen.

Shoppat

Jag har shoppat en del på sista tiden, både på nätet och i butik. Här kommer några av grejerna:


Trikåklänning med drapering från Dorothy Perkins. Jättefin, men det var lite retligt att efter att jag fått den upptäcka att den även fanns i "Tall", alltså i en lite längre variant för de över medellängd.


Örhängen och ringar även de från Dorothy Perkins.


Nougatfärgad läppglans i färgen "Praline" från IsaDora, Isadora nagellack i färgen "Bohemian brown" och ett beige nagellack från MaxFactor där jag inte kommer ihåg vad färgen heter som heter "Soft Toffee".


Ett verkligt reafynd från M&Q; en kuvertväska i rött präglat äkta skinn för 99:-! Jag tror att den hade kostat 399:-.

Söndagen så långt


Vi har gjort en snögubbe som jag nog mer tycker ser ut som en snögorilla.


Med knappar på skjorta och fickor.


Nu ser Filip Lilo & Stitch och äter russin innan han ska sova.


Tidigare lekte vi med tågbanan. Jag tror jag "overdid" klädmatchningen; han är VÄLDIGT blå. Även kallingarna (!). Jag var nämligen och storhandlade kläder till Filip igår. Det kommer nog ett inlägg om det snart.

Uppdatering:


Framåt eftermiddagen byggde vi en imponerande lång bilbana.

Ett rött metallhjärta

Moster Inga Lill och kusin Maria var på middag hos oss igår kväll. Senast jag var hos moster och morbror var under Trettonhelgen som jag skrev om i inlägget Trettonhelgen i Piteå.

Maria och Inga Lill skämde bort mig/oss med vackert blekrosa tulpaner och ett bländande rött metallhjärta fyllt med choklad. Och det hjärtat bara måste jag ju pynta bloggen med:





Åsså blev det fin bokeh-effekt av det.

Bloggen 1.1 år

Idag den 19:de februari 2012 fyller denna blogg 1 år och 1 månad! Den startades alltså den 19:de januari 2011, men jag glömde fira den på dess årsdag. Fast det här blir ju bra det också. Den tar säkert inte illa upp, jag känner den ganska väl.

Jag tycker att den kommit att handla om det som jag hade tänkt mig, det som jag skriver om i det allra första inlägget. Men jag trodde nog inte att det skulle vara så roligt och att det skulle hinna bli många inlägg på lite drygt ett år,  över 400 stycken!

Grattis bloggen!


Polisfika

Jag blir på så gott humör när ser denna skylt i Midgårdsskolans café:



Det är liksom så charmigt att någon har tagit sig tid att tänka till, hitta bilder, layouta och exponera en skylt med en blinkning åt alla polisstudenter som fikar i "vårt" café.

LCHF-middag

Bloggen fortsätter krångla; jag kan inte se den, men min kollega som sitter vid sin dator kan se den. Men det har inte att göra med min jobbdator, samma händer nämligen på datorn hemma. Om jag inte går in på den via Bloglovin´, för då kan jag se den. Det är otroligt frustrerande att inte veta vad problemet är.

På grund av bloggkrånglet har jag inte lagt ut bilder från helgen på stugan. Så nu tänkte börja med att visa bilder på lördagsmiddagen: För ett par veckor sedan satte jag igång med LCHF-kosthållning med syfte att gå ner i vikt på ett bekvämt sätt. Det har varit mycket debatt om LCHF på tv på senaste tiden. Jag kan bara säga att jag i alla fall mår väldigt bra av den här kosthållningen.

Jag hade funderat på att döpa inlägget till "Hur man mördar en fransyska" för jag är så jäkla dålig på att få till en fransyskastek. Eller stekar generellt. Fransyskan smakar rätt ok när den är nygjord, men sen blir den seg och hård. Men det kanske är sån fransyskastekar blir? ...Jag undrar, eftersom jag känner mig rätt så ny på det här med köttmatlagning eftersom jag var demivegetarian (man äter inte nötkött och fågel men fisk och ägg bl.a) under drygt 10 års tid.  

Så här gott kan man äta när man äter LCHF-kost:


Fransyska med pepparsås, rödlök, tomater och avokado till.


LCHF-kladdkaka med grädde och jordgubbar. Mums mums.


Mordet på fransyskan: Jag hade ingen kött-termometer så jag skar djupa hack i steken för att undersöka om den var klar. Det tog en himla tid, kanske 2 timmar i ugnen.


Fira Alla Hjärtans Dag

Det är dags att gå och lägga sig nu, men jag tänkte bara lägga ut lite bilder från kvällens Alla Hjärtans Dag-firande först.

Som vanligt är det alltid stress om kvällarna eftersom Filip måste komma i säng så tidigt, så det blir en himla rusch när man ska hinna göra nån lite mer avancerad middag innan han ska sova. Även om vi ikväll drog ut på det en smula.
Jag gjorde tandoorikyckling (som inte var så fotogenisk) och hade igår kväll bakat en frusen LCHF-cheese cake (som var mer fotogenisk) som vi fikade till efterrätt. 

En liten sliten digitalkamera från skolan fick dokumentera kvällen, men eftersom den inte har någon vidare vitbalanseringsfunktion blev det ganska frodig och kreativ färgsättning trots mina redigeringsförsök.



Frusen LCHF-cheese cake som serveras med varma hallon. Jag tyckte den var god och smakade lite som vaniljglass, men Pelle tyckte den smakade som frusen grädde. Så kanske det totala betyget blev typ 3 av 5 möjliga? Här hittar ni receptet.


På skolan idag stod några elever och sålde hembakta kakor för att få ihop pengar till en skolresa till Tyskland. Jag köpte några hjärtformade baksaker som tydligen var väldigt goda. Skolan bjöd på geléhjärtana.



Uppdatering dagen efter:


Jag tog den här bilden på morgonen dagen efter Alla Hjärtans Dag, bara för att visa hjärtballongpyntningen. Kan man inte få ha ballonger och sånt jämt? 

Bloggkrångel

Min blogg krånglar väldigt mycket just nu och jag känner mig lätt förtvivlad över det. Bloggen går inte att se om man går direkt in på bloggens adress, men man ser den om man prenumererar på blogginläggen via Bloglovin´.

Tydligen har bloggen fastnat i ett spamfilter eftersom jag var alltför ivrig med att kopiera texter, bilder och länkar från och till andra sidor i ett inlägg jag skrev före helgen. Jag har försökt ta bort allt som kan störa men det verkar inte bli bättre.

Jag jobbar vidare på saken.


Titta bara så ledsen jag är över min osynliga blogg. 

Ett hjärta till alla





Ett stort glittrigt kitschigt Alla Hjärtans Dag-hjärta från mig till er!

Här hade jag gärna klistrat in en massa härligt klychiga citat och visdomar kring detta tema, men jag vågar inte efter senaste dagarnas bloggproblem. Man kan tydligen hamna i ett spam-filter och bli osynlig om man gör sånt.


Bakredskap som inspirerar

Oj vad jag blev sugen på att baka när jag såg alla fantatiska bakredskap och tusen andra baksaker på Tårtdecor. Hade jag haft någon av dem hemma hade det varit läge att impa nu under helgen: 

Bakformar:



Motivbakformar i 3D:



Mönsterkavlar:



Ätbart glitter i guld eller andra färger:


Chokladmuffinillustration Nr 2


Var bara tvungen att prova detta alternativ också.


Chokladmuffinillustration Nr 1


Jag ville testa typsnittet brannboll och då råkade det bli i form av en illustrerad hyllning till chokladmuffins. Eller Chocolate Cup Cake då. Ni får ursäkta min dåliga fantasi - Cup Cakes börjar ju nästan vara en kliché i bloggvärlden. Fast godsaker blir ju aldrig omodernt förstås.

Förlagan. Receptet hittar ni i ett gammalt inlägg: Chokladmuffins för Alla Hjärtans Dag 

Mindyard - Special Edition

Det tog en himla bra fart idag när eleverna i Grafisk profil åk 2 satte igång och jobba med Mindyard. En tidning som i år fått en annan profilering, och med det ett tillägg till sitt vanliga namn; Mindyard - Special Edition.

Årets tidning är större till formatet, mer bildrik och med en starkare konstnärlig profilering än den tidigare versionen av Mindyard. Ni kan läsa om varför det blivit så i mitt tidigare inlägg Dags för Mindyard

Om jag får tid över ska jag med elevernas tillåtelse lägga ut bilder på deras designförslag till tidningen så småningom. Vinnaren utsågs förra veckan efter en omröstning av eleverna i åk 3 som går i den övre årskursen i Grafisk profil.


Och jag bara blablabla...


På slutet av dagen sattes utskrifter av elevernas work in progress upp på "tidningslakanen".
Jag vet egentligen inte om det heter "lakan" längre för jag hittar knappt begreppet när jag googlar (bara här). Men jag vet att det ändå är en nödvändig arbetmetod för att planera en tidning.
I dokumentären om Vouges "The September Issue" från 2009 ser man t.ex. Anna Wintour planera sidor i en stilig väggmall. Se klippet här: http://youtu.be/RB3MrSocx30?t=6m


Pust. Ett hektiskt och långt dagspass är över och bara en elev, Mira, från gruppen är kvar. Vi har förresten nya bekväma stoppade stolar i Grafsalen och Fotosalen för våra hårt arbetande elevers ömma stjärtar.


Inspirationsmaterial.

Surrealistisk kamera

En liten digitalkamera som jag brukar använda på jobbet håller på att lägga av, färgerna drar mot det rosa/magenta allt mer. Speciellt när det är lite mörkare miljöer.

Så det blev aningen surrealistisk färgskala när jag fotade snöfluffet på väg hem från jobbet igår kväll. Och okej då, det hade blivit bättre färger om jag vitbalanserat, men jag tyckte det blev rätt färggrant jag.




Från -30 till -3

Okej då, vi hade väl inte riktigt -30 på Haga i helgen men i alla fall -28, så jag fick en chock för en stund sedan då jag såg att mätaren stod på -3!

Jag inser också nu att jag kände varmfronten komma! På cykel på väg till jobbet idag byttes plötsligt den isiga nästan minus 20-gradiga luften mot något som nästan kändes ljummet. Jag trodde jag hallucinerade och bara blivit varm av att cykla, men det var förmodligen det varmare vindarna jag mötte. Mycket märkligt.

Lite lättad känner jag mig över värmen, så jag hoppas det håller i sig.

Här kommer bilder från gårdagens tur till mataffären. Bilderna är väldigt överexponerade men å andra sidan illustrerar det allt det vita och den kyla som rådde då:


Filip, less på att bli fotograferad.


Våran radhuslänga.


Vår gata med riktning mot Gammliaskogen.


Lördag och lite mer firande

Lördagen började rent ärligt riktigt skittråkigt; det var smällkallt ute, Filip hade feber, Pelle var på jobbet och hade bilen så det var rätt segt för både mig och Filip. Jag har inte Filips pappas tålamod när det gäller att leka länge länge med lego och småbilar (stackars son, jag har alltid så dåligt samvete över det) men jag gjorde mitt bästa.

Jag somnade med Filip på eftermiddagen och när jag vaknade kände jag mig plötsligt rätt så peppad på att ta mig ut i kylan och till en dejt med min kära vän och kollega Eva Lena som fyllde år (dagen efter mig). 

Vi möttes på urmysiga Socialize som i och med den trevliga gårkvällen aspirerar till att bli ett nytt favorithäng. Därefter gick vi vidare en stund till Invito där vi träffade min kusin (som för övrigt fyller år idag, grattis!) med sällskap.


Fint legohus, alldeles nybyggt.


Fint legohus, alldeles nykraschat.


Väldigt goda ost- och köttfat på Socialize. Rekommenderas!


Den här urdåliga bilden får illustrera hur nöjda jag och Eva Lena var över Socialize och kanske just för stunden ännu mer glada över den stora helspegeln på toaletten :)


Födelsedagspresenter

Lyckliga jag har fått fira min födelsedag två helger i rad; förra helgen var ju mina föräldrar på besök och vi hade tårtkalas, och nu i fredags var det dags igen på min "riktiga" dag. Pelle har jobbat hela helgen så det blev inte så omfattande firande, men väldigt mysigt.


På jobbet på fredagen så kom söta kollegan Cicci (MammaMedia) med en påse där jag fick välja (!) mellan två vackra silkessjalar från hennes och familjens indienresa under julen. Jag valde denna i skiftningar i mörkblått, grönt och purpur. Så vacker!


När jag kom hem efter jobbet väntade ett stort fång med vårigt pastellfärgade tulpaner från snäll svärmor.


Av familjen fick jag ett generöst bidrag till en ny mobil, som förmodligen blir en iPhone.


Jag fyller 42 år idag!

Idag är det min födelsedag och jag fyller 42 år! Det finns nog de som inte tycker det är nåt att skryta med, men se det tycker jag; jag vill hemskt gärna bli både 52, 62, 72 och 82 och troligen mer om jag bara får vara tillräckligt frisk.


Modeillustrationer av medieelever

Nu har jag äntligen redigerat dunderfina bilder från en uppgift elever från Medieprogrammets åk 2 och 3 redovisade strax före jullovet: modeillustrationer som de gjort i kursen Grafisk Illustration. Jag har skrivit om förarbetet till den uppgiften i flera inlägg, bland annat i det där jag tipsade om Skickliga modeillustratörer.

Uppgiften såg ut som sådan att varje elev blev tilldelad en internationellt känd modedesigner som jag valt ut; denna skulle de läsa in sig på, skriva lite om, sen tolka i en modeillustration med en eller flera plagg/hel utstyrsel från ready-to-wearkollektionen för vår/sommar 2012 för kvinnor.

Resultatet blev fantastiskt fint. Se bara här nedan. Designernamnen är länkade till originalbilderna för kollektionerna om ni vill kika på förlagorna.

Ps. Någon enstaka bild har jag beskurit något för att illustrationerna på plaggen ska synas bättre. Ds. 

 
Issey Miyake av Towe Fjällström


Thakoon av Evelina Rönnbäck



Anna Sui av Olivia Lindmark



Yohji Yamamoto av Sofie Mårtensson


Prada av Amanda Vänman


Balenciaga av Pauline Ader



Blumarine av Cecilia Renlund


Viktor & Rolf av Anna Byström


Elie Saab av Freyja Björnsdottir


Diane Von Furstenberg av Sandra Walter


Versace av Fanny Zingmark


Betsey Johnson av Pedro Lima do Nascimento


RSS 2.0