Bra dag och fina tulpaner

 
Det har varit en sån bra dag idag! Det började med att bästa p-platsen på jobbet var ledig när jag kom på morgonen :-), sen har lönen kommit och eftersom jag numera är deltidssjukskriven kunde jag sluta tidigare och fara och göra ärenden och shoppa lite. Efter det städade jag i lägenheten och har gjort fint i Filips rum, har bland annat hängt upp en ny ljusslinga tills han skulle komma till mig ikväll. 
 
Jag träffade äntligen läkaren i tisdags med anledning av min onda musarm. Fick rådet av henne att proppa i mig Alvedon vilket jag gjort, så det är väl det att jag inte har värk hela tiden plus att jag gått ner i arbetstid som gör att jag plötsligt har fått ett liv på fritiden. 
 
Men Alvedon lär ju inte lösa problemet på lång sikt och den räcker inte till att dölja smärtan som kommer av att sitta längre stunder vid datorn. På tisdag ska jag ha först behandlingen hos sjukgymnast så då antar jag att jag får ett träningsprogram. Akupunktur pratade hon också om.
 
Tulpanerna i det här inlägget fotograferade jag förra helgen men bloggar dem först nu. Första buketten för i år och det känns direkt vårigare!
 
 

Blogguppehåll

 
Det har varit ett snart två veckor långt blogguppehåll för mig som ni kanske märkt. Och tyvärr kommer det nog fortsätta vara glest mellan inläggen. Anledningen är att jag fått eskalerande problem med min musarm, något som började för cirka tre år sedan med den nya gymnasiereformen och ökade dokumentationsbördan.
 
Jag fick viss hjälp då hos sjukgymnast men eftersom jag inte kunnat få någon ändring i mina arbetsuppgifter och jobbat 100% så går det ju liksom inte bort.
 
När vi började om jobbet i höstas var det också dags för nya lärsystem som har gjort att man fått göra om en massa arbete man gjort i de tidigare systemen. Vi använder numera Lärum istället för Fronter för att skapa och struktuerara digitala klassrum med en massa filer hit och dit och Google Drive för att dela filer med elever istället för det lokala nätverket. Bytet har detta läsår inneburit en himla massa extra klickande för att skapa nya strukturer och dela filer hit och dit. Fast det var dåligt i armen även innan dess. Hade ont hela sommaren trots att jag trodde jag skulle hinna vila upp armen då.
 
Det kan gå bra att sitta och jobba en stund med datorn på förmiddagarna men allt eftersom dagen lider så får jag mer och mer värk och till slut blir det med eller mindre omöjligt att jobba vid datorn. Smärtan kommer som stötar så fort som jag håller armen i skriva-på-dator-vinkel och använder musen och stannar kvar som en molande värk resten av dagen. När det är som värst börjar armen krampa och jag blir helt yr av smärtorna. 
 
Jag har hunnit vara hos sjukgymnast som konstaterade att jag har en inflammation som går från högerarmen, över rygg och nacke och över i vänsterarmen. På tisdag ska jag träffa läkare. Ev blir det någon slags medicinering plus övningar hos sjukgymnast. På jobbet ska vi inledningsvis prova att jag undervisar 50% och hjälper min vikarie 25% (fast då får han vara min högra arm och klicka på datorn). Vi får se hur det går. 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att det känns så förbaskat tråkigt och dåligt. Jag kan alltså inte jobba med det jag älskar mest - datorer! Jag älskar ju sitta och pilla i programvarorna, leta inspiration, designa och redigera. För att inte tala om bloggarna! Att fotografera och redigera bilder till dem har ju varit min absoluta favorithobby.
 
Min plan är att undvika använda högerarmen vid datorn så mycket som möjligt så om jag bloggar kommer jag fokusera på att göra sånt jag klarar av att göra med vänster hand. Det kommer gissningsvis innebära blogginlägg med enstaka bilder och korta texter så länge. 
 
Krydddar det här inlägget med nåra få inlägg från en bilutflykt igår:
 
Bilderna i det här inlägget kommer från en biltur igår till Bjurfors där jag besökte en av mina favoritloppisar. Det var så himla fint väder och vackert men jag gav mig inte tid att stanna och ta riktiga bilder då jag inte riktigt hade koll på när loppisen stängde. 
 
 

David Bowie

 
Det är ju skit alltså... i fredags den 8 januari, på David Bowies 69-årsdag, var det fullt i media om släppet av hans nya album "Black Star", och idag - tre dagar senare - svämmar nyheter och all social media över av nyheten att han har dött. David Bowie dog i New York på söndagen den 10 januari, tydligen i sviterna efter en cancer han burit på i ett och ett halvt år. 
 
Två bra dokumentärer på SVT Play för den som behöver bearbeta: 
Kobra: David Bowie - ett program från 2012 då Ziggy Stardust firade 40 år.
Musik Special: David Bowie - Fem viktiga år
Också lite Funny Moments pt.1 med David Bowie 
 
 
Den lätt ångestladdade videon till låten "Black Star" från sista albumet "Black Star". 
 

Min julklapp

Nån dag innan vi skulle åka upp och fira jul i Piteå så slog det mig att jag inte skulle få någon endaste julklapp i år. Då det kändes så sjukt trist och sorgligt så högg jag mig en ask med ögonskuggor som jag sneglat på en del på Coop Forum. Den asken slog jag in och gav mig själv. 
 
Här är den: 
 
Isa Dora Eye Color Wonder Bar i färgtemat 01 Wonder Nudes. 225 kr för 12 skuggor på Coop Forum. 
 
Hur som helst; jag har bara provat dem de här första två arbetsdagarna ännu men de känns ändå rätt okej för att vara budget. Nåra är lite skimriga/glittriga märkte jag och de kändes väl lite obra på jobbet annars är skuggorna som helhet användbara så där dagligdags. Den mörkaste har ganska bra djuphet i färgen så den var fin att ha som lite eyelinereffekt om man vill se mer sminkad ut. Kompleterar man med att ha lite primer under så sitter skuggorna bättre också har jag lärt mig. 
 
Spegel innanför locket och applikator ingår. 
 
Jag har alldeles för många såna här budgetaskar med olika skuggor. De är ju fina på avstånd men är ofta rätt så dammiga i konsistensen och har knappt någon pigment när man börjar använda dem. Men de ser ju så himla lockande ut så jag kan inte låta bli köpa dem ändå ibland! Den här verkar ändå rätt okej så långt så, även med tanke på priset och mängden skuggor så är den ändå "värd".
 

Veckans Blogg på Besökstoppen?

Nu måste ni hjälpa mig att bli framröstad till Veckans Blogg på Besökstoppen! Kolla vad jag fick i mailboxen från dem, det känns redan nu som att jag typ vunnit nåt... 
 
Besökstoppen är en sida man kan registrera sig på för att bland annat få lite bloggstatistik till sin blogg, men det är också en sida där man kan hitta bloggar. Jag har själv anmält mig till att bli uttagen som Veckans Blogg och en slumpgenerator har sen skakat fram min blogg bland andra, men what the heck, jag har i alla fall typ vunnit nåt - att få delta i framröstningen av Veckans Blogg!
 
Vore jättesnällt om ni gick in och röstade på mig - gå in på denna sida i såna fall >> Besökstoppen så hittar ni det här röstningsfältet nästan längst ner på höger sida:
 
 
 

Slutet på jullovsmyset

 
Nu är det slut på jullovsmyset, i morgon är det dags att gå till jobbet och börja blicka framåt våren. Inte så pjåkigt det och det går ju så fort med alla lov som splittrar vårterminen.
 
Det har blivit mindre skolarbete under lovet än jag tänkt men mer hemmapyssel. Bland annat så har en sån där påse med saker som länge behövt sys och lagas blivit fixade, och jag har varit med en massa grejer till Myrorna som jag egentligen tänkt sälja men kom på att det enklaste vore att  bara ge bort dem. Sen har jag sorterat i skåpar och fixat lite med attiraljer till bilen och sånt där som man tänkt på länge. 

Idag har vi segat oss. Drog oss länge och åt frukost sent. Filip har spelat mycket på en favoritapp, sen har han fått ett bad, jag såg filmen Capote (med Philip Seymour Hoffman i huvudrollen) medan jag sprang massa vändor till tvättstugan fram och tlilbaka. 
 
Nån timme efter att denna bild togs såg det ut som att det exploderat eftersom jag lagt ut mängder med högar med vikta och ovikta nytvättade kläder överallt. 
 
Julpyntet har börjat försvinna ner i lådor så smått men än står glittergranen kvar i köket. 

 
Nu ska jag ta tag i de sista tvätthögarna och kolla om dokumentären om Leif GW Persson kan vara nåt. 
 

Fynd på mellandagsrean

Igår var jag och kollade lite på mellandagsrean och köpte nåra grejer, bland annat bordslöpare, men jag tänkte visa ett par andra saker som jag var lite extra nöjd med: 
 
Först de här silverörhängena från MQ för 49:-. Jag har varit inne på guld länge nu men nu tyckte jag att det liksom kändes friskt med silvret mot mitt mörka hår. 
 
En tydligare bild av örhängena.  
 
Sen köpte jag en till av en favoritfilt jag har och som jag börjar bli rädd att jag snart nött ut... den fanns nu på rea för 149:- istället för 249:- på Hemtex. Jag kan verkligen rekommendera den! Stor och bra och blir inte nopprig trots att det är fleece (fast mikrofleece som är en extra mjuk variant).
 
Filten från en annan vinkel.
  

En fyrverkeri-gif!

Jag upptäckte att jag ju filmat lite av fyrverkerierna som Pelle tände efter middagen på nyårsaftonen så det fick bli en gif!
 
 

Nyårsafton

Ljuseffekter präglade nyårsaftonen som blev riktigt bra i år! Först åt jag en tidigt middag hos Pelle och Filip med favoriter som räkbakelse och oxfilé och sen gick jag på fest som jag blev kvar på tills klockan tre på natten...men vi börjar från början: 
 
I väntan på att vi skulle smälla raketer senare på kvällen så brände vi jättelånga tomtebloss som Pelle köpt. Det blev vackra ljuskonstverk när jag fotograferade med 4 sekunders slutartid på kameran... 
 
... och jag var tvungen att fota massor förstås. 
 
Också kom jag på att jag ville prova själv och tänkte skriva Hej men då var tomteblosset nästan utbränt och jag blev förvirrad då jag plötsligt insåg att jag skulle vara tvungen att skriva spegelvänt så det blev en enda röra på bokstäverna... men det påminner i alla fall om ett Hej.
 
Inomhus skapade Pelles disneyfierade julgran galna ljuseffekter när jag inte höll kameran stilla...
 
...det blev dock kanske inte riktigt lika häftigt när jag skulle återskapa den ofrilvilliga effekten igen. :-)
 
Jag bidrog med extralånga partysticks som Filip ligger och leker med här (observera även hans nya galna zombietröja... )
 
Raketerna smällde vi redan vid halv tiotiden ungefär eftersom Filip inte skulle orka vara uppe till midnatt. Jag fotograferar alltid som en galning när vi smäller raketer men jag får nästan bara skitbilder som den här. 
 
Efter att jag hunnit sega ner mig totalt efter all mat och nattningen av Filip trodde jag nyår var över för min del, men som tur var for jag till mina vänner systrarna Q. Där skålade vi in nyåret och lekte charader ända till klockan tre på natten (mitt lag vann!)... Denna bild är för övrigt helt obegriplig eftersom den är så suddig så den kräver en förklaring: Det är vid tolvslaget då vi gick ut på gatan på Haga och de tre herrarna på festen sabrerade tre champagneflaskor med en machete (macho ska det vara, ingen himla sabel här inte, och det blev nån slags manbarhetsrit över det hela ;-D ) och Umeå stads mäktiga nyårsfyrverkerier syns längst bort ovanför gatan... 
 
Idag är jag alltså ganska mör, inte direkt särskilt bakis men trött så nu är det film och godis som gäller. Hoppas ni också hade en fin nyårsafton!
 
UPPDATERING: Jag glömde ju att jag filmat första sabreringen, och jag har gjort en gif av det hela! :-): 
 

RSS 2.0