Ett par favoritloppisfynd

På Norrbottenstrippen, och på väg hem till Umeå från den, så blev det en del loppisbesök. Dels på gamla favortien PMU Second Chance Piteå, som egentligen ligger i Öjebyn, och även en annan favorit Antik & Loppishallar Stenfors gård i Ånäset mellan Umeå och Skellefteå, men även på en nyupptäckt jättebra loppis/antikbutik som heter Gamla ting och ligger i Byske.
Sen var jag på nån fler också, i Boden, bland annat Antikboden i Boden där det mest fanns lite finare saker som kostade lite mer men jag upplevde inte att det var några överpriser ändå.  
 
Det svåra med loppisar är att de kan ändra öppettider lite hur som helst. Jag hade t.ex. sett fram emot att äntligen besöka Magasin V i Boden men de hade ändrat öppettiderna till mellan 15-17 och vi var där klockan 13, men de hade inte uppdaterat de nya öppettiderna på vare sig facebooksida eller hemsida (där det för övrigt står olika öppettider) så det är ju förbenat frustrerande. På samma områden finns Bodens PMU men de hade också jättesena öppettider. 
Nåväl, får väl se det positivt; sparade väl några kronor och lite utrymme hemma, he he.
 
Nu ska vi titta på mina två favoritfynd. Eller egentligen har jag tre favoritfynd men piedestalen jag köpte står i ett mörkt hörn så den ids jag inte ta fram och fotografera. Köpte också några till grejer men de kvalar inte in på favoritfynd-listan. Också till sist en grej som jag bara velat ha länge och som jag äntligen hittat men som jag tyvärr inte rymmer... 
 
Först och främst den här jättestora urnan i mässing. Det var på vippen jag inte köpte den eftersom jag var varm och svettig och för tillfället glömt bort varför urnor är bra, men så slog jag ändå till och tur var väl det för den blev ju jättetjusig på den här piedestalen med palmen i. Urnan kommer från Gamla ting i Byske. 
Det andra favoritfyndet var den här vackert vävda duken. I denna bild är den avig och omanglad men nytvättad eftersom den var gulnad och lite småfläckig när jag köpte den. Mönstret ger mig väldiga retrovibbar, kanske 1920-30-tal men de fållade kanterna gör att jag tänker att den kanske är nyare produktion. Handvävda dukar brukar väl ha råare ofållade kanter (vet ej vad de kallas) eftersom det blir finare/enklare när man manglar. Å andra sidan brukar ju ta en tid innan en duk gulnar i kanterna.
 
Så här ser den ut när den är manglad och på nära håll (oops, där är visst ett mangelveck!), fortfarande avigsidan dock, men det syns inte så stor skillnad mot räta sidan.
 
Här är då drömfyndet som jag inte köpte eftersom jag inte kan komma på var jag ska ställa den utan att behöva ta bort någonting annat; ett vitrinskåp!  Ful bild men jag fotograferade det i all hast. Jag har ju inte den här stilen hemma men jag har så svårt att hitta något vitrinskåp som passar med mina teakmöbler så jag tänker att i en väl vald hörna kan denna nog fungera ändå. Fast det var ju bara det att jag inte har någon väl vald hörna ledig. Rena fyndet är det också; 800 kr! 
 
 
 


På Norrbottenstripp med mamma

 
För en vecka sedan åkte jag ensam upp till Piteå eftersom jag och mamma sedan tidigare bestämt att vi skulle ta en liten Norrbottenstripp tillsammans. Vi skulle åka till hennes gamla trakter, Harads och Voullerim. Egentligen hade vi fler planer än så men av olika anledningar så blev trippen kortare än vi ursprungligen tänkt. Eller kanske för att vi inte tänkt och planerat ordentligt :-)
 
Jag fotograferade inte så mycket och mamma gillar inte jättemycket att vara med i bilder på sociala medier, så det blev bara några få:
 
Det här är mammas skolhem i Vuollerim. Det är förfallet nu men har även hunnit vara vandrarhem under senare pr. Mamma bodde här tre år från det att hon fyllde 8 till 11 års ålder. Hon åkte hem till sina föräldrar ungefär varannan helg.Tänk er att bo borta från sina föräldrar när man var så liten!
Året före, alltså när hon var 7, var hon för liten för skolhemmet så då fick hon bo hos en snäll tant. Hos tanten hade hon det bra, fick jättegod mat och sova i tantens rum för att hon var rädd att sova ensammen, men på skolhemmet sov de i sovsal och fick inte ha nattlampa tänd trots att de var rädda, och de fick strömming exakt varenda lunch. Också blev de straffade om de bröt mot olika regler. Som tur var var hon snäll. 
 
Eftersom det var krigstid så kom en finsk familj till området, jag uppfattade det som att de också fick bo på skolhemmet. De hade några kor med sig som fick gå på ängen bredvid skolhemmet. Då kunde inte mamma hålla sig, det påminde henne om de älskade korna hemmavid så hon bröt mot skolhemmets regler och gick ut från gårdsplanen och bort till korna. Hon fick något straff, men jag minns inte vilket. 
 
I år, kanske på grund av den ovanligt varma sommaren, finns det extremt mycket rallarrosor överallt. 
 
Vi bodde en natt på Bodensia i Boden och hade fin utsikt över stan. I Boden passade vi på att hälsa på en brorson som just flyttat dit med sin tjej. Jag är för övrigt född i Boden och levde där tills jag var 5 år gammal, har skrivit om det tidigare här på bloggen, i det här inlägget bland annat: Margaretagatan 1
 
Vi gick lite på stan för att shoppa dagen efter men det var så sabla jobbigt i värmen så vi gav snart upp. Jag hann dock fynda en grej på en antikbutik.
 
Vi hade tänkt besöka två stora loppisar till i Boden men vi hade otur för de hade jättekonstiga öppettider. Så irriterande när butiker inte uppdaterar sina öppettider på sina hemsidor! Lite tröst fick jag dock på vägen hem från Piteå till Umeå, stannade och fyndade lite fina saker på ett par loppisar då istället. Ska visa sen. 
 
 

Bilsemester 2018 del 4: Träffa släkt och besöka Furuviks djurpark

De sista dagarna av semestern fotograferade jag inte med systemkameran men vi gjorde massor med saker som jag fotograferade med mobilen. De flesta händelserna har jag publicerat på Instagram.
Det främsta eller största de sista dagarna var att vi äntligen tog chansen att träffa en hel del släkt. Vi åkte nämligen till Nyköping och träffade först min ingifta moster Ulla-Britt (min morbror Ruben avled tyvärr för något år sedan), samma dag min andra morbror Lennart och moster Birgitta, sen åkte vi till Uppsala och träffade brorsonen Kalle med flickvännen Emma som var nyinflyttade i stan.
 
När vi var på väg att lämna Uppsala så fick vi en inbjudan av kusinen Erik med familj att komma och hälsa på dem i Tensta Bränna (en bit norr om Uppsala) så det tackade vi ja till vilket jag är så glad över.
Eftersom jag inte frågat om jag kan lägga ut bilder på alla släktingar vi besökte så får ni tyvärr inte se dem men ni kan få se lite djur från min kusin Eriks familjs gård och skymta ett par tremenningar/sysslingar till Filip: :-)
 
Ett gäng charmiga höns var nyinköpta till gården och hade redan blivit lite tama med hjälp av Filips 5-åriga tremenning Hedwigs hjälp. I bakgrunden skymtar andra tremenningen Otto 8 år som Filip klickade med, så Filip var inte alls sugen att åka därifrån. Ett halvsyskon till, Sindri, var inte hemma utan hos sin far så honom fick vi tyvärr inte träffa. 
 
Tremenningarna hade även ett par vita kaniner som var jättetama och snälla. 
 
Efter en spontan övernattning hos Erik med fam så åkte vi vidare till Furuviksparken utanför Gävle. Filip ville allra helst åka deras nya spöktåg men var tvungen att samla mod först i lite andra åk. 
 
Vi åkte sen spöktåget. De 10-12 åken vi gjorde i detta spöktåg verkade tillslut sätta sina spår i Filip... ;-)
 
Matpaus på Furuvik. 
 
När vi var färdig i parken så beslöt jag mig för att vi skulle köra ända hem istället för att övernatta i Gävle vilket jag först tänkt. Och det gick bara fint, tydligen så kan man vänja sig vid att köra långt, för det var stor skillnad motför körningen den allra första dagen på resan vilken jag tyckte var HEMSK. Så vi var hemma torsdag 5/7 istället för planerade 6/7 men glad var vi för det. Och katterna.
 
De efterföljande dagarna hemma gick ut på att packa upp, städa och komma i ordning, gosa med glada katter, och åka till badstränder...
 
Filip och jag i långgrunda Norrmjöle några dagar efter att vi kom hem. Det är varmaste sommaren på typ 50 år, på gott och ont då det nu brinner i skogar över hela Sverige. 
 
Nu är Filip på långresa med sin far. De åkte i morse och ska bila till Stockholm för att sen ta flyget till Frankrike och Disneyland där. Efter några nätter där tar de sen tåg vidare till London. ...I'm not jelaous ;-)
 
 
Bilsemester 2018 del 4: Ölands djurpark

 
Vi övernattade tre nätter i Kalmar och hann därför med en dagsutflykt till Öland. Det går snabbt att köra över bron så det känns knappt som att man lämnat Kalmar så det var väldigt smidigt. Jag har varit på Öland tidigare men det var länge sedan, men jag gillade verkligen att vara i Kalmar och på Öland på den här resan. Det känns som att man skulle kunna boka en hel vecka därikring någon gång eftersom det finns så pass mycket att göra och se.
 
Hur som helst var huvudmålet på Öland att besöka Ölands djurpark, eller egentligen är det ju en djur-, nöjes- och vattenpark, så det finns mycket att göra där visade det sig. Vi var ju bara där en dag och parken stänger ganska tidigt, så det kändes lite kort för att hinna uppleva allt så jag rekommenderar att man köper tvådagarsbiljett. Endagsbiljett går dessutom på 395 kr (!) och tvådagars på 495 kr så det är också betydligt mer prisvärt. 
 
Här är lite bilder:  
 
De har stil, de har grace.
 
En alligator har överbett och en krokodil har underbett lärde vi oss. Äntligen kan jag se skillnaden! Ser ni vad detta är*? (Se svar längst ned :-) )
 
Ett djur som inte fick klappas eftersom det bits stod det på en skylt, men de kom frestande nära.
 
En en veckas gammal killing som man fick klappa. 
 
Också lemurerna! Som vi upptäckte att man fick betala en hundring för att gå in till och gosa med!!! Så det gjorde vi, TVÅ gånger! Sinnessjukt underbart, euforin var total! <3<3<3 
 
 
Man får inte mata djuren med sitt eget medhavda snacks pga att de kan vara överkänsliga, men vissa kunde inte låta bli ändå. Djurskötaren sa till mannen. 
 
Är det här det som kallas stockrosor? "Stockrosor", det låter så fint men jag har aldrig vetat vad det är. 
 
Min rosenknopp <3 :-) 
 
Här är den lilla nöjesparken, påminner i storlek om ett sånt där kringresande tivoli, men den var något bättre och mer varierad, också var det kul med lite dinosaurietema. 
 
En något absurd dekoration. Jag blev INTE sugen på varmkorv! 
 
Tre Velociraptorer. :-) 
 
Ett tivolispel eller vad det heter. Men det var helt tyst och bara dekorativt.
 
Det här är spöktåget. Filip vågade inte åka men jag gjorde det, och var rädd hela tiden haha!
 
När det bara var en timme kvar till stängningstid gick vi till delen med badparken. Jag tycker att den var jättefin med flera varierade pooler. Det fanns även en jättestor pool med lågt vatten och en stor klätterställning med rutschkanor, har ingen bild på den men den syns här i filmen på deras hemsida: Vattenpark Ölands djurpark
 
Det var inte så mycket folk kvar där pga nära till stängning. 
 
Resten av resan fotograferade jag inget med systemkameran utan bara med mobilen. De flesta av de bilderna har jag publicerat på mitt instagram @anitabjohansson men jag ska ändå göra ett samlingsinlägg med vad vi gjorde resten av resan eftersom jag gärna vill ha det samlat på bloggen. 
 
*Det är en alligator.

Bilsemester 2018 del 3: A World of Dinosaurs och Kalmar slott

Lördagen den 30/7 vaknade vi upp i Kalmar. På vägen till Kalmar hade vi passerat A World of Dinosaurs som låg en liten bit utanför staden och som är en stor utställning med massor med dinosaurieskelett och robotdinosaurier. Den största sådan utställningen i världen enligt hemsidan. Jag hade aldrig hört talas om den men Filip blev eld och lågor så vi bestämde att det skulle få bli lördagens utflykt. Sen visade det sig att vi även hann till Kalmar slott  så det blev en välfylld dag. 
 
Vi börjar på A World of Dinosaurs: 
 
Jag fotograferade bara med mobilen på dinosaurievärlden så bilderna blev inte så fina, men jag vill gärna dokumentera det besöket i bloggen i alla fall. Här står Filip utanför den jättestora ladugård (??) som innehöll 130 dinosaurier i form av skelett, fullskaliga modeller och robotar. 
 
Mest humorisitskt under besöket var modellen på Velociraptorn som ser ut som en gremlinliknande kyckling. Velociraptorn är ju mindre och betydligt dunigare än den större och utseendemässigt grymmare versionen man sett i Jurassic Park. Jag har även läst nu att man tror att betydligt fler (kanske alla!) dinosaurier egentligen hade fjäderdräkt! Det är så roligt så jag måste skratta! Det innbeär ju katastrof för alla läskiga dinosauriefilmer om det visar sig att alla dinosaurier ser ut som zombiekycklingar!! 
 
Läskigaste skeletten var de på T-Rex. Vilket monster det var alltså! Det är så svårt förstå att något så stort och läskigt gått runt på jorden. 
 
Och otäckaste modellen var dinosaurien med JÄTTEGAPET som var en valsläktning (eller var det hajsläkting?). Betänk att käften fortsätter utanför bilden på vänster sida då jag inte lyckades få med hela gapet i bilden. 
 
En gif jag gjort på en av robotdinosaurierna. Filip tyckte det var oerhört ruggigt, kanske för att de hade extra mörkt i de rummen där robotdinosaurierna var. 
 
Trots att vi hade tittat på 130 dinosaurier så var det fortfarande mycket kvar av dagen, så då åkte vi vidare till Kalmar slott.
Så här var det där: 
 
Kalmar slott är stort, så jag var tvungen att ta en bild till vänster... 
 
...och en bild till höger, för att få med hela slottet i bild. 
 
Inne på borggården gjorde ett (äkta!) brudpar sig i ordning för sin vigsel (gissar jag, de såg för spända ut för att det redan skulle varit gjort). Till höger en fin prinsessa som förmodligen lånat sin dräkt i det rika kostymförråd man hade att tillgå för yngre besökare i en del av slottet. 
 
Så glad och uppspelt brudgum, så fint att se. :-) 
 
Det suveräna med Kalmar slott är att de har mycket som är uppstyrt att passa för både barn och vuxna. Vid den första guidningen vi följde så varvades guidens berättelse med agerande av skådespelare som spelade galna kung Erik den XIV och hans kärlek Karin Månsdotter. I bilden syns däremot ingen av dem, utan jag har för mig att det var hans halvsyster prinsessan Sofia, dotter till Gustav Vasa, och hennes make hertig Magnus av Sachsen-Lauenburg (googlade detta eftersom jag inte har något minne) som förfasas över halvbroderns galenskap och framfart med den fattiga Karin. 
 
Dukningen till Johan den III:s påskmåltid, bror till Erik XIV.
 
Längst bort vid bordets kortsida sitter Karin med sin Erik. 
 
Den här bilden ser nästan ut som en målning. Tycker jag i alla fall.
 
Efter den första guidningen så såg vi fler ur det bröllopssällskap som tydligen bokat en del av slottet.
 
Själva for vi på ytterligare en guidning som hette "Mörka rum" och som hade en mer vuxen målgrupp och som berättade om valv som gick genom murarna. Vi fick veta att toppen på det här tornet byggdes till på 1800-talet eftersom man ville ha lite snyggare proportioner på slottets helhet. 
 
Skådespelarna var hela tiden i karaktär, även utanför guidningarna. Vilket sommarjobb alltså!
 
I en källare på slottet fanns ett bra pysselrum, men man fick betala för de mer dyrbara materialen, som t.ex. pappret till Filips trollkarlsstrut, så det gällde att lyckas. Som tur var gjorde Filip det :-) 
 
Efter pysslandet drev hungern oss från slottet. Det här är vallgraven över till fast land. 
 
Tillbaka i centrum och på vårt hotell First Hotel Witt så klädde vi om lite och skyndade oss snabbt ut till en trevlig uteservering utanför ett grannhotell (Calmar Stadshotell). Där lyxade vi med mousserande, fanta och...
 
...skaldjur och ceasarsallad. Helt klart bästa restaurangbesöket på resan eftersom semesterkänslan var på max här. 
 
Utsikt över det torg vi satt vid. 
 
Nästa dag, på söndagen, bar det av till Öland och Ölands djur- och nöjespark. Mer om det i nästa inlägg. 
 
 
 

Bilsemester 2018 del 2: High Chaparral

 
Efter två dagars körning så kom vi fram till det efterlängtade High Chaparral vid middagstid den 27 juni. I parken skulle vi vara i två dagar och sova över två nätter.
 
Filip svidade snabbt om till den cowboyrock, skjorta, hatt och vapen han fick när vi varit på besök där 2016 (se honom i den fina rocken i mitt gamla inlägg här: Bilsemester 2016 del 7: High Chaparral) men där var varmt som i utlandet denna sommar, gissar på 26-28 grader i skuggan där på kvällen, så rocken åkte snabbt av igen. Hur som helst hade den blivit i minsta laget ♥.
 
Vi bodde i ett tvåbäddsrum på Wild West Inn som ligger precis vid huvudentrén till High Chaparral. Rummet bestod ett riktigt stort vardagsrum, ett litet sovrum, en egen toalett och ett eget duschrum. Man får bädda sängen själv och det är ganska enkelt. Å andra sidan är det relativt billigt, ca 700 per natt för två personer. Det är väldigt liten prisskillnad mellan hur vi bodde sist vi var där i ett enkelt tvåbäddsrum i korridor som har dusch och toa delad med andra i korridoren, då betalade vi 500 kronor/natt för rummet! Så det är sjukt prisvärt att ta tvåbäddsrummet istället. 
 
Parken var ju stängd när vi kom fram så vi kunde inte gå in i parken förrens dagen efter. Det första man gör då är att utrusta sig i en av de "Young Guns"-butiker de har i parken. En stor sån butik finns alldeles innanför entrén. Filip hade ju hatt och revolver sedan tidigare men de hade blivit aningen tilltufsade så vi köpte ny hatt, ett gevär (som vi bytte sen till en sniper då geväret var så besvärligt att byta skott på och skjuta med) och en ny revolver samt nya hölster.
 
Tips som vi upptäckte: Har du problem med det vapen du köpt, eller inte är riktigt nöjd, så är de inte alls kinkiga när man vill byta. Och en annan sak är att de kan ha aningen olika utrustning i de olika Young Guns-butikerna pga att vissa saker kanske blir slutsålda (gissar jag) så titta gärna runt lite innan ni bestämmer er för gevär eller pistol. 
 
Som tur var lärde Filip känna en ny kompis, C, som han lekte med av och till nästan hela tiden vi var där, och det blev ju bonus för mig också eftersom jag fick en vuxen jag kunde hänga och prata med i C:s mamma M!
Det här bidrog jättemycket till att det blev så lyckat. Filip hade nämligen varit lite orolig under resan att han kanske blivit för gammal för High Chaparral men ganska snart vi kom in i i parken sa han "Mamma jag har inte alls blivit för gammal!" så det var ju himla kul! Succé i två dagar alltså.
 
Som tur var bodde C och hans mamma M också på Wild West Inn så barnen kunde även leka på innergården där.  
 
Jag upptäckte också att en som jag läst till bildlärare med (eller jag gick året före) råkade vara på High Chaparral med delar av sin familj, så vi sammanstrålade med dem då de skulle se en av sina äldre barn uppträda, hon jobbade faktiskt som skådespelare i delen av parken som ska imitera Old Mexico.
Deras dotter spelade soldat i just denna version som vi såg, och herregud vad hon och de i uppträdandet fick härja runt! De slängde sig upp- och nerför stegar och sprang på smala gångar på hustak och fäktades med Zorro snabbare än man kunde se huggen komma! Jag hoppas de får bra betalt för det är de värda! Tydligen blir det en del skador...
 
Här syns hon fäktandes med Zorro uppe på ett av hustaken! 
 
Jag uppskattar vidden och formen på den här kjolen, fint!
 
 
Vi åkte såklart även med ett av de riktiga tågen (det finns hela tre stycken i parken!) som drivs av riktiga koldrivna ånglok. 
 
Tågen blir såklart rånade vid varje färd, och här står nåra cowboys och laddar för kommande skärmytsling.
 
Det finns förresten många vuxna utklädda i parken som inte är anställda av High Chaparral. Jag fick veta att de är "lajvare" och mamman till C berättade att de betalar en viss summa varje år till High Chaparral för att gå runt där så mycket som de vill, men de har också tydligen ett minimumkrav på sig att vistas där. De som gör detta kallas för "medborgare".  Ni kan se några som förmodligen är medborgare i detta klipp på mitt Instagramkonto. 
 
Sen var vi och såg Wild West Show också, den största showen i parken som har strider, explosioner, slagsmål och stunts. 
 
Där kom en elakt gäng som skulle stjäla en kista med pengar. Här bär en av skurkarna ut kistan. 
 
Det skulle han inte ha gjort för plötsligt dyker Annie Oakley upp...
 
...och då är det ju lika bra att ge upp :-) ...
 
...fast inte utan en rejäl strid förstås. De goda vann ifall ni undrade :-)
 
Det är inte bara roligt i parken utan det är även vackert. 
 
Bland det sista vi gjorde var att handla en pilbåge och pilar i indiandelen av parken. 
 
Efter lite övning så hade Filip blivit en excellent bågskytt. 
 
Något som Filip också gjorde är att han och C badade, det finns nämligen en relativt stor pool nära entrén som var otroligt bra en sån här gång när det var så varmt i parken. Någon dag ska de väl komma på någon lätt metod för att kunna publicera filmer i bloggar, men så länge måste jag göra gif:ar av mina filmer: 
 
 
Också är det ju roligt med alla djur, den här bildserien är ett exempel på ett av mina favoritmöten: Häst försöker tjuva hatt på mitt instagramkonto. 
Eller det här söta fölet som stod och gnuggade rumpan mot staketet... :-)
 
 
Efter vår andra dag i parken åkte vi på kvällen vidare till Kalmar och om det berättar jag mer om i nästa inlägg. 
 
 
 

Bilsemester 2018 del 1: Återbesök på Sjösunda Årsunda

 
Sent torsdags kväll kom vi hem från årets semesterresa. Det blev en bilsemester i år igen eftersom Filip hade önskat att få återbesöka High Chaparral, men vi var förstås inte bara där utan har kört runt både hit och dit och sett och gjort mycket.  
 
Jag tänkte börja från början, vid resans första riktiga stopp. Det blev ett återbesök och en natt på Sjösunda Årsunda, en camping med vandrarhem som jag upptäckte på förra årets bilsemester och som jag blev så förtjust i (se mitt inlägg från förra årets besök där här: Bilsemester 2017 del1: Sjösunda Årsunda vandrarhem och camping). 
Det var en urjobbig bilkörning första dagen, jag var trött och hade härjat mycket med packningen och förberedelser hemmavid dagarna före, hade haft resfeber och sovit dåligt, så det var ingen bra första kördag. Som tur var blev det betydligt lättare sen. Hur som helst var det skönt att äntligen komma fram till Sjösunda Årsunda där på den tidiga kvällen: 
 
I år bodde vi inte på vandrarhemmet utan jag hade bokat en fin stuga för att vi skulle få börja semestern lite flott. Så här i efterhand kändes det inte så genomtänkt att hyra stuga för nästan 1400 kr första natten (inklusive hyrda sängkläder) eftersom det inte blir så flott då det blir mer städning och jobb än njut när man ska enbart övernatta en enda natt. Men fin var den som sagt, här är en länk till en bild på interiören som jag la ut på Facebook: Interiör stuga (hoppas länken fungerar). 
 
När vi slängt in packningen i stugan så gick vi till restaurangen. I år var vädret bättre än vid förra årets besök på Sjösunda Årsunda då sommaren var betydligt svalare. Direkt kom badsuget hos Filip när vi gick efter stranden till restaurangen.
Den här bryggan som ligger bredvid vandrarhemmet är förresten inte trasig eller nåt sånt, den är anpassad för rullstolsburna så att de ska kunna åka ner i vattnet. Himla fiffigt tycker jag. 
 
Solstolar på varm solig sandstrand. Sånt som man längtar efter att få se cirka 9 månader varje år. 
 
Kallt men "värt". 
 
På restaurangen har de tjeckisk öl på tapp så jag fick en sån :-).
 
Den långalånga bryggan.
 
Restaurangen och stranden tillbaka till vår stuga. 
 
Trots att det var lite väl sent efter restaurangbesöket så fick Filip byta om till badkläder så att han skulle kunna blöta ned sig lite mer ordentligt. 
 
Man måste alltid spexa framför kameran nuförtiden
 
 
Ner till vattnet igen. Här blev vi åthutade av en från ett gäng intellekt funktionsnedsatta som bodde på vandrarhemmet, han ropade att det var hans plats och att vi skulle gå därifrån så då gjorde vi det
 
Det var aaaningen för kallt för ett helkroppsbad men det gick alldeles utmärkt att plaska. Själv plaskade jag inte utan stod på stranden och blev väldigt biten av vad jag tror var svidknott. Hade sedan, och fortfarande, smalbenen fulla av fula sårskorpor och ärr efter allt kliande. Usch, tror jag är typ allergisk, ser ingen annan som får så här såriga ben av mygg- och knottbett. 
 
Nästa dag körde vi vidare till High Chaparral så nästa inlägg kommer att handla om det. 

RSS 2.0