Beige boots

På måndag fyller jag jämna 44 år. Mina lyckotal när jag var barn var 22 i första hand och 44 i andra hand så det bara måste ju bli ett bra år :-)
Det är helt klart värt att fira så jag planerar att göra det hela helgen, hehe. Perfekt att min födelsedagshelg sammanfaller med Kulturhuvudstadsinvigningen för då kan jag låtsas att det är till min ära ;-) I alla fall lär man ju ha mycket att roa sig med!
 
Till födelsedagspresent skulle jag t.ex. gärna vilja ha ett par beige boots som jag letat länge och nu hittat det perfekta paret; det är de första här nedanför, de med lite högre klack. Jag skulle även vilja ha ett par av de med lägre klack för bekvämlighetens skull.  
 
Presenter mottages tacksamt och jag mottar dem med glädje på mitt jobb för enkelhetens skull, (Anita Blomkvist Johansson, Midgårdsskolan, Umeå) och jag är inte alls känslig för om det skulle komma ett par veckor eller så i efterskott. :-) :-) :-)
 
1. Boots med högre klack | K.Cobler/Scorett
2. Boots med lite skimmer | Dasia/Scorett
3. Boots med spännen | Dasia/Scorett
 
Ps. Jag har storlek 41 ;-) Ds.

Förhandstitt på Kulturhuvudstadsinvigningen

Jag skulle ha åkt i väg och handlat på Coop Forum efter jobbet idag, men pengarna hade inte kommit in på Coopkortet så jag drogs istället som en magnet till Åhléns och dess reaställ. När jag kom in till stan och skulle gå från bilen så hörde jag musik från älven och förberedelserna för kulturhuvudstadsinvigningen där så jag tog en omväg dit på vägen till Åhléns:
 
Det var tjusigt värre vid älven, ljuspelare upp i den grådisiga vinterhimlen och ett upplyst glänsande vitt Väven vid sidan om. Där kommer kronprinsessan och prinsen stå på en balkong med sina säpos på invigningningkvällen har jag läst :-)
  
Mest lyllo är de som jobbar i gamla brandstationen för de kommer ha perfekt utsikt över invigningen!
 
Mitt på stan, framför rådhuset, stod futuristiska tält och en stor metallcirkel med renhorn, vad-de-nu-ska-ha-den-till, men rätt fin var den. På väg på parkeringsplatsen vid bilen fotade jag sen gamla brandkåren från baksidan. Tjusigt. Hade varit finare med en riktig kamera men nu ska jag sluta tjata om det ;-) (knappast) 
 
Det ska bli spännande se invigningen på lördag! Om man nu kommer se något vill säga, det förväntas ju en 30-35 000 besökare. Pampigt såg det ut vid älven, mycket lampor och färger. Lite som "Melodifestivalen goes same" typ med brinnande snö och pampig musik :-) Man kommer väl stå där känslosam med gråten i halsen till slut, haha.

Fina söndagen

Det är väl lite i senaste laget att blogga om vad man gjorde i söndags men det var en så himla bra dag att den måste få komma med här. Så bra att det nästan kändes som att det var min födelsedag :-)
 
Vet inte om ni står ut med ännu ett inlägg med en massa glåmiga mobilbilder, men här är de:
 
Vi började med amerikansk brunch på Kungsgatan 133, en restaurang som ligger lite i skymundan i utkanten av Umeås absoluta centrum. Pelle hade hittat en kupong/annons i nån gratistidning som gjorde att vi fick två rätter till priset av en. Det blev amerikanska pannkakor, grillad skink-och osttoast, äggröra och bacon och en hel del kvar på tallrikarna efteråt. 
 
Jag hade aldrig varit på den här restaurangen tidigare men jag känner att jag gärna skulle gå hit igen och ta en bit mat och ett glas vin på kvällen, mysigt och personligt med trevlig personal. Tror Filip gillade stället också fast det bara var vi som var där :-)
 
Efter brunchen var vi utflyktssugna och åkte i väg i gråvädret till Holmsund och tittade vid hamnen och på de fina gamla arbetarkåkarna på Västerbacken tror jag det heter. 
 
Sen drog vi iväg hela vägen till Lögdeå och Häggströms Modehus på PELLES inrådan, kors i taket! Han måste känt på sig att han skulle göra fynd för han hittade en grymt fin klarblå täckjacka till dubbelt rabatterat pris: typ 600 kr istället för minst 1000 kr. Vet faktiskt inte vad den kostat från början. Jag gjorde inte lika stora fynd men hittade två par örhängen som jag snart ska visa. Pelle ville inte riktigt vara med på bild ifall ni undrar :-)
 
Vi, eller snarare jag då, var inte riktigt nöjda efter det utan jag ville vi skulle ta fika nånstans (det hade hunnit bli senare på eftermiddagen vid det här laget) och vi försökte köpa fika på Levar Hotell. Det bidde det inget av eftersom de bara serverade mat men det gjorde inte så himla mycket för vi for och köpte lite färdiggrillat och åt till middag istället.

En riktigt riktigt bra dag!

Skoreashopping och 90-talsnostalgi

Hela tre skopåsar fick jag med mig på en improviserad shoppingrunda på Strömpilen idag (läs; igår lördag)!
 
Det började med att jag efter frukosten tog med Filip och en förskolekompis till honom till Busplaneten som ligger vid Strömpilens shoppingområde. När de härjat klart där efter nästan tre timmar inklusive matpaus så åkte jag bara hem för att lämna av dem men åkte sen tillbaka igen. Det verkade nämligen som att de hade mycket bra rea där, speciellt på Din Sko.
 
Och tre par skor blev det till mig (och ett par till Filip som jag inte visar här):
 
Ett par ofodrade mc-boots, ett par varmfodrade mc-boots och ett par svarta med klack.. Jag betalade 199 kr, 599 kr och 149 kr (!) för paren. Tre par skinnskor till priset av typ ett par! Inte illa :-)
 
Eftersom jag frös om fötterna tog på mig de varmfodrade och fick en flashback till 90-talet då jag typ alltid gick svartklädd med parkas och med mc-boots eller med doc's på fötterna. Den där gamm-rockarn man har i sig verkar aldrig försvinna helt... haha.
 
Det här är en bild från 1994 när jag läste till Bildlärare, jag 24 år med stålhättedoc's på fötterna. Vi skulle vara klädda lite extra alternativt eftersom vi skulle föreställa nån slags "Circus Sideshow", för Peter i mitten har mig och Atte i koppel. Det var Bildlärarstudenternas tur att ordna fest (som jag förstod det alternerade det mellan Konsthögskolan, Designhögskolan och Bildlärarlinjen som då låg på Tullkammaren) och vi skulle ha fest med Cirkustema.
 
På den tiden fotade jag mycket i svartvitt och gjorde fula kopior i skolans labb, hehe.
 
Det här är 1995 i mina föräldras hall i Norrfjärden. Jag och Atte har varit på Piteås Strömbackaskola som kandidater en vecka och jag är klädd i princip som nuförtiden; mc-boots på, parkas, men på den tiden hade jag alltid håret uppsatt.

Bästa familjeporträtten

För ett tag sen skröt jag här i bloggen om att vi lyckats ta bästa familjebilderna någonsin med Photobooth på Pelles iPad :-) och det är typ sant även om jag tycker att även denna bild http://anitabjohansson.blogg.se/2013/july/hemma-igen.html ligger bra till. Så här är några av dem;
 

Städblomma!

Min första sjukdag, i tisdags alltså, överraskade Pelle mig med städblommor innan han gick på sitt eftermiddagsskift. Härligt! :-) Dessutom köpte han Krysantemum som jag tycker så mycket om och som står så länge. Så nu står de och bländar oss på soffbordet:
 
 

Frostigt 2/2

Utsikten från vår frostiga bakgård:
 

Frostigt 1/2

 
Jag har varit sjuk och hemma ett par dar men räknar mig som fit for fight att ta mig an en arbetsdag i morgon igen. För att för säkerhetsskull kolla hälsoläget tog jag med en kamera när jag skulle lämna Filip till föris och gick en omväg hem via Hagaparken.
 
Det har varit en vackert frostig dag så det blev mååånga bilder, både i parken och hemma på egna bakgården, så jag delar upp dem i ett par olika inlägg:
 
Filip på marsch mot föris. Det fanns andra än oss som stannade och beundrade frosten.
 
Hus vid Hagaparken.
 
Ett annat hus i Hagaparken :-)
 

Helgen

Det har varit en isig glittrig kall vinterdag idag men jag tog mig tyvärr aldrig ut utan la istället över fem timmar på att städa bort allt damm som legat kvar i vrårna sedan julen. Pelle har tagit bort allt julpynt under veckan så det kändes så himla skönt att få i ordning här.
 

I fredags innan jag skulle hämta Filip på föris hann jag en kort stund in på Åhléns halva-reapriset-rea som kollegan Cicci (MammaMedia) tipsat om. Jag hade haft abstinens sedan dagen innan då hon och vår arbetskamrat Gunnel hade varit dit och fyndat. Det fanns en del fina skor som jag provade men hur som haver gick jag därifrån tomhänt (okej, några 10-kronors ljuslyktor från interiöravdelningen fick jag med mig) och det kändes rätt skönt. Lider av en liten shoppingmatthet just nu.
 
Sen var det nog mest den här väskan till vänster jag velat ha, men den var förstås inte på rea utan kostade kring 700 kr. Väskorna till höger var lite lik den i modellen men mindre och kostade 250 kr på rea, men nää... orkade inte.
 
Filip var på gott humör när jag hämtade honom och visade mig iskonst de fått göra; smälta ner teckningar i isblock som de sen hängt upp vid grinden till förskoleområdet. De här bilderna är nog från fredagsmorgonen inser jag nu för hans iskonstverk hade rasat ner när jag var och hämtade honom på eftermiddagen så då tog vi helt enkelt hem det. Ett tag efteråt trodde vi båda att vi råkat ta ett annat barns konstverk men han hade tittat lite närmre på det idag och var säker på att det var hans. Puuhh! Man hade ju inte velat vara orsak till några barntårar hos något besviket barn där på föris!
 
På lördagseftermiddagen for vi på bio och jag hade hoppats på att det skulle bli jättemysigt, men Walking with dinosaurs var råtråkig så Filip satt och skruvade sig konstant, jag hade svårt låta bli min iPhone och Pelle somnade, haha!
Till höger ser ni mig festklädd på lördagskvällen (foto: Anna Q), i den där blå leopardklänningen jag köpte tre stycken av i höstas om ni minns (se inlägget Leopardkvinnan). Jag har haft så sjukt mycket på jobbet att jag inte träffat tjejerna jag var ut med sedan typ i september eller oktober så det var verkligen dags.
 
Nu ska jag ta mig i säng. Det blev ingen myskväll med film som jag hoppats på för jag råkade somna ett tag med en svårnattad Filip och då var ju det kört. Men imorrn kväll kanske! Nu kan man i alla fall njuta över hur fint, rent och bortplockat det är här hemma :-) Se bara så bortstädat det är på mitt skrivbord just nu, det brukar vara helt fullt med röriga högar av grejer:
 

Dags för Öppet hus

Får det lov att vara ett exemplar av Mindyard?
 
Om en timme håller min arbetsplats Midgårdsskolan öppet hus. Eventuella blivande elver från årskurs 9 och deras anhöriga ska komma och titta på vad vi gör och fundera på om de vill gå på något av våra program.
 
Hela skolan bara liksom vibrerar av alla som håller på att ordna inför kvällen. Det är dansuppvisningar, musikframträdanden, utställningar, informationsbord, godis och skyltar och mycket mer som ska förberedas.
 
Jag har lagt fram Midgårdsskolans skoltidning Mindyard som våra elever på Estetik & Media, och tidigare Medieprogrammet, får producera varje år, och hängt upp en kreativitetsövning (se bilderna nedan) som våra ettor gjorde igår.
Under kvällen ska jag ha tvåorna i undervisning i Grafisk kommunikation. De är faktiskt precis i färd med att inleda designen av årets Mindyard. Så då är det väl dags att förbereda sig för det antar jag :-)
 

Eleverna i Estetik & Media åk 1 jobbade igår med en kreativitetsövning där de fick måla till musik utan att veta att hela övningen skulle mynna ut i att välja en abstrakt komposition och skriva en Haiku :-)

Årets Ellegala-inbjudan skapad i Gutenbergpressar

Inbjudan till Ellegalan 2014. 
 
Varje år håller glansiga modetidningen Elle gala och imorrn är det dags igen. På Ellegalan delas en mängd priser ut till bäst klädda, årets modell och årets designer osv, men det är inte därför jag skriver om det. Anledningen till att jag tar upp det här är att de lagt ut en film som visar hur de tryckt året tjusiga inbjudan (se bilden överst i detta inlägg) och det tyckte jag var lite kul som graflärare.
 
Inbjudan är dessutom tryckt på en klassisk Gutenbergpress (letterpress), alltså med trycktyper (eller egentligen klichéer) som färgas och därefter pressas mot underlaget (pappret) i en press. Det fina i kråksången är att det också blir en liten nedsänkning i pappret vilket ger en lite extra fin effekt åt det hela. Att även silverlaminering valts till delar av trycket gör ju inte saken sämre.
 
Tyvärr fick jag ingen inbjudan i år heller :-( men här är länken till filmen (det fungerade tyvärr inte att bädda in den):
 
http://elle.se/sa-trycktes-arets-galainbjudan/ 
 
En kliché.

I snön vid stugan

Mina planer för söndagen var egentligen att plocka bort julen, men när Pelle föreslog att vi alla skulle åka till stugan så fick det bli det istället. Tänkte väl egentligen hinna ta bort julen efteråt, men dagarna går ju så fort när man är ledig så det blev det inget av, så nu står tomtarna och julgranen där lik förbenat trots att jag började längta efter vårigare inredning :-)
 
Det är lite svårt att smälta de snabba kasten i väderleken. Jag menar för sex dagar sedan såg det ju ut så här och nu har vi kommit till den mest vintrigaste typen av vinter. Som om inget annat hade hänt.
(Jag provade den där makro-/fisheyelinsen jag fick till min iPhone i julklapp. Har lite blandade känslor över den... ska nog skaffa en vanlig vidvinkel istället även om den här fisheyeeffekten kan vara lite kul emellanåt).
 
Planen var att skotta fram gården vid stugan så som vanligt när det snöat fick vi ställa oss med bilen på vändplatsen utanför gården. Bortanför syns havet som en grå linje; där slog vågorna fortfarande, blandat med is.
 
Pelle har nyligen köpt en snöslunga till stugan så skottandet gick som en dans. Han var färdig med hela gården på säkert högst en trekvart motför 3-4 timmar tidigare. Filip höll sig nästan hela tiden under snömolnet som yrde för det var visst väldigt roligt :-)
 
Åsså gången fram till själva huvudstugan.
 
Jag själv finjusterade lite med snöskyffel och snösläde.
 
Mellan uthuset och en tall ägnade Filip tid åt att fösa undan snö för att få sig en koja.
 
Efter skottningen eldade vi inne och grillade lite korv, slappade i soffan, tog bort julen inne i stugan och åkte hem.
Nu här hemma i stan har Pelle har åkt till jobbet för att jobba sin första natt på hans nattskiftsvecka och jag har nattat Filip. Jag ska nog leta fram nån film att se och en stor mugg med thé innan jag nattar mig själv :-)

Snöoväder

Jaha, så har den kommit, den där snön och kylan jag skrev om för flera dagar sedan. Annars har inget hänt och hjärnan har varit full av jobb och trött vardag så jag har inte haft liksom utrymme för bloggen.
 
Vi tog en promenad i snön och blåsten medan det ännu var ljust idag och Filip som fått en ny härlig vinteroverall igår slängde sig lycklig ner i snön här och var och gjorde snöänglar. Helt otroligt vad lite snö kan göra för ett barns humör! Jag och Pelle som inte äger lika dyra fina vinterkläder fick kämpa lite mer med att få fram vår vinterglädje :-)
 
Tjusiga blev änglarna.
 
Vi gick och tittade på där de gjorde snö vid Gammliavallen inför SM-veckan som börjar snart. Mer blev det inte eftersom det faktiskt inte var särskilt angeämnt att vara ute, även om Filip tyckte det :-)

Längtar, längtar inte

Det sägs att kylan är på väg, nånstans kring -20 ska det bli mot nuvarande +2. Med det kommer kanske snön. Jag vet inte om man längtar efter den här massiva snön, kylan och gråa glåmigheten eller om det gärna kan få vara som det är.
(Bilden är tagen i Norrmjöle för någon vinter sedan)

Costum made och Adidas Gazelle

Det här kanske inte riktigt låter som jag, men jag vill väldigt gärna ha ett par Adidas Gazelle, ett par gympaskor helt enkelt. Det är svårt hitta snygga gympaskor och jag har försökt hålla lite halvhjärtad koll en längre tid, och så såg jag plötsligt ett par fina "cleana" Adidas Gazelle i bloggen Karla's Closet och googlade lite och hittade dem på Adidas egen hemsida.
 
Där ser jag att det går att beställa denna skomodell som "costume made", alltså där man själv får välja färg på sko, ränder, sula och snören och alltihopa, och dessutom till samma pris som för ostylade skor.
Håna mig inte nu för att jag hade så dålig koll, men jag trodde det där med costume made:a gympaskor var för typ rika amerikanska hip hop-stjärnor.
 
Såklart var jag ju tvungen testa att designa ett par skor. Fast det blev tillslut för mycket att välja på och ändå för få val, så jag kom liksom ingen vart.
 
Sen blev jag lite kränkt över att systemet inte godkände mitt namn men väl Filips. Vatusan äre med det egentligen? Betyder ANITA nåt opassande på engelska eller va??? :-)
 
Så ska jag köpa ett par så får det bli ett par helvita. Svart var ju också fint men det är fräschare med vitt på sommaren då det är säsong får såna här skor.
 
Och ska det bli ett par svarta så får det bli med nån rolig färg på sulan men då fanns inte så mycket att välja på.
 
 
Sen så råkade jag se ett par silverfärgade Gazelle:s på rea, så fina!
 
Nu är jag bara osäker på vilken storlek jag ska ha så jag ska se om jag kan testa Gazellemodellen i nån butik i Umeå så att jag kan göra ett köp nån gång.  

Slutet på julledigheten

Jag drömde i natt att jag fått ett nytt jobb, en ettårig lättsam projektanställning med chans till förlängning där jag skulle ha en uppskattad nyckelroll och snofsig kontorsplats i vit kontorsmiljö. När jag höll det drömda anställningsbeviset i min hand så såg jag till min förvåning att de fyra första jobbveckorna var förlagda på sommaren och i "the pacific ocean", någon slags slags teambuilding skulle alltså förläggas vid Stilla havet. Det hela var mycket överraskande, pirrigt och spännande. Ungefär då vaknade jag.
 
Imorrn börjar alltså jobbet om igen efter julledigheten och jag har lite börja-jobba-ångest. Måste jobba över redan första veckan för att försöka hinna ifatt hösten. Annars har de senaste fem dagarna varit väldigt stillsamma på gränsen till tråkiga; efter nyår började nämligen Pelle jobba och jag har varit ensam hemma med Filip utan bil i tråkvädret. Lördag och söndag blev det bättre, för då mixtrade och trixade vi så att jag och Filip kunde ha bilen en del av dagen. Vi passade då bland annat på att ekipera Filip.
 
Idag inledde Pelle sin ledigvecka så då åkte vi till Kont och promenerade ut till Simphamn (bloggade om ett besök där i september också: Söndagsutflykt till Kont):
 
Plötsligt såg mitt sällskap luriga ut och liksom kilade iväg från mig efter skogsvägen...
 
Jaha! Pelle hade med sig överblivna smällare från nyårsafton (inte en som inte sa PANG så att det skrämde djuren i skogen, utan det mer liksom knastrade högljutt) 
 
Fin skog.
 
Jag var långt efter när de redan kommit ut på stranden vid Simphamn :-)
 
Stranden i Simphamn. Grått och rätt trist men trevligt ändå :-)
 
Här är bilder från igår då vi var och handlade på Coop Forum. Vi tog bilder i fotoautomaten där och fyndade en cool mönstrad reajacka till Filip på H&M.
 
Till sist en bild från min kommande teambuilding på kryssningen i Stilla havet ;-)

Årets första dag

Årets första dag åkte vi till stugan och tog en promenad i mörkret med pannlampor. Filip ökade spänningen genom att belysa sitt ansiktet istället för marken. Håhå ja ja. Ibland är det så tydligt att han även släktar på sin far ;-)
 
Fast egentligen började ju den första dagen av 2014 några sekunder efter tolvslaget då jag gjorde mitt bästa för att fånga fina fyrverkerier på bild som ni kan se... Min mamma sa att de stora raketerna ska bli förbjudna nästa år så det kanske var sista gången man fick se så himla tjusigt fyrverkeri.
 
En del raketer såg ut som att en helt ny galax blivit till.  
 
Vi var lata på förmiddagen och tittade på/tjuvsov framför tv:n. Senare köpte vi då fryspizzor och åkte till stugan.
 
Där var det fortfarande höggradig jul, och vi tände så många ljus vi kunde.
 
På väg från stugan roade jag mig med att fotografera med lång slutartid. Blev inte så bra.
 
Tillbaka i stan tog vi en omväg förbi en biltvätt innan vi for hem, och att sitta kvar i bilen medan den tvättades var väl ungefär dagens mest spännande händelse.

RSS 2.0