Makroblommor

Det blev några bilder på födelsedagsblommorna fotograferade i makroläge med den hemlånade nyinköpta skolkameran (en Nikon 700D med 18-55 mm objektiv). Får såna vårkänslor av blommor i närbild!
 
 
När jag tog den här slog blixen ut. Jag brukar aldrig fotografera med blixt eftersom jag är dålig på det och det brukar bli fult,men det här blev ju helt ok. 
 
 

Glas med guldkant

Här är de formidabelt gulddekorerade glasen jag köpte på loppis i Obbola igår: 
 
Tittar man lite närmare på mönstret på dem så ser man att där är festmotiv med vinglas, fruktskålar med ananas och kaffekanna.
 
 
Jag älskar glas! Och har ALLDELES för många! Fick "stora" problem att få plats med dessa i mina skåp. Borde egentligen fotografera och visa överflödet för er men jag är rädd för att ni kommer känna förakt för min glaskonsumtionslusta :) 
 
Inget vettigt blogginlägg från mig är ju utan katt typ, så här har ni Lucia sent på söndagskvällen: 
 
 

Födelsedagshelg

Pampig ros från vännen Ann-Sofie. 


God söndagkväll. Ska strax ta mig i säng men tänkte lägga ut lite bilder först. Vi har köpt nya systemkameror på jobbet så jag har provfotograferat med den. Kameran känns rätt trevlig måste jag säga även om det inte är någon lyxvariant. 
 
Jag har firat min födelsedag i helgen (igen, jag började ju redan förra helgen som ni kanske minns :-) ). Jag fyllde på fredagen, den 3/2, så då hade jag middag för kusin med man och en god vän. Fick fina blommor och goda viner som blir roliga att öppna och prova när jag vill återuppväcka lite av födelsedagsglansen.  
 
Lila tulpaner från kusin. 
 
Filip kom till mig på lördagen så då bjöd jag honom och hans pappa Pelle på gofika. Han ligger bakom tulpaner jag fått av söta kollegan Cicci/Mammamedia på fredagen. 
 
Gulliga Filip hade omsorgsfullt valt ut en jättefin stor mjuk halsduk till mig i födelsedagspresent <3 Svart skulle den vara, för jag gillar ju det sa Filip :)
(Svårredigerad bild, fotograferade den i lampljus på kvällen)
 
Nyfiken Lucia när jag går runt och fotograferar. Jag fotograferar med ISO i autoläge så här med en svart katt i en mörk vrå av rummet gjorde bilden väldigt grovkornig. 
 
Lucia igen, i fönsterljus. Bättre med kornigheten här. 
 
Nisse måste ju också få vara med för rättvisans skull :-) 
 
 
Idag var vi en sväng till en favoritloppis i Obbola där jag fyndade lite fina glas. Men det får ni se i nästa inlägg. :)

En natt på Mimer

På fredag fyller jag år; hela 47 vintrar! Jeesus. Det är ju nästan 50. Det känns så nyss jag fyllde 40 så jag trodde typ jag skulle vara det för alltid. Känns som att jag skrivit det förut! 
Nuförtiden har jag börjat vilja fira min födelsedag ordentligt så jag började faktiskt redan i helgen som var; då hade jag bokat en natt på nya Elitehotellet Hotell Mimer som är i en f.d. gymnasiebyggnad i centrala Umeå, för den som inte visste det. Jag har faktiskt vikarierat där i Datorkunskap en gång, och när Mimer las ner så var det till min nuvarande skola Midgårdsskolan all personal flyttades. Skumt att gå omkring där och se hotellrum istället för lektionssalar, bibliotek och administration!
 
Hotellrestaurangen. 
 
Nåväl, hotellvalet var faktiskt främst Filips. Han tycker att det är coolt för att det ser ut som ett vampyrslott, lite som Hotell Transylvanien. Själv har jag lite blandade känslor till hotellet. Tycker byggnaden är pampig och så men det är mycket av pinniga trästolar och små lampor i interiören vilket ger ett lite simpelt intryck i så pampig omgivning. I rummen har de satsat på lite folklorekänsla med blå sänggavlar och lapptäcken. Väldigt skön säng och mycket elegant toalett, men det övriga ger väl inte så där lyxig känsla som många andra Elitehotell satsat på. Ni vet, med crémebeige färgskalor och vadderade sänggavlar eller liknande. 
 
Jag fick inte till någon bra bild på rummet men däremot fotograferade jag kyrkan utanför för jag tyckte det var kul med en vinkel man inte brukar se kyrkan och Vänortsparken från: 
 
Här har ni en suddig bild på Filip vid den supergoda frukosten. Toppbetyg på den!
 
Här kan ni jämföra likheten mellan Hotell Transylvanien och Hotell Mimer (lånade bilder förstås):
 
Hotell Mimer?
 
Hotell Transylvanien?
 
 

RSS 2.0