Jul i Piteå

I förrgår kom jag och Filip hem till Umeå igen från julfirandet i Piteå. Julafton firades med mamma, min styvfar Eskil, min bror Dan med familj. På juldagen kom moster och morbror förbi en stund hemma hos mamma och på annandagen var vi bjudna på en fantastiskt god middag i Luleå hos min äldsta bror Peter med familj. Det är toppen att hinna träffa "alla" (en brorson var sjuk och kunde inte komma på middagen i Luleå) så här när man är långledig.
 
Annars har jag/vi inte gjort så mycket. Vi var på en shoppingtur sista dagen men annars har jag mest legat och latat mig eller lekt tillsammans med Filip och hans julklappar. Jag var så himla slut när jullovet började och mådde ärligt talat pyton. Det har tagit flera dagar av lovet innan jag börjat känna mig liksom okej igen. Det är ju mina utmattninssymtom som spökar, för även om jag mår bättre nu, blivit piggare och fått tillbaka en del av min gamla energi och har mindre smärta så ligger det ju liksom och lurar i botten. 
 
Nåväl, nu tittar vi på lite bilder från vår mysiga julafton! 
 
Mamma och jag hjälptes åt att duka fint. 
 
Filip hade gett mormor en tidig julklapp; bollarna och det tjocka röda ljuset att pynta bordet med. Visst har han bra smak sonen? <3
 
Vi förberedde väldigt klassisk julmat, sill och lax och skinka och prinskorv och köttbullar och allt sånt där. Dan med familj bidrog senare när de kom med lite piffigare smaker som t.ex. saffranssill och laxpaté. 
 
Filip låg och mådde gott i soffan med sin julklapp från sin pappa - en iPhone 7 ! som han fått på deras lilla julafton ett par dagar innan. 
 
Katterna paxar ofta fåtöljen och skuttar frustrerat runt den som vågar ta deras plats :)
 
Fönstret är förstås också bra. 
 
Lilla granen och paketen. Det är inte så många paket som det var förr eftersom det mest är Filip som får. Men jag fick ett av Filip och köpte ett par stycken till mig själv för jag tycker det är så tråkigt att inte få julklappar.  
 
Ute var ett himla märkligt väder, det hade blivit väderomslag så det låg dimma över hela omgivningen. 
 
 
 
Nu kommer några bilder jag tog med mobilen under kvällen; 
Senare gjorde vi oss julfina. Katterna kunde bara ha sina dräkter en stund eftersom de var för stora i halsen så de klev liksom ur dräkterna hela tiden.  
 
Efter middagen och kom en jättefin tomte (a.k.a. Danne :-) ).
 
Här får morfar Eskil en julklapp av Filip. Eskil har ju flyttat till ett äldreboende på gatan bredvid så det känns lite annorlunda utan honom när man kommer hem nuförtiden. 
 
Nu ska jag rusta vidare med nyårsfirandet jag ska hålla i imorgon tillsammans med Anna-Karin och Lennart. Jag har i flera dagar tänkt att nyårsafton är idag så jag fick plötsligt gott om tid att förbereda när jag i går kväll upptäckte att nyårsafton är först imorgon :-). En av de få gånger det är bra att ha lite stekt hjärna är när det blir som en sån här gång en extra dag, eller som när jag drar och skrattar åt samma historia för Filip för trettielfte gången i rad :-). 
 

TBT Silvervas och silverljusstakar

 
Här kommer en TBT från förra december kring tredje advent. Det är ett inlägg jag aldrig publicerade, och jag var nöjd över loppisfyndade nyinköpta silverljusstakar och silvervas. Det ser rätt mysigt ut med skinkmacka, kaffe och VK tycker jag :-)
 

Filips Luciafirande

Idag har jag varit på första riktiga Luciafirandet för sonens klass! Det var så himla fint och de har jobbat länge med att öva in en massa julsånger och de gjorde det så bra. 
 
På hans skola så är det treorna som ansvarar för Luciafirandet i lågstadiet så i år var det deras tur. Filip var jätteglad när han kom hem för några veckor sedan och berättade att han blivit lottad att vara stjärngosse och när han senare provade dräkten jag köpt så började jag nog mammagråta lite, hehe. Och han själv gillade den så mycket att han var tvungen att sova i klänningen/skjortan en natt. :)
 
Fina fina sonen min, jag är så glad att jag får vara med om detta <3  
 
Så här såg han ut när han provade dräkten för några veckor sedan. 
 
Idag såg han ut så här, nyklippt och glad, när han kom ut och hejjade på oss en stund innan det var dags för tågandet. 
 
Vi fick inte fotografera i aulan men efteråt ställde alla upp sig för fotografering. Det blev inte så bra bilder men ungefär så här såg det ut: 
 
Klicka på de här miniatyrbilderna för att se dem i stor version: 
Filip verkar ha fått nog av Luciande för ett tag nu för han lät inte ett dugg sugen på att ha klänningen igen när jag sa att han kunde börja sova i den varje natt nu. :)

Lördag på Mickelbo gård

Det har varit en toppenhelg i helgen; jag hade Filip hela helgen vilket bara det i sig är toppen, det är SÅ skönt att vara lediga två hela dagar och tre kvällar tillsammans. Det blir mycket mys på kort tid! Också hann vi ta fram resten av julpyntet så att vi hann njuta av det under helgen. Både stora granen drogs fram och en halvstor knallrosa glittergran till Filips rum så nu känner jag verkligen att jag kommer kunna suga ut det bästa av December. 
 
Vi utflyktade också: 
 
 
På lördagen for vi till Mickelbo gård med Filips kompis K och hans småsyskon och en förälder. Det var perfekt väder och mycket mysigt. 
 
Tydligen är kamelerna och alpackorna mina favoritdjur där eftersom det var de som fastnade mest på bild. 
 
Tomten var där också även om han inte var lika tjusig som när jag bloggade om stället förra året men de kanske har en specialtomte de bara tar fram ibland?
 
Ja, och så här ser granen ut hemmavid. Det är första året katterna får vara med om stora granen eftersom jag aldrig vågade ta fram den förra året. Nu är jag rädd de ska tippa den för julgransfoten är inte så bra. Om ni tittar i bakgrunden så ser ni hur hon bara väntar på att jag ska vända ryggen till så att hon kan dra ner alla kulor och allt glitter... :) 
 

Rött till jul

Här kommer ett litet modeinlägg! Det var länge sen! December gör mig alltid så sugen på röda kläder, så nu har jag kollat Asos.com för att se vad de har i rött på plusmodesidan. De har hyfsat stort utbud på plusmodesidan och gratis frakt så därför kollar jag nästan alltid där först. 
 
Jag hittade två stilfavoriter:
 
Det här skulle jag gott kunna tänka mig ha på julafton. Ser så skönt ut med sammeten. 
 
Här en lite mer nedklädd och mer mysig version. Den stilen vill jag också ha! :-)
 
Här hittar ni röda klänningar i plusstorlekar på Asos (cirka storlek 46-58/18-30)
Här hittar ni röda toppar i plusstorlekar på Asos
Här hittar ni röda halsdukar på Asos
Här hittar ni röda skor på Asos
 
 

RSS 2.0