Halloweenpyntat

 
Nu är vi i stort sett redo för Filips Halloweenfika imorgon. Filips rum är Halloweenriggat och det är väl mer eller mindre bara en del finfix kvar bara. Jag känner mig lite trött nu så det kan nog vara kvar mer att göra än jag minns, men inga större grejer. 
 
Första lediga dagen på höstlovet, i torsdags alltså, vaknade jag med halsont och kände mig riktigt hängig, så vi spenderade dagen med att pyssla fram en halloweenmiljö med allehanda monster. 
 
Här syns en mer gullig snögubbe, en Döden, en disco-skelett-pirat, ett läbbigt rum med läskiga tavlor med spindelnät hängandes. 
 
Även en gravsten gjorde vi från en sönderklippt kartong som även fick bli det läskiga rummet med spökiga tavlor. Mumien köpte vi på Medelhavsmuseet för något år sedan. 
 
Den här blodiga "Keep out"-plasten är en av de saker som vi beställde från Partajshop vilket jag berättade i ett tidigare inlägg. 
 
Från Partajshop köpte vi även det här fina skelettet som reagerar på ljud: ögonen börjar då lysa, den låter och även vingar och huvud rör sig. Den var värd pengarna (nånstans mellan 250-350 kr) tycker jag!
 
Filips nuvarande utsikt. 
 

Inspiration för Halloween

Nu börjar höstlovet! Ett lov som börjar med tre dagars jobb och slutar med fyra lediga dar för oss lärare.
För mig och Filip slutar lovet dessutom i en grande finale med Halloweenfika nästa lördag. Fyra kompisar till Filip ska få komma, mer klarar inte jag och den trånga lägenheten av känner jag.
 
Jag såg lite sent att de flyttat Halloween igen, så nu ligger det på samma dag som Alla helgons dag. Det skulle ju inte vara så var det sagt, för Halloween var trams och spökerier, och Alla helgons dag en sorglig eftertänksam minnesdag. Jag vet inte varför det blivit flyttat igen, är det någon som vet?
 
Här nedan är lite Halloweeninspiration som jag letade upp på Asos.com. Jag kommer inte att beställa något men jag ska gå ut på lördag och då kanske jag ska leta upp den där väskan med huggtänder jag köpte förra året och ännu inte använt (se mitt inlägg om Aftonväskan med huggtänder här). 
 
Kul klänning som skulle glatt barnen på Halloween tänker jag :-) 
 
Lite Cruella de Ville-känsla över denna väska. 
 
Lite vågat med bara leggings, men med en lång tröja över kanske. 
 
Den här väskan med glödande orange ögon skulle vara lite kul att överraska med i något festligt sammanhang. 
 
 

Strandbesök och spår av jättefåglar

Jag slänger upp lite bilder från i söndags i all hast så här innan ett sista jobbmöte för dagen. Bilderna är från en picknickutflykt med Filip till Skatenstranden i Norrmjöle. Det var så himla fint väder, alldeles vindstilla trots att vi var vid havet och skönt i solen. Så skönt att Filip faktiskt tog av sig skorna och vadade lite i vattnet.
 
 
 
Sen såg jag de här jättefågelspåren som jag nästan trodde var fejkade. Jag satte mitt eget fotavtryck bredvid som jämförelse och jag har storlek 41 på skorna så ni fattar ju hur GIGANTISKA fågelfötterna var! Är det någon som vet vad det är för sorts fågel? 
 
 

Nya halloweengrejer

 
Idag ska jag hämta ut ett paket från Partajshop med lite nya halloweengrejer! Paketet ska innehålla det som ni ser i bilden här ovan:
Förklädet och handskarna är till mig, och resten till Filip: "Keep out" är en dörrdekoration för att skrämma iväg folk från ens rum, ett skelett med vingar och lysande ögon som Filip har längtat efter sedan förra året och till sist en bränd zombiemask som jag knappt står ut med att titta på för att den är så äcklig.
 
Eftersom Filip kommer till mig idag så passade jag på att börja halloweenpynta hans rum igår för att överraska honom lite. I natt började en ett skelett som sitter fast i en godisskåla plötsligt skrika argt så jag vaknade med en chock! Skelettet ska egentligen gå på sensor men har varit dålig och glapp (vi fick en ny från Partajshop men jag ville ändå inte kasta den andra) så jag hade glömt den på när jag testade den. Jag blev i alla fall så pass rädd att jag sökte igenom hela lägenheten efter bovar innan jag kunde gå och lägga mig igen, sen sov jag med sänglampan på hehe :-) 
 
Så här ser godisskålen ut som höll på att skrämma ihjäl mig i natt:
 
 
 

Lördag med Filip

 
 
Det tog lite tid att få Filip sugen på att lämna hemmet idag. Det var så mycket pyssel som skulle göras som inte hunnits med under skolveckan. 
 
 
Att försöka få till det perfekta monstret till exempel, och bygga mängder med plusplusfigurer och mysa med filmen Kalle och Chokladfabriken. 
 
Efter några timmar fick jag på honom riktiga kläder och vi gick på upptäcktsfärd till närmsta park, sen vidare förbi kyrkan och ner till älven. 
 
I parkerna är det färgsprakande höst. 
 
Och det finns en del väldigt fina höstblomster. 
 
Filip tyckte vi skulle spionera bakom träd och buskar på folk som passerade men det kändes lite pinsamt att som vuxen smyga runt bakom träden, kändes som att det lätt kunde missförstås, så han fick spionera ensam :-)
 
Han gömde sig vid kyrkan bakom ett monument för Landshövding Strömberg till exempel...
 
...och hittade hemliga budskap. 
 
Vid älven var spionageleken färdig och det skulle klättras men ganska snart gick vi hem och gjorde fruktsallad. Nu är lille fin hos sin pappa i några dagar. 

Test av ny kamera och frukostmys

 
Mitt i frukostmyset tog jag en hastig bild med en av skolans nya kameror, en Lumix DMC-TZ70, som vi nyss köpt in. Vi behövde fylla på med kompaktkameror eftersom vi har ungefär 55 elever i digitalt skapande som skulle dela på typ 10 kameror så därför blev det en komplettering av Lumixkameror.
 
De förra vi köpte var den tidigare versionen av samma kamera, en Lumix DMC-TZ60. (Se bilder på den i det här gamla inlägget i min andra blogg: Panasonic Lumiz DMC-TZ60). Den nya TZ70 verkar helt ok med tanke på att jag fotograferat i ett halvmörkt kök i motljus men jag ska testa den mer så jag får se vad den går för. 

Tecken på höst

 
Nu vet man att det är riktig höst: Varje natt lägger sig frosten över buskar och blad, man får skrapa rutorna på bilen varje morgon... 
 
 
 ...och Filip börjar få Halloweenfeeling.

Solig söndag och Scharinska

Flygeln, eller är det kanske ett gammalt stall?, vid Scharinska villan. 
 
 
Min bil står för det mesta på parkeringen vid Scharinska villan, ett av Umeås vackraste hus. Villan och den tillhörande flygeln och trädgården har varit under renovering både utanpå och inuti länge så det har varit lite rörigt där. Nu verkar renoveringen snart vara klar och det börjar se städat och fint ut. Runt omkring villan finns anda fina hus, bland annat ett par trähus som Bostaden, min egen bostadsförening, huserar i.
 
Igår var det fint väder och jag råkade ha en kamera på axeln så jag tog några bilder. Mest på husen, detaljer och miljöer runt villan men om du vill se Scharinska villan i all sin glans kan du gå in på den här sidan: Scharinska villan på Wikipedia
Här kan ni se en filmsnutt från interiören i ett inslag av SVT Scharinska villan - Nu är villan hel igen. Målerikonservatorn Linda i inslaget är förresten en gammal Bildlärarklasskamrat till mig och jag gjorde logotypen till deras firma häromåret. 
 
Vänortsparken skymtar mellan trähusen. 
 
Scharinska villan. 
 
Flygeln från en annan vinkel.
 
Scharinska villan.
 
 
Sen tog jag min bil och for ut på ärenden. 
 

Grön sammet

 
Jag är så himla sugen på ett grönt sammetsöverkast de har på Åhléns, och att matcha med gröna sammetsgardiner från Jotex som även har lampan med en fot som ser exakt ut som en vas jag har. Jag vill styla om sovrummet NU.

RSS 2.0