Typografikärlek och Pinterest

Nu har mitt intresse för typografi och grafisk design vaknat upp/kvicknat till/återhämtat sig efter min totala mättnad i våras. Det är nog för att jag fått vila upp mig och fått distans till det hela under sommaren och för att jag haft såna råpeppade elever; bland annat så har ju tvåorna äntligen fått börja på sina profilval. Eleverna har alltså inför tvåan fått välja mellan profilerna Grafisk form, Foto, Rörlig bild och JIR (journalistik information reklam).

Igår hade jag första passet med de som valt Grafisk profil. Någon gång under det 5 timmar långa passet säger en entusiastisk elev halvt på skämt halvt på allvar till en annan möjligtvis ännu mer entusiastisk elev "Vad väljer du - julafton eller att börja grafisk profil... julafton eller grafisk profil...?" och höll fram händerna som vågskålar.

Kul, kul, trots att jag tror eleven valde julafton, men bara äran att mitt ämne blir jämfört med julafton känns ju stort.

I min jakt på lektionsmaterial så surfade jag idag in på sidan Pinterest.com som jag trott var en lite halvseriös sida för "fina bilder", typ på söta katter och bröllopsbilder och sånt, men så har jag förstått att det är ett sätt att skapa typ "moodboards", alltså en samling med bilder som inspirerar en, och som man också kan dela med andra, och det finns alla möjliga teman/kategorier.

Där hittade jag bland annat den här samlingen med bilder; Typography Love. Här är ett par skärmdumpar som visar nåra exempel ur den mappen:


Ecovänlig typografi

Ecovänlig typografi, hur går det till? Jag hade då aldrig tänkt tanken på att det skulle finnas nåt sånt tills jag läste Cap & Designs senaste nyhetsbrev där de tar upp typsnitt för olika ändamål där de även tipsar om specialtypsnitt för dyslektiker och typsnitt för att skapa diagram.

Det som gör fonten ecovänlig är att bokstäverna är perforerade med hål så att man sparar upp till 50% av bläcket vid utskrift. Hålen syns inte när bokstäverna är i liten typgrad utan framträder först i större typgrader.

Här är ett bildexempel:


Typsnittet går att ladda ner gratis här, man måste bara fylla i namn och epostadress. 


Helgen och Dexter

Jag har för tillfället, de allra senaste dagarna i alla fall, haft lite längre glest mellan inläggen här på bloggen som ni kanske märkt; jag har haft mycket att förbereda inför kursstarterna samtidigt som Pelle varit borta, så jag har haft större ansvar över Filip och inte haft så mycket tid över till annat.  

Precis innan helgen han jag dock med en lång och trevlig after work på Båten tillsammans arbetslaget då vi även firade/tackade av två kära kollegor som avslutade sina anställningar hos oss i våras. Vid vårt bord flödade ölen rikligt i stora kannor eftersom restaurangen hade rea på ölen - de skulle stänga för säsongen kvällen efteråt. Det var inte bara jag som inte tänker dricka nåt mer efter den kvällen kan jag säga... Min kollega Cicci har fotograferat och bloggat om kvällen, och om mina kortdesignproblem, klicka här för att läsa hennes inlägg.

Senare under helgen har jag och Filip varit och sett filmen Cars 2, provdansat på pyttedansen på Balettakademin, ätit lunch på konditoriet Mekka, varit och lyssnat lite på Folkmusik- och visfesten på Gammlia och där även ridit ponny och gått på marknad, bland annat. Vädret har varit av det sämre slaget och jag var inte så sugen på att blöta ner min kamera i det envisa duggregnet så tyvärr har jag inga bilder att visa.

Annars har mesta delen av kvällstiden förutom en del jobb mest gått åt till att försöka sträcktitta på de första avsnitten av Dexter, säsong 5 som jag missat. Och det är precis vad jag också planerar att fortsätta med exakt NU.


Det går inte att slita sig från serien, man blir helt besatt.Fuldans med Lanvin

Haha, den här modevideon med Lanvins höst- & vinterkollektion 2011 är ju MVG:Klädkod på SVT Play

Jag håller på att leta material till en kurs och hittade en helt underbar serie på SVT Play som jag totalt missat fram till nu: Den heter Klädkod och har temat klädkoder i olika kulturer. Ett land eller en del av ett land behandlas i varje avsnitt.

Det är så intressant och underhållande, ömsom tokigt och ömsom allvarligt. Man får plötsligt en helt annan syn på varför man i vissa kulturer klär sig som de gör och vad det beror på. Jag vet inte om jag kommer ha användning av serien i min kurs, men bra är det i alla fall.

Några avsnitt har redan hunnit passera så skynda att titta!Nu har jag lärt mig att det är ett absolut måste att ha tokstärkta jeans om man är cowboy i Texas.


Detta fascinerande avsnitt från Bolivia tas bort från SVT Play ikväll vid midnatt.

Bästa platta fyndet

Jättetråkigt tips kanske men jag blev så väldigt väldigt nöjd och positivt överraskad över mitt inköp så att jag måste få dela med mig: en miniplattång med keramikplattor för 99 kr på Claes Ohlson som jag har för avsikt att platta min lättkrullade lugg med!

Jag har spanat och funderat på den ett tag men varit lite skeptisk, för jag har tänkt att 99 kr och så liten kan ju inte duga till att platta till nåt. Men så drog jag en chansning och köpte den och så visade det sig att den visst kunde det.

Here it is:

 
Själva tången är ca 15 cm lång och ca 2 cm bred.

Äntligen Påfåglar!

Åh, vad jag längtat efter att få skriva det här inlägget! Det är så här att på väg ut mot vår stuga, mitt i skogen och bonnalandet, så passerar man en bondgård där de har en hel hög med påfåglar som springer fritt. Jag har försökt fotografera dem hur länge som helst, men de lyckas alltid vara för långt bort, osynliga eller så råkar jag för tillfället inte ha kameran till hands de få gånger de varit nära vägen.

Men så igår när jag och Filip åkte från stugan så lyckades det sammanfalla att jag både hade kameran redo och en påfågel går över vägen. Det var på tiden, för så många gånger som jag krypkört utanför bondgården för att sikta påfåglarna så riskerar jag snart att bli anmäld för förargelseväckande beteende eller nåt.

Ni kanske inte blir lika imponerade men jag tycker det är helt MAGISKT med en massa påfåglar mitt i den västerbottniska skogen!


Plötsligt så händer det!

Lite blyga blir de när jag stannar till med bilen, så de tar sikte på det höga gräset...


...och försvinner.


Hjärta kommentarer

Om du läser min blogg så får du hjärtligt gärna kommentera inläggen ibland, om andan faller på. Korta eller långa kommentarer har mindre betydelse - det är ju bara så roligt att se att man fått en kommentar och se vem som besöker bloggen.Salt & Peppar

När jag var au pair i Malahide strax utanför Dublin som 19-åring så fanns det en gård i närheten med två åsnor, en svart och en vit, som hette "Salt and Pepper". Den vackra gården där de betade i sin hage låg precis i utkanten av Malahide så man passerade dem alltid på väg in till centrum av samhället.

Malahide är ett pittoreskt byliknande samhälle precis vid kusten. Sist jag åkte dit, för ca 5 år sen, så hade orten förvandlats till nån slags kombination av irländskt genuint och en turistort och rena bratstället; yachter i den utbyggda hamnen och Paris Hilton-wannabes på gatorna. Det kändes konstigt. På min tid var alla mörkt klädda och "alla" under 30 hade Dr Martens på fötterna.

Tillbaka till Salt and Pepper: på väg till vår stuga, strax efter att man lämnat E4, finns en stor vacker hage där det går en svart och en vit häst, så jag kommer då alltid att tänka på de två åsnorna på Irland. De här hästarna är bara lite snyggare och ståtligare än de små långhåriga åsnorna i hagen på Irland.

Här hittar du bilder från dagens Malahide, och här hittar du fakta om Malahide om du vill veta mer.


Salt & Peppar i svensk version.Blomsterorgie på Trädgår'n i Bygdeå

Ni som bor nära Västerbottenskusten, missa inte att Trädgår'n i Bygdeå har halva priset på nästan alla sina växter! Eller så ser ni till att INTE åka dit om ni vill spara pengar, för det går inte låta bli att handla när man ser så mycket vackert så billigt. Men skynda dit om ni tänkt handla, jag tror bara de har öppet till fredag den 26 augusti.

Själv köpte jag tre blommor, som syns längst ned i detta inlägg efter en lång radda andra blomstrande bilder från Trädgår'n:


Entrén till handelsträdgården.


Förrummet, där de har kassan, blomsterarrangemang och lite pynt till försäljning.Den stora växthusdelen. I princip allt i detta rum är på 50% rea. Fatta!


Denna gigantiska blomboll tar de cirkus 100 kr för!En av de få bord det inte är rea på. Men jag misstänker att de snart även rear det eftersom de stänger i slutet av augusti.


Äkta citronträd...


...med riktiga citroner.Bilderna här ovan visar inte allt de säljer på Handelsträdgården. De säljer även plattor, krukor och buskar av olika slag, och säkert annat som jag missat.

Mina inköp blev 2 blomuppsättningar och en krukväxt som jag kommer ha hemma i stan:


Jag betalade lite drygt 150 kr för detta stora blomsterarrangemang.


Det ska inte stå här på stugan, utan på våra svarta trädgårdsmöbler hemma.


Nåt vackert tjockbladigt som jag ska sätta i en finare kruka hemma.


Och denna fina mindre blomuppsättning. Jag gillar verkligen dessa med kraftiga blad, de är liksom så stilrena med så fin färg och form.

Solnedgång och spindelnät

Så blev det då helg efter första jobbarveckan. Pelle jobbar hela helgen och jag impulspackade efter jobbet igår fredag och for till stugan tillsammans med Filip. Kanske Pelle dyker upp framåt kvällen.

Vi skaffade ju stugan för bara ett år sedan så det är först i sommar jag riktigt känner att det är som att komma hem när man kommer till stugan. Det är så skönt att bara lämna staden och allt och åka till stugan och tända en eld och en massa ljus. Det är så mycket luftigare och mindre trångt på stugan än där vi bor på Haga. Lyckliga oss kan jag tänka ibland, inte är det alla som har råd med både centrumboende, stor bil, utlandssemestrar och stuga. Skulle man bli långvarigt sjukskriven är det ju bara säga good bye till kanske tre fjärdedelar av grejerna.

Här kommer lite bilder på fredagskvällens solnedgång och lördagsmorgonens märkliga spindelnäteffekt.

Du vänliga människa som följt min blogg en längre tid får väl skumma förbi dessa första bilder för jag vet inte hur många gånger jag fotat och lagt ut bilder på den vackra horisonten här vid stugan!


Fredag kväll vid åttatiden: Himlen ser ut som en sån där religiös affisch, det är bara bibeltexten som saknas.Det är så fint när de sista solstrålarna från den nedgående solen träffar av öarna.


Lite stenplock- och kastning innan sänggående.


Lördag morgon vid sextiden: Ett lustigt fenomen inträffar vissa mornar här på stugan som förmodligen har att göra med kombinationen solstrålar och daggdroppar; man ser nämligen vartenda spindelnät som finns i blåbärs- och lingonriset. Väldigt märklig och vacker effekt!


Den här bilden föreställer samma vy som bilden ovan men jag tog den många timmar senare för att visa hur det vanligtvis ser ut i riset.


Närbild på den märkliga spindelnäteffekten.

Larmdans och annat

Jag hittade en intressant och underhållande konstnär som jag vill tipsa om:

Londonbaserade konstnären och tidigare grafiska designern Daniel Eatock jobbar konceptuellt med bilder som kan verka enkla men de är på ett humoristiskt och ofta ironiskt sätt en lek med former och våra föreställningar. Som han själv skriver på sin hemsida danieleatock.com så söker han likheter, paradoxer, tillfälligheter, upprepningar, omöjligheter och humor som man kan finna i det vardagliga livet. 

Han skriver att han har en rationell, logisk och pragmatisk inställning till sitt arbete; hans intresse är att väcka idéer och ge förslag på lösningar på problem som kanske inte ens existerar. Processen och inte målet är intressant. 

Här är några exempel från hans hemsida, där många bidrag kommer från andra personer än konstnären:


Jag har gjort om hans filmfil till en kort ljudlös gif, men ni hittar originalet här med ljud, så slå på högtalarna!

Alarm Dance-temat är en hyllning till de ravepartyn med sin monotona dansmusik som han deltog på och som hade sin peak på slutet av 80-talet och början av 90-talet. Den som bidragit med denna film skriver att eftersom rave var förbjudet så gjorde polisen räder mot festerna och som protest och i ren trots brukade de riktiga hardcore ravedansarna ställa sig och dansa till de monotont ljudande polissirenerna.


Chameleon (Kameleont)

Bilden här ovan ingår i en lång serie bilder kallad "Picture of the week" där han fotograferat och samlat bilder på fenomen och händelser i vardagen där lustiga tillfälligheter och/eller likheter varit den röda tråden. Se massor med exempel här.Här har han intresserat sig för tomma dricksglas i projektet Empty drinkingglasses.

Här finns några fler exempel på konstnärliga installationer och föremål som han gjort.

Glasen är ju iscensatta av konstären, men att fotografera fenomen och samla bilder på motiv som upprepar sig utan hans eller någon annans påverkan har han också flera exempel på, t.ex. dessa Car batteries och dessa anslag om No photo.

Naturkitsch och jakt av olika slag

Överallt i Skogskåtan och även i andra lokaler på Ansia så hängde tavlor med djur och naturtema. Ett fullständigt djur- och naturfrosseri. Naturkitsch skulle man nog kunna kalla det.


En varg på en målning håller ett vakande öga på baren.


En uggla en örn och en uggla till.


Detta Lodjur höll till i vår konferenslokal "Lodjuret".

Jag funderade på vem egentligen som vill ha och köper tavlor med porträtt på vargar, älgar, ugglor, örnar osv. Av en händelse satt jag bredvid en dansande kollega som berättade att hennes kille absolut tillhör målgruppen; han är mycket jaktintresserad och över huvudtaget intresserad av allt med jakttema som troféer, djurbilder och andra föremål med anknytning till jakt. För att det inte ska ta över hela det nya huset så skulle han få ha sitt intresse samlat i ett eget jaktrum.

Han skulle trånande tittat på alla dessa djurmålningar menade hon.

Om jag hade haft ett alldeles eget rum så skulle jag nog föredragit en walk-in-closet. Fast så inser jag att det man förvarar i en sån är väl i och för sig också resultatet av en slags jakt...

Hur går det där uttrycket..."alla olika alla lika"?!


Elton Johns walk-in-closet 1975. Källa.


Elton Johns walk-in-closet för hans glasögon i nutid. Källa.

Finväder och avslut

Andra och sista dagen i Lycksele blev en kanonfin dag med sol och värme. Trots en aningen trötthet efter festen kvällen innan så gick det faktiskt bra att jobba. Vi slutförde arbetet med vår nya PAP som är ett under av välgrundade tankar och idéer. Vid tretiden tog vi oss upp på bussen tillbaka till Umeå.

Imorgon fortsätter arbetet, då är det dags för individuell planering och förberedelse av våra egna kurser. För mig är det grafisk kommunikation och illustration som gäller som vanligt.
 


Lunch i solskenet.En kollega från ett annat arbetslag hade med sig sin nyinförskaffade 7-månaders cockerspanielvalp Kasper som var lite blyg och bedårande söt.


Skogskåtan gjorde sig fint i solljuset.

Jobbmiddag

Så blev det kväll och dags för middag här på jobbresan till Lycksele.

Här är några bilder som får sammanfatta kvällen:


Förfestdags på vår stuga.


Middag i Ansias restaurang Skogskåtan.


Nyanställda informatören Lina delar ut kluriga frågor.


Efterrätten var god! Vaniljglass, hallon, gräddklick och tre såser; jordgubb, kola och mörk choklad.


Lycksele skyline.


Sen spelade musiklärarna och alla dansade som tokiga. Det såg ut ungefär som bilderna i det här gamla inlägget.

Med jobbet i Lycksele

Nu är vi framme och installerade och ätna och konferensande i Lycksele. Närmare bestämt på Ansia som är en kombination av camping och konferensanläggning.

Vi jobbar med PAP, dvs Programarbetsplanen för Estetiska programmet med inriktning mot Media som vårat fd Medieprogram heter numera, efter gymnasiereformen. I PAP:en skriver vi hur vi på programmet ska jobba med entreprenörskap, studiestöd, mobbing och kränkande behandling, ansvar och inflytande för eleverna, koppling till arbete och samhällsliv och vidare studier och hur vi ska jobba med bedömning och betyg. Mycket tidskrävande arbete!

Vädret är inte så roligt vilket gör att det blev mindre bra bilder, men man kan ju ändå få ett hum om hur det ser ut här:


Här konferensar vi.


Här äter vi. Rektor Fredrik vinkar.


I denna stora fina stuga bor jag med fyra andra superkvinnor.


Stugan exteriört. Karin till vänster, Cicci till höger. Gunnel är dold, Anna saknas i bild.


Gunnel bredvid Cicci som visar fina toppen som ska användas till kvällen, färskt inhandlad på Åhléns, märket är Twist & Tango.


Min bil. Närå, skojar bara! Bara en snygg anonym bil utanför en annan stuga.

Slutet på blöjepoken

Man kan bli vemodig av de mest märkliga, och kanske fåniga, saker när när man har barn; jag packade precis upp det som nog blir en av de sista, om inte DEN sista blöjförpackningen.

Filip har fått pyttesmå kalsonger och har börjat gå på toa sedan ett par veckor tillbaka. Det har gått bra även om han förstås fortfarande måste ha blöja på natten.

Lilla gubben. Snart är bebisen helt borta ur vår lilla kille:Skolstart

Nu är vi igång igen. Bara lärare och övrig personal nu första veckan, eleverna kommer nästa vecka. Idag har varit information och prat, och nåt möte och god lunch. En lugn och skön start. Imorrn åker hela personalstyrkan två dagar till Lycksele för djupare arbete med olika styrdokument.


Mycket småprat om ditt och datt om vad man gjort och vad som hänt under semestern. Micke till vänster har blivit morfar OCH fått en lax på 9,4 kilo!


Delar av arbetslaget.


Paul håller ett fast grepp om boken Gymnasieskola 2011 som innehåller allt man behöver veta om just nya gymnasieskolan.
 

Cicci, fenomenalt snygg i ny outfit. Delar av den kommer från Italien.


Filips förskola är stängd idag och imorrn, så han har fått vara med hela dagen på jobbet och ligger här och sover en stund mot slutet av dagen. Så otroligt snäll.

Brandgossen

Filip blev brandman, eller brandgosse då, på väg från vårt besök på Noliamässan som vi gjorde efter att mina föräldrar åkt hem. Brandkåren ligger precis utanför mässområdet, och för dagen hade de aktiviteter där:Filip körde brandbilen och jag satt där bak.


Man fick också prova bära en 70 kilos docka en viss sträcka under tidtagning om man ville. Det ville jag inte men det var roligt se andra försöka.


Hemfärd för mor och far

Igår åkte mamma och Eskil hem. De två dagarna de var här gick snabbt som en blinkning. Och jag börjar jobba imorrn, så nu är defintivt semestern över. Men sommaren är inte över! Jag tycker folk förväxlar semester med sommar. Synd för dem, jag har då sommar ett tag till.

Så här såg de ut strax innan de åkte hem:


Söta och snälla päron.

Motortypografi

Jag tog lite närbilder på olika typer av typografi på utflykten till Vännäs Motormuseum. Förutsättningarna var väl inte de bästa eftersom det var så mörkt där inne, men jag tycker ändå det är lite roligt att titta på:

Vännäsutflykt del 2

Efter Vännäs Motormuseum på väg tillbaka till Umeå så stannade vi på Slöjdarnas hus och fikade och tittade på hantverket.

Det var väl sisådär kul att kolla på de sakerna så jag och Filip gick ned till Vindelälven som rinner precis förbi och kastade lite sten. Sen blev det god middag på kvällen:

Sen blev det mys och middag hemma. Den goda maten bjöd min snälla mamma på:
Vännäsutflykt del 1

Idag tog jag med min mor och far och son till Vännäs på utflykt. Det blev besök på bland annat Vännäs Motormuseum och även Slöjdarnas hus. Pelle jobbar eftermiddag i veckan så han har inte kunnat vara med. 

Jag har skrivit om Vännäs Motormuseum tidigare, så nu fick jag tillfälle att utnyttja mitt eget utflyktstips. Nu hade jag med mig kamera så jag försökte ta lite bilder i mörkret där:
Tullgården i Ratan

Nu är de här, mina föräldrar. En dag senare än planerat. I juni var senast de var här.

Jag tokstädade på förmiddagen innan de kom. Sen när de kom så åkte vi till stugan och fikade, och till sist åt vi middag på Tullgården i lilla kustbyn Ratan. Ätande i fel ordning alltså, kanske inte så smart, men det gick det också. Vi blev bara lite mätta.

Hur som helst vill jag både rekommendera Tullgården och även deras mat till de som inte varit där; själva Tullgården är jättefin, maten är "handgjord"/egenproducerad och själva Ratan ligger ju vid havet och har en massa gamla hus och en fin liten hamn. Plus att det finns en intressant historia där som är vida känd; 1809 utspelades där ett slag mot ryssarna.

Här är lite bilder jag tog i all hast vid besöket på Tullgården:


Hemma igen

Planen var att jag och lilla familjen skulle vara i stugan hela veckan. Pelle skulle pendla till jobbet med mc:n. Men det blev mer eller mindre plötslig hemresa idag; mina föräldrar hörde nämligen av sig häromdagen och vi planerade in att de skulle komma på besök från och med idag.

Så idag på morgonen klev jag och Filip upp och raskade på för att äta frukost, städa undan och packa ihop allt eftersom mor och far skulle dyka upp i Umeå vid lunchtid.

Strax efter att jag packat allt och slitit bort alla sängkläder för att ta hem och tvätta så ringer mamma och säger att de inte alls sitter på bussen, utan de blir kvar i Piteå på obestämd tid. Styvfar hade nämligen känt sig lite yrslig. Kanske de kommer senare i veckan.

Faaan... Det var ju ingen idé börja packa upp allt igen. Så vi städade klart och packade i bilen och nu sitter jag här på Haga i Umeå igen och väntar på att Filip ska vakna efter att han sovit middag.

Så nu vet jag inte om det hinns med nåt mer planterande i höst. Jag vet inte hur sent på sensommaren/hösten man kan hålla på med sånt.
Jag googlade i alla fall på "Luktpion" tidigare, eftersom det är såna jag planterat på stugan, och fick lära mig att den grupp av pioner jag tycker är vackrast heter "fylldblommiga" men den sort jag köpt förmodligen är "japanskblommiga". Nästa gång jag köper pioner får det alltså bli "fylldblommiga".

De här bilderna är från sidan om Luktpioner på Wikipedia:


Första pionen tillhör de enkelblommiga, den andra de japanskblommiga och den tredje de fylldblommiga.


Jag tittar avundsjukt på den här prunkande lummiga trädgården som tillhör en granne. Där på altanen står till och med min favoritvovve, en svart lab, som kronan på verket.

Nu ska det blomma!

Våran fina stuga har en väldigt välvårdad, kal och steril gård. Ingen uppvuxen trädgård här inte så långt ögat kan nå. Det är lätt att klippa gräset men det ser ju inte så där lummigt blommigt mysigt ut så som jag gärna skulle vilja ha det.

Jag har insett att det ju inte kommer att växa av sig själv, utan det hänger på mig. Men jag har ju inte direkt övat upp någon kunskap och nåt tålamod att pyssla med trädgårdsplantering så det är svårt, svårt. Man skulle nog kunna säga att det inte är riktigt jag. Men jag hoppas på att det kan bli!

Hur som helst har jag låtit tanken gro, funderat på vilka plantor och buskar vi skulle kunna ha, och försökt hålla ögonen öppna efter idéer. Så jag har upptäckt att de blommor jag ibland sett i trädgårdar och tycker är så fina är pioner. Bland annat så har min bror Dan och hans familj fina stora såna buskar på deras stuga:Detta är tyvärr inte våra pioner, utan dessa växer i Gunnarsdjupträsk.

Så nu har jag tagit ett par första stapplande steg till en blommande trädgård. Trädgår'n i Bygdeå har halva priset på sina plantor och där köpte jag två plantor med röda luktpioner:


Här vid stenen ska de få växa.


Filip hjälpte till att plantera. Vi blev väldigt smutsiga båda två.


Planterat och klart. Jag inser att de står tätt men jag tänkte att de får börja växa där bredvid varandra under samma förutsättningar, sen kan jag plantera om dem så de är på varsin sida om stenen.


Bara för att få ha nåt som blommar nu meddetsamma så köpte jag den här ampeln. 95 kr på halva priset! Oj vad de hade mycket fint och billigt där på Trädgår'n. Jag skulle kunna köpta en ampel till varje husknut utan att bli ruinerad.
Ampeln gör kanske inte nån större skillnad för helheten men som detalj gör den susen, också KÄNNS det bättre! 

Tecknade och riktiga majskolvar

Filip har sett en massa gamla tecknade filmer med Kalle Anka och Piff och Puff på sista tiden. Han har bland annat en mängd Kalle Ankafilmer samlade på dvd, bland annat "The wise little hen" som är den första tecknade filmen där Kalle Anka förekommer:Filmen handlar om en höna som tillsammans med sina kycklingar odlar och skördar och tillagar majs utan att få hjälp av lata Kalle Anka och hans lika lata kompis Peter Gris. Så följaktligen blir de utan godsakerna på slutet.

Även i den här filmen med Kalle Anka och Piff och Puff förekommer det rikligt av majs, i form av popcorn:När vi så var på Coop i Robertsfors igår så upptäckte Filip att de sålde majskolvar i färsk form, så vi var ju helt enkelt tvungna att köpa.

Goda och himla snygga, jag måste nog köpa såna nån fler gång!Jag var tvungen kontakta vänner för att ta reda på hur man skulle tillaga dem; jag kan meddela att mellan 10-20 minuter i kokande saltat vatten är ganska lagom. Skala dem först förstås, och servera med en klick smör.

Korrigering

Hoppsan! Jag inser att jag uttryckte mig luddigt när jag skrev inlägget om oväntade proportioner i form av gigantiska tofsörhängen; jag har alltså INTE beställt dessa örhängen, utan vill bara påminna mig själv och andra om att det kan vara bra titta på alla bilder/läsa alla fakta om produkten innan man beställer. Inlägget är korrigerat nu och förhoppningsvis förtydligat.


Hemma

Vi är hemma över dagen för att bland annat vattna blommor, sen åker vi tillbaka till stugan igen imorrn. Vi har ynka sju stycken krukväxter, så vattningen är snabbt gjord, och de verkar må bara fint.

Pelle är ute på ärende medan jag och Filip har ätit. Det var lite lite tomt i skåpen här hemma så vi har åt nödmat, dvs en gammal burk med Bullens pilsnerkorv och penne pasta med ketchup.

Jag drog ett klassiskt (dåligt) skämt för Filip medan vi åt, den om två tomater som går över vägen, tänkte jag skulle se om han är stor nog att förstå en rolig historia. Han verkade tycka det var helkul, "mera!" sa han. Men jag kom bara på en till, gåtan om vad det är som går och går och aldrig kommer fram till dörren. Vad mer finns det?

Nu ska vi åka och handla lite.


Naturligt hängig krukväxt.
 

Oväntade proportioner

Jag beställer ju en del smycken och kläder över nätet så när jag fick syn på de här örhängena på ASOS hemsida så gav det mig en påminnelse om att vara noggrann med att läsa det finstilta vad gäller storlekar och/eller kolla alla bilder noggrant:


Ett par smäckra eleganta tofsörhängen...

 
...i gardintofsstorlek.

RSS 2.0