I Stockholm!

Igår målade jag naglarna, tog på finskorna och åkte till Stockholm med fakirflyget* 06:50!

*Ett extra tidigt flyg

Jag invigde staden med att gå på Moderna Museet och Arkitektur- och Designcentrets utställningar om bland annat Pop konst och design samt Jean Paul Gaultier.

 


Eskilstuna och Parken Zoo

Till Eskilstuna kom vi tisdagkväll den 9/7 och där vi skulle sova bilsemesterns sista två nätter. Efter det var det nämligen sträckkörning hem till Umeå.
 
Det hade varit finfint väder hela resan men plötsligt så blev det riktigt kallt och blött när vi kom till Eskilstuna. 
Regnet och kylan var början på flera småsaker som jäklades i Eskilstuna efter en resa där det mesta gått hur bra som helst;
Pelle hade parkerat bilen under ett träd efter en gata första natten och på morgonen dagen efter var bilen helt täckt av kladdiga små blad som fallit från trädet så vi var tvungen att åka och tvätta den direkt. Vid hotellet råkade vi backa in i en betongkossa (bara några skråmor men ändå). Också var det några mindre saker som att vi fick hotellet extremt långt in i en korridor och med ett fläktsystem utanför som slamrade och lät hela första natten plus en massa krångel med rumsnycklar samt en hel bunt med borttappade nyinköpta leksaker osv. 
 
Planen för vad vi skulle göra i Eskilstuna var hur som helst att besöka Parken Zoo, den omskrivna djurparken ni vet, de som hade fryst in djurkadaver i en hög om ni kanske läst nåt om det?
 
Hur som helst hade jag tidigare under våren sett reklam för att Parken Zoo i sommar skulle ha en parkdel med rörliga dinosaurier i (nästan) naturlig storlek så det var det som drog oss just dit, Filip är ju mycket inne på monster, drakar och dinosaurier nu.
 
Vi förmodar att Yvonne Ryding har sina rötter i Eskilstuna eftersom baren på hotellet hade ett gigantiskt upplyst porträtt av henne.
 
Också hette det Y*Won. Ordlekar...burrrrr.
 
Fin var bar- och restaurangdelen på hotellet.
 
Lovisa Burfitt hade illustrerat en vägg där också. Kanske hon också har rötterna i Eskilstuna?!
 
Vi hade världens gulligaste unge med oss också. Har jag nämnt Filip här i bloggen nån gång? ;-)
 
På Parken Zoo började vi med att titta på dinosaurerina som både kunde röra på sig lite och låta, och en del till och med sprutade vatten. Filip var nog riktigt rädd första rundan vi gick där, lilla plutten.
 

När vi senare under dagen gick vår andra runda i dinosaurieparken så var han istället jättemodig.
 
Det fanns inte så många stora djur men många fina kattor på Parken Zoo. Här har Filip i en riktig nära-lejonupplevelse.
 
Ytligt sett verkar de flesta djuren ha det bra om än lite trångt.
 
Jaguaren var ju häftigast av kattorna. Här har den fått syn på nåt spännande.
 
Leoparderna som alldeles nyss låg och latade sig blev också helt plötsligt stissiga.
 
Till slut upptäckte vi varför, en middagsstek promenerade ju förbi :-)
Intressant det där att de helt ändrade beteende när laman gick förbi, för det måste ju betyda att de inte betraktar oss människor som middag eftersom de var helt obrydda när enbart vi var där.
 
I barnens zoo fick man klappa lamor och getter och titta på en massa kaniner och marsvin och sånt.
 
Vi mötte Herr Nilsson också, eller en släkting till honom förstås. Dödskalleapa heter den här typen av apor.
 
Pelle bjuder dem på kvistar :)
 
 
Också några bilder på en av mina favoritpippifåglar:
 
 
Till sist måste jag bara ha med ett par bilder på en myrslok, vilket märkligt, märkligt djur! :
 
 
Och det var sista inlägget om vår bilsemester :-)

Loppisfynd i Örnsköldsvik

I gårdagens inlägg från vår utflykt till bland annat Skeppsmalmen så berättade jag att vi ju även besökte den här stora och bra loppisen som ligger i hamnen, alldeles vid parkeringen till järnvägsstationen, i Örnsköldsvik. 
 
Alltså kolla bara överflödet som syns i den här bilden - BRA LOPPIS säger jag bah! Tipset om den kommer från en loppisgalen arbetskamrat till mig och här kan man faktiskt göra fynd eftersom det är inte så överprisat. Fast jag har ingen koll på märken och kvalitet och sånt utan jag köper det jag tycker är fint.
 
Jag tittade en del på porslin med guldkant då jag känner överväldigande svaghet för prål nuförtiden. Nu är ju en del sånt insmuget i stugan våran så där har jag ju en prålventil :) Tidigare så har allt som varit stilrent varit mitt ideal men jag tror helt enkelt jag börjar bli skitless på att allt ska vara så jäkla cleant.
 
Den här fina bysten av en sorgsen flicka i naturlig storlek för blott ca 150 kr hade jag gärna köpt men den passar ju inte alls in i vårt hem tyvärr. Det får bli mitt tips till nån av er där ute som den kanske kan passa hos.
 
Det här blev min skörd tillslut; ett julpynt i form av en guldboll 10 kr, fem servettringar i mässing 5 kr styck, en glasvas som låtsas vara av kristall för 125 kr och fem stora (A3) skissblock för vardera 5 kr stycket.

Dagens utflykt till Skeppsmalen och Örnsköldsvik

På förmiddagen idag kom Pelle med den lysande idén att vi skulle åka till Skeppsmalen som är en liten hamn/fiskeläge på Höga Kusten i närheten av Örnsköldsvik. Vi har aldrig varit där tidigare och jag vet egentligen inte var han hört talas om platsen men han (och jag) hoppades på att det skulle vara lite Mollösund/Nösund över platsen resenostalgiska som vi är.
 
Och det var verkligen fint, kanske mer som lilla Nösund än Mollösund och en riktig sommaridyll! Se en översiktsbild för Skeppsmalenhamnen här. Jag kan verkligen rekommendera det som en lagom dagsutflykt om man bor här uppe.
 
 
Vi lämnade ett soligt Umeå för ett riktigt grått Skeppsmalmen men det gjorde inte så mycket för det var ju så fint. Här är själva fiskeläget.
 
Här är en karta från en av anslagstavlorna, ifall ni blir sugna på att åka till Skeppsmalmen :)
 
Vi följde efter folk som gick in i skogen på en liten väg och hamnade vid Skags fyr som ligger på Skags udde.
 
Lite balans behövs för att ta sig över klipporna.
 
 
 
Efter att ha balanserat runt på klipporna tyckte vi att vi var värda ett fika och gick då tillbaka till "centrum" i Skeppsmalmen, förbi brevlådorna och upp till café och restaurang Fiskevistet. Vi nöjde oss med kaka och kaffe för stunden.
 
Innan vi lämnade byn så tog vi oss en liten närmare titt på de idylliska småhusen vid hamnen.
 
 
 
När vi var klara i Skeppsmalmen så ville vi dra ut på vår utflykt ännu mera så då åkte vi till Örnsköldsvik för att äta lite mer stadig mat.
 
När vi kom till Örnsköldsvik hade jag sån tur att den stora bra:iga loppisen i hamnen, precis bredvid järnvägsstationen, fortfarande var öppen trots att det var relativ sen söndagseftermiddag. Där gjorde jag jättefina fynd men det tar jag i ett senare inlägg!
 
Efter E4:an på väg hemåt gjorde vi faktiskt ett kort litet stopp till vid Mosjöns Camping. Jag har aaalltid velat stanna till där eftersom det ser så mysigt ut så då fick jag det :)
 
 
Det var en riktigt fin och sommarsemestrig dag.

Middag i Gunnarsdjupträsk

Jag och Filip åkte ju till min mor och far i Piteå från söndag till onsdag den här veckan och vi passade då på att bjuda in hos min bror Dan med familj i Gunnarsdjupträsk på måndagen. Jag har bloggat därifrån förr så klicka här om ni vill se fler bilder på hur det ser ut i och kring stugan.
 
Det var jättevackert väder men blåste svinkallt så vi fick kapitulera för vindarna och mest hålla oss inomhus.
 
Filip med storkusinen Kalle.
 
Min mamma.
 
Min styvpappa Eskil.
  
Kalle med sin pappa Dan, dvs min bror.
 
Kalles gamla Bajsboken som fanns på stugan gjorde succé. Vi läste den väl en 6-7 gånger för Filip.  
 
Bajsboken igen.
 
Vi åt karré som min mamma tagit med och som Danne pimpat med nån god marinad och grillat. Det var så gott!
 
Min svägerska Lisa, mamma till Kalle. 
 
Efter maten hade vindarna lugnat sig något och vissa gjorde ett försök att sätta sig ute, och det gick ganska bra i den allra varmaste fläcken framför stugväggen.
 
Filip hade varit med om en klädolycka så han fick låna ett par ganska fantastiska rödvitrandiga vuxenlångkalsonger.
 
Sen var det bara att inse att vi måste säga hejdå åt familjen Blomkvist Lundstedt och börja köra hemåt i den låga kvällssolen. Jag hade gärna våldgästat och sovit över men vi var ju så många.
 
Hemfärden där sent på kvällen blev dock riktigt trevlig. Över oss lyste en gigantisk silvermyntsliknande fullmåne och vi körde på somriga småvägar genom bygder där vi har våra rötter, bland annat genom Boden där jag kunde snegla lite på mitt barndomshem där jag levde mina första fem år.

Paus i Mollösund och Nösund

Nu är det inte så många inlägg kvar (kanske två?) så är jag i mål med det här bloggandet från vår bilsemester i södra Sverige. Kanske på tiden, det är ju två veckor sedan vi kom hem därifrån :) Men spelar roll att det kanske är lite daterat, jag gillar att titta tillbaka på sommarminnen och att fylla bloggen med somriga bilder även om nu inte alla håller så hög kvalitet.
 
Vi lämnade ju Göteborg tisdagen den 9/7 och var framme i Eskilstuna på kvällen. Men på vägen hann vi med ett par riktigt fina stopp i mycket västkustig miljö i Mollösund och Nösund som bara ligger nån mil ifrån varandra.
 
Mollösund är en riktig somardröm, en sån där pittoresk fiskeby som man kan förvänta sig hitta på västkusten fylld med fina små vita hus som ligger tätt och en liten hamn packad med segelbåtar och motorbåtar med ägare som återkommer år efter år. Trots att det ligger lite i skymundan på en flik av kusten så känns det att de är väl förberedda för sina sommarturister med småbutiker i hamnen, strand, pubkvällar och annat mys.
 
Man ville nästan skaffa segelbåt efter att ha gått runt där en stund. Fast det vore långt segla ända från Umeå förstås... :)
 
Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss att ta oss till Eskilstuna kunde vi inte stanna så länge så efter en lunchbaguette med Mollösundsblandning och en rundvandring i hamnen var det bara att packa in sig i bilen igen. Tusan också att man inte får stanna när man vill och hur länge man vill!
 
Vid vår parkerade Volvo V70 hade vi fått en flott bil som ståndsmässigt sällskap.
 
Det var en Morgan fick jag lära mig av Pelle.
 
Sen åkte vi vidare norrut men hade bestämt oss för att stanna en mycket kort stund i lilla Nösund som var en annan liten hamnort vi passerat på väg ut mot Mollösund. Nösund är ett betydligt mindre ställe som jag tyckte upplevdes mer privat och oturistiskt:
 
Målet med stoppet i Nösund var att blöta fötterna i havet så vi följde pilarna mot badet förbi lilla hamnen och uppför en kulle in i en skog. 
 
Tillslut kom vi ut genom skogen till en liten brygga. Filip blev då inte ett dugg sugen på att bada eftersom man var tvungen att gå ner i vattnet via en trapp och genom sjögräs som doldes under havsytan.
 
Istället fick han syn på nåt spännande som några småkillar höll på med på bryggan. 
 
Det höll nämligen på med att fiska, och de snälla killarna visade gärna upp vad de fiskade och hur de gjorde (spigg i klädnypa fastsatt i ett snöre + håv)...
 
...de höll nämligen på att fiska krabbor! Råspännande tyckte vi och Filip. Så exotiskt :)
 
De där krabborna kunde vi ju tittat på hur länge som helst men så klart var vi tvungna åka vidare.
 
I mitt nästa inlägg om bilsemestern som också kommer vara det sista från den resan så kommer jag berätta lite om Eskilstuna och dinosaurier bland annat.

Turista i Göteborg del 2

På den här resan har jag verkligen fått upp ögonen för Göteborg, alltså vilken fin stad det är! Man kan gå runt där i hur många timmar som helst och bara se nya fina områden och mysiga ställen att stanna till på. Det känns inte riktigt likadant när jag är i Stockholm, men det kanske är för att känner till den staden mycket bättre och man blir därför inte lika överraskad. I Göteborg hittar jag ju inte ens till Avenyn om inte man ställer mig precis vid Poseidonstatyn :)
 
Dagen efter Lisebergsdagen så tog Pelle oss till Trädgårdsföreningen som är en park i centrala Göteborg, och då är det inte bara en grönskande park utan där finns massor med planteringar och flera växthus.
 
Ett av de mest kända växthusen i parken är Palmhuset som byggdes 1878 med Crystal Palace i Hyde Park, London som förebild.
 
Där inne var det varmt som i tropikerna med många exotiska växter.
 
Bland annat den här nästan utomjordiska mattallrikstora blomman.
 
Utanför var det också väldigt prunkande som sagt.
 
Efter att ha stannat till för en bit mat på urmysiga Café Grindstugan som låg vid entrén till parken så gick vi vidare ut på Göteborgs gator.
 
Vi hamnade bland annat på Haga och tog även en liten bilutflykt till Djurskyddet och de där kattorna jag berättat om tidigare innan vi sen åkte tillbaka till hotellet.
 
Nästa dag var det parkdags igen. Vi åkte till Göteborgs botaniska trädgård med hopp om att hitta Fjärilshuset som vi hört talas om, fast det visade sig vara borta sedan länge och hade dessutom legat i Trädgårdföreningens park tidigare.
 
Vi bestämde oss då att istället åkta till Slottsskogens park, fast vi stannade till en stund för att hälsa på en stor och närgången koifisk.
 
Slottsskogen ligger bara ett stenkast från Göteborgs botaniska trädgård och förutom att det är en stor, stor skogspark så finns där en gratis djurpark man kan titta runt i.
 
Innan vi hann så långt som till djuren var det dags för sen lunch vid dammen.
 
Därefter gick vi till bland annat Barnens zoo som ligger i parken.
 
Älgar fanns där också, och gulliga pingviner som låtsasslogs om en kotte som trillat ner i vattnet.
 
 
Vi tittade också på hjortdjur (kan du se dem? :) ) som höll till på en vidstgräckt grön slätt.
 
Efter Slottsskogen splittade jag och Filip upp oss från Pelle. Han ville till havet och jag ville titta runt lite mer på gatorna i stan. Jag och Filip hamnade i Hagaområdet igen och jag köpte en tydligen urtrendig dryck som äntligen kommit till Sverige; bubble tea som jag köpte i en asiatisk butik med namnet Forida's.
Drycken kan serveras varm eller kall och med valfri smaksättning. Jag valde kall och med jordgubbssmak och kulorna som syns var som stora kaviarkulor med nästan 1 cm diameter men fyllda med jordgubbssaft. God men en lite märklig upplevelse med de där kulorna som brast i munnen!
 
Jag gick också in i en helt fantastisk butik som sålde m a s s o r med vintagesmycken och lite porslin och som låg där på Haga. Oh my god säger jag, där hade man verkligen kunnat hitta fina unika saker till bra priser. Fast det var så mycket och jag var lite trött så jag gick till slut lite snopet ut därifrån tomhänt.
Jag är inte riktigt säker, men mest troligt hette butiken Fåfängans antik och den låg högt upp efter Haga Nygata.
 
En stund senare sammanstrålade vi med Pelle igen och plockade ihop en picknick på Hemköp som vi sen åt nere i hamnen.  
 
Sen gick vi tillbaka till vårt hotell där vår sista kväll och önskade att vi var rika så att vi kunde fått stanna och ha det så här bra några dagar till. 

Turista i Göteborg del 1

Vi var ju fyra dygn i Göteborg, från fredag kväll 5/7 till tisdag 9/7 och hann ju med en hel del. För att inte göra en kilometer långt inlägg om det vi gjorde så delar jag helt enkelt upp det hela i två inlägg.
Här kommer det vi gjorde ungefär i den ordning de inträffade.
 
Det första största och viktigaste vi gjorde typ var att åka till Liseberg. Tyärr var det tvunget bli på en lördag då många många andra var där så vi fick köa en hel del. Ett tips om du ska dit är att vara där typ i början eller mitten på veckan. Det tog som exempel en halvtimme i ovanstående kö för att Filip skulle få åka...
 
...radiobil i cirkus 2 minuter.
 
Vi åkte lite blandade attraktioner men eftersom jag egentligen upplever dödsskräck i berg-och-dalbanor och blir illamående av sån som snurrar för mycket så samlade jag mod att gå i spökhotellet Gasten (bilden ovan till vänster). Det var okej fast spökskådespelarna skrämdes lite väl ofta så man hann knappt titta på den fina detaljrika spöklika inredningen.
 
Vi åkte och tittade runt rätt så mycket kring Göteborg också, till exempel till den här coola (funkis-?) längan som Pelle bodde nära det år han bodde i Göteborg.
 
Djurskyddet höll till där bland annat men vid vårt första besök fick vi bara se kattorna genom fönstret eftersom det var stängt. På söndagen åkte vi tillbaka igen för Filips skull och hade då den otroliga turen att vi kom precis den kväll de brukar ha öppet varje vecka!
 
En snäll kvinna som jobbade där tog oss tålmodigt från rum till rum så att vi skulle få möta och kela med alla kelvänliga kattor och höra alla historier om hur de blivit hittade eller överlämnade. Ojojoj sötchocken alltså! Filip var helt tagen, tur ingen av de mer tama kattorna var lediga! :)
 
Vi tittade också på fina hus i staden, jag gillade bla detta som kallas för "tomtehuset" eftersom det har stora tomtar målat på framsidans fasad.
 
Pelle visade sitt favorithus från sin tid i Göteborg, en jugendbyggnad med krusidulliga balkonger...
 
Där hade jag gärna bott!
 
Rakt över gatan från vårt hotell, Elite Plaza Hotel, låg Antikhallarna i ytterligare ett pampigt hus.
Här i Umeå är vi ju inte bortskämda med det gamla och krusidulliga. Det blir ju allt glesare med pampiga byggnader med tjusiga interiörer ju längre norrut i landet man åker, så det är väl därför jag gillar det så mycket.
 
Pelle köper ett mynt från det år han var född i den här butiken.
 
Själv ångrar jag fortfarande lite att jag inte köpte det här smycket, gissar på jugendstil eller aningen äldre, som är ett halsband men ser ut att det kanske kan ha varit ett bältesspänne eftersom det var ganska stort. Affären var lunchstängd precis när vi var där så jag fick aldrig chans att fingra på det, kanske lika tur det...

Gläntans badplats

I eftermiddags (onsdag) kom jag och Filip hem från vår tripp upp till mina föräldrar i Piteå men innan vi lämnade pitestan så hade jag lovat Filip att vi skulle fara till nån badplats. Jag hade siktat in mig på Pite havsbad men så såg jag att en kompis facebook:ade att hon var på en annan strand i Piteå, Gläntan.
 
Eftersom jag inte sett min kompis på flera år så siktade jag in mig på att försöka hinna till den stranden istället medan hon och hennes familj var där så vi skulle hinna säga hej till varandra. Fast det tog sån tid för mig att packa bilen och ta mig till dit så vi hann verkligen bara säga typ hej innan de var tvunga att åka, men det var ändå kul träffas :)
 
Jag har aldrig varit vid Gläntan tidigare men det var jättefint! Den långa stranden ligger i granne med Pite havsbads strand men är utan all kommers förutom en kiosk. 
 
"Bad" (dålig) temp idag, jo sannerligen!
 
Filip var üüüberlycklig över att befinna sig på stranden eftersom att han klagat på att han haft lite tråkigt. Fast vi höll oss mest i det grunda knähöga soluppvärmda vattnet eftersom benen domnade bort när man gick längre ut. :)
 
Lång och bred strand med stranddyner och lagom finkornig sand. Tur värmen kom till Piteå så vi fick anledning att åka dit!

Efter kanske max en timme övertalade jag Filip om att det var dags att torka sig och åka. Och jag kom faktiskt ihåg att ta en bild med mig själv en gång :)
 
Vi åt en glass och for sen mot Umeå, men till den här stranden lär vi ju komma tillbaka nån gång.

Göteborg och Elite Plaza Hotel

Just nu är jag och Filip i Piteå men jag ska göra ett försök att fortsätta blogga om semesterresan genom min iPhone... Jag brukar glömma bort att man kan göra det och uppkopplingen är ju lite långsam. Fast just nu är dock ett större problem att Filip står och hoppar på min rygg :)
 
Ni minns kanske att jag nämnde att vi inledde ett hotellrumsbytar-sm i Gävle tidigare på resan? Framme i Göteborg så eskalerade det:
 
När vi kom fram till Göteborg hade vi först bokat fyra nätter på ett hotell precis vid järnvägsstationen och shoppingcentret Nordstan (kommer inte ihåg namnet på hotellet nu men jag ska fylla i det sen när jag tagit reda på det)*, Grand Hotel Opera. Vi sov där en natt men kände inte att vi trivdes. Det var lite av ett businesshotell och flera i personalen var smådryga (eller "tykna" som dom väl säger i Göteborg) mot oss och vi fick dålig info och ett rum utan utsikt, också var det dyrt.
 
*Nu har jag kollat upp det som ni ser.
 
Pelle hade bott där tidigare och då haft perfekt utsikt över ån som rinner genom Göteborg och vi skulle visserligen få byta till ett sådant rum kvällen efteråt, men eftersom så många saker inte stämde och att vi skulle bo så pass många nätter så bestämde vi oss för att byta hotell.
 
Vi det säkra för det osäkra och bokade in oss på ett Elitehotell, det blev Elite Plaza Hotel Göteborg som är 5-stjärnigt men ändå billigare än det första hotellet (!)
 
5-stjärnigt betydde tydligen inte som jag har trott tidigare att man får större eller bättre rum utan det kan vara samma som på ett 4-stjärnigt, poängen med 5-stjärnigt är möjligtvis att man får något bättre städservice och fler handdukssorter, hehe... nä, men det innebär väl också att hotellet kan erbjuda bättre restaurang och spamöjligheter typ och lite fler grejer i minibaren och sånt.
 
Det här rummet blev det till slut, men vi fick först ett jättestort rum högt upp i hotellet, men det hade inte fönster utåt utan mot en korridor där folk går mellan hotellrummen, det kändes helmärkligt att folk skulle se oss genom de relativt genomskinliga gardinerna så vi tog iställlet ett mindre rum som låg längst ned i byggnaden utan insyn från gatan.
Det här är lite av haken med Elitehotellen; ägaren som står bakom kedjan älskar ju att renovera flotta gamla byggnader som inte nödvändigtvis är avsett för hotellboende så rummen kan vara väldigt olika.
 
Filip, lite trött på att vänta på att vi skulle få hotellrummet :)
 
Hotellets entré är jätteflott, även om det inte slår Elite Hotel Knaust i Sundsvall så gav det såna vibbar.
 
Fast man fick inte fotografera på Plaza, så då gjorde jag ju förstås inte det ;) 
 
Lobbyn vid receptionen.
 
Trappan upp till övervåningen hade ett gigantiskt och riktigt amatörmässigt målat porträtt. Jag funderade mycket över hur det gått till!
 
En tjusig sal längre in i hotellet.
 
Vårt första rum som vi fick, det med fönster mot korridoren, låg på näst översta läktaren som syns i högra bilden.
 
Fina frukostmatsalen.
 
Morgonrock får man också på finare hotell, i alla fall om de har någon slags bad- eller spaanläggning där.
 
 
Utanför hotellet var det väl inte så fint, där pågick ett stort vägombygge, det var nåt om nya spårvagnsspår.
 
Lite svårgått fram till hotellet, men det var ju inte där vi skulle hänga mest så det gjorde inte så mycket tycker jag.

Pysseldag

Den här fredagen har jag ägnat åt en massa nyttigt, eller behövligt, pyssel. Efter en sen frukost tog jag en pep walk i Gammliaskogen, duschade, gjorde ärende på banken (hur ofta gör man det nuförtiden?!) tillsammans med Filip, "råkade" hamna på Åhléns halvareapriset-rea (varning på det, gå inte dit om du absolut inte tänkt shoppa, där fanns mycket fint för väldigt lite pengar!), lagade mat, städade, färgade håret och ögonbrynen. 


Till sist har jag vårdat mina illa åtgångna fötter framför Starship Troopers på tv:n. Jag brukar ha torra fötter men aldrig har jag haft hälsprickor som jag fått nu. Inte trevligt alls, ganska frustrerande faktiskt. Jag köpte fotsalt och hälspricksplåster på Apoteket och har smort med salva som jag haft sedan tidigare. Nu håller jag tummarna för att hälarna snart ska kännas bättre.

 


Löfstad Slott och Gränna

Här fortsätter lite bloggande om vår semesterresa som nu känns ganska länge sen och jo tack jag vill gärna åka bort igen redan men synd jag har slut semesterpengar... :)
 
På resan mellan Stockholm och Göteborg dit vi åkte den 5/7 så gjorde vi ett par fina stopp. Först lite improviserat vid Löfstad Slott nära Norrköping och sen i Gränna.
 
På slottet så började vi med att fika och kissa :) sen tittade vi runt en liten stund. Tid för någon riktigt rundvandrning i slottet fanns ju inte, det var lite för lång resa vi skulle göra.
 
Slottets huvudbyggnad höll på att renoveras så det var täckt av nät.
 
Flyglarna var däremot inte under renovering.
 
Först gick jag in i värdshusdelen. I hallen hittade jag en fin spegel med en Anita i :)
 
Värdshuset hade gammeldags inredning i finrumsliknande miljö och en liten terass med utsikt över sjö och skog. Parken kring slottet var nog också fin men den hann jag inte gå igenom.
 
Personalen var tidsenligt klädda.
 
 
I vissa delar av slottet kunde man gå in och titta gratis på och jag sprang runt som en dåre för att hinna se så mycket som möjligt :)
 
Här är mamsells rum.
 
Och här är kokerskans rum.
 
Gästabudssalen var också öppen och där inne såg det medeltida ut.
 
I stallet i ena flygeln fanns en slottsbutik med mycket fina grejer som kunde passat i vår stuga. Men vem kan köpa en massa porslin när man har bilen full i packning och ska köra kors och tvärs över riket?
 
Fina :) 
 
Stora fotoalbum var uppställda i en sal som sammanfattat berättade slottets historia. Den en sista ägaren av slottet hette Emilie Piper (se bilden till vänster) och hon donerade slottet till Svenska Riddarhuset och Östergötlands Fornminnes- och Museiförening (nuvarande Östergötlands länsmuseum) vid sin död.
Tidigare slottsägare och släkting till Emilie Piper var exempelvis Sofie von Fersen som var syster till Axel von Fersen, känd för att vara älskare till Marie Antoinette och att han blivit brutalt mördad i Stockholm.
  
 
 
Efter slottet körde vi vidare en hel del mil tills vi kom till vackra Vättern. Därikring finns så mycket historia som jag önskar att jag kom ihåg från min historieundervisning i skolan, fast man kan ju i alla fall googla nu för tiden.
 
Jag älskar att man kan se ruinerna efter Brahehus uppe på en hög kulle när man kör efter Vätterns strand. Så ödesmättat.
 
Sockersöta Gränna med alla sina polkagrisbutiker är däremot inte ett dugg ödesmättat.
 
Vi gick in i denna butik för att handla och se polkagrisar tillverkas. Där fick vi veta av butiksbiträdet att det bodde ca 2000 personer i Gränna men bara fanns 2 tandläkare. Inte så illa alltså :)
 
Hårt jobb att baka ut smeten är det, den polkagrisdegen fick veta vad den hette.
 
Innan vi lämnade Gränna helt åt vi picknick på en fin rastplats i utkanten av den lilla staden.
 
Där fanns ett slottsliknande glasbruk jag inte hann gå in i... lika så bra det :)
 
Sen körde vi vidare och roade oss med att kämpa på med polkagrisstängerna vi köpt.
 
Några timmar senare var vi framme i Göteborg, och bilder därifrån kommer förstås så småningom.

Pep walks

Jag tog superhjälten Mega Mind med mig på min pep walk idag. Han är inte ledsen, snarare lite tagen av sin självpåtagna uppgift att representera den som ska rädda världen varje dag. :)
 
Eftersom min kropp har samlat på sig en överdrivet stor mängd fett under läsåret så har jag satt upp som mål att äta mindre, lågkolhydrat men inte LCHF eftersom det är så komplicerat begränsande, och gå raskt i minst en timme per dag i alla fall så länge som jag är ledig.
 
Fast det är svårt det här med såna mål när man sen byter miljö, när vi var i stugan i tre dar här nu i början på veckan så var det som att de där målen var som bortblåsta. Och nu i helgen finns planer att åka till Norrbotten och släkten så som förr lär det väl bli svårt hålla målen där.
Tradigt! Jag blir så less på mig själv.
Nä men nu ska vi tänka positivt! Det skulle ju vara roligt komma i lite fler av mina favoritkläder än jag gör nu. Det får vara en morot att se framför sig.

Sommarens skoshopping (hittills)

Det har blivit en del nya skor under sommaren som jag tänkte visa. Samtliga skor har jag handlat under vår semesterresa i början på juli. Bra grejer tycker jag, speciellt de två översta.
 
Kolla bah' här:
 
Gåvänliga men höga japaninspirerade sandaler från Zara handlade jag på dyr rea i Helsingfors. Jag gav cirka 450 kr för dem.
 
Kraftiga sandaletter köptes på & Other Stories i Stockholm som är H&M:s dyra kedja men just dessa var lagom dyra, 550 kr. Det var jättekul att besöka den butiken, den är ju relativt ny och som jag förstår finns butiken bara i Stockholm i Sverige men på många platser i utlandet.
Pärldekorerade platta sandaler från Din Sko, 299 kr.
 
...och platta sandaler med många lager rep på rea, 79 kr på Din Sko.

Funderingar om bloggen

Här är 6 olika bloggdesigner jag haft, långt ifrån alla ombytlig som jag är :)
 
 
Jag håller på och funderar hur jag ska göra med min blogg, om jag ska fortsätta i denna form eller dela upp den i två bloggar där en blogg behandlar min roll som medielärare, min undervisning, inlägg om typografi och grafisk form och konst med mera och en annan mer personlig blogg där jag visar upp familjelivet, mitt mode- och shoppingintresse, recept mm.
 
När jag startade bloggen under mitt namn Anita B Johansson så var ju tanken att den skulle representera alla delar av mig, därav blandningen.
Det primära syftet med bloggen var också att i första hand roa mig, att ha någonstans att visa och samla alla bilder jag tar och exponera saker som jag är tycker är fina/smarta/användbara inom ovan nämnda områden. 
I andra hand hoppades jag ju på att jag även skulle locka andra att läsa och uppskatta den, att man skulle kanske kunna roas av att kika in i någon annans liv i bildrik form och ha nytta av t.ex. typografiska tips och liknande.
 
Jag tänker att jag själv gärna skulle följa en blogg som är i den här formen som min är idag men jag vet knappt någon medielärare som bloggar på minsta liknande sätt annat än två av mina närmsta kollegor Paul Grahn och Cecilia Holm, utan oftast är ju lärarbloggarna rent ämnes- och skolprofilerade (de få jag lyckats hitta).
 
Alltså: 
Å ena sidan kan jag tycka att det ibland kan bli väldigt tvära kast och kanske upplevas oseriöst att i ett inlägg visa en projektredovisning från skolan för att i nästa inlägg visa massa bilder från familjelivet i stugan. Jag vill gärna ha mer läsare och kanske denna röra gör det svårt nå dem?
 
Å andra sidan kan jag istället tycka att det är bra att det inte enbart är undervisnings- och skolanknytna inlägg eller enbart familje- och modeanknytna inlägg eftersom det är det mer vanliga, och att denna blandning kanske är den grej som gör min blogg aningens mer annorlunda än andra, på ett bra sätt.
 
Om du som läsare av min blogg har minsta lilla åsikt om detta skulle det vara intressant att höra vad du tänker och tycker!

Sitta i fängelse bland annat

Stackars barnet hamnade i fängelse när vi kom tillbaka efter finlandskryssningen.
 
Vi bodde nämligen en natt på fängelset på Långholmen innan vi skulle bila vidare mot Göteborg, och vi romantiserade lite lätt omoraliskt det här med att vara intagen genom att visa Filip Jailhouse Rock med Elvis på iPad:en.
 
Det var inte speciellt billigt att bo på Långholmens hotell och vandrarhem, dyrare än bättre hotell vi bott på under resan trots att man inte ens kunde titta ut och inte hade dubbelsäng, så det får nog bli en engångsgrej.
 
Ett stort bonus sommartid är ju dock miljön och att det finns en badstrand precis bredvid hotellet/fängelset.
 
Filip försökte konnekta med stockholmsbarna´ så gott han kunde (han står i vattnet tredje från höger).
 
Gulle honom.
 
Det var duktigt kallt i vattnet men det märkte tydligen inga barn.
 
Vi tog en promenad runt Långholmen där på eftermiddagen innan badandet. Så jättefint.
 
En stor häger stod oblygt vid båtarna och vilade tills vi skrämde iväg den genom att vara aningen för beundrande närgångna :)
 
På förmiddagen samma dag hade vi även hunnit upp i Kaknästornet.
 
Vi såg Globen och vårt förra hotell från ett par nätter innan, Elite Hotel Marina Tower.
 
Och Gamla stan och allt annat.
 
Sen hann vi även in till city där vi råkade på vaktombytet vid slottet.
 
Sen splittade vi upp oss en stund; Pelle och Filip gick på Livrustkammaren och jag som varit där flera gånger och nyligt drog och shoppade en timme istället.

Kryssa till Helsingfors

M/S Silja Symphony var vår ride till Helsinki från kvällen den 2/7 till morgonen den 4/7.
 
Vi hade bokat finare hytt med dubbelsäng och tv. Likadant som då vi reste med samma båt när Filip var bebis. Det passar väldigt bra att kryssa med barn så därför valde vi att göra det igen.
 
Det här här bilder från 2009 då Filip var cirka halvåret ung och vi åkte samma kryssning. Vi hade först en sämre hytt men Pelle gick och uppgraderade till en med dubbelsäng. Det ser ut som att vi kvävt Filip under kudden i bilden till höger och det tycker vi varit kusligt komiskt många gånger :)
 
Tillbaka till nutiden: Filip coolposerar framför domkyrkan i Helsingfors på denna sommars resa. Vi hade himla fint väder.
 
Två till nostalgibilder från trippen 2009 vid samma kyrka och samma fartyg. Så nyss det känns, men han var ju så pyttepytteliten!
 
Tillbaka till nutiden igen: När vi gick runt i stden fick Filip även chansen att bekanta sig med två berömda finländare.
 
Vid kajen har de alltid en mycket trevlig matmarknad. Filip åt där en himla massa bläckfiskringar och lökringar som han otippat tyckte var jättegott.
 
Vi fick sällskap av en orädd fågelunge av okänt slag där vi satt och skådade Helsingfors.
 
På båten igen så väntade Mumintrollet och Lilla My på oss. Vi dansade "Mumin tans" (dans med finsk brytning alltså :) ) med dem!
 
Senare på kvällen bekantade vi oss med en mamma med två barn som vi hängde länge med i ett stort lekrum och på barndisco.  Så kul :) Här har vi busat och dansat klart och Filip och hans nya kompisar möter ett jättelikt brudpar.
 
På kvällen efter en gigantisk buffémiddag med fri mängd öl och vin, och efter lekrummet och barndiscot, gick vi ut på däck och beundrade havet och solen.
 
Så vackert ljus.
 
 
Ser ni vem jag försöker föreställa, va va va??!! ;-)
 
Akterut.
 
Roligaste bilden!
 
Sen hade vi beundrat solen och havet och båten klart och vi gick in och la oss och angjorde Stockholm nästa morgon igen.

Turista i Stockholm

Det blev plötsligt väldigt tyst här i bloggen sedan i lördags men jag har inte råkat ut för någon näshårstrimmerolycka utan vi fick besök! Min bror med familj ville plötsligt komma och hälsa på i vår stuga på söndagen eftersom de ännu inte sett den sedan vi skaffade den. Och det var ju jättekul så här blev full fart att handla, bland annat handla luftmadrass och kuddar och täcken. Något vi tänkt göra huur länge som helst men som inte liksom känts riktigt nödvändigt förrens nu.
 
Brorsan med familj lämnade oss efter en natt och vi stannade en natt till men inte längre eftersom det var så himla tråkigt regnigt och kallt väder.
 
 
Nu kommer här fler bilder från vår semesterresa, en massa bilder från vad vi gjorde i Stockholm under de tre första dagarna vi var där:
 
Första kvällen, på söndagen 30/6, tog vi en promenad mot stan för att hitta nånstans att äta. Alldeles nära vårt hotel och vid kajkanten låg restaurangen och boulestället Boule & Berså (klicka på länken så hittar du även en bra karta dit).
Vi åt där inte denna kväll utan en annan kväll, och jag kan inte nog mycket tala om hur detta ställe tilltalade mig! Här skulle jag lätt tillbringa många många sommarkvällar om jag bodde i Stockholm. Lummigt, opretantiöst under stora träd och vid vattnet med bra musik och bra blandning på människorna.
Mitt absoluta supertips om man ska äta, dricka och kanske spela boule i mysig miljö. Det verkade vara ett riktigt doldisställe så jag inbillar mig nu att de flesta inte känner till det eftersom det ligger en bit off från de mer välbesökta kvarteren.
 
 
Sen tog vi långpromenaden vidare upp och in bland de gamla kåkarna på söders höjder.
 
Det kan inte finnas så mycket kvar av den här typen av fina små söderkåkar, synd.
 
Vi hamnade tillslut att äta på Hermans, en vegetarisk restaurang i mysig miljö där vi betalade alldeles för mycket för en grillbuffé som mest var geggamoja, dessutom glömde de berätta för oss var själva grillmaten var (långt ut i restaurangparken så vi såg den inte heller). Jag fick sen en trött ursäkt när jag poängterade det för dem... well well lär aldrig mer äta där.
 
 
Vi gick en liten bit till efter kanten och jag pose:ade ansträngt tillsammans med motsträvig Filip :) 
 
Vi spanade ut mot Nybroplan och Gröna Lund som skulle bli nästa dags utflykt.
 
Det hade hunnit bli solnedgång innan vi var hemma och det var dags att gå och sova.
 
Nästa dag, på måndagen första dagen i juli var det dags för Gröna Lund:
 
Filip åkte spöktåget Blå Tåget tre-fyra gånger utan att knappt se nåt, han höll för ögonen nästan hela tiden men ändå ville han åka om och om igen. Här poserar han i skräckig tavla utanför :)
 
Filip och Pelle åkte den finaste karusellen.
 
Efter många timmar och åk och en del åkillamående så var det dags att lämna Gröna Lund.
 
Filip hade hittat en vacker blomma och mötte en ny kompis på bryggan medan vi väntade på båten.
 
Efter en trevlig omväg via Nybroplan så var vi hemma på hotellet igen.
 
Här är båten som gick från hotellet.
 
 
På tisdagseftermiddagen skulle vi ju påbörja vår två nätters kryssning till Helsingfors men vi hann med lite grejer under dagen. 
Vi badade t.ex i hotellets pool på förmiddagen och drog sen vi iväg till Gamla stan där vi gjorde ett återbesök på ett favoritcafé:
 
Caféet Under Kastanjen ligger på...
 
...Brända tomten. Men det har jag nämnt förr :)

The best a woman can get

...is a näshårstrimmer för 50 kr på Biltema. Har länge tänkt skaffa en så jag ser det som ett kap.

Mitt ökande näshårsbestånd upptäcktes året jag fyllde 40, bara så att ni ungdomar som läser detta är förvarnade ;-)


Elite Hotel Marina Tower Stockholm

Vi kom fram till Stockholm och hotellet på söndagseftermiddagen den 30/6. Jag måste dela upp bilderna från Stockholm i olika inlägg, hotellet vi hade bokat in oss på var nämligen så bra att det måste få ett eget inlägg.
 
Vi bodde på Elite Hotel Marina Tower som är ännu ett nyöppnat hotell i Elitekedjan och ligger efter kajen bortanför Slussen och Fotografiska museet.
 
Vi hade bokat ett rum med sjöutsikt och hamnade perfekt några våningar upp i byggnaden.
 
Så här såg själva rummet ut.
 
Utsikten var fin trots grådis där på söndagseftermiddagen och vette mot Djurgården och lite snett mot Gröna Lund och Stockholms stadshus en bit längre bort till vänster.
 
Utsikten blev allt klarare och finare ju längre kvällen framskred...
 
 
...för att tillslut vara fullständigt spektakulär.
 
Gröna Lund by night.
 
Nämnde jag att det fanns en fin pool på hotellet också? ;-)  Sturebadet Marina Tower.
 
Den skulle vi förstås bada i. Filip undrar här om han ser ut som en proffssimmare, och det gjorde han ju. :-)  

Resenostalgimiddag och taxfreeshopping

 
Jag köpte färska räkor och tillbehör till middagen ikväll eftersom vi pratat om att skulle äta det när vi kom hem från semesterresan. Jag kopplade det till dagarna i Göteborg eftersom vi pratade om det där så räkorna gav lite resenostalgi. När Filip såg skålen med räkor sa han bläää och att han inte ville inte ha några kackerlackor, så då åt han räk-och kräftröra istället ;-)
 
Vad jag kan minnas har jag aldrig köpt färska räkor så jag hade inte en aning om hur mycket jag skulle köpa men jag köpte ett kilo. Ett litet tips från mig till er är att 750 gram oskalade räkor gott och väl räcker till två vuxna personer när man har lite olika tillbehör till :) Vi fick därför tråkigt nog slänga en del. Men det var så himla gott och somrigt så det måste göras fler gånger.
 
Pelle toppade det hela med att sprätta en av sina fina vinflaskor han köpt på tax free:n på kryssningen till Helsingfors. Det var mousserande så champagneglasen fick åka fram istället för vinglasen :)
 
Här är min taxfreeshopping av alkohol: Jag köpte tre flaskor av mina favoriter till rena vrakpriser; whiskeylikören Drambuie, Bacardi med melonsmak och Likör 43. Melonbacardin kostar det dubbla på Systembolaget och blandad med fruktsoda är det min absoluta favoritdrink som smakar sommar lång väg. Jag kan verkligen rekommendera det! ...Ni lär nämligen inte få smaka av min eftersom jag är alldeles för rädd om den ;)
 
De två små flaskorna till vänster drack jag ur på båten, men jag behöll flaskorna eftersom de var så söta. Min plan är att börja samla på coola flaskor, men Pelle säger att det är råååtöntigt så jag får i såna fall bara ha dem i stugan, hehe :)
 
Jag blev lite köpglad efter en buffémiddag på båten där fri mängd vin och öl ingick så jag överdrev min shopping av läppglans något... det blev min favoritgloss från Clarins i tre olika nyanser (01, 04, 05) eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken jag skulle ha :) också blev det en blush från Kanebo.
Som tur är visar det sig att jag "tjänat" en hacka på detta, glossen verkar kosta 200 kr i butik men kostade 125 kr styck i tax freen. Blushen betalade jag 325 kr för på båten, den verkar ligga på mellan 360 kr - 425 kr i butik.
 

Det är ju hopplöst att få till rätt färg på saker när man fotograferar själv så jag tog dessa bilder från nätet så att ni får se ungefär vilka färgtoner blushen och glossen hade. Blushen var ganska ljust rosa och hade färgnumret 03 Usukurenai, den passar nog bättre på vintern när jag är blekare. Sen till höger syns den ljusaste av de tre glossen, alltså nr 01, men alla glossen är generellt rätt så lika varandra i färgton.

Gävle och början på hotellrumsbytar-SM

Det var tänkt att vi skulle bo innanför ett par av de gallerförsedda små fönstren längst ned mot gatunivån.
 

I Gävle skulle vi inte göra nåt speciellt annat än att övernatta, men eftersom vi kom fram relativt tidigt på kvällen så hann vi gå runt lite på stan och äta på restaurang innan det var dags att lägga sig. Eftersom min man dessutom fått mig att gå med på den trevliga vanan att bo på bra relativt fina hotell när vi är ute och reser så blir det ju också lite speciellt även om man bara ska övernatta. 
 
I Gävle hade vi bokat in oss på ett nyrenovert hotell som ingår i Elite-kedjan, Elite Grand Hotel som ligger precis bredvid Gavleån. Ett Deluxerum hade vi också bokat så det skulle vara lite större och bättre än standardrummen.
 
Ni kan ju bara gissa hur förvånad och besviken vi och kanske mest jag blev när vi kommer fram och blir tilldelade ett källarrum med små gallerförsedda fönster som vette ut mot en biltrafikerad gata (se bilden överst)! Rummet var visserligen stort och fräscht men med den där källarkänslan som betongväggar och betonggolv under heltäckningsmattan och små fönster ger.
 
Jag stampade därför direkt iväg till receptionen där jag med darr på rösten berättade hur besvikna vi blivit och att vi absolut inte förväntat oss något källarrum och att vi ville byta. Vi fick då veta att hotellet var fullbokat, men eftersom de förmodligen var rädd för att jag skulle bryta ihop så fick vi tillslut istället ta ett familjerum som verkade vara det enda de hade kvar.
 
Det här blev lite av anslaget till ett hotellbytar-SM, men jag återkommer om det i senare inlägg...
 
Istället för i källaren hamnade vi högst upp i huseet, i vänster takkupa (jag har lagt in en miniatyrbild på oss på den hörnan) med fönster åt två håll.
 
Rummet i takkupan var extra stort och ytterligare nån klass över Deluxerummet vi bokat så vi blev förstås väldigt :-) istället för väldigt :-(
 
Vi beundrade utsikten och var lite avis på Gävleborna som verkar ha så många fler och finare stenbyggnader än vad vi har i Umeå.
 
Däremot verkar Umeå ha ett bättre restaurangliv, fast vi hittade tillslut en jättetrevlig och mysig restaurang som gjorde mig extra semesterlycklig där i kvällssolen, restaurangen heter Brända Bocken och där åt vi gott på fin uteservering i sköna soffor. Den låg på torget vid en oberäkneligt sprutande fontän som Filip förstås var tvungen att busa lite i på väg därifrån.
 
Vi tog en liten omväg tillbaka till hotellet och tittade runt på lite fina ställen. Det här bageriet ligger runt hörnet från hotellet.
 
Också var vi ju tvungna titta lite på Gavleån.
 
På morgonen dagen efteråt och efter resans första maffiga hotellfrukost var det dags för mig och Filip att utforska vackra Elite Grand Hotel.
 
Stuckaturerna i taken i matsalen var inte att leka med. Ingenstans i Umeå finns så flotta stuckaturer, jävla Gävle!
Deras stadshus är ju inte heller att leka med såg vi när jag var med arbetslaget på medieträff för ett par år sedan, se det gamla inlägget med bilder från stadshusets pråliga festsal här.
 
En bättre bild på grannlåten... ahh!
Sen gick vi vidare genom guldkantade korridorer...
 
...och uppför krusidulliga trappor.
 
Tills vi plötsligt såg en spökflicka sittandes i en korridor...iiiiiiiihhh!
 
Efter upptäcktsfärden packade vi in oss i bilen och åkte vidare mot Stockholm. 

Hemma igen!

Vi i Gävle lördagen den 29:de juni.  
 
Nu är vi hemma igen! Vi kom hem vid åttatiden ikväll efter nära två veckors bilsemestrande mellan Umeå - Gävle - Stockholm - Helsingfors (med färja och inte bil då förstås) - Stockholm - Göteborg - Eskilstuna också hem till Umeå igen. Vi hade lite otur sista dagarna i Eskilstuna men annars har allt gått finfint och det har inte varit några större kontroverser under resan som tur är trots att vi umgåtts dygnet runt :)
 
Sedan vi kom hem ikväll har varit ett himla härjande med uppackning och tvättning och handling och annat sånt som känns nödvändigt att göra efter att ha varit borta en längre tid. 
 
 
Jag kunde som exempel notera att det blev mer shopping gjort än jag trodde under de här dagarna (se bilden ovan). Jag ska visa upp sen vad jag har köpt på bland annat Zara, & Other Stories, Indiska, Åhléns, Tax Free:n mm.
 
En annan tråkigare sak att upptäcka när man kommit hem är att sex krukväxter av sju (vi hade inte så många och tur är väl det) är i så dåligt skick att jag kommer behöva kasta dem. Det var himla synd! Jag hade ställt dem utomhus i hopp om att de skulle få i sig lite regnvatten medan vi var borta men solen har nog stekt på dem lite för hårt trots allt.
 
Ett annat exempel på en lite småjobbig sak är att jag skummat igenom två veckors VK som jag glömde göra uppehåll av innan vi åkte iväg. Eller, jag gjorde ett försök att göra semesteruppehåll av prenumerationen men jag inte fram per telefon eftersom de gått hem för dagen och sen glömde jag bort att ringa till dem igen.
 
Nu här sent på kvällen har jag roat mig med att föra över semesterbilderna från kamera och mobil till datorn eftersom jag inte ville gå och lägga mig utan att göra något inlägg.
 
Nästa inlägg kommer handla om resans första stopp som var en natt i Gävle.

Jag lever

Jag tänkte bara meddela att jag inte är död utan är ute och reser lite hit och dit! :)

Innan jag kommer hem och kan blogga ordentligt så kommer några bilder från resan här nedan. Mer finns på Instagram under anitabjohansson.


RSS 2.0