Lättlagad och smarrig kotletträtt

 
 
Min mamma har bjudit på en så god maträtt nu flera gånger när jag varit hemma och hälsat på och jag har blivit lätt besatt av den eftersom den är så god. Även Filip gillar den massor trots att han vanligtvis föredrar klassisk "barnmat" som spaghetti och köttfärssås, plättar och sånt där. 
 
Rätten består av tunna skivor kotlett, t.ex. från skinkstek eller benfri kotlett som steks i ugn i stora mängder av en mycket god gräddig sås med soja och Sambal Oelek.
 
Här nedan får ni receptet. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla rätten men det får bli... 
 

 
Kotletter i gräddig sojasås med Sambal Oelek
 
Ugn 175 grader.
Receptet räcker till fyra personer.
 
Ingredienser:
 
Sås: 
3 dl grädde
1 dl soja
1-2 tsk Sambal Oelek (2 tsk gör att det bränner lite i munnen i eftersmaken)
1 burk Creme Fraische
 
Kött:
ca 500 gram skinkstek eller benfri kotlett
 
 
Gör så här:
  1. Slå på ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
  3. Skär upp köttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Välj en ugnsform som är ca hälften så stor som ugnen (eller lite större).
  5. Häll lite sås i botten på formen och lägg på ett lager av köttskivor på såsen. Varva sen sås och kött tills allt kött är täckt av såsen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 60-75 minuter på 175 graders värme. Köttet ska vara helt färdigt och får inte vara rått när rätten är klar eftersom det är griskött.
  7. Servera med ugnsrostade rotsaker (godast) eller hasselbackpotatis (enklast).
 
Mammas ugnsorstade rotsaker bestod av potatis, morötter, palsternacka och rödlök.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0