Städdagar

Nu har jag semester, tjohoo! De sista två arbetsdagarna började i lite skärrat läge när min dator sa att den inte fick kontakt med hårddisken då jag startade den på jobbet på måndag morgon. Senare under dagen fick jag veta att datateknikern Sara fått igång den. Gissa lättnaden!
 
Efter det har vi lärare ägnat sista en och en halv dagen åt att städa som tokar.
 
 
Det såg ut som satan (ursäkta) i korridorer och arbetsrum eftersom "alla" höll på att sortera och kasta grejer samtidigt. På det så är det en massa arbetare som håller på att bygga om flera klassrum i "vårat" hus eftersom de ska göras plats för en för Midgårdsskolan helt ny utbildning. 
 
Det ska nämligen komma upp till 45 invandrarelever som ska läsa 8 veckors förberedande studier (rullande, det kommer nya elever hela tiden) och sen slussas ut i svenskaundervisning som kommer finnas på tre olika nivåer på vår skola. Jättespännande!
 
Och det verkar vara så himla bra utbildning; de åtta introduktionsveckorna får ungdomarna lära sig om allt möjligt som är vanligt och självklart för oss svenskar. Som t.ex. våra högtider, väder, vikten av tid och tidspassning, alkohol och droger, pyssel, besöka arbetsplatser och museer och inte att förglömma: om mänskliga rättigheter. Alla kommer ju inte från länder där det är en självklarhet.
 
För mig och min undervisning har det här inneburit en förbättring. Vi ska få komma tillbaka till det "riktiga" rummet för grafisk form (som ni ser i bilden här ovan) där jag var i begynnelsen av min tid på Midgårdsskolan. Den salen är större, har arbetsbord för skissning i mitten och ligger också...
 
...vägg i vägg med grafisk verkstad som vi äntligen kommer ha bättre användning av igen.
 
Sen har jag förstås städat mitt skrivbord.
 
Och jag behöver inte skämmas över kollegorna Micke och Ciccis skrivbord denna gång ;), de hade nämligen också gjort sommarfint :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

WOW, så duktiga vi har varit! Vilken tur att jag hann städa så jag fick vara med i din blogg. Kram så himla mycket nu kära du.

Svar: Haha, ja vad tur du hann städa, så att jag hade nåt att blogga om ;) Kram tillbaka kära C!
Anita Blomkvist Johansson

2013-06-19 @ 18:26:27
URL: http://mammamedia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0