Thékakor LCHF

Det var ett tag sedan jag bakade LCHF-bröd, men idag fick jag en riktig längtan efter att mysa med thé och mackor. Förmodligen kom suget av att jag igår skrev om krutonger och bröd i inlägget med receptet till Ceasarsallad :)

Receptet som jag hittade på nätet heter "Te-kakor - Hamburgerbröd" och finns på en sida som heter Marianne LCHF.

Ägaren av den hemsidan, Marianne Andersson, verkar vara en av de första i Sverige som gett sig på att skapa bra LCHF-recept och har även gett ut en receptbok,"Baka med LCHF", som jag blir lite nyfiken på.



Brödet blev jättegott tycker jag. Som vanligt saknar det likt andra LCHF-bröd jag provat mycket av den seghet som vanligt bröd bakat på vetemjöl har. Det blev liksom ganska kompakt och aningen kort i konsistensen och påminner en del om vanliga scones. Jag skulle nog inte så gärna ha det som hamburgerbröd. Fast det går säkert. 


Istället för vanligt vetemjöl är det vanligt att man använder t.ex. cocosmjöl och mandelmjöl i LCHF-bröd. Längst till vänster i bilden syns cocosmjöl som jag beställt från LCHF-butiken. Den gula påsen innehåller mandelmjöl och kommer från ICA Maxi och påsen längst till höger är mandelmjöl från LCHF-butiken.

Här är receptet: 



Thékakor LCHF
 
Det blir 6 st bröd av satsen. Låter er inte förvillas av att jag bara har 5 bröd på bilderna, det var för att jag minskade satsen då jag märkte att jag bara hade 4 ägg hemma. 

Ingredienser:
5 ägg
100 g smält normalsaltat smör
1,5 dl mandelmjöl
1 dl cocosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt (en halv thésked kanske)

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Vispa äggen 3-5 minuter så att de blir ordentligt fluffiga. Detta ger mer volym åt brödet. Blanda i det smälta smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ordentligt ihop det med äggsmeten.
4. Låt smeten svälla minst 5 minuter.
5. Lägg ut 6 klickar på en bakpappersklädd plåt. Forma klickarna till ca 1 cm höga runda kakor.
6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.





Nu ska jag gå och göra mig en kopp thé och ta en smörgås till, nam nam :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0