Nationaldagen

 
Vi har just varit ut ett par timmar och tittat på nationaldagsfirandet på stan. Så här har dagen sett ut så långt: 
 
På morgonen hade jag tagit fram vår fina flagga med silverfot och hängt upp flaggspel.  
 
Vi ful-åt (=från ful-äta, man får se på mobiler och skärmar medan man äter) långsam mysfrukost. Efter frukosten ringde jag mamma och gratulerade eftersom hon fyller år på självaste nationaldagen. 
 
Sen klädde vi oss lite fina och gick ner mot stan. Vid Vänortsparken möttes vi av en cykelparad med rolig musik, vikingamusik tyckte Filip, där musikanterna åkte i vagnar bakom cyklar som plötsligt vände in på en av stigarna till parken, och vi följde med.
 
Där cyklade alla möjliga modeller av cyklar in. Bland annat denna sportiga modell. 
 
På väg ut ur parken mötte vi ❤ ARVID ❤ ! En snäll kollegas hund som är helt underbar på alla sätt och vis. Kollegan var inte med men vi fick klappa ändå. 
 
Han förtjänar TVÅ bilder eftersom han är så underbar. ❤ 
 
Utanför parken stod tut-å-blås-paraden och laddade och såg lite pirriga och förväntansfulla ut inför sin marsch genom stan. 
 
Vid Rådhuset nere på torget i stan så fick man en flagga att vifta med om man ville, men vi tog ingen för vi tänkte inte stanna så länge. 
 
Standing man hade däremot mer nytta av en flagga tydligen :-)
 
Efter en milkshake på torget gick vi ner till älven. 
 
Man kan nästan se på den här bilden att det är kallt och blåsigt. Vilken helomvändning i vädret efter så lång och tidig period med över 20 grader!
 
Upp genom Rådhusparken gick vi. 
 
Filip kom på att vi borde köpa picknick och låna picknick-korg och filt på Café Station och sätta oss i parken, så det gjorde vi. 
 
Där tog vi tillgjorda selfies med mobilen i extra dålig kvalitet eftersom jag tydligen hade smuts på linsen. Filip har inte bruna tänder vanligtvis, det här är pga chokladbollen han åt :-)
 
Plötsligt kom tut-å-blås-paraden förbi. Skärpta som bara den denna gång. 
 
De skulle tydligen ner till älven där brandförsvaret och militären stod med lite olika fordon man fick kolla på. Men vi följde inte med utan vi gick hemåt. 
 
Vi såg en fin nationaldags-pyntad lastbil på gården vid Scharinska som fick bli sista bilden. 
 
Nu hade vi eventuellt tänkt ta en lite biltur och se på grönskan. Vi får väl se om det bara blir en biltur eller om vi hittar nåt kul att se och göra. 


Kommentarer
Postat av: emma

vilket trevligt firande :)

Svar: Ja, lite kallt men mysigt! :)
Anita Blomkvist Johansson

2018-06-06 @ 16:05:40
URL: http://nouw.se/islycka

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0