Ett par favoritloppisfynd

På Norrbottenstrippen, och på väg hem till Umeå från den, så blev det en del loppisbesök. Dels på gamla favortien PMU Second Chance Piteå, som egentligen ligger i Öjebyn, och även en annan favorit Antik & Loppishallar Stenfors gård i Ånäset mellan Umeå och Skellefteå, men även på en nyupptäckt jättebra loppis/antikbutik som heter Gamla ting och ligger i Byske.
Sen var jag på nån fler också, i Boden, bland annat Antikboden i Boden där det mest fanns lite finare saker som kostade lite mer men jag upplevde inte att det var några överpriser ändå.  
 
Det svåra med loppisar är att de kan ändra öppettider lite hur som helst. Jag hade t.ex. sett fram emot att äntligen besöka Magasin V i Boden men de hade ändrat öppettiderna till mellan 15-17 och vi var där klockan 13, men de hade inte uppdaterat de nya öppettiderna på vare sig facebooksida eller hemsida (där det för övrigt står olika öppettider) så det är ju förbenat frustrerande. På samma områden finns Bodens PMU men de hade också jättesena öppettider. 
Nåväl, får väl se det positivt; sparade väl några kronor och lite utrymme hemma, he he.
 
Nu ska vi titta på mina två favoritfynd. Eller egentligen har jag tre favoritfynd men piedestalen jag köpte står i ett mörkt hörn så den ids jag inte ta fram och fotografera. Köpte också några till grejer men de kvalar inte in på favoritfynd-listan. Också till sist en grej som jag bara velat ha länge och som jag äntligen hittat men som jag tyvärr inte rymmer... 
 
Först och främst den här jättestora urnan i mässing. Det var på vippen jag inte köpte den eftersom jag var varm och svettig och för tillfället glömt bort varför urnor är bra, men så slog jag ändå till och tur var väl det för den blev ju jättetjusig på den här piedestalen med palmen i. Urnan kommer från Gamla ting i Byske. 
Det andra favoritfyndet var den här vackert vävda duken. I denna bild är den avig och omanglad men nytvättad eftersom den var gulnad och lite småfläckig när jag köpte den. Mönstret ger mig väldiga retrovibbar, kanske 1920-30-tal men de fållade kanterna gör att jag tänker att den kanske är nyare produktion. Handvävda dukar brukar väl ha råare ofållade kanter (vet ej vad de kallas) eftersom det blir finare/enklare när man manglar. Å andra sidan brukar ju ta en tid innan en duk gulnar i kanterna.
 
Så här ser den ut när den är manglad och på nära håll (oops, där är visst ett mangelveck!), fortfarande avigsidan dock, men det syns inte så stor skillnad mot räta sidan.
 
Här är då drömfyndet som jag inte köpte eftersom jag inte kan komma på var jag ska ställa den utan att behöva ta bort någonting annat; ett vitrinskåp!  Ful bild men jag fotograferade det i all hast. Jag har ju inte den här stilen hemma men jag har så svårt att hitta något vitrinskåp som passar med mina teakmöbler så jag tänker att i en väl vald hörna kan denna nog fungera ändå. Fast det var ju bara det att jag inte har någon väl vald hörna ledig. Rena fyndet är det också; 800 kr! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0