Sol värme och vågor vid Järnäsklubb

 
Det har blivit lite svalare nu, och till veckan ska det bli ännu svalare, men i torsdags var det fortfarande varmt och härligt trots blåst så jag och Filip åkte på utflykt till Järnäsklubb. Det ligger vid havet ca 50 minuter med bil söderut från Umeå. För några år sedan brann caféet de hade där vid hamnen ned, men jag hade sett på nätet att det öppnats ett nytt kafé, Kafé Lotsen så där skulle vi äta. 
 
Här är bilder från havet med klippor, sol och vågor, det kan nästan inte bli somrigare!
 
 
Jag är uppväxt med att springa på klippor så jag blev lite nostalgisk. Vi brukade åka båt i tre timmar till Stor-Räbben utanför Piteå med min styvfar Eskils 6 meter långa träbåt med blå ruff. Ön var ett naturskyddsområde tror jag och hade stora delar av kusten kantad av såna här härliga klippor man kunde springa och skutta över. Nu äger min äldsta bror den stugan men det är inte så lätt att ta sig ut nuförtiden då man måste åka med Piteås turistbåtar. 
 
Jag trodde detta var en gammal fyr, men det är ett lotshus  som ligger vid Järnäsklubb. Det är inget lotshus längre utan ett vandrarhem som jag förstår det. Värt att undersöka, det skulle ju vara mysigt att övernatta där. 
 
Här härmar Filip mig, med ljudeffekter och allt. Vissa har blivit lite ironiska och kaxiga när de nu närmar sig 10 års ålder :-D
 
Det var rätt rejäla vågor där. 
 
När vi gått runt en stund på klipporna var det dags att äta på Kafé Lotsen. Där har byggt upp en stor restaurang med rejäla ytor för bord utomhus. Det som syns i bilden ovan är dock en brygga som funnits där länge. 
 
Stranden innanför bryggan. 
 
Fin pojke som just ätit lyxig hamburgare. 
 
På väg mot bilen så passerade vi lotshuset igen, och här vill jag att ni OBSERVERAR att den bytt färg! Trodde jag mindes fel, men ja, den är vit på sidan som vetter mot havet, och mot land är den röd som ni ser!
 
Många fina stugor finns det i området. 
 
Vissa badade glatt. 
 
Tillbaka till parkeringen (man får gå de sista 200-300 metrarna för att nå fyren och Kafé Lotsen) så hade vår bil fått pampigt sällskap av en veteranbil. 
 
Om jag får gissa så tror jag det var en Austin Seven Ruby från 1937, eftersom jag googlade ;-)
 
 
Vi tog även en sväng till Olofsfors bruk innan vi åkte hem, men i Olofsfors stannade vi så kort så det är inte ens värt att visa några bilder därifrån.
Eller okej, här är ett par eftersom det var så fint vid vattnet där: 
 
Nu är Filip hos sin pappa, och jag börjar jobba på måndag. Cocoonar väldigt mycket här för att ladda inför det. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0