I Norrmjöle med Filip och kompis

 
I fredags var en helt ljuvlig dag som var början på flera dagars vårig värmebölja. Eftersom vi var lediga (klämdag efter Kristi himmelsfärd) och Filip höll på att klätta på väggarna efter att ha legat i feber dagen före så letade vi reda på en kompis till honom som ville följa med oss på utflykt till Norrmjöle. Klasskompisen E nappade och vi drog iväg med picnicväska.
 
Först tog vi vägen genom skogen där solen lyste snällt mellan grenarna på gran och mossa. 
 
Lite extra vårgeggigt var det på sina platser. 
 
När vi kom fram och ut på första stranden bestämde barnen att det var dags för picnic. Det blev tyvärr lite överexponerade bilder då jag missbedömde ljusinställningarna i det starka solljuset.
 
Båda var råcoola i varsitt par solglasögon med spegelglas. :-)
 
Och cool sprillans ny kepa berättade E.
 
Barnen hade jättekul och sprang som bergsgetter över klippor och stenar så att jag med jämna intervaller var tvungen att ropa in dem på mer rimliga avstånd :-). 
 
Det blev en ganska lång promenad, tre timmar tog det, eftersom det fanns så mycket att klättra på, undersöka och fantisera om på vägen.  
 
Paus för stentrollstillverkning togs också. 
 
Den där blev lik en smurf sa Filip. 
 
Så otroligt härlig dag som gav mersmak! Ska leta reda på fler långrundor att promenera. Det finns ju en bra vid Kont också som jag ska ta nån gång det blir tillfälle, om jag så går själv eller med sällskap. Det ska visst bli kallt redan om någon dag igen så det känns ju lite trist men man får hålla tummarna på att det bara är något tillfälligt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0