I snön vid stugan

Mina planer för söndagen var egentligen att plocka bort julen, men när Pelle föreslog att vi alla skulle åka till stugan så fick det bli det istället. Tänkte väl egentligen hinna ta bort julen efteråt, men dagarna går ju så fort när man är ledig så det blev det inget av, så nu står tomtarna och julgranen där lik förbenat trots att jag började längta efter vårigare inredning :-)
 
Det är lite svårt att smälta de snabba kasten i väderleken. Jag menar för sex dagar sedan såg det ju ut så här och nu har vi kommit till den mest vintrigaste typen av vinter. Som om inget annat hade hänt.
(Jag provade den där makro-/fisheyelinsen jag fick till min iPhone i julklapp. Har lite blandade känslor över den... ska nog skaffa en vanlig vidvinkel istället även om den här fisheyeeffekten kan vara lite kul emellanåt).
 
Planen var att skotta fram gården vid stugan så som vanligt när det snöat fick vi ställa oss med bilen på vändplatsen utanför gården. Bortanför syns havet som en grå linje; där slog vågorna fortfarande, blandat med is.
 
Pelle har nyligen köpt en snöslunga till stugan så skottandet gick som en dans. Han var färdig med hela gården på säkert högst en trekvart motför 3-4 timmar tidigare. Filip höll sig nästan hela tiden under snömolnet som yrde för det var visst väldigt roligt :-)
 
Åsså gången fram till själva huvudstugan.
 
Jag själv finjusterade lite med snöskyffel och snösläde.
 
Mellan uthuset och en tall ägnade Filip tid åt att fösa undan snö för att få sig en koja.
 
Efter skottningen eldade vi inne och grillade lite korv, slappade i soffan, tog bort julen inne i stugan och åkte hem.
Nu här hemma i stan har Pelle har åkt till jobbet för att jobba sin första natt på hans nattskiftsvecka och jag har nattat Filip. Jag ska nog leta fram nån film att se och en stor mugg med thé innan jag nattar mig själv :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0