Förhandstitt på Kulturhuvudstadsinvigningen

Jag skulle ha åkt i väg och handlat på Coop Forum efter jobbet idag, men pengarna hade inte kommit in på Coopkortet så jag drogs istället som en magnet till Åhléns och dess reaställ. När jag kom in till stan och skulle gå från bilen så hörde jag musik från älven och förberedelserna för kulturhuvudstadsinvigningen där så jag tog en omväg dit på vägen till Åhléns:
 
Det var tjusigt värre vid älven, ljuspelare upp i den grådisiga vinterhimlen och ett upplyst glänsande vitt Väven vid sidan om. Där kommer kronprinsessan och prinsen stå på en balkong med sina säpos på invigningningkvällen har jag läst :-)
  
Mest lyllo är de som jobbar i gamla brandstationen för de kommer ha perfekt utsikt över invigningen!
 
Mitt på stan, framför rådhuset, stod futuristiska tält och en stor metallcirkel med renhorn, vad-de-nu-ska-ha-den-till, men rätt fin var den. På väg på parkeringsplatsen vid bilen fotade jag sen gamla brandkåren från baksidan. Tjusigt. Hade varit finare med en riktig kamera men nu ska jag sluta tjata om det ;-) (knappast) 
 
Det ska bli spännande se invigningen på lördag! Om man nu kommer se något vill säga, det förväntas ju en 30-35 000 besökare. Pampigt såg det ut vid älven, mycket lampor och färger. Lite som "Melodifestivalen goes same" typ med brinnande snö och pampig musik :-) Man kommer väl stå där känslosam med gråten i halsen till slut, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0