Queens of Norrland

Uppslag ur boken Queens of Norrland också de tre projektdrottningarna.
 
 
Vi hade ett inspirerande besök idag av två f.d. medieelever som blivit inbjudna av kollegan Cecilia Holm att prata om sitt bokprojekt Queens of Norrland som de påbörjade under sitt sista år av sista årgången av gamla Medieprogrammet, dvs läsåret 2011/2012.
 
Jag skickar er till Cecilias blogg Mamma Media för djupare info om Queens of Norrland eftersom hon skriver om det så bra, men sammanfattningsvis kan jag berätta att boken handlar om att lyfta fram kvinnliga förebilder som motvikt till alla manliga som det finns så många fler av.
 
Besöket på Midgårdsskolan idag handlade däremot i huvudsak om entreprenörskap och om att våga starta och jobba med egna projekt och se vilka vägar och vilken hjälp man kan hitta på vägen. Tjejerna hade t.ex. lyckats dra ihop 80 000 i bidrag till sitt projekt genom stipendieansökningar, spamning av eventuella medfinansiärer och andra plus en stor uppmärksamhet i media, samt nominering till Årets Västerbottning(ar)! Mallen till bokens design är t.ex. ett rent fysiskt bidrag från Pondus reklambyrå.
 
Besök gärna deras blogg: Queens of Norrland
 
Amanda Wänman som är den tredje projektmedlemmen kunde inte vara med denna dag men Fanny Zingmark och Cecilia Renlund (i bilden ovan) hade sådan energi på sin föreläsning och visade sånt entusiasm för sitt projekt att bara en död kunde gått opeppad därifrån :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0