Lördag på Kulturnatta

Hej och hå vad det var mycket på gång på stan igår när det var Kulturnatta här i Umeå! Och det är ju inte alls bara på natten om nu nån trodde det, utan det börjar reda på morgonen/tidig förmiddag med en massa mindre och större aktiviteter.
 
Jag hade prickat in en del saker som skulle passa att ha med Filip (och Pelle ;) ) på; öppet hus på Polishögskolan, bilträff med fina gamla bilar på Mimerskolans parkering och lite random rundvandring på stan.
Eftersom Vänortsparken ligger precis bredvid Mimerskolan så var vi även och kollade lite på Medeltidslägret de satt upp där.
 
Vi hoppade över att gå på utställningar denna gång eftersom det var svårt att motivera sällskapet att även hinna iväg till t.ex. Konsthögskolans slututställning. Det var ju nån viktig hockeymatch där sen på eftermiddagen ju ;)
 
Så här såg det ut igår (en liten varning - det är ganska många bilder):
 
Vi började med att åka till Polishögskolans öppet hus. Där fick man göra lite av varje.
 
Sitta i polisbil till exempel. Filip han satt i förarsätet och fick slå igång sirenen och prata i polisradion.
 
Sen fick han handklova en polis. Tokigt! :)
 
Stackars den liggande polisstuderanden förresten, han låg i den stekande värmen hur länge som helst och lät ungar handklova honom.
 
Sen provslog Filip med batong på en övningskudde som en snäll och tålmodig polisstuderande höll i. Han slog så intensivt och många gånger att polisstudenten började skoja om att göra en anmälan om övervåld :) Naturbegåvning kallade de Filip, och jag visste inte om jag skulle bli stolt eller förskräckt :-o
 
Sen var Filip nöjd och ville vidare, så vi for mitt i en uppvisning av en polisövning. Filip hade nämligen hört talas om att det skulle finnas en hoppborg någon annanstans.
 
Så då blev det hoppborg på Mimerskolans parkering där Big Family Cruisers hade sin årliga familjevänliga bilträff.
 
Jag älskar de bilarna alltså! Alla blank lack och gnistrande krom och bredtandade grillar. Det bara liksom överfaller ögonen på en!
 
Blänk blänk i solen.
 
Bilmys under nykläckta björklöv.
 
Bilarna är inte bara snygga utanpå förstås.  
 
Andra typer av snyggingar.
 
Mingel.
 
Där fanns fina motorcyklar också, bland annat denna kitchigt guldiga trehjuling med en liten moppe fastspänd baktill.
 
Efter att ha hoppat och tittat oss nöjda och det var dags att gå vidare.
 
Vi gick rakt över gågatan till Vänortsparken där det stod uppställt ett medeltidsläger.
 
Filip fick prova en stor medeltida typ av hjälm och vi åt träkolggrillade hamburgare.
 
Sen gick vi gatan ner mot absoluta centrum av stan.
 
Vi passerade ett fantastiskt magdansgäng. Jag undrar var klädedräkten kommer från för kultur, fast kanske det var hitte-på. Tjusigt i alla fall.
 
Sen när vi gått hela stan och tillbaka till Mimerskolan igen där vi ställt våra cyklar så var det ett band som spelade för jättesöta punkare bland annat. JA! hette gruppen, bästa musiken jag snappat upp under dagen. Rockabilly/Punk/Pop/Progg/Visa är stilen (!) och ni kan lyssna på dem här: jajaja.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0