Turista i Göteborg del 1

Vi var ju fyra dygn i Göteborg, från fredag kväll 5/7 till tisdag 9/7 och hann ju med en hel del. För att inte göra en kilometer långt inlägg om det vi gjorde så delar jag helt enkelt upp det hela i två inlägg.
Här kommer det vi gjorde ungefär i den ordning de inträffade.
 
Det första största och viktigaste vi gjorde typ var att åka till Liseberg. Tyärr var det tvunget bli på en lördag då många många andra var där så vi fick köa en hel del. Ett tips om du ska dit är att vara där typ i början eller mitten på veckan. Det tog som exempel en halvtimme i ovanstående kö för att Filip skulle få åka...
 
...radiobil i cirkus 2 minuter.
 
Vi åkte lite blandade attraktioner men eftersom jag egentligen upplever dödsskräck i berg-och-dalbanor och blir illamående av sån som snurrar för mycket så samlade jag mod att gå i spökhotellet Gasten (bilden ovan till vänster). Det var okej fast spökskådespelarna skrämdes lite väl ofta så man hann knappt titta på den fina detaljrika spöklika inredningen.
 
Vi åkte och tittade runt rätt så mycket kring Göteborg också, till exempel till den här coola (funkis-?) längan som Pelle bodde nära det år han bodde i Göteborg.
 
Djurskyddet höll till där bland annat men vid vårt första besök fick vi bara se kattorna genom fönstret eftersom det var stängt. På söndagen åkte vi tillbaka igen för Filips skull och hade då den otroliga turen att vi kom precis den kväll de brukar ha öppet varje vecka!
 
En snäll kvinna som jobbade där tog oss tålmodigt från rum till rum så att vi skulle få möta och kela med alla kelvänliga kattor och höra alla historier om hur de blivit hittade eller överlämnade. Ojojoj sötchocken alltså! Filip var helt tagen, tur ingen av de mer tama kattorna var lediga! :)
 
Vi tittade också på fina hus i staden, jag gillade bla detta som kallas för "tomtehuset" eftersom det har stora tomtar målat på framsidans fasad.
 
Pelle visade sitt favorithus från sin tid i Göteborg, en jugendbyggnad med krusidulliga balkonger...
 
Där hade jag gärna bott!
 
Rakt över gatan från vårt hotell, Elite Plaza Hotel, låg Antikhallarna i ytterligare ett pampigt hus.
Här i Umeå är vi ju inte bortskämda med det gamla och krusidulliga. Det blir ju allt glesare med pampiga byggnader med tjusiga interiörer ju längre norrut i landet man åker, så det är väl därför jag gillar det så mycket.
 
Pelle köper ett mynt från det år han var född i den här butiken.
 
Själv ångrar jag fortfarande lite att jag inte köpte det här smycket, gissar på jugendstil eller aningen äldre, som är ett halsband men ser ut att det kanske kan ha varit ett bältesspänne eftersom det var ganska stort. Affären var lunchstängd precis när vi var där så jag fick aldrig chans att fingra på det, kanske lika tur det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0