Kryssa till Helsingfors

M/S Silja Symphony var vår ride till Helsinki från kvällen den 2/7 till morgonen den 4/7.
 
Vi hade bokat finare hytt med dubbelsäng och tv. Likadant som då vi reste med samma båt när Filip var bebis. Det passar väldigt bra att kryssa med barn så därför valde vi att göra det igen.
 
Det här här bilder från 2009 då Filip var cirka halvåret ung och vi åkte samma kryssning. Vi hade först en sämre hytt men Pelle gick och uppgraderade till en med dubbelsäng. Det ser ut som att vi kvävt Filip under kudden i bilden till höger och det tycker vi varit kusligt komiskt många gånger :)
 
Tillbaka till nutiden: Filip coolposerar framför domkyrkan i Helsingfors på denna sommars resa. Vi hade himla fint väder.
 
Två till nostalgibilder från trippen 2009 vid samma kyrka och samma fartyg. Så nyss det känns, men han var ju så pyttepytteliten!
 
Tillbaka till nutiden igen: När vi gick runt i stden fick Filip även chansen att bekanta sig med två berömda finländare.
 
Vid kajen har de alltid en mycket trevlig matmarknad. Filip åt där en himla massa bläckfiskringar och lökringar som han otippat tyckte var jättegott.
 
Vi fick sällskap av en orädd fågelunge av okänt slag där vi satt och skådade Helsingfors.
 
På båten igen så väntade Mumintrollet och Lilla My på oss. Vi dansade "Mumin tans" (dans med finsk brytning alltså :) ) med dem!
 
Senare på kvällen bekantade vi oss med en mamma med två barn som vi hängde länge med i ett stort lekrum och på barndisco.  Så kul :) Här har vi busat och dansat klart och Filip och hans nya kompisar möter ett jättelikt brudpar.
 
På kvällen efter en gigantisk buffémiddag med fri mängd öl och vin, och efter lekrummet och barndiscot, gick vi ut på däck och beundrade havet och solen.
 
Så vackert ljus.
 
 
Ser ni vem jag försöker föreställa, va va va??!! ;-)
 
Akterut.
 
Roligaste bilden!
 
Sen hade vi beundrat solen och havet och båten klart och vi gick in och la oss och angjorde Stockholm nästa morgon igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0