Göteborg: Estetkongressen

Nu ska jag riva av några bilder och berätta lite mer om estetkongressen i Göteborg tänkte jag. Lite men inte allt om vem, var, vad och hur och sånt. Jag tänker komma med fler inlägg snart om utställningarna jag såg och underhållningen vi bjöds på.



Kongressen invigdes och inleddes på Hvitfeldska Gymnasiet där bland annat Christina Månberg (syns pytteliten i bilden nedanför den stora Carl Larsson-målningen) från Skolverket talade lite om förändringar och reflektioner kring nya gymnasieskolan.


Mesta delen av tiden höll vi till på Artisten, Högskolan för Scen och Musik.


Skulptur vid entrén på Artisten, Högskolan för Scen och Musik.


Interiör på Artisten, Högskolan för Scen och Musik.


Vi satt i riktningsmöten med andra Estetik-Medielärare och pratade bland annat om vad vi skulle prata om. Vi kom i alla fall överens om att det skulle pratas om bedömningsmodeller, om en Wiki-sida för lärarmaterial (Wiki-idén slopades dock), om hur vi lägger kurser osv.


Ännu fler Estetik-Medielärare.


Maja, på inriktningsmötet för Estetik-Media. 


Idéhistorikern Sven-Eric Liedman föreläste om sin bok Hets! som kritiserar skolans fokus på den enögda fixeringen vid entreprenörskap och mätbara resultat. Men även vikten av att utbildningen borde lägga kraft på utvecklingen av fantasi, kreativitet och skapande som ligger till grund för lusten att lära in och uppfinna nytt inom alla möjliga områden. Cecilia skriver mer om detta på sin blogg Mammamedia.


Paneldiskussionen i slutet på konferensdagarna bestod av representanter från olika konstnärliga högskolor och handlade om vikten av möten mellan just högskolorna och gymnasieskolorna. Sverker Zadig stående till höger är samordnare av hela estetkongressen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0