Floridaresa - Fort Lauderdale och lilla hotellkatastrofen

Efter Singer Island drog vi söderut mot Fort Lauderdale. Vi valde Ft Lauderdale framför Miami eftersom hotellpriserna var billigare där under helgen vi skulle tillbringa där.
 
På nån hotellbokningssida på nätet hittade vi vad vi trodde var ett bra billigt hotell precis vid stranden i Ft Lauderdale. Men när vi kom fram och in i rummet visade det sig vara katastrof; det såg visserligen prydligt ut men det stank av nån slags rumsspray och luften var alldeles tät, och inget fönster gick att öppna. Jag har inte astma men det var så där att jag kände att jag inte fick syre.
 
Jag kan väl gissa att rummet var en extra stor besvikelse eftersom vi bott så himla bra nätterna före på Singer Island. Sen hade det stått att det var fyrstjärnigt och ett dubbelrum i bokningen, men det var en felaktig översättning från engelska samt att den internationella bokningssidan värderade hotellen annorlunda än man gör i USA. Till sist så vette fönstret mot en ful bakgård.
 
Typ gråtfärdig och jättebesviken gick jag tillbaka till receptionen och förväntade mig det värsta; dvs att vi skulle bli tvungna att betala för rummet och ändå försöka hitta ett nytt rum på ett annat hotell.
 
Men det visade sig att den amerikanska serviceandan visade sig från sin bästa sida. Tjejen i receptionen inte bara fixade så att vi fick tillbaka våra pengar (vilket egentligen inte skulle gå enligt hotellbokningssidan) samt uppgraderade oss till ett bättre hotell med högre standard några kvarter längre bort. Och vi fick en fenomenal vy över havet 12 våningar upp. Dessutom gav hon oss en discount så att rummet blev billigare än det på det "dåliga" hotellet. Det skulle inte hända i Sverige på 100 år! 
 
När man följer Floridas kust söderut så kan man antingen välja att köra den stora inte så fina men snabba motorvägen eller den mindre och kustnära A1A-vägen som är långsammare men vackrare. För det mesta valde vi A1A.
 
Stora delar av vägen går A1A precis bredvid vattnet och kantas ofta av palmer, stränder, hamnar och mer och mindre fantastiska kåkar.Det känns ofattbart att det finns så mycket pengar till såna gigantiska mängder med flotta hus.
 
Bara ett vackert träd.
 
Filips sovställning i bilbarnstolen.
 
Här är vår "hotellvinst", utsikten från The Westin beach resort & spa, med havsutsikt 12 våningar upp. Någon bild från det första hotellet som vi bytte från har jag inte, men klicka på den här länken för att se bilder där: Sheraton Fort Lauderdale Beach hotel. Det var jättefint där, utom vår hotelldel som var nån slags budgetdel.
 
Mer bilder från The Westin: Vår utsikt åt vänster.
 
Utsikt åt höger.
 
En del av vårat rum på Westin.
 
Vy nedanför hotellet.
 
Gångväg precis nedanför hotellet, sett uppifrån.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0