Floridaresa - Disney's Magic Kingdom

Huvudplanen för Orlandovistelesen var att besöka Disneyworld. Vi köpte fyradagarspass och var två dar på Magic Kingdom och en dag vardera på Disney's Hollywood Studios och Disney's Animal Kingdom. Bilderna här nedan är lite blandat från de två dagarna på Magic Kingdom.
 
Anledningen till att vi valde två dagar på Magic Kingdom är att det finns flest grejer att göra där för en liten Filip. Fast jag kan säga att bara för att Filip var tillräckligt lång för att åka många av åkturerna så har vi numera lärt oss att det INTE är samma sak som att de är lämpliga för barn i hans ålder. Det är så konstigt att de inte har någon övrig åldersmärkning, de borde ha ungefär som man har på biograferna, jag menar - hur ska man annars kunna veta vad som är passande innan man åkt en bana?
 
Hur som helst var det SJUKT mycket folk och förjäkla varmt på Magic Kingdom. Området innehåller många stora öppna ytor med mest stenläggning och inte så myckte träd, så solen fick steka på rätt fritt där. Vi utnyttjade fastpassmöjligheten* så mycket vi kunde så att vi skulle slippa stå i kö i den massiva fuktiga värmen. Sen kom det någon tropisk störtskur mellan varven som man fick söka skydd från.
 
På grund av att det var så mycket folk där så blev det väl enbart en åktur/evenemang per timme. Men hela stället innehåller ju mycket att titta på och uppleva så det kände man väl inte av så mycket, men lite småsegt blev det väl emellanåt.
 
*Fastpass innebär att man drar sin inträdesbiljett i en automat vid den åktur man vill åka med, då får man en lapp där det står en tidsangivelse på när man ska komma tillbaka för att åka, och när man då kommer tillbaka behöver man inte köa något. MEN haken är att på de mest populära åken fick vi en tidsangivelse typ 4 timmar framöver, och under den tiden fick man kanske bara ta ett fastpass på en annan åktur. Så man får alltså inte ha aktiverat för många fastpass:es samtidigt.
 
Jaha, så var vi här då. Let the memories begin.
 
Hade man inte med egen kamera kunde man be fotografer i lustiga kläder att ta bilder på en också kunde man sen köpa bilderna på nätet.
 
Gatan upp mot Magic Kingdoms riktmärke - Cinderella's Castle. Hela Magic Kingdomparken är så stor så jag tror att det är därför man har placerat det höga slottet i mitten av parken för att underlätta för folk att hitta runt.
 
Husen efter gatan såg ut ungefär så här. Gulligt värre och i tidig 1900-talsstil. De innehöll för det mesta souvernirer men även restauranger och sånt.
 
Stitch-gosedjur i en souvernirbutik. Jag hade gärna tagit med en stor med mig hem men den hade ju tagit för mycket plats.
 
Jag och Filip framför slottet och framför Walt Disney själv. Musse Pigg är där också men Filip döljer honom. Filip var för övrigt inte intresserad av att vara med på bild redan här, så därför ser han lite stel ut.
 
En stor mosaik på väggen inne i slottet som föreställer Cinderella/Askungen själv. Med elak styvmoder och elaka styvsystrar.
 
Elaka styvmodern med elaka döttrar står och skriver autografer.
 
Askungen, Törnrosa och Snövit var minsann och roade sig med sina prinsar tillsammans med Musse och de andra huvudfigurerna.
 
Det fanns mängder av småflickor som hade blivit "prinsessade". Man fick betala extra för att bli omstylad till prinsessa, från topp till tå. Filip ville också bli glittrig och fin men det fanns förstås ingen möjlighet för småkillar att få bli nobla glittrande prinsar. Däremot fick de stylas till fula och elaka pirater på annat ställe i parken. Jättebra att man så tidigt som möjligt begränsar flickor och pojkars valmöjligheter.
 
Mitt och Filips första åk, på en riktigt snäll karusell. Det svalkade skönt i värmen.
 
Vi hjälpte Buzz Lightyear att skjuta på illvilliga utomjordingar som ärkefienden Zurg skickat.
 
En annan lite småspännande åktur var denna med båt där man tillsammans med en smärtsamt ordvitsande guide åkte genom ett djungellandskap med låtsasdjur i en halvtimme.
 
Elefanter som vi såg på båtturen.
 
Det fanns även riktiga exotiska djur som gick runt helt fritt på Magic Kingdom och knaprade smulor efter turisterna. Den här långhalsade typen av fågel såg vi i parken men också på andra platser i Florida. Vi gissar på att det är någon slags häger.
 
Pelle och Filip åt ett gigantiskt grillat kalkonlår som mellanmål och bjöd även småbitar till en sån där stor vit hungrig häger. När jag tänker efter kanske det var lite äckligt och oetiskt att mata en fågel med fågel?
 
Också såg vi förstås den dagliga paraden med alla Disneykaraktärer.
 
Filip hade riktigt bra sikt under paraden.
 
Lite fyrverkerier vid slottet när vi var på väg därifrån.
 
En lite trött Mimmi Pigg siktades på färjan från Magic Kingdom till parkeringen (världens största parkering faktiskt).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0