Skitplattor och modeillustration

I kursen Grafisk illustration har vi påbörjat ett moment där eleverna ska jobba med modeillustration. De har tidigare pass fått jobba med att teckna modell och prova olika ritmaterial och nu senaste gången i fredags skulle vi lite lätt och ledigt installera ritplattor och sen skulle jag gå igenom Illustratorövningar knutna till uppgiften.

Det var utav det värsta jag varit med om; vi ägnade nästan hela passet (två timmar och en kvart) åt att installera skitplattorna...(ursäkta!;) ritplattorna. Och när lektionen var över var det fortfarande två stackars elever som inte fått dem att funka. Grrrr...

Hur som helst så hade jag förberett ett exempel på hur man skulle kunna jobba i Illustrator med modeillustrationsuppgiften som jag visade för eleverna. Kändes som lite nostalgi, jag ritade nämligen mannekänger på löpande band från det jag var typ 7 år till långt upp i tonåren:


I uppgiften ingår att kombinera både manuell och digital teknik. De grova strecken i bakgrunden är kritstreck som jag skannat in. Resten är utfört i Illustrator där jag haft ett foto som förlaga.


Denna enkla skiss gjorde jag på en minut under genomgången för att visa eleverna hur man kan skissa med hjälp av ritplattorna. Den är kanske mer stereotyp än den övre (som jag la ner betydligt längre tid på) men med mer schwung och känsla.


Kommentarer
Postat av: MammaMedia

Åhhh, vad roligt det ser ut!

2011-10-02 @ 15:16:41
URL: http://mammamedia.blogg.se/
Postat av: Anita BJ

Ja, det är ju jättekul när det funkar!

2011-10-03 @ 00:23:23
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: Paul

Otroligt coola bilder speciellt "rödstrumpan". Skall bli kul att få

lära sig mer om Illustrator med dig i v 44, typ

2011-10-03 @ 02:06:25
Postat av: Anita BJ

Tack snälla Paul! Jag ser också fram emot kursa i Illustrator :) Jag ska prata extra fort så att jag hinner gå igenom mycket ;o)

2011-10-03 @ 23:56:34
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0