Tidningsomslag på Cover Browser

Det har varit stort fokus på tidningar här i bloggen på sista tiden, det är delvis av ren slump, men också för att våra årskurs 2:or fått den första introduktionen av arbetet med Midgårdsskolans skoltidning Mindyard, vilket jag skrivit om i inlägget Dags för Mindyard för några dar sedan. Så det har med andra ord varit mycket googlande och tänkande på tidningar och tidningsdesign på sistone.

Cap&Design har en utmärkt artikel om det här med tidningsmakande som jag tipsat om tidigare här i bloggen -  Verktygslåda för tidningsmakare, där man bland annat kan läsa följande:

"Två sekunder. Enligt
medieforskarna är det så lång tid du har på dig att fånga en potentiell köpares intresse. Bland annat mot den bakgrunden är omslaget oerhört viktigt för ett magasin."

I detta sammanhang tipsar de om den suveräna sidan Cover Browser som innehåller tusentals med tidningsomslag ända från slutet av 1800-talet till nutid ordnade i kategorier, "vanliga" tidskrifter hittas lättast under länkrubriken "Magazine". Det är som en godispåse som aldrig tar slut!

Här nedan är några gamla omslag av Vogue och GQ som jag tycker fångar ens intresse:


Kommentarer
Postat av: MammaMedia

De gamla GQ-omslagen känns betydligt mer moderna och jämställda ärn de grymt stereotypiska Esquireomslagen. Man dör typ, av utmattning! För att inte tala om Gilettereklamen du hade med på Facebook, men en typ elvaåring som inte kunde tänka på något annat än på sina håriga armar, när hom umgicks med sina hårfria vänner. GULP!

2011-12-08 @ 16:14:20
URL: http://mammamedia.blogg.se/
Postat av: Anita BJ

Ja man kan verkligen undra Cicci hur det kan bli så fel som på Esquires omslag. Någon samhälls-/medieanalytiker kanske har nåra bra teorier, men det är som att man kan tro att det handlar om rädsla. Och rädda män med makt kanske känner sig tryggast med de med de mest konservativa stereotypa könsrollerna.

2011-12-08 @ 19:50:52
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0