Larmdans och annat

Jag hittade en intressant och underhållande konstnär som jag vill tipsa om:

Londonbaserade konstnären och tidigare grafiska designern Daniel Eatock jobbar konceptuellt med bilder som kan verka enkla men de är på ett humoristiskt och ofta ironiskt sätt en lek med former och våra föreställningar. Som han själv skriver på sin hemsida danieleatock.com så söker han likheter, paradoxer, tillfälligheter, upprepningar, omöjligheter och humor som man kan finna i det vardagliga livet. 

Han skriver att han har en rationell, logisk och pragmatisk inställning till sitt arbete; hans intresse är att väcka idéer och ge förslag på lösningar på problem som kanske inte ens existerar. Processen och inte målet är intressant. 

Här är några exempel från hans hemsida, där många bidrag kommer från andra personer än konstnären:


Jag har gjort om hans filmfil till en kort ljudlös gif, men ni hittar originalet här med ljud, så slå på högtalarna!

Alarm Dance-temat är en hyllning till de ravepartyn med sin monotona dansmusik som han deltog på och som hade sin peak på slutet av 80-talet och början av 90-talet. Den som bidragit med denna film skriver att eftersom rave var förbjudet så gjorde polisen räder mot festerna och som protest och i ren trots brukade de riktiga hardcore ravedansarna ställa sig och dansa till de monotont ljudande polissirenerna.


Chameleon (Kameleont)

Bilden här ovan ingår i en lång serie bilder kallad "Picture of the week" där han fotograferat och samlat bilder på fenomen och händelser i vardagen där lustiga tillfälligheter och/eller likheter varit den röda tråden. Se massor med exempel här.



Här har han intresserat sig för tomma dricksglas i projektet Empty drinkingglasses.

Här finns några fler exempel på konstnärliga installationer och föremål som han gjort.

Glasen är ju iscensatta av konstären, men att fotografera fenomen och samla bilder på motiv som upprepar sig utan hans eller någon annans påverkan har han också flera exempel på, t.ex. dessa Car batteries och dessa anslag om No photo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0