Svart humor på skolan

Denna seriösa välmenande politiskt korrekta affisch om en kurs i Feministiskt självförsvar har funnits upphängd lite här och var på skolan senaste veckan:



Plötsligt hängde denna affisch tätt intill en sådan affisch:


Otroligt humoristiskt på så många plan!
Inte bara att det skulle finnas en sådan kurs som "Maskulint anfall" och att man lagt kursmomentet dagen efter kursen i "Feministiskt självförsvar". Utan det blir liksom en intressant idé att män som misshandlar liksom är inskolade i den rollen.

Man kan dra tydliga paralleller till hur vi uppfostras och skolas in att vara män och kvinnor. Det kan man t.ex. läsa om i metodmaterialet som presenteras av Machofabriken som min kollega Cicci planerar använda i undervisningen.

Vet inte om den kopplingen var avsiktlig hos skojarna, men det gör att den "Maskulina" affischen också liksom är feministisk. Nästan mer feministisk än den övre "Feministiskt självförsvar" där det antyds att det bara är kvinnornas uppgift att lösa att problemet att de blir attackerade. Som Ciccis dotter Klara sa så antyds det också att feminism bara skulle vara för kvinnor.

Visst är det tråkigt när någon ska hålla på och förklara skämtet?! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0