Nyårsafton

Jag hinner precis göra ett inlägg om nyårsafton innan klockan slår midnatt. Det blev en liten paus här mellan ätandet, nattningen av Filip och tolvslaget, så då får jag passa på ägna en liten stund åt en av mina favorithobbies. 
 
Så här typ har det sett ut ikväll:
 
Först skulle jag prova sminka mig med "sotad make up" (typ nåt sånt här, fast jag tittade inte på nån bild när jag skulle sminka mig). Det gick lika bra som vanligt, dvs dåligt. Först kletar jag på en massa mörkt, suddar och suddar och ögonen blir till runda mörka rundlar. Jag har ju inte det minsta mandelformade ögon så jag antar att det är dömt att misslyckas. Det slutade som vanligt med att jag torkar bort det mesta och landar i en mörkaktig sminkning jag nästan alltid har när jag ska vara "fin".
 
Sen hjälpte jag Filip att göra sig fin, och han hade sina älskade nya silverskor på sig som han fick vid jul. Jag själv körde därefter rena stylistknepet; klippte av axelbanden på ett stickigt långt paljettlinne jag aldrig använt och gjorde den till kjol. Blev helt ok tycker jag, fast det blir nog bättre när jag sytt fast resår i midjan för nu ville den liksom inte helt oväntat mest ramla av mig.
 
Filip väntar här på efterrätten. Det blev glass; jordgubbsglass till honom och polkagrisparfait som jag gjort själv till oss vuxna. Det är bara vi i familjen som firat med varandra.
 
Ju fler och snyggare glas desto bättre kalas är mitt motto.
 
Vi var ju bara tre, men vi behövde hela 6 partyhattar.
 
Serpentinerna bildade ett fint bokehmönster upptäckte jag... se bara här:
 
Sent, ungefär vid halv niotiden, var det dags för Filip att gå och sova.
 
Och nu sitter jag och Pelle här och har tryckt i oss halva den här exklusiva chokladasken som vi fick av min bror Dan och hans tjej Lisa och son Kalle. De var på hemresa från Riga och stannade till en natt hos oss fram till igår.
 
Om fem minuter slår klockan midnatt, och då öppnar vi en flaska lettiskt mousserande vin, också en gåva från brorsan med familj.
Så igen:
 
GOTT NYTT ÅR!
 

Gott Nytt År 2013

 
Jag önskar er ett riktigt fint nyårsfirande och ett hejdundrande bra 2013.
Vi håller tummarna för det va!
 

Vinterfrossa

I flera dagar nu har jag lite avundsjukt sett folk lägga ut en massa vitfluffiga bilder av snötäckta granar och ängar på bloggar, facebooksidor och instagram. Nu äntligen har jag varit så pass nära naturen (sittandes i en bil till Norsjö visserligen) att jag fått chans att fånga lite av de vackraste jullovsdagarna på flera år på bild. Så nu tänker jag frossa i vinterbilder i det här inlägget.
 
Det gick lite fort där vi swischade förbi i vår racersnabba Volvo V70 och det blev därför bitvis lite suddigt, men rätt så fint ändå:
 
Klockan 14:11 började solen försvinna.

Sista natten med nappen

I princip hela hösten har vi jobbat för att Filip ska ge bort sin älskade napp (eller tutte som vi egentligen föredrar att kalla det, men det betyder ju oftast något annat nu för tiden känns det som) till tomten på julafton. Han har aldrig protesterat direkt, utan varje gång vi tagit upp det har vi har fått väldigt lugna reaktioner från honom, trots att vi vet att han helst vill och har velat ha tutte dygnet runt.
 
Natten till julafton var sista natten med tutte, så vi var ju tvungen bulla upp med alla gosedjur i sängen.
 
Två tuttar i munnen samtidigt en sista gång.
 
På julaftonsmorgonen var det så dags att slå in paketet med tuttarna som skulle lämnas till tomten.
 
Men vänta, Filip måste ju provsuga en sista gång!
 
Sen blev de till ett fint paket där Filip ritat tjusigt rött på lappen.
 
Tomten kom och Filip lämnade över paketet utan knot.
 
Filip fick många många presenter från tomten istället. Bland annat en lagom lös Batmandräkt...
 
...och en jätterolig robotkompis.
 
Så långt gick allt bra, och Filip somnade lugnt på kvällen. Men sen vaknade han vid halv-tretiden på morgonen och blev ledsen över att inte hitta sina tuttar i sängen. Så då klev vi upp och letade länge och omsorgsfullt med varsin ficklampa, under soffa, i skräppåsar, bland Filips andra leksaker, och bland andras julklappar, efter en röd tjusig julklappsbil som skulle rädda nattsömnen.
 
Till slut hittade vi den bakom soffkuddarna och Filip fick ro. Och jag också. Hoppas bara det går lite bättre för honom att sova i natt.

GOD JUL!

En riktigt God jul önskar jag er alla!

Kram
Anita

Julafton hittills:

 


Julpimp maximum

Hoppsan, jag gick visst all in med julpyntet här på bloggen. Det gör lite ont i ögonen, hehe. Men det ska bara vara så här pråligt i några dar, jag lovar :)
 
Så här borde min blogg se ut på ett ungefär i en browser nära dig.
 

Lite mer jul från senaste veckan

Jag frossar vidare här i inlägg med jultema. Lika bra hålla på allt man kan nu, för snart är det ju ändå över. ... (typiskt norrbottniskt att tänka så förresten - att nåt är över innan det ens börjat. Jag tänker på citat från Ronny Eriksson i stilen "Det är aldrig för sent att ge upp", "Jag vaknade i morse också var den dagen förstörd", "Man ska inte glädja sig i onödan osv... :) )
 
Lite blandat från senaste veckan:
 
Jag har passerat Umeå Christmas Market några gånger sedan den 10:de december då marknade startade, denna julmarknad med internationell klang som har retat en del. Varför använda engelska på något som ska visa upp det genuint svenska/västerbottniska? ..osv.
En omröstning har också skett om namnet på marknaden där det svenska alternativet Julmarknad varit ledande. Själv kan jag bara konstatera att det varit väldigt tunnsått med folk där varje gång jag passerat. Jag undrar om de har fel fokus som lagt tyngden på dyra hantverksvaror istället för att öppna upp för en lite mer bred marknad? För mig är det då totalt ointressant att köpa tovade vantar med blommor på för typ 600 spänn när jag har så mycket annat jag behöver handla.
 
När jag var och tokhandlade julklappar i veckan fick jag syn på huset med hattbutiken Kopparhatten (fick jag senare veta att butiken heter :) ) som såg så mysig ut så jag var tvungen att stanna nån halvminut och fotografera det.
 
På Instagram har jag under veckan i det närmaste battlat med en vän med bilder på julgodsaker. Eller om jag ska vara ärlig så la hon ut bilder på godsaker som gjorde mig så jäkla sugen att jag var tvungen att göra egna och instagramma dem :) Det började med saffransbullarna jag skrev om tidigare och därefter blev det både chokladgodis med mandelmassa och nougat och romkulor...
 
...och sen min enkla favoritchokladkola. Jag gör aldrig knäck eller ischoklad, tycker inte det är särskilt gott. Nu har hon lagt ut bilder på Chokladbräck med polkagriskross, så ni kan ju gissa vad jag ska göra imorrn!
 
I fredags skulle jag fotografera Filip i tomtedräkt framför granen. Inte så lätt att hinna få någon bild när han helst inte vill stå still. Lite oavsiktligt ironiskt blev det att han står och håller sin älskade napp i tomtedräkten; han ska nämligen ge bort den till tomten på julafton på förmodligen exakt samma fläck.
 
Pelle står vid sidan om mig och försöker få Filip att se gladare ut när jag fotar. Bättre bild än så här fick jag inte till.
 
En gran i vår pråliga gran.
 
Och en tomte här och där förstås.
 
Nu ska jag gå och sova! 

Julmarknad på Forslunda 2012

Nu backar jag en vecka bakåt här i bloggen; jag måste ju bara få visa upp lite söta kalvar och grisar från vårt besök på Forslunda julmarknad lördagen den 15 december. Nu när jag bloggat i snart två år så märker jag hur mitt liv upprepar sig, jag bloggade om marknaden även förra året, läs inlägget Julmarknad på Forslunda Gymnasium.
 
Älskar den julmarknaden! Det är så mycket att titta på, med mycket varierad försäljning i allt från granar och fårfällar till knäck, julblomsteruppsättningar och hemslöjd. Elever och lärare och utomstående säljer allt möjligt som man kan tänkas vara sugen på själv eller vilja ge bort. Den är helt enkelt bäst av alla som jag brukar vara på i Umeåområdet.
 
Det var dock på håret att jag orkade fara dit; jag var ju egentligen sjuk, och hade ont i mitt knä som jag kört över med snöskyffeln ett par dar tidigare, också hade jag ett illamående on/off. Men i sista stunde bestämde jag mig för att åka, och det gick bra.
 
Några bilder:
 
Go-grisar som såg ut som marsipangrisar låg på rad. Hoppas de inte blev julskinka på någons tallrik.
 

Filip gillar läsa Pettson och Findus så jag blev så full i skratt när jag såg hönorna, de såg ut precis ut som de lättkränkta Pettson och Findushönorna. :)
 
Några lite lätt kränkta hönor? :)
 
Man måste samla lite mod när man ska klappa stora kalvar. Här tar Filip ansats.
 
Jag glad och nöjd i laggårn' :)
 
Sen kom vi till den absolut sötaste Disney-lika kalven. Herreminje vilken rar uppsyn!
 
 
Mamma-kon var helcool och inte ilsk som de kan vara när de vill skydda sina kalvar. Nej, hon ville helst bli kliad av besökarna.
 
En kalv till, man kan ju inte låta bli.
 
Den fick inte vara med sin mamma utan stod lite räddhågsen under en röd värmelampa. Jag förstår inte varför de inte kan få vara med mamma-kon!
 
Sen var det dags att åka hem igen.
 
Godis och en fin litet juligt blomsterarrangemang köpte jag med mig.

Julavslutning 2012

I fredags hölls den årliga julavslutningen på skolan med varierade och omväxlande framträdanden från dans-, musik- och teaterelever.
 
Tyvärr satt jag i taskigt fotoläge så det var svårt att få några bra bilder. Bättre lyckades jag förra året vilket ni kan se i förra årets inlägg Julavslutning på Midgårdsskolan.
 
Här är nåra få bilder, kanske går det ana lite av stämningen. Framförallt var det fint ljussatt och med en fin fond med fallande videosnö:
 

Dagens i julrött

Kanske detta blir en sista dagens klädsel för i år. Fast man vet ju aldrig - förra året dök jag ju upp i bild bara nån dryg timme före tolvslaget, så där lite lagom påverkad av mousserande vin.
 
Så här julröd var jag i fredags, med ett nytt tjusigt halsband från Lindex:
 
Jag var lite extra nöjd över mitt halsband i svart från Lindex, som egentligen är en tjuvöppnad julklapp. Så får man göra när man blitt stor ser ni... :)
 

Redovisning av informationskampanj för Säkrare sex

Medietreornas redovisning av informationskampanjen för säkrare sex känns ju rätt så avklarad och passerad så här en vecka efteråt. Cicci har ju skrivit så bra om det i inlägget Vinnare utsedd i kampanj för säkrare sex, och jag har ju lagt ut nyhetsklipp från medias dokumentation av infokampanjredovisningen i inlägget Informationskampanjen i media.
 
Men jag har uppdaterat mitt gamla inlägg och lagt till SVT:s nyhetsklipp med TV4:s klipp så kolla gärna det inlägget igen, och här är också några av mina bilder från redovisningen (med mycket märkliga färger, men det var besvärligt ljus att fotografera i):
 
Publiken, inklusive en stor och imponerande och ganska skrämmande jury.
 
Raka rör i budskapet hos kampanjbidraget Knulla rent när du knullar runt.
 
Vad vill du-kampanjmedlemmarna imponerade med synkron klädsel i egendesignade linnen.
 
Models.inc.
 
Tredjepristagarna med kampanjen Protect your Lilly/Protect your Willy.
 
Andrapristagarna med kampanjen Från och med Du.
 
Vinnarna med kampanjen Ja! (Säkrare sex passar alla).
 
Sandra, Nadja och Amanda ur vinnargruppen.
 
Juryn antecknade så att pennorna glödde.
 
Dags för juryn att göra sin bedömning.
 
Prisutdelning.
 
Vinnarna och media som väntar.
 
Vinnarna! Gratulerar :)

Papperskonst - Den skulpturala boken

I Folkets hus i torsdags, i samband med medietreornas informationskampanjredovisning, så råkade jag passera Tonsalen där en jättefin utställning med papperskonst pågick.
 
Ni som följer min blogg vet att jag är fascinerad av vad man kan göra med papper och även haft pappersuppgifter med mina elever (se inläggen Formgivning i papper och inlägget med mina elevers arbete i Pappersdesign - work in progress), och nu fick jag plötsligt chansen att se fina grejer IRL så att säga.
 
Marianne Laimer heter konstnären som stod bakom utställningen som tyvärr är slut nu. Marianne jobbar med något hon kallar Artist's books, en konstnärlig metod som handlar om att skapa böcker som i sig själva blir ett konstverk. En utförlig beskrivning av Konst i bokform hittar man på Wikipedia, och en bildgoogling av begreppet Artist's books visar att det är ett etablerat begrepp.
 
 
Här nedan är några bilder som jag hann ta i all hast under mitt besök:
 

Saffransbröd med kesella, choklad och mandelmassa

Det var ett bra recept jag hittade när jag bakade saffransbullar igår, så jag tänkte att jag ju kan dela med mig av det. Kesellan i degen gör att brödet blir saftigt och håller längre.
 
Först är det en grunddeg till saffransbröd, men sen kan man ju fylla det med vad man tycker är gott. Ett tips från en kompis där man fyller bullarna med choklad och mandelmassa har jag skrivit om längst ned i inlägget. Helt klart en ny favorit för mig!
 

 
 
Saffransbröd med kesella, hackad choklad och mandelmassa
 
Antal portioner: Ca 40-50
 
Ingredienser:
5 dl mjölk
200 g smör eller margarin
1 g saffran (2 kuvert)
1 burk kesella
1 ägg
1 krm salt
3 dl socker
50 g jäst (1 paket)
1 kg vetemjöl (ca 1,7 liter)
 
Gör så här:
1. Värm mjölken med smöret så att det smälter i en kastrull. Lägg saffranet i vätskan. Lös jästen i lite av vätskan i en stor bunke. Häll på resten av vätskan. Blanda i kesella, mjöl, ägg, salt och socker till en blank och smidig deg. Låt jäsa till dubbla volymen, det tar ca 30 minuter.
 
2. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen igen på bakbordet och forma snurror, lussekatter, kransar, kusar, flätor eller vad du valt. Låt jäsa på plåt en gång till i ca 20 minuter.
 
3. Pensla med uppvispat ägg, dekorera med russin om du vill. Grädda i ugnen ca 8-11 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.
 
 


Saffransbullar med choklad och mandelmassa
 
Att fylla saffransbullarna med hackad choklad och mandelmassa blev SUPERGOTT. En ny favorit. Tycker man inte om choklad kan man ju bara utesluta det, och kanske prova lägga till hackade hasselnötter?
 
Gör så här: 
1. Kavla ut en fyrkantig ruta av den jästa saffransdegen från receptet här ovan. Rutan ska vara ca 25x25 cm och ca 1/2 cm tjock.
 
2. Bred rumsvarmt margarin eller smör över degen och strö ett jämn tunt lager av riven mandelmassa och finhackad mörk choklad över.
 
3. Rulla ihop och skär ca 3-4 cm breda bitar. Låt jäsa i ca 20 minuter till på plåt.
 
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 9-10 minuter i 225 grader. Servera med siktat florsocker över.
 
Matbloggstoppen

Vuxet

Det är ju lite märkligt men jag kände mig ovanligt vuxen när jag igår kväll/natt bakade och sen fyllde frysen med påse efter påse med saffransbullar.
 
Man kunde ju tycka att jag skulle känt mig mer vuxen vid många fler mer avgörande tillfällen i mitt liv, jag menar jag har ju både gift mig och fått barn, köpt lägenhet och stuga. Men nej, det här verkar vara en av de högsta vuxen-peakarna på mycket länge.

Kanske är det för att jag tycker det är så sjukt jobbigt med bröd som ska jäsa hit och dit så att jag därför inte bakat bullar på flera år, och å andra sidan att min mamma ALLTID har frysen full med bullar. 
 
Och inte för att jag vill skryta men de blev djävulskt goda också. Det tyckte Filip med :)

Det blev lussekatter, bullar med choklad och mandelmassa och bullar med enbart mandelmassa.

 


Alla möjliga Filip

Filip har en favoritbok just nu - Alla möjliga Alfons av Gunilla Bergström. Alfons visar i boken upp en mängd olika ansiktsuttryck, och även roliga miner.
 
Så nu testar vi ansiktsuttryck då och då. Filip är riktigt hajj på det måste jag säga:
 
Glad och ledsen.
 
Arg och galen.
 
Rädd och blyg.
 
Också lite roliga miner.

Informationskampanjen i media

Eftersom jag blev sjuk och datorn blivit kvar på skolan över helgen så har jag inte bloggat om informationskampanjredovisningen som skedde i torsdags på självaste Lucia. Men MammaMedia har hunnit skriva om kampanjen i inlägget Vinnare utsedd i kampanj för säkrare sex och så småningom kommer jag lägga ut lite bilder.
 
Tillsvidare kan ni ju även kolla de lokala TV4-nyheternas klipp från redovisningen och läsa pressmeddelandet från VLL som gick ut till media inför redovisningen:
 
Kampanj%20f%C3%B6r%20s%C3%A4krare%20sex
 

Avund/sjuk

Filip fick laserfingerlampor i sin kalender idag. Så coooolt! Kan man vara annat än avundsjuk?!!
 
 
Annars har svackan varit djup i helgen, jag har haft krämpor både här och där. Det började med att jag körde över och liksom dislokaliserade min högra knäskål i onsdags vid snöskottning, så jag fick skitont i knäet och då främst området (i typ ligamenten?) därikring. Sen förkyld till dagen därpå efter det. Och nu i helgen har det addats illamående på det.
 
Jag känner mig som ett vrak, slut och sjuk, fast jag inte haft någon nämnbar feber. Kanske är det för att man är lite utarbetad också vid den här tiden på året som gör att det blev/känns så mycket.
 
Och ni graf:are i åk 3 som jag har imorrn, om någon av er råkar läsa detta: Jag är sjukskriven måndag men ni ska vara där och jobba själva - info finns på idag-sidan för GKoC:s kursrum i Fronter. Se till att ni får närvaro!

Kalenderpresenter

Filip får ett paket varje dag på sin kalender. Jag började med det förra året, och det var hårt jobb hitta 24 lagom dyra presenter, även om det är lite lättare i år.

Jag har kommit på en del tricks, som att ge honom saker han ändå behöver, och han kan numera bli glad över en klubba eller en tröja.

Igår var det ju Lucia så då gick han en lite "finare" sak. En stor chokladnalle han spanat in på Coop.

Filip äter chokladnalle och spanar in alla söta bebistomtar och lucior i gårdagens VK:


Lucia på Midgårdsskolan

Vårat arbetslag hoppade över morgonmötet och gick på det vackra Luciafirandet istället. Bättre än vilken tv-kör som helst.
 
Här är lite bilder:
 
Kunde sen inte motstå att fotografera den vita glammiga granen som stod vid scenen.
 

Min tomtenisse

Idag på förmiddagen ska Filips förskoleavdelning lussa på ett närliggande äldrecenter, sen på eftermiddagen är föräldrarna välkomna till förskolan för att bli lussade för.

Jag kan inte vara med eftersom vi har den stora informationskampanjredovisningen på eftermiddagen. Men jag fick i alla fall se min tomtenisse på morgonen. 

Och han är glad fast det inte ser ut så, men liksom lite uppsträckt och stolt över den fina nya tomtedräkten:

 


Ännu en död julstjärna

De är ju så fina, men varje år dräper jag dem efter bara några dar. Hur tusan håller man liv i julstjärnor egentligen?

Jag tycker jag provat alla metoder: vattna lite, vattna mycket, stå varmt, stå svalt, stå i direkt eller indirekt solljus. Men inget funkar.

Här är den senaste i mitt årliga dräpande av julstjärnor; en pytteliten stackare från Coop Forum:


121212

Det tar 88 år innan ett datum kommer vara så enhetligt som det är idag, och det verkar som att det finns många som ser det som lyckans och turens dag dag och passar på att gifta sig, även i Umeå har folk varit giftassugna.
 
Lite kul är att Skatteverket har stoppat möjligheterna att ge personnumret 121212-1212 till en nyfödd eftersom det är ett hitte-på-personnummer man länge använt på patienten Tolvan Tolvansson inom sjukvården.
 
Detta inlägg är för övrigt publicerat 12:12 den 121212. Det var ren flax kan jag säga! 
 

Infokampanj för säker sex och saker jag aldrig trodde jag skulle säga i ett klassrum

Medietreornas arbete med informationskampanjen om säker sex (eller "säkert sex" som alla envisas med att säga men som låter helt galet i mina öron) håller på att gå mot sitt slut. Jag bloggade om den för en tid sedan då jag visade min fejkade kampanjidé.
 
På torsdag redovisar eleverna på Folkets hus för alla andra medielever och en jurygrupp bestående av reklamfolk, uppdragsgivarna från VLL och Hälsa 2020 samt en mängd lärare (bland annat jag då) och representanter från målgruppen, dvs ungdomarna själva.
Kollegan Cicci (MammaMedia) är som vanlig den som dragit ihop alltihopa, och hon får det att verka så lätt. Läs i MammaMedias blogg om hennes slit med bla informationskampanjen.

Eleverna har i dagarna varit superstressade, eventuellt är någon grupp helt färdig nu, men mest troligt kommer det putsas, skrivas, skrivas ut och klippas ut och monteras in i sista stund.
Och OMG hur snacket har gått på lektionerna dessa veckor! Vi (jag) började lite försynt de första passen med lite fina omskrivningar av allehanda könsdelar men efter att engagemanget i arbetet ökat i intensitet har de fina kanterna slipats av. Både jag och eleverna har emellanåt utbrustit "OJOJOJ! Det här trodde jag ALDRIG jag skulle säga (alternativt "höra") i ett klassrum!"
 
Det låter helt sjukt så här efteråt, men jag vill minnas att jag sagt saker som "Vilken fin form du fick till på snoppen", "Är det någon som vill ha en kondom?", "Försök renodla formen på blygdläpparna lite mer", "Snygg färg du fick på kondomen", "Jaha, är det en bröstvårta? Jag trodde det var ett analhål! Jamen det gör ju inget - blir upp till egen tolkning liksom", "Den där penetreringen ser lite våldsam ut"... ja ni fattar.
 
Efter att det här är över så hoppas jag att allt blir preskriberat. Utan ont uppsåt och så då, menar jag. 
 
Mina hastigt nedskissade förslag för att förtydliga för en elev hur man kan renodla formen på blygdläpparna, och kanske ge lite mer stilrena leenden på könsorganen. Ja herregud.

Julklappstips: Triwa till extra låga priser

Jag är ingen märkesnörd, men jag är tycker mycket om Triwas klockor även om jag tycker att de ibland kan vara kraftigt över-prissatta (eller hurmannusäger). Därför tycker jag att jag har ett kanontips att komma med nu lagom till jul.
 
Som medlem på Members.com så får man mail med erbjudanden varje vecka, oftast på märkesvaror, och just nu, från och med idag kl 12.00 och fyra dagar framåt, har de finfina priser på ett urval av Triwaklockor. Det är bara att bli medlem på Members.com här och gå in och kolla deras senaste kampanjer.
 
Vore inte en Triwaklocka till lågpris den perfekta julklappen att ge någon i jul?! 
 
Här är nåra som jag tycker är fina:
 
Denna gröna med röda detaljer ser ut att vara tillverkad av tomten själv. Pris: 398 kr istället för 995 kr.
 
Grå eller Orange Triwa för 398 kr istället för 995 kr styck.
 
Beige för 697 kr istället för 1395 kr och den svarta för 497 kr istället för 995 kr.
 
Våriga klockor i lila eller gult för 497 kr istället för 995 kr styck.

Andra adventhelgen i bilder

Det har varit fullt upp hela helgen, och jag trodde aldrig jag skulle säga det om en lördag; men det var en riktig skittdag! Jag spenderade nästan fem timmar i affärer bland typ 99% av västerbottens klappjagare, sen handlade jag på Coop Forum i nästan en timme till, kom hem och packade upp och lagade mat och städade undan, sen somnade jag med Filip efter det vid halvåtta-åttasnåret.
 
Det var visserligen skönt att sova, och speciellt med Filip är det ju så mysigt, men jag skulle ju kvällspyssla och kvällsmysa en masse! Men så blev det inte, bästa dagen på veckan bara försvann. Jag vill ha min lördag tillbaka!
 
Nåväl, här nedanför kommer lite bilder från de roligare delarna av helgen.
Lördagen finns det inga bilder från av förklarliga skäl, men kanske jag kommer med i en musikvideo med Cleo. Hon och ett par filmare stoppade mig (bland andra) på stan och bad att få filma mig i några sekunder. Bah' så ni veeet.
 
På fredagen var vi bjudna på glögg och pepparkakor hos vänner. De har nyligt gjort om köket, så allt där ser ut som från ett inredningsreportage nu. Jag är inte bara lite avis!
 
Fin ljussättning, blanka stenbänkar, snygg tapet. Inte undrar på att porslinstomten ser så jävla glad ut!
 
På fredagen hämtade jag också ut ett paket från H&M med lite reafynd.
 
Söndagsförmiddagen började storslaget med ihopssättning och dekorerande av pepparkakehus (köpes - orka nåt annat!) tillsammans med Filip.
 
Sen bar det av till Gammlia julmarknad framåt eftermiddagen.
 
Jag och avkomma. 
 
En sån här hade jag gärna köpt med hem, men jag blir alltid lite småsnål när jag är på hantverksmarknader. Tänker alltid att jag borde pyssla ihop saker själv för mycket billigare peng. Så det blev alltså inget kransköp.
 
Det var den helgen. Nu ska jag se gårdagens avsnitt av Downton Abbey som jag missade när jag låg och sov på lördagskvällen.

Julklappsönskelista - maxiklänning med ponny

Alltså jag bah' dooog när jag såg den här maxiklänningen på ASOS när jag letade julklänningar! Den åker därför direkt upp på min julklappsönskelista. Så snygg klänning! Och med den vansinnigt coola (fejk-)ponnyclutchen i knallrött till - vackert.
 
Snälla tomten, jag lovar jag ska ha det på mig på jobbet varje dag fram till skolavslutningen!
 
 
 
 
 

Hög tid för rött

Det börjar bli hög tid att köpa den där röda julklänningen man, eller i alla fall jag, brukar känna är livsnödvändig under december månad. De röda kläderna brukar ta slut i butik nån gång i början på december, men det verkar betydligt lättare att hitta julrött i webbutikerna.
 
Jag kollade Asos och hittade flera fina jag gärna skulle vilja ha. Det var dock inte särskilt många som var snäll mot en utputande mätt julbordsmage, utan de flesta var rätt tighta i modellen. 
 
Jag har matchat med lite passande accessoarer och kosmetika för kul skull.  
 
Det blev ganska många produkter tillslut så jag klumpar ihop länkarna så här: 
Länk till röda klänningar upp till 800 kr på ASOS.
Länk till smycken och klockor i guld och/eller rött upp till 500 kr på ASOS.
Länk till röda väskor och länk till svarta väskor upp till 700 kr på ASOS.
 
 
 
Enkelt och stilrent, vinrött med guldaccessoarer i form av pyttesmå stjärnor till öronen och guldklocka.
 
Klarröd femme fatale med fejkponnypälsväska och rött läppstift Encounter/Illamasqua.
 
Också lite rockigare stuk, med röd väska för snällare profil, eller nitväska för lite vassare look.

Dagens i buteljgrönt och bling

Idag premiärar jag två reafynd; gröna byxor och matchande fulsnygga blingiga örhängen:
 
De vardagsfina byxorna hittade jag till ett vrakpris på Ellos, blott 119 kr! Och förutom i grönt (eller smaragdgrönt som den kallas på Ellos) finns de i svart, vinrött, mörkblått och grått. Jag har köpt alla färger utom de grå. Det blir fyra par byxor till priset av ett par kan man säga! Jag kan verkligen rekommendera dem, än så länge verkar de helbra. Tjock bomull, pressveck och lagom bootslånga. De är bara lite vida i midjan så där har jag sytt in dem lite med två kilar baktill.
 
 
Örhängena kommer från H&M. Jag hittade dem i nån fyndlåda där, och jag såg idag att de råkade innehålla samma buteljgröna färg som byxorna så de fick åka på för att matcha byxorna.

What the font!

Jag har kanske tipsat om det här förr, men det finns en sida (det finns flera liknande, men den här brukar jag använda) på nätet där man kan ladda upp en bild på ett typsnitt för att ta reda på vad det kan vara för typsnitt.
 
Sidan heter What the font! och ligger under typsnittssidan MyFonts där man kan köpa typsnitt. Det brukar alltid fungera superduper. Fast tyvärr svek den mig nu plötsligt när jag nyss testade nedanstående typsnitt som jag fotat av ur söndags-DN:
 
 
När man ska ladda upp typsnitt på What the font! så underlättar det för programmet om man beskurit den textbit man ska ladda upp, typ så här...:
 
 
...och så här:

Julklappsönskelista - Cowboytema

Det börjar bli hög tid att göra en önskelista till tomten tänker jag, så det får väl bli några inlägg med finasaker som jag vill ha. Man måste ju få drömma. Och om tomten missköter sig så får jag väl göra nåt åt det själv i värsta fall om det känns livsnödvändigt.
 
Jag tänkte faktiskt börja med lite cowboytema! Lite förvånad är jag själv över det, eftersom det var många år sedan (typ 1987 nån gång) som jag ville ha något cowboyaktigt. Då gick jag runt i supermoderna (på den tiden) svarta lågklackade cowboystövlar, och det var då midjejackor med långa fransar och stora axelvaddar var inne. Fast en sån jacka hade jag aldrig, så ball var jag inte. Men jag tror jag hade en svart cowboyhatt i filt, också en sån där westernslips och kragspetsar. Fast jag tror aldrig jag vågade ha allt samtidigt, och tur var väl det :)
 
De här grejerna vill jag däremot ha tomten, jättegärna!:
 
 

RSS 2.0